Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velvetgoldmine

Marketing

Britanska grupa --- COLDPLAY

Britanska grupa Coldplay bez sumnje je trenutačno najpopularnija britanska grupa u cijelom svijetu, grupa koja po svojoj popularnosti i uspjehu stoji rame uz rame s najvećim svjetskim glazbenicima, jedini novi, mladi rock bend koji sam puni velike dvorane diljem svijeta i prodaje svoje albume u multimilijunskim nakladama. Coldplay postoje tek nešto više od šest godina, objavili su samo tri studijska albuma, a onaj posljednji zove se 'X&Y'. Mediji i kritika su ga već proglasili remek djelom, a ni članovi benda o njemu ne misle drugačije.

Image Hosted by ImageShack.us

Coldplay prvenstveno imaju ljubavne textove (od kojih su neki u vrhu tog žanra), a glazba koja ih prati je nabijena emocijama i to u rasponu od najljepše moguće filmski upotrebljive glazbe, do žešćih gitarističkih dionica, drugim riječima, glazba koja definitivno pokreće slike u vašoj glavi, ako ste takav tip (a ja jesam), no i zavidnu dozu društvene angažiranosti

Image Hosted by ImageShack.us

Iako na prvo slušanje album zvuči malo introvertno, kad ga budete duže preslušavali vidjet ćete, pardon, čut ćete (uostalom, tko zna), da sve frca od ideja, melodija, energije...

Novi album Coldplaya vam garantirano neće dosaditi nakon nekoliko slušanja, i to radi svoje slojevitosti. Morate ga otkrivati. Svako slušanje skinete jednu plahtu. A kad ga ogolite, zavolite ga.


Image Hosted by ImageShack.us

Što se utjecaja tiče, Coldplay su uzeli sve najbolje od svojih uzora, melodičnost Smithsa, romantičnost Travisa, melankoličnost Radioheada. U nečemu su ih ipak „prešišali“. Zapravo, bili su inteligentniji. Za razliku od Travisa, pazili su da se romantika ne prelije u patetiku, a za razliku od Radioheada nisu radikalizirali tu melankoličnost.

Coldplay su jedan od rijetkih bandova koji podjednako vole i muškarci i žene. Štoviše, muške fanove nimalo ne smeta kada im ljepše polovice uzdižu Martina u nebesa. Pa zašto i bi, kad je tip bezazlen! Ne pije ni čaj, ni kavu, a kamoli alkohol. Jedini grijeh mu je čoksa, a do svoje 22. godine je navodno bio nevin. Pa kojeg će on muškarca učiniti nesigurnim?!



_Račica_




Post je objavljen 26.06.2006. u 17:06 sati.