velikibrat

< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Zaustavite Reuters! Ili, par rijeci o nama samima... Drugovi, revolucija (vise ne stanuje ovdje, ugusena je)

Linkovi
hatepogodak
eugenvidric
dritokonj
trapula
vocko
lebov
ida

30.05.2005., ponedjeljak

O Rock Rollu i o instituciji bloga

Blog ne donosi novac, nema uređivačke politike, nema sponzora... Blogom caruje sloboda (ne u potpunosti, ali barem više nego drugdje). Piše u pc chipu da se novinari boje bloga i da ga zato omalovažavaju. Možda i s pravom. Na njihovu mjestu i vi bi se bojali. Ili možda ne biste?

Vulkanska poruka blogerima: «Live long and prosper!»

rockroll
- 19:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

hate blog

hatepogodak, blog koji je tipični primjer hate bloga (mrzim...nešto) dao nam je zanimljivu analizu odnosa bloga i pr servisa:

jos malo o političarima

Razumijem da blog nije mogao biti zaobiđen kao novi medij, ali i političari moraju shvatiti prirodu medija koji koriste oni i njihovi PR savjetnici. Otvaranje bloga ima poruku "želim razgovarati sa vama, želim vam nešto reći, želim čuti što imate reći", ali njihovo ponašanje na blogu ne šalje tu poruku. Na blogu Vesne Pusić brisani su komentari i cijeli tuđi blogovi. To ne stvara ozračje razgovora, a takve stvari se na blogu ne mogu skriti.

Zato posjetite http://borismiksic.blog.hr gdje se jedan kolega po zafrkanciji uhvatio malo igrati i preživjeti čak nekoliko dana. Tamo ćete naći i komentar zafrkantskog bloga Milana Bandića koji je pobrisan nekoliko sati nakon otvaranja iako na njemu nije bilo ništa niti najmanje uvredljivog za Vesnu Pusić ili Milana Bandića. Ukoliko političari-blogeri nisu spremni podnijeti malo ironije i cinizma kako onda mogu biti spremni za ozbiljnije izazove? Ako blog kao medij ne može podnijeti isto onda nije vrijedan vremena niti truda za pisanje na njemu.

Od političkih blogova čini se da jedino gospođa Tatjana Holjevac posjeduje dublje razumijevanje interneta kao medija. Budući da u trku ulazi sa pozicije autsidera sasvim je razumljivo da koristi ovako jeftin medij za predstavljanje svog programa. Osim toga prva se i pojavila na blogu i sjajno komunicira sa blogerima. Za nju sam gotovo sasvim siguran da sama piše blog. Ukoliko griješim barem je našla dobru PR agenciju u kojoj su shvatili da posao dobro mogu obaviti samo ukoliko su nevidljivi.


Blog koji je bio zafrkantski i nije uvredljiv a očito nije bio od tog čovjeka http://borismiksic.blog.hr/ ostavljen je takav kakav je. Kad se koristilo ime M.B - pobrisan za par sati. Komentari na jednom oficijelnom blogu koji je reklamiran preko naslovnice blog.hr servisa prema hatepogotku, rezultira brisanjem cijelih blogova...
Kriteriji za brisanje blogova su očito određeno uslovljavanje stvarnosti.

Ukoliko je hatepogodak bio u pravu, Blog.hr bio bi marketinško sredstvo, a ne free medij.
Ali bloggeri nisu novinari, zar ne?

- 19:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2005., nedjelja

blogafere

http://www.borja.org/blogafere.html

Borja piše:

Afera na domaćim blog odredištima nije nedostajalo, a neke su bile toliko jake da ih je prenio i Reuters, dok su druge bile znatno manjeg intenziteta

Afere u svijetu blogova, kako inozemnih tako i domaćih nisu rijetka stvar. Na domaćim adresama, u aferama je prednjačio blog.hr, koji se u početku svog rada (previše) okretao senzacionalizmu, prateći tim opći tabloidni medijski trend (što nije opravdanje). U mnogočemu, blog.hr i način njihova rada, nije nam se sviđao. Kako nam se činilo, bili su spremni žrtvovati bilo kojeg bloggera za medijsku pažnju, a nismo bili oduševljeni ni zaštitom (prije svega privatnosti) korisnika na ovoj adresi.

I neki od korisnika su im zamjerali taj "jeftini senzacionalizam", odnosno "premalo davanja vrijednosti sadržaju", no najviše zamjerki otišlo je brisanju pojedinih postova (ili kritika bloga na njihovom Forumu), odnosno odstranjivanju pojedinih blogova, pri čemu je uredništvo često ostajalo nijemo čekajući da se stvari zaborave. Takav odnos prema korisnicima bez kojih blog servis ne bi imao smisla, jednostavno je začuđujuć. No, možda su to bili prvi koraci i prve greške, jer u posljednje vrijeme, najpopularnije domaće blog odredište se u tom smislu popravlja, pa vjerujemo i da će s korisnicima uspostaviti korektan odnos. Ne smijemo zaboraviti ni da je u konačnici blog.hr privatan projekt u vlasništvu jedne tvrtke, koja samim tim i može raditi na njemu kako god želi, sviđalo se to nekome ili ne. Kako i napisasmo, u posljednje se vrijeme ipak fokusiraju na zanimljive akcije i poboljšanja uvjeta "života", pa se nadamo da će tako i ostati.


Stil pisanja Borja kao da je preuzeo od velikog brata, kojeg je u svom velikom tekstu u PC CHIPU preporucio kao jedan od najboljih blogova.
Way to go, Borja!

Tekst o blogu Veliki brat:
http://www.borja.org/bestofblog05.html

Veliki brat
http://velikibrat.blog.hr

Iako ga nema nešto previše, ovaj je blog zgodan jer kritizira domenu na kojoj se nalazi, i donosi nešto više o aferama najpopularnijeg domaćeg blog odredišta, a njih kako znamo ne nedostaje. Za sada nudi linkove na Google cache i neke od nestalih blogova, a čak je i sam Veliki brat blog bio izbrisan, da bi ponovo uskrsnuo. Na žalost, mnogi dobri blogovi su nestali, emigrirali ili su njihovi autori odustali od pisanja nakon neslaganjem s politikom uredništva, koji si, kako pišu, ponekad uzimaju za pravo da blog ili post izbrišu.

- 13:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

12.05.2005., četvrtak

slatko...

evo nam vočko piše:

Eh da...
U poznali smo se na 1jednom partyiju u cvijećarnici. To ni je prava cvijećarnica sa cvječem ihihi to je jedan kafič. Rjekao mi je da se zove Dario ali da ga mogu zvati Darkič. To je bilo tako slatkasto bananasto da mje oborilo s nogu hiihi. Mislijo sam da mje ne možje osvojiti jer volim Martina ali kad mi je rjekao da je poznati Vvveb Dizajner odmah sam pomislijo kako sigurno dizajnira predivnje boije i stranićice, ihihi. Rjekao mi je da če dobiti vvvebskog Ozzija, onog kipiča što ga je dobijo titanik ihihi. Te noči bio sam nijegov i bio je tvrd i bjez milosti. Cjelu noč me bannao u guzu. Prjedivno je bilo.


i naravno, zaključak kako se stekla "protekcija":

Dario hvala ti š100to si me prije stavio na coll listu i znaj da te ja volim jed nako kao i ti me ne. Prijateljićica Magda mi je rjekla dasi u ništio Eugana i drtia ali, onu su jonako zlo ćesti pa te po državam!!!!

- 00:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Njegova Svetost I.L ikona IMF-a

ponešto sa Foruma:

Gdje mi je blog?

Onaj prvi moj blog, kojeg sam otvorio među prvima, isti dan kad je javno krenuo - je izbrisan od strane malog Dariusa!

To je valjda, ta silna "demokracija" koju nam uvoze sa masonsko-liberalnog zapada?

Mada mi je taj prvi blog bio među najčitanijima na blogu.hr I među najposjećenijima. A možda je UPRAVO TO razlog?

Ne trebaju oni pametne, nego - glupane, da im pišu...

Nakon nekog vremena, pokrenuo sam opet blog. I... nešto su kao radili oko servera, pa su neki postovi nestajali. Ja tada nisam pisao - i to je prošlo. Nakon nekoliko tjedana, kad je moj drugi blog već imao oko 160 postova, fotkice, brojač i bio veoma čitan tj. posjećen. iskoristili su to, Darius i kompanija, da mi podmetnu, kad sam jedan dan, napisao post i poslao ga... nestao mi je gotovo cijeli blog, ostalo je samo 40-tak postova, onih još od prije nekoliko mjeseci. Brojač, slike, sve... je nestalo!

Oni su naravno, imali opravdanje tipa: "to je greška u sustavu, ma do servera". Žalosno!

To samo pokazuje koji duh MRŽNJE na uvjerene kršćane vlada!

I onda sam sam izbrisao svoj blog. A Dariusu neka Bog (ne ja, jer sam samo slab i griješan čovjek) sudi i plati po njegovim djelima. Jer on dobro zna, da mi je dva puta izbrisao blog - bez ikakva razloga, osim, razloga - mržnje prema SLOBODI IZRAŽAVANJA! Mržnje prema pravdi !

U isto vrijeme, na blogu. hr slobodno 'srceparajuće' pričice iznose notorni pederi, lezbijke, propagandu šire - feministice i bolesnice iz raznoraznih "ženskih mreža" Hrvatske itd.

Ali istina se ne može uništiti. Što su jači napadi, to se Istina više širi. Hvala Onome "koji Careve postavlja i zbacuje..."!

I na koncu, uskoro ćeš moći čitati I.L-ov blog, osobni... privatni!

Jedan vrhunski uređen blog i stranicu! Eto na veselje Dariusu i pederima!

I vidjet ćemo hoće li blog.hr (zbog svih zlih djela) opstati, ili će ga Onaj "koji prevraća planine, a da nitko i ne opazi" - pomesti s hrvatske medijeske scene!

I.L je za njih bio, nekakav " fanatik" (valjda s velikim zubima i rogovima? ) Tužno jel'da? Jer I.L ne priča bajke za maloumne. Jer taj I.L nije opijen budalaštinama i površnošću svijeta...

Znaš, kroz svu poviejst su se zli ljudi borili protiv Boga (preko proganjanja pravednika na zemlji) uvjeravajući sebe, da se oni "bore" samo protiv nekih "fanatika". A na koncu se uvijek pokazalo, da je Bog s "malenima" koje oholi nazivaju "fanaticima", zato jer ti - maleni - ne pristaju na kompromis sa grijehom!

Eto, uskoro... čitate I.L novi BLOG, ma što blog - BLOGČINA!

______________________________

Njegova Svetost I.L ikona IMF-a


- 00:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2005., nedjelja

Pravilo br. 1

Monitor.hr objavljuje ovako koncipiranu vijest:

Pravilo br. 1
Jutarnji list objavio vijest sa Bloga bez navođenja izvora

'Kuća hrvatskog nogometa' u Zagrebu je u vlasništvu beogradskog Genexa, koji traži povrat imovine. Tu vijest objavili smo na naslovnici Monitora 2.5., nakon što je priču "razvalio" Kanuny 1.5. na www.blog.hr. Jučerašnji Jutarnji list posvetio je toj temi gotovo cijelu stranicu u rubrici Zagreb, što nas je razveselilo, jer pokazuje da "građansko novinarstvo" blogosfere ukazuje na vruće teme koje će biti od interesa za mainstream medije. No, pročitavši članak u Jutarnjem listu s nevjericom smo ustanovili da autorica članka nigdje nije spomenula izvor informacije. Navođenje izvora informacije je osnov korektnog i profesionalnog izvještavanja. Pretpostavljamo da se radi o neuočavanju činjenice da je Blog u proteklih godinu dana iz svojevrsnog underground fenomena postao važan medij i izvor informacija. Pretpostavljamo da novinarki ne bi palo na pamet preuzeti informaciju iz recimo Novog lista, Vjesnika ili Slobodne Dalmacije bez navođenja izvora (linkove vode na usporedne Alexa statistike Bloga i navedenih stranica). Osim toga, ili prije svega, prosvjedujemo zbog autora bloga čije zasluge se potpuno ignoriraju, a konkretno, radi se o ozbiljnom autoru koji na svom blogu donosi niz zanimljivih i provokativnih tema, čija je intencija upravo i bila da ih pronađu i drugi mediji. Stoga, poštovani novinari primjenjujte ista načela na Blog kao i za druge izvore informacija, jer Blog.hr nije vaše osobno duboko grlo, već nezaobilazni medij koji dnevno ima preko 50.000 posjetitelja dnevno što ga čini jednim od vodećih hrvatskih sajtova.


Zanimljivo je kako autor teksta (koji je vjerovatno na neki način povezan sa blog-hr adminima) opisuje da blog.hr više nije duboko grlo.
Da li to znači da je prije - bio duboko grlo?
Baš me zanima tko je to kome, prije je li... grlio.
Ipak, ne može nam ne biti drago da su rjeđe opasne veze admina sa blogerima, koji se ne trebaju toliko više bojati za svoj ponos, koji po tvrdnjima monitorovca više ne može završiti tako lako u bilo čijem dubokom grlu...
- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>