Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikibrat

Marketing

Pravilo br. 1

Monitor.hr objavljuje ovako koncipiranu vijest:

Pravilo br. 1
Jutarnji list objavio vijest sa Bloga bez navođenja izvora

'Kuća hrvatskog nogometa' u Zagrebu je u vlasništvu beogradskog Genexa, koji traži povrat imovine. Tu vijest objavili smo na naslovnici Monitora 2.5., nakon što je priču "razvalio" Kanuny 1.5. na www.blog.hr. Jučerašnji Jutarnji list posvetio je toj temi gotovo cijelu stranicu u rubrici Zagreb, što nas je razveselilo, jer pokazuje da "građansko novinarstvo" blogosfere ukazuje na vruće teme koje će biti od interesa za mainstream medije. No, pročitavši članak u Jutarnjem listu s nevjericom smo ustanovili da autorica članka nigdje nije spomenula izvor informacije. Navođenje izvora informacije je osnov korektnog i profesionalnog izvještavanja. Pretpostavljamo da se radi o neuočavanju činjenice da je Blog u proteklih godinu dana iz svojevrsnog underground fenomena postao važan medij i izvor informacija. Pretpostavljamo da novinarki ne bi palo na pamet preuzeti informaciju iz recimo Novog lista, Vjesnika ili Slobodne Dalmacije bez navođenja izvora (linkove vode na usporedne Alexa statistike Bloga i navedenih stranica). Osim toga, ili prije svega, prosvjedujemo zbog autora bloga čije zasluge se potpuno ignoriraju, a konkretno, radi se o ozbiljnom autoru koji na svom blogu donosi niz zanimljivih i provokativnih tema, čija je intencija upravo i bila da ih pronađu i drugi mediji. Stoga, poštovani novinari primjenjujte ista načela na Blog kao i za druge izvore informacija, jer Blog.hr nije vaše osobno duboko grlo, već nezaobilazni medij koji dnevno ima preko 50.000 posjetitelja dnevno što ga čini jednim od vodećih hrvatskih sajtova.


Zanimljivo je kako autor teksta (koji je vjerovatno na neki način povezan sa blog-hr adminima) opisuje da blog.hr više nije duboko grlo.
Da li to znači da je prije - bio duboko grlo?
Baš me zanima tko je to kome, prije je li... grlio.
Ipak, ne može nam ne biti drago da su rjeđe opasne veze admina sa blogerima, koji se ne trebaju toliko više bojati za svoj ponos, koji po tvrdnjima monitorovca više ne može završiti tako lako u bilo čijem dubokom grlu...

Post je objavljen 08.05.2005. u 15:23 sati.