Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikibrat

Marketing

blogafere

http://www.borja.org/blogafere.html

Borja piše:

Afera na domaćim blog odredištima nije nedostajalo, a neke su bile toliko jake da ih je prenio i Reuters, dok su druge bile znatno manjeg intenziteta

Afere u svijetu blogova, kako inozemnih tako i domaćih nisu rijetka stvar. Na domaćim adresama, u aferama je prednjačio blog.hr, koji se u početku svog rada (previše) okretao senzacionalizmu, prateći tim opći tabloidni medijski trend (što nije opravdanje). U mnogočemu, blog.hr i način njihova rada, nije nam se sviđao. Kako nam se činilo, bili su spremni žrtvovati bilo kojeg bloggera za medijsku pažnju, a nismo bili oduševljeni ni zaštitom (prije svega privatnosti) korisnika na ovoj adresi.

I neki od korisnika su im zamjerali taj "jeftini senzacionalizam", odnosno "premalo davanja vrijednosti sadržaju", no najviše zamjerki otišlo je brisanju pojedinih postova (ili kritika bloga na njihovom Forumu), odnosno odstranjivanju pojedinih blogova, pri čemu je uredništvo često ostajalo nijemo čekajući da se stvari zaborave. Takav odnos prema korisnicima bez kojih blog servis ne bi imao smisla, jednostavno je začuđujuć. No, možda su to bili prvi koraci i prve greške, jer u posljednje vrijeme, najpopularnije domaće blog odredište se u tom smislu popravlja, pa vjerujemo i da će s korisnicima uspostaviti korektan odnos. Ne smijemo zaboraviti ni da je u konačnici blog.hr privatan projekt u vlasništvu jedne tvrtke, koja samim tim i može raditi na njemu kako god želi, sviđalo se to nekome ili ne. Kako i napisasmo, u posljednje se vrijeme ipak fokusiraju na zanimljive akcije i poboljšanja uvjeta "života", pa se nadamo da će tako i ostati.


Stil pisanja Borja kao da je preuzeo od velikog brata, kojeg je u svom velikom tekstu u PC CHIPU preporucio kao jedan od najboljih blogova.
Way to go, Borja!

Tekst o blogu Veliki brat:
http://www.borja.org/bestofblog05.html

Veliki brat
http://velikibrat.blog.hr

Iako ga nema nešto previše, ovaj je blog zgodan jer kritizira domenu na kojoj se nalazi, i donosi nešto više o aferama najpopularnijeg domaćeg blog odredišta, a njih kako znamo ne nedostaje. Za sada nudi linkove na Google cache i neke od nestalih blogova, a čak je i sam Veliki brat blog bio izbrisan, da bi ponovo uskrsnuo. Na žalost, mnogi dobri blogovi su nestali, emigrirali ili su njihovi autori odustali od pisanja nakon neslaganjem s politikom uredništva, koji si, kako pišu, ponekad uzimaju za pravo da blog ili post izbrišu.


Post je objavljen 29.05.2005. u 13:06 sati.