uskoplje

09.09.2010., četvrtak

Pronađeni arsenal oružja bio je dovoljan da Bugojno sravni sa zemljom

Teroristička skupina je posljednjih desetljeće i pol uživala punu zaštitu lokalnih, ali i sarajevskih policijskih, političkih, vjerskih, humanitarnih struktura...


Uprava policije Federalnog MUP-a tijekom opsežne akcije koja je posljednjeg vikenda po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine provedena na više lokacija u općini Bugojno, u naselju-brdu Kruščica pronašla zastrašujući arsenal oružja, minsko-eksplozivnih sredstava, municije...
- Nakon što smo ušli u ovo skladište, bilo smo zapanjeni,
svjedoči za "Slobodnu Bosnu" jedan od policajaca koji je sudjelovao u ovoj dugo pripremanoj i efektno izvedenoj akciji i precizira:
- Količina oružja, minsko-eksplozivnih materijala... koju smo zaplijenili dovoljna je bila da se čitavo Bugojno nestane sa lica zemlje!

Tužiteljstvo BiH je u svom priopćenju za javnost potvrdilo da je "tijekom akcije uhićena jedna osoba koja se dovodi u vezu sa pronađenim oružjem i eksplozivom", uz obećanje da će "kada se steknu uvjeti, javnost biti blagovremeno obaviještena o aktivnostima Tužiteljstva BiH i Policije u istrazi terorističkog akta počinjenog u Bugojnu 27. pnja".
Izvori "Slobodne Bosne" iz Tužiteljstva BiH otkrivaju da je tijekom ove akcije uhićen i tužiteljskim organima predan Adnan Haračić iz Uskoplja. Također, kako doznaje SB, između ostalog vojnog arsenala, policija je u ilegalnom skladištu u Kruščici pronašla i zaplijenila veća količina protiv oklopnog raketnog oružja "Osa" sa 10-15 "kontejnera“, odnosno punjenja, te impresivne količine eksploziva, vojne opreme...
Uhićeni Adnan Haračić je neposredno nakon terorističkog napada na policijsku postaju u Bugojnu, 27. srpnja ove godine, u kojoj je ubijen policajac Tarik Ljubunčić a teško ranjena njegova kolegica Edina Hindić, već bio uhićen zajedno sa Harisom Čauševićem Oksom, prvoosumnjičenim za taj svirepi akt. Haračić je, zbog nedostatka čvrstih dokaza da je umiješan u ovaj zločin, vrlo brzo pušten na slobodu.
I dok se očekuje službena, detaljna informacija o policijskoj akciji na brdu Kruščica u okolini Bugojna, kako doznaje SB, policijsko-tužiteljska operacija koja za cilj ima razotkrivanje i procesuiranje tamošnje ekstremističko-terorističke mreže se nastavlja, te da se u idućim danima mogu očekivati nova uhićenja pripadnika te skupine koja je posljednjih desetljeće i pol uživala punu zaštitu lokalnih, ali i sarajevskih policijskih, političkih, vjerskih, humanitarnih struktura. (bljesak.info)
- 22:30 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Opis bloga

Linkovi

Lektira