FOTO SPOMENAR: AMOR REAL [ # ]







Istinska ljubav (Amor real, 2003., 95 epizoda)

O telenoveli:

Telenovela "Amor real" (Istinska ljubav) koja je posljednjih godina izazavala najveće oduševljenje obožavatelja diljem svijeta nastala je iz pera spisateljice Carida Bravo Adams, a za adaptaciju ove druge ekranizacije zaslužena je također vrlo uspješna scenaristica Maria Zarattini. Najveći adut ove telenovele su raskošna produkcija, zanosni kostimi i romantična priča smještena u 19. stoljeće, koja je daleko nadmašila sve ostale sapunice.







Radnja:

U središtu radnje najbolje meksičke telenovele 2004. godine je mlada aristokratkinja Matilde (Adela Noriega), koja se igrom sudbine zaljubljuje u skromnog vojnika Adolfa (Mauricio Islas). Oslanjajući se na očevu blagu narav i ne računajući na majčine spletke, Matilde je odlučna udati se za Adolfa, sve dok je Augusta ne uvjeri da ju je mladi vojnik izdao. Samo nekoliko dana nakon gorkoga ljubavnog razočaranja mlada se nasljednica udaje za naočitog liječnika Manuela (Fernando Colunga), koji je tek naslijedio očevo imanje i bogatstvo. Premda ga u početku iskreno mrzi, njezini osjećaju prema suprugu ubrzo prerastaju u istinsku ljubav, čak i nakon što joj Adolfo dokaže da joj nije lagao.




Glumci:

Sapunica je snimljena 2003. godine, a u glavnim ulogama javljaju se Adela Noriega (Matilde) i Fernando Clunga (Manuel Fuentes Guerra). U ostalim ulogama javljaju se Mauricio Islas (Adolfo Solis), Helena Rojo (Augusta), Ernesto Laguardia (Humberto), Chantal Andere (Antonia) i mnogi drugi vrhunski glumci.






Writing credits
Caridad Bravo Adams (original story)
María Zarattini (adaptation)
Ximena Suárez (script editor)

Song "Amor Real"
Written by Leonel García and Noel Scharjis
Singing: Sin Bandera








Zanimljivosti o telenoveli AMOR REAL

remake telenovele Bodas De Odio iz 1983.
- prodana u preko 80 zemalja
- jedna od najuspješnijih i najboljih telenovela u povijesti Televise
- najveći aduti: raskošna produkcija, zanosni kostimi te romantična priča smještena u 19st. koja je daleko nadmašila sve ostale sapunice
- hacienda Pachuca u Hidalgu, gdje su snimane neke scene, mjesto je na kojem se snimao film "Zorro" sa Antoniom Banderasom i Catherine Z. Jones
- snimalo se i u San Juan De Ulau, Veracruzu, Quereteru, na haciendi Tetlapaya (u telenoveli hacienda San Cayetano) i naravno Meksiku.
- po mnogima najbolja uloga u karijeri Fernanda Colunge
- u ulogama glavnog protagonista spominjali su se još Rene Strickler i Jorge Salinas, a glavne junakinje Lucero i Alessandra Rosaldo.
- među TOP 5 najgledanijih Televisinih telenovela svih vremena ( točnije na 2.mjestu, gledanija od nje bila je samo Destilando Amor)
- prema stranici www.todotnv.com najbolja telenovela desteljeća ( 1999- 2009)
- Prije Amor Real, Adela Noriega i Mauricio Islas glumili su ljubavni par i u telenoveli "El Manantial"
- Osvojila 6 nagrada TVyNovelas i to za: najbolju telenovelu, gl.glumca, gl.glumicu, prvog glumca, prvu glumicu, sporednog glumca, sporednu glumicu kao i nagrade ACE za sve to isto. Ali i mnoge druge nagrade.
- Tijekom snimanja telenovele Adela Noriega i Fernando Colunga imali su kraću ljubavnu vezu.
- Carla Estrada, producentica telenovele i svi njezini članovi osvojili su nagradu "El Laurel de Oro a la Calidad", zahvaljujući internacionalnom uspijehu telenovele.
- Leticia Calderon pojavila se kao specijalna gošća u ulozi Jane de la Corcuere. Bio je to njezin povratak u svijet telenovela nakon 5 godina odsustva.
- Telenoveli su se naknadno pridružili Maya Mishalska te Harry Geithner u ulogama Marianne Bernier i Yves de la Roquettea.
- Posljednja uloga u karijeri Mariane Levy koja je 2004. preminula od srčanog udara. Ona je igrala ulogu Josefine.
- Serijal se u to vrijeme natjecao sa Aztecinom telenovelom "Mirada De Mujer El Regreso". Nakon 30 dana prikazivanja Amor Real zabilježila je prosječnu gledanost od 25%, a Mirada De Mujer 15%.
- prva epizoda imala je gledanost 26, 5%, a zadnja 43, 1%.
- telenovela je imala drugačiji kraj od njezina orginala.
- u telenoveli je sudjelovalo 255 glumaca. Koristilo se 15 000 vrsta odjeće, sagrađena su 184 seta. U produkciji je sudjelovalo više od 400 osoba, korišteno je više od 10 000 pribora.
- kao specijalni gosti telenovele pojavili su se cijenjena mekisička glumica Maria Sorte i dirigent kazališnog komada ''Sueńos de un Seductor', Adal Ramones.
- Raquel Garza, poznatija kao "Tere la Secretaria", jedna od dirigentica programa "La Oreja" imala je epizodnu ulogu cabaret djevojke.
- izdana na dvostrukom DVD-u sa engleskim titlovima.
- oborila je rekord u broju prodanih DVD-u u Americi. U manje od 10 mjeseci prodano je 125 000 DVD-a.
- ubrzo nakon svog završetka, ponovno je počela s emitiranjem na meksičkom Canalu De Las Estrellas u terminu od 17:00h. Bila je prva Televisina telenovela koja se reprizirala tako brzo.













07.05.2012. ...16:28 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2012 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2015 (3)
Srpanj 2014 (43)
Siječanj 2014 (14)
Siječanj 2013 (13)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (20)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (5)
Lipanj 2010 (8)
Svibanj 2010 (7)
Travanj 2010 (9)
Ožujak 2010 (77)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (41)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • SAPUNICE(VIJESTI)




    Ukoliko nekoga nešto zanima o nekoj zvijezdi i telenoveli a ja nisam zapisala molila bih vas da mi stavite komentare pa ću se potruditi da vam udovoljim.


    Nakon poduže pauze ponovno smo u funkciji !!!!

    Zahvaljujem svima na citanju mog bloga :)

    Hvala




    Website counter





    Otpočetka stavljen brojač posjeta!!!