Brazilske telenovele u 2015. godini [ # ]

Image and video hosting by TinyPic

Brazilske televizijske mreže Globo, Record i SBT u 2015. godini pripremaju dosta noviteta za svoje gledatelje.


Globo će u 2015. godini emitirati čak 7 novih telenovela. Trenutno se u terminu od 18:00 sati emitira Boogie oogie, koja je usprkos obećavajućem startu uspjela srušiti gledanost svoje prethodnice Meu pedacinho de chăo. Telenovelu s Ísis Valverde u ožujku će zamijeniti Sete vidas Licije Manzo. Riječ je o originalnoj priči, a glavne su uloge povjerene Debori Bloch i Domingosu Montagneru, dok će negativce zaigrati Vanessa Gerbelli i Angelo Antonio. Ostatak glumačke postave čine Isabelle Drummond, Thiago Rodrigues, Jayme Matarazzo, Maria Flor, Michel Noher, Ghilherme Lobo, Maria Eduarda, Regina Duarte, Fernando Belo, Bianca Comparato, Leonardo Medeiros, Leticia Colin i mnogi drugi. Sete vidas će već u srpnju zamijeniti nova spiritualna telenovela Elizabeth Jhin koja zasad nosi naziv Encontro marcado.

Image and video hosting by TinyPic

U 19:00 sati trenutno se emitira komična telenovela Alto astral s Nathalijom Dill i Sergiom Guizeom u glavnim ulogama. Nakon neuspjeha Geraçăo Brasil, Alto astral pomalo vraća izgubljene gledatelje. Nju će u svibnju zamijeniti nova telenovela Alcidesa Nogueire I love Paraisopolis. U glavnim ulogama pojavit će se Bruna Marquezine, Tatá Werneck i Mauricio Destri, dok će glavnog negativca odigrati Caio Castro. Već krajem studenog u termin Paraisopolisa stiže prva telenovela autorice Rosane Svartman koja je radila na protekle dvije sezone tinejdžerske sapunice Malhaçăo. Glavne uloge u zasad neimenovanom projektu povjerene su Marini Ruy Barbosa i Humbertu Carrău.

Image and video hosting by TinyPic

Telenovela Aguinalda Silve Império uspjela je podignuti slabe postotke gledanosti svoje prethodnice Em familia, stoga će se na malim ekranima zadržati sve do ožujka. Zamijenit će je nova telenovela Gilberta Brage Babilônia. Glavne uloge povjerene su Camili Pitanga, Thiagu Fragosu i Gabrielu Bragi Nunesu. Ulogom negativke u Babilôniji na male se ekrane vraća i nezaboravna Carminha iz Avenide Brasil, glumica Adriana Esteves. U ostalim ulogama nastupaju Gloria Pires, Sophie Charlotte, Bruno Gagliasso, Fernanda Montenegro, Nathalia Timberg, Chay Suede, Dudu Azevedo, Tuca Andrade i Cassio Gabus Mendes. Babilôniju će u rujnu zamijeniti nova telenovela Joăa Emanuela Carneira, autora proslavljene Avenide Brasil. Poznata pod nazivom Favela chic, serija prati život negativca koji se zaljubi u ideju da postane svetac, te će prikazivati njegov put pokajanja. Murilo Benício odustao je od glavne uloge, stoga su redatelji serije trenutno u potrazi za novim glumcem. Kao mogući kandidati spominju se Alexandre Nero, Fabio Assuncăo, Eduardo Moscovis, Mateus Solano i Marcelo Serrado. Od ostatka glumačke postave potvrđeni su Giovanna Antonelli, Andreia Horta, Bruna Linzmeyer, Cauă Reymond, Marcello Novaes, Marcos Caruso, Dira Paes, Marco Pigossi, Luis Gustavo, Juliano Cazarre, Fernanda Souza, Johnny Massaro, Cacau Protasio i Suzana Vieira.

Image and video hosting by TinyPic

Usprkos dobrim kritikama, lanjska telenovela od 23:00 sata O Rebu nije uspjela privući veliki broj gledatelja pred male ekrane. Ove godine u tom će se terminu po prvi puta emitirati jedna originalna priča. Riječ je o telenoveli Walcyra Carrasca Verdades secretas koja će pratiti svijet mode. U glavnim ulogama nastupaju Deborah Secco i Rodrigo Lombardi, a u seriji nastupaji i Marieta Severo, Reynaldo Gianecchini, Eva Wilma, Guilhermina Guinle, Agatha Moreira, Ana Lucia Torre, Anderson di Rizzi, Barbara Paz, Luiza Valdetaro, Rainer Cadete i drugi.


Image and video hosting by TinyPic

Televizijska mreža Record za ovu godinu pak planira dva nova projekta, obje povijesne telenovele. Aktualna telenovela Vitória bilježi mizerni postotak gledanosti, stoga je čelništvo Recorda odlučilo pozabaviti se temama iz Biblije kao okosnicama svojih novih serija i telenovela. Uz drugu sezonu biblijske serije Milagres de Jesus, Record priprema i telenovelu Os dez mandamentos u kojoj glavne uloge tumače Guilherme Winter i Giselle Itie. Ostatak glumačke postave čine Sergio Marone, Larissa Maciel, Sidney Sampaio, Petronio Gontijo, Lisandra Souto, Kiko Pissolato, Adriana Garambone, Camila Rodrigues, Denise Del Vecchio, Felipe Cardoso, Juliana Didone, Luciano Szafir, Milhem Cortaz, Vera Zimmerman i drugi. Nakon njenog završetka u planu je i Escrava Măe, svojevrsni prequel popularne Robinje Isaure.

Image and video hosting by TinyPic
I za kraj ostaje SBT koji će nakon dvije godine okončati uspješnu dječju telenovelu Chiquititas. Nju će u srpnju zamijeniti prerada meksičke telenovele Cómplices al rescate. Glavna uloga blizanki povjerena je Larissi Manoeli, poznatoj po ulozi u dječjoj telenoveli Carrossel. Njezine roditelje zaigrat će Juliana Baroni i Duda Nagle.

13.03.2015. ...22:31 [ Komentari (0) ] Isprintaj

TV Azteca u 2015. godini [ # ]

Image and video hosting by TinyPic


TV Azteca je 2014. imala jednu od najgorih godina od svog postojanja. Zbog financijskih poteškoća, a i slabe gledanosti, izbacili su na tržište svega dvije nove telenovele: Siempre tuya Acapulco i Las Bravo.


Jedina telenovela koja je žarila i palila na Azteci prošle godine bila je brazilska Avenida Brasil koja je znala dolaziti i do 12% gledanosti. Po njenom završetku, Azteca je nastavila s emitiranjem Globovih projekata, a trenutno se emitira Amor ŕ vida koja nije uspjela zadržati veliki dio Avenidinih gledatelja. Za 2015. godinu druga najgledanija televizijska mreža u Meksiku ima spremno dvije telenovele: komičnu Así en el barrio, como en el cielo i tinejdžersku Un escenario para amar. Obje telenovele snimljene su u potpunosti i broje oko 120 nastavaka.

Image and video hosting by TinyPic

Así en el barrio, como en el cielo originalna je komična telenovela producentice Fides Velasco (Cuando seas mía, Emperatriz). Scenarij za priču napisali su Guillermo Rios, Leticia López Margalli i Eugenio Derbez. U glavnim ulogama pojavljuju se Marcela Guirado i Luciano Zacharski, a ostatak glumačke postave čine José Alonso, Patricia Bernal, Bárbara de Regil, Mariana Torres, Roberta Burns, Carmen Delgado, Alejandro Cuétara, Fran Meric, Paloma Woolrich, Armando Torrea, Gerardo Lama, Ximena Ramos i Karelly Gillies. Telenovela će 16. veljače zamijeniti trenutnu Las Bravo.

Image and video hosting by TinyPic

Omladinska telenovela Un escenario para amar prerada je velikog Aztecinog hita iz 2001. godine Como en el cine u kojoj su glavne uloge tumačili Lorena Rojas i Mauricio Ochmann. Glavne uloge u novoj verziji povjerene su Gloriji Stalina i Ericku Chapi. Ostatak glumačke postave čine Regina Murguia, Thali García, Miriam Higareda, Ariana Ron Pedrique, Sylvia Sáenz, Camila Rojas, Lourdes Narro, Cristóbal Orellana, Alicia Jaziz, Carmen Baque, Patrick Fernández, Betty Monroe, Martha Mariana Castro, Guillermo Iván Dueńas, Tatiana del Real, Humberto Búa, Rodrigo Cachero, Germán Girotti i Fernanda Cerecedo. Datum početka serije zasad je nepoznat, no postoji mogućnost da Azteca emitira seriju u poslijepodnevnom terminu.

Od ostalih projekata najavljeni su prerada Globove telenovele Rainha da sucata, nova verzija Telemundove Pecados ajenos i remake španjolske dramske serije Gran reserva.

...22:28 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Televisa u 2015. godini [ # ]





Televisa je u 2015. godinu zakoračila s pet premijernih telenovela u programu, a prema nekim informacijama moglo bi uslijediti i otvaranje šestog termina, onog u 17:00 sati u kojem se već godinama emitira serija La rosa de Guadalupe.


Klasična priča o siromašnoj Talijanki Fiorelli (Livia Brito) i bogatašu Pedru (José Ron) nije uspjela zagrijati srca meksičkih gledatelja. Telenovela Pedra Damiana Muchacha italiana viene a casarse završit će već idući mjesec, a zamijenit će je telenovela pod radnim nazivom Amores de barrio. Riječ je o preradi istoimene Televisine telenovele iz 1979. godine u kojoj su glavne uloge tumačili Ana Martín i Humberto Zurita. Producentske palice uhvatio se Roberto Hernández kojem je ovo prva telenovela nakon gotovo devet godina pauze (posljednju, Heridas de amor snimio je 2006.). Kao potencijalni protagonisti spominju se Renata Notni i Mané de la Parra, a dio glumačke postave čine i Jessica Coch i Manuel Landeta.



Nešto uspješnijom pokazala se telenovela Giselle González Yo no creo en los hombres s Adrianom Louvier i Gabrielom Sotom u glavnim ulogama. Hvaljena od kritike, telenovela će završiti krajem ovog mjeseca, a zamijenit će je Que te perdone Dios. U novoj verziji telenovele Abrázame muy fuerte glavne uloge nose Zuria Vega i Mark Tacher, a u seriji glume i Altair Jarabo, Sergio Goyri, Rebecca Jones, Sabine Moussier te Ana Bertha Espin. Svoju svjetsku premijeru serija je imala na američkom kanalu za latinoameričku publiku Univision, a prva epizoda u Meksiku bit će prikazana 16. veljače.





S obzirom na to da je u modi praviti moderne verzije serija iz 2000-ih godina, Televisa nije pogriješila kad je dala zeleno svjetlo novoj verziji El manantiala iz 2001. godine u kojoj su glavne uloge tumačili Adela Noriega i Mauricio Islas. Nove verzije Alfonsine i Alejandra (u ovom slučaju Aldonze i Cristóbala) zaigrali su Michelle Renaud i Pablo Lyle. La sombra del pasado ima odličnu gledanost, stoga producentica MaPat može zabilježiti još jedan uspjeh u svojoj karijeri. Seriju bi tek u svibnju trebao zamijeniti novi projekt Lucero Suárez zasad poznat pod nazivom La vecina. Autorica De que te quiero, te quiero nije otkrila hoće li ovog puta raditi na originalnom projektu ili je ponovno riječ o preradi druge telenovele (spominje se argentinska Solamente vos). Kako god, glavne uloge već su izabrane. Protagoniste će zaigrati Juan Diego Covarrubias i Esmeralda Pimentel, dok će u ulogama glavnih negativaca biti Javier Jattin i Natalia Guerrero.




Za nešto manje od mjesec dana na ‘kanal zvijezda’ vraćaju se tri poznata glumačka lica. Itati Cantoral, Ernesto Laguardia i Eduardo Yáńez zaigrat će glavne uloge u novoj komičnoj telenoveli Amores con trampa. Serija će zamijeniti trenutnu Mi corazón es tuyo koja je, usprkos tome što nije postigla izvrsnu gledanost kao recimo Porque el amor manda, u više momenata bila najgledanija Televisina serija. Amores con trampa je pak prerada popularne čileanske telenovele Somos los Carmona, a u ostalim ulogama nastupaju África Zavala, Sofia Castro, Nora Salinas, Ignacio López Tarso, Luz Maria Aguilar, José Eduardo Derbez, Rosita Pelayo, Aldo Guerra, Harry Geithner i drugi. Prva epizoda serije bit će emitirana 2. ožujka.



Najveće razočaranje zasigurno je ‘glavna’ telenovela Hasta el fin del mundo koja ostvaruje osrednje rezultate gledanosti. Usprkos promjeni protagonista (Pedro Fernandez Jr. zamijenjen je Davidom Zepedom), gledanost telenovele nije zamjetno narasla i sve se čini kako je Televisini čelnici žele čim prije zamijeniti novim projektom. Krajem travnja dolazi nova telenovela Salvadora Mejíje Alejandrea zasad poznata pod radnim nazivom Lo imperdonable. U glavnim ulogama pojavit će se španjolski glumac Iván Sánchez i meksička glumica Ana Brenda Contreras. Prema nepotvrđenim informacijama, riječ je o slobodnoj verziji telenovele Lo imperdonable iz 1975. godine čiju smo preradu Siempre te amaré s Laurom Flores gledali na prvom programu HRT-a. Hoće li Mejía vratiti gledatelje u glavni termin ‘kanala zvijezda’ ili će Lo imperdonable biti još jedan fijasko u njegovoj karijeri?




Koje nove telenovele planirate gledati? Koje trenutne ste već pogledali, koje su vam se svidjele, a koje ne? Javite nam se u komentarima.

...21:51 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2015  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ožujak 2015 (3)
Srpanj 2014 (43)
Siječanj 2014 (14)
Siječanj 2013 (13)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (20)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (5)
Lipanj 2010 (8)
Svibanj 2010 (7)
Travanj 2010 (9)
Ožujak 2010 (77)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (41)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • SAPUNICE(VIJESTI)




    Ukoliko nekoga nešto zanima o nekoj zvijezdi i telenoveli a ja nisam zapisala molila bih vas da mi stavite komentare pa ću se potruditi da vam udovoljim.


    Nakon poduže pauze ponovno smo u funkciji !!!!

    Zahvaljujem svima na citanju mog bloga :)

    Hvala




    Website counter





    Otpočetka stavljen brojač posjeta!!!