TOP 10 Najboljih splavova Beograda

srijeda , 28.09.2022.

Splavovi Beograd pružaju nezaboravne noćne izlaske i provode do ranih jutarnjih sati! Provjerili smo mnoge i teško napravili listu 10 najboljih…



Za jedan ne zaboravni vikend. Zanima vas samo ludi noćni provod, dobra ‘cuga’ i plesanje sa prelijepim ženama.

Pa za tebe je svakako prijestolnica Srbije prvi izbor. Osim odličnog provoda tokom dana, glavni grad Srbije s ponosom nosi i epitet grada koji nikad ne spava.

A šta reći za beogradske splavove. Samo da splavovi na obalama Save i Dunava pružaju cjelonoćnu zabavu u svim muzičkim ritmovima — od narodnjaka, preko domaćeg popa, rock and rolla do tehno muzike.

Glavna fora za turiste koji posećuju Beograd prije svega radi dobrog provoda su splavovi na Savi i Dunavu. Ono što je važno da znate jeste da su splavovi u Beogradu izuzetno popularni, pa su kapaciteti uglavnom popunjeni od početka žurke.

Zato ako ste se odlučili da vikend provedete u Beogradu i osigurate sebi ludi noćni provod, obavezna je rezervacija jer je veliko interesovanje za ovaj vid izlaska u Beogradu.

Istina je da su splavovi Beograd simbol prijestolnice tokom ljeta. Ako ste čuli priče od svojih prijatelja koji su iskusili provod na nekom od splavova o ne zaboravnom provodu sve je tačno.


Uz rezervacije do najluđeg provoda

Veliki je broj posjetioca iz inostranstva u Beograd upravo dolaze u želji da iskusne noćni život koji nude splavovi u Beogradu.

Ako želite brzu i sigurnu rezervaciju probajte sa rezervacijama koje nudi sajt Beograd Noću, inače najpopularniji sajt za noćni provod i turizam u Beogradu i Srbiji, jer uz njihovu pomoć od ludog provoda vas dijeli samo nekoliko klikova, ili jedan poziv telefonom!

Rezervacije možete izvršiti putem korisničkog Call Centra na brojeve 063 33 33 44 ili 063 34 34 33, kao i popunjavanjem online rezervacije na sajtu beogradnocu.com ili putem aplikacije.

A ovo je lista TOP 10 najboljih splavova u Beogradu koje morate posjetiti

10# Splav Freestyler
Splav Freestyler (Fristajler) je jedan od prvih splavova kojih će se mnogi sjetiti kada se pomisli na noćni provod u Beogradu.

Karakterističan enterijer, vrhunski kokteli, koncept provoda koji je postao sinonim za prestoničku zabavu uspeli su da transformišu čitav deo grada i stvore posebnu magiju za koju je ovaj beogradski splav „odgovoran”.

Ako uzmemo u obzir da su beogradske žurke odveć sinonim za najbolji provod, onda slobodno možemo reći da splav Freestyler, među vodećim.

Ovdje možete uživati u dobro ozvučenom klimatizovanom prostoru u kom ćete se uvijek osjećati prijatno dok ispijate vrhunske koktele i brendirana pića.

Splav Freestyler je u okviru cjelokupne ponude Beograda postao sinonim za prepoznatljive ljetnje žurke, House, Disco, HipHop, R’n’B provode i zabavu za sve koji požele da se pridruže.

Splav Suvenir nalazi se na Savskom nasipu bb, u bloku 44 na Novom Beogradu (kraj Gandijeve ulice, okretnica autobusa 68). Suvenir splav predstavlja definitivno jedan od najljepših splavova restorana, ako ne i najlepši, i to ne samo na prostoru Beograda i Srbije, već samim tim i na cijelom Balkanu, a i šire.

Na splavu Suvenir vas očekuje najraznovrsnija hrana, od doručka, pa preko hladnih i toplih predjela, supa, čorbi, potaža, roštilja, jela po porudžbini, rečnih i morskih riba, dnevnih jela, salata i obrok salata, rižota, raznih priloga i soseva, pa sve do specijaliteta kuća i najdivnijih poslastica.

8# Splav Konzulat Waterfront
Splav Konzulat Waterfront predstavlja jednu novu eru za beogradske lokale jer će ovakva mesta, sigurni smo, postati trend.

Splav Konzulat Waterfront je idealan za izlaske i zalaske sunca uz najlepše koktele, zvuke pop muzike, chillout i nedeljni brunch. Za noć, jutro i dan…za sve!

Preko dana kada radi kao kafić i restoran pušta se uglavnom chillout muzika, dok uveče kada ima žurka to su nastupi poznatih domaćih pevača koji traju do kasno u noć. Muzički pravac koji se neguje na ovom splavu je uglavnom urban i kulturan.

Na Vodi Kafana nalazi se na najpopularnijem beogradskom mjestu za ljetnji provod, na Savskom keju u ulici Ušće bb, blizu samog ušća Save u Dunav. Na ovom keju već godinama unazad nalazi se središte gradskih dešavanja, a kafana na vodi je vrlo brzo postala jedno od najtraženijih mesta za noćni provod.

Pored bogate ponude alkoholnih i bezalkoholnih pića, omiljenih rakija i vina, gosti će moći da uživaju i u roštilju koji će spremati leskovački majstori. Zbog svega navedenog, kada je u pitanju Beograd noću Na vodi kafana zasigurno zauzima vodeće mesto.

Na repertoaru ovog splava nalaze se samo najveći hitove domaće, narodne i popularne muzike. Najbolji bendovi, ali i gostovanja velikih zvijezda naše scene doprinose izuzetnoj popularnosti ovog mjesta, pa svi koji uživaju u ovakvim zvucima rado su viđeni gosti ovog splava.

Splav Tag Beograd noću izdvaja na mapi grada kao jedan od najeminentnijih klubova koji garantuju dobar provod. Uživajte u svemu što nudi i otkrijte kako izgleda najbolja noć u Beogradu. Uz pomoć našeg sajta, izvršite rezervacije i prepustite se najboljem provodu.

Redovne žive svirke, pažljivo odabrana muzika i pozitivna energija je ono što karakteriše splav Tag i razlikuje od drugih.

Splav Tag program se razlikuje, pa tako postoje večeri koje su rezervisane za najbolje žurke sa muzikom 90ih, one u kojima preovlađaju house & RnB, ali i večeri u kojima možete uživati u aktuelnoj domaćići.

Možete da očekujete da Tag DJ pušta izvrsnu muziku koja će prijati svakom uvu, ali nije redak slučaj ni gostovanje popularnih pevača sa naše scene.

Mislite da ime govori sve? Još ništa niste vidjeli! Splav Money je otvoren 2018. godine i nalazi se na Sajamskom keju bb. Smješten na lokaciji koja privlači sve više pažnje, ovaj klub okuplja sve ljubitelje kvalitetnog RnB i elektronskog zvuka na jednom mjestu. Ovdje u Beogradu ćete moći uvijek da se vrhunski provodite od ponoći, pa sve do pet sati ujutru.

Namijenjen je svima onima koji znaju da prepoznaju kvalitetan provod i u njemu maksimalno uživaju. Rezervirate sebi mesto na ovom splavu i uživajte u nezaboravnom provodu do ranog jutra.

Splav Money je kapaciteta 450 ljudi, a s obzirom na to da je u pitanju jedan od najposjećenijih i najpopularnijih splavova u Beogradu rezervacije su obavezne. Kao što smo istakli na početku teksta, rezervaciju možete uraditi online potpuno besplatno i tako osigurate sebi mjesto u ovom klubu.

Splav Lasta kao jedan od najpopularnijih splavova u Beogradu, krasi obalu Save i predstavlja pravi izbor za one koji žele da iskuse pravi beogradski klabing i provod.

Ovo ne čudi s obzirom na to da nam Lasta splav dolazi od ekipe vlasnika koja potpisuje poznate gradske klubove “Brankow”, “Mladost” i “Ludost” i po koncepciji predstavlja svojevrsnu mješavinu istih.

Svi oni kojima je cilj da uživaju u čarima karakterističnog prestoničkog provoda, klub Lasta nudi tu mogućnost u kombinaciji s vrhunskom atmosferom i ambijentom koji razoružava.

Splav Lasta Beograd kapaciteta je 500 mesta, a zahvaljujući činjenici da je riječ o jednom od najpopularnijih splavova za izlazak u gradu, uvijek se traži mjesto više.

Šta je osmrtnica?



Osmrtnica je obavijest o smrti neke osobe.

To je kratak prikaz života nekoga ko je umro, obično sa fotografijom i kratkom biografijom.

Osmrtnice se pišu kako o poznatim, tako i o običnim ljudima. Osmrtnice se također nazivaju obavijesti o smrti, čitulje, umrlice, smrtovnice i posmrtnice.

Sada je uobičajena praksa širom svijeta da se osmrtnice objavljuje u novinama ili na internetu kako bi se javnost obavijestila o nečijoj smrti i pružila informacija o njihovom životu. Osmrtnica može biti objavljena u časopisu ili drugoj publikaciji.

U nekim slučajevima, osmrtnicu mogu napisati članovi porodice koji žele odati počast uspomene na voljenu osobu dijeleći priče i slike iz svog života s drugima.

ZAŠTO OBJAVITI OSMRTNICE


Osmrtnica je zvanična objava smrti osobe. Često uključuje podatke o preminulima, kao što su njihove godine, datum i mjesto rođenja, datum i mjesto smrti, bračni status, zanimanje i imena supružnika i djece. Osmrtnica također može uključivati informacije o pogrebnim aranžmanima.

Ovo može uključivati detalje kao što su naziv groblja i greblja gdje će biti sahranjeni ili pokopani, vrijeme i datum službe ili komemoracije na kojoj se prijatelji mogu okupiti kako bi izrazili saučešće onima koji žale.

U nekim slučajevima osmrtnica se objavljuje kako bi se prikupile donacije za dobrotvorne organizacije umjesto cvijeća. Tako da možete na ovaj način učiniti dvostruko dobro djelo.

KAKO NAPISATI OSMRTNICU

Osmrtnica je kratka biografska skica pojedinca koja se objavljuje u novinama ili na internetu. Svrha osmrtnice je da pruži informacije o životu preminule osobe i da pokaže kako je on ili ona utjecao na druge.

Prvi korak u pisanju osmrtnice je da saznate ko će je objaviti. Ako pišete za novine, onda ćete morati da ih kontaktirate i saznate njihove specifične zahtjeve.

Na primjer, neke novine možda ne dozvoljavaju više od 500 riječi sa fotografijama, dok druge mogu zahtijevati najmanje 500 riječi bez fotografija.

Ako pišete za svoju web stranicu ili blog, onda nema ograničenja u pogledu broja riječi ili dozvoljenog broja fotografija. Međutim, to također znači da neće biti urednika koji provjeravaju vaš sadržaj.
Osmrtnice su jako tražene na internetnu danas, poput vremenske prognoze ili sadržaja kao što je dnevni horoskop, vaktija ili imendan danas.

Jednostavno, ljudi žele da saznaju stvari bitne za svakodnevni život.

Biznis portali koje trebate pratiti!

nedjelja , 18.09.2022.

Biznis portali su korisni za mlade poduzetnike i profesionalce.

Čitanje biznis vijesti je jako bitno za mlade profesionalce i one koji tek ulaze u poslovne vode.

Možda vam je dosadno od same pomisli da čitate biznis vijesti, stanje u finansijskom sektoru, poslovanju i pokretanju biznisa od kuće.

Međutim, ovih pet razloga će vam argumentovano potvrditi da je vrijeme da počnete pratiti poslovni svijet i informacije vezane za biznis.

Kao mladi profesionalac, ako se želite izdvojiti iz konkurencije, jedna od najboljih osobina koje možete posjedovati je znatiželja.

Kako ističe urednica Crain’s Cleveland Business-a Elizabeth McIntyre , “dobri poslodavci žele zaposliti nekoga radoznalog uma i karaktera.”

Pa kako pokazati poslodavcima da ste znatiželjni? Čitajte često, a zatim ono to znanje dijelite s drugima.

Vjerujem da je čitanje bilo čega, od romana do blogova, sjajan način da proširite svoj um, ali posebno vam biznis vijesti mogu unaprijediti karijeru na više načina.



Steknite uvid u to kamo vaša industrija ide prateći publikacije u vašem području. Ako vodite klijente, svakako biste trebali pratiti vijesti o svojim klijentima i potencijalnim partnerima.

Pokušajte pokupiti ideje iz drugih industrija. Potencijal za nadahnuće je neograničen ako uspijete povezati tačkice, a za to vam trebaju informacije koje možete dobiti samo prateći kretanja u svijetu biznisa.

Ponekad se kao mladi stručnjak može osjećati kao da nemate što ponuditi starijim osobama koje sretnete na raznim događajima ili u svojoj organizaciji.

Dijeljenjem nekih informacija iz članaka biznis vijesti s iskusnijim kolegama može vam pomoći da izrgadite oblje odnose i steknete legitimitet koji mladim osobama uglavnom nedostaje (barem u očima veterana).

Mladi ljudi se trebaju dokazati “lavovima” u biznisu, najbolji način da to uradite je da pratite trendove, budete informisani i znate sve o poslu kojim se bavite.

Posebno je važno da poznajete i svoje konkurente jer ćete svojim starijim kolegama i poslodavcima pokazati da vam je stalo do posla kojeg radite i budućnosti vaše kompanije.

Domaći biznis portali koje trebate pratiti

Poslovni.hrakta.ba
capital.ba
poslovnisvijet.ba
biznis.ba
biznisinfo.ba
poslovne.com
yep.ba
ebit.hr
businessin.hr
biznis.rs
valuta.rs
bife.ba
menager.ba
lonac.pro
hocu.ba
mreza-mira.net
lider.media
banke-biznis.com
bizlife.rs
agdesign.rs
blogeri.hr
mediadaily.biz

Dizanje kredita u Srbiji sve teže



Inflacija u Srbiji će dovesti do rasta nezaposlenosti i skupih kredita u Srbiji.


Ukoliko inflacija koja se približava stopi od 15 odsto i dalje bude visoka, doći će do pada privredne aktivnosti i rasta nezaposlenosti te vremena skupih kredita u Srbiji,

Nasuprot tome, suzbijanje inflacije vodi rastu kamatnih stopa i sve teže dostupnim kreditima.

Poslednjih nedelja građani Srbije su uznemireni gledajući svakodnevni rast cena i osnovnih potrepština.

Istovremeno, iz banaka učestalo stižu vesti o rastu kamata, sledstveno i rastu kreditnih rata. I za nekoliko godina stare pozajmice.

Posebno su promene bile uočljive od četvrtka kada je Evropska centralna banka u jednom cugu referentnu kamatu podigla za čak 0,75 odsto, rekordno od kako postoji zajednička valuta.

Kako je dinar potpuno „evroiziran“, usledio je rast i referentne kamate Narodne banke Srbije.

Rast zapisan u ugovoru

Posledice po građane su vidljive najviše pri otplati kreditnih rata. Gro pozajmica ugovoren je sa delimično promenljivom kamatom, zavisnom od visine takozvanog euribora.

Novi bankarski trendovi vode rastu euribora, koji je nedavno jedno vreme bio negativan, pa su građani, što je istorijski kuriozitet, uživali u kreditima čija godišnja kamata nije premašivala tri, a često je bila i ispod dva procentna poena.



RAST TRAŽNJE JE PODSTICAO CENE

Na promene uslova otplate korisnici često gunđaju i optužuju banke. Ovoga puta, međutim, nisu u pravu.

Kreditni ugovor je ostavljao mogućnost za ovakve promene, korisnici su na vreme bili precizno upoznati sa mogućim kretanjem visine kreditne rate.

Zapravo, reč je promenama u monetarnoj politici SAD, čije posledice u globalizovanom svetu trpe, potom i slede, sve ostale centralne banke.

Reagujući na svetsku finansijsku krizu sa kraja 2008. godine, Ameri su godinama besomučno ubacivali novac kako bi podsticali posustalu tražnju.

Na tržištu se našlo premnogo novca, građani su počeli da kupuju.

Rast tražnje je podsticao cene, pa su i cene neprikidno rasle, posebno akcije nekretnina, obrazovanja, zdravstvenih usluga, što je veliku većina građana SAD vodilo uvećanju duga da bi mali biznisi praltično umrli danas.

Kupovina jeftine robe iz Azije stvarala je kod građana iluziju očuvanja kupovne moći.

MNOGO NOVCA NA TRŽIŠTU

Sa dve-tri sezone zakašnjenja sličnu monetarnu politiku sledile su Evropska centralna banka i ostali veći globalni emiteri novca.

Kreirana je i slična potrošačka atmosfera, pa je i u EU došlo da naglog uvećanja cena nekretnina i akcija, ali i sportskih transfera, umetnina, pojedinih usluga. U suštini, srednja klasa je pala na bar dva-tri stepenika nižu poziciju.

Bilo je nužno da se spreči masovno nezadovoljstvo građana i izlaz je nađen u prevelikoj količini novca na tržištu, čija je posledica drastično pojeftinjenje kredita.

Kamate su padale sve niže, dok nisu dotakle nulu, a ne mali period kamate pri kupovini dugoročnih obveznica jakih ekonomija poput Nemačke bile su i negativne, odnosno kupac je plaćao što mu „jaka ekonomija“ čuva novac.

NESTANAK ŠTEDNJE I KREDITA U SRBIJI

Povoljno za srednju klasu bili su nikad jeftiniji krediti. Pre četvrt veka korisnik je bio zadovoljan ako je podigao dvadesetogodišnji stambeni kredit uz kamatu od pet i po odsto.

Međutim, donedavno su se kamate vrtele oko 2,2 odsto, dva i po puta niže. No, malo ko je uočio drugu stranu medalje, nestanak štednje u bankama, pošto je kamata pala na nulu.

Praktično, građanin je izgubio mogućnost da ono što je zaradio čuva u novcu, najlikvidnijoj formi imovine, pri čemu je kamata pokrivala bar veći deo inflacionog gubitka.

Nestašicu mleka, ko će platiti oživljavanje krava

Korisniku je preostalo da kupuje, nadajući se da će krediti uvek biti dostupni i lako otplativi.

Gomila novca upumpana na finansijska tržišta podstakla je maniju kupovanja, time i inflaciju. Dodatni podsticaj dogodio se tokom pandemije izazvane kovid virusom.

Građani su se povukli u stanove, društveni život je bezmalo zamro, ekonomija bila u ozbiljnom zastoju.

Uz obrazloženje da je potrebno da se podstakne potrošnja, države su se ponovo odlučile za provereni recept, besomučno ubacivanje novca. Naravno, calculator pokazuje drugačije.

Veći deo love završio je u akcijama i nekretninama, manji deo našao se u rukama građana i oni su intenzivirali kupovinu.Sve počinje od FED-a

Još neugašena inflacija se razmahala, potom i razbukala. Tako je juna meseca u SAD iznosila 9,1, dok je u EU dostigla i 10,5 odsto.

Srbija sa 12,6 odsto nije rekorder, ali ne bi bilo iznenađenje da za nekoliko meseci zasedne i na samom vrhu.

Rast cena je neisplativ za proizvođača, gubi i postupno smanjuje privrednu aktivnost svodeći proizvodni asortiman na robe na kojima najmanje gubi.

NEZAPOSLENOST PRETNJA INFLACIJE

Ako se rast cena oduži, preduzeća uočljivo smanjuju proizvodnju, pa i prekidaju kako ne bi izgubila kapital.

Naravno da pri takvom razvoju događaja, svi direktori redukuju broj zaposlenih, pa je tako rast nezaposlenosti dodatna pretnja svake inflacije.

Zato bankari, nakon političke procene da je dalje podsticanje rasta cena štetno, počinju da suzbijaju inflaciju.

Sredstvo je uvećanje kamate, pa novac i investicije postaju skuplji. Ponašanje bankara u manje razvijenim državama je istovetno samo sa određenim vremenskim zaostatkom.

Stoga kada je pre pola godine FED počeo da podiže referentnu kamatnu stopu, bilo je jasno da će korenite promene zahvatiti ceo svet.

Signal zaokreta bilo je uzastopno uvećanje stope FED-a za 0,75 odsto, što je prava ratkost.

BITNE CENE ENERGENATA

Bankari pokušavaju da inflaciju vrate u pojas između dva i tri odsto, radi očuvanja privredne aktivnosti i zaposlenosti.

Kako je situacija u Evropi nakon rusko-ukrajinskog sukoba znatno teža, izvesno je da je i inflacija veća pretnja. Stoga je i ECB, posle dužeg oklevanja, pošla istim stopama.

Čini se da će u EU borba za zaustavljanje rasta cena sa svim pratećim posledicama biti i duža i neizvesnija.

Istovremeno rastu i kamate korisnika bankarskih kredita u Srbiji. Otuda jadanja korisnika na sve veće obaveze, a biće još uvećane kako se promena monetarne politike bude ubrzavala.

Sada se svi pitaju dokle će rasti kamate? Odgovor je dok se ne suzbiju snažni inflacioni pritisci, a veliku ulogu imaće i cene energenata, energije i hrane u predstojećem periodu, preko kojih prosećan čovek najviše oseća promene.

Teško je dati precizan odgovor, ceo proces umnogome zavisi i od političke situacije.

Kako za sada niko ni ne govori o kraju sukoba na istoku Starog kontinenta, čini se da će neugodan trend potrajati bar do sredine sledeće godine.

No, i kada se inflacija svede na podnošljivu, kamate će još neko vreme biti visoke, potom će početi da lagano padaju, ali teško da će se vratiti na donedavni nivo. Nailazi vrijeme skupih kredita u Srbiji i potrajaće.

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.