Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tntdigitalci

Marketing

Biznis portali koje trebate pratiti!

Biznis portali su korisni za mlade poduzetnike i profesionalce.

Čitanje biznis vijesti je jako bitno za mlade profesionalce i one koji tek ulaze u poslovne vode.

Možda vam je dosadno od same pomisli da čitate biznis vijesti, stanje u finansijskom sektoru, poslovanju i pokretanju biznisa od kuće.

Međutim, ovih pet razloga će vam argumentovano potvrditi da je vrijeme da počnete pratiti poslovni svijet i informacije vezane za biznis.

Kao mladi profesionalac, ako se želite izdvojiti iz konkurencije, jedna od najboljih osobina koje možete posjedovati je znatiželja.

Kako ističe urednica Crain’s Cleveland Business-a Elizabeth McIntyre , “dobri poslodavci žele zaposliti nekoga radoznalog uma i karaktera.”

Pa kako pokazati poslodavcima da ste znatiželjni? Čitajte često, a zatim ono to znanje dijelite s drugima.

Vjerujem da je čitanje bilo čega, od romana do blogova, sjajan način da proširite svoj um, ali posebno vam biznis vijesti mogu unaprijediti karijeru na više načina.



Steknite uvid u to kamo vaša industrija ide prateći publikacije u vašem području. Ako vodite klijente, svakako biste trebali pratiti vijesti o svojim klijentima i potencijalnim partnerima.

Pokušajte pokupiti ideje iz drugih industrija. Potencijal za nadahnuće je neograničen ako uspijete povezati tačkice, a za to vam trebaju informacije koje možete dobiti samo prateći kretanja u svijetu biznisa.

Ponekad se kao mladi stručnjak može osjećati kao da nemate što ponuditi starijim osobama koje sretnete na raznim događajima ili u svojoj organizaciji.

Dijeljenjem nekih informacija iz članaka biznis vijesti s iskusnijim kolegama može vam pomoći da izrgadite oblje odnose i steknete legitimitet koji mladim osobama uglavnom nedostaje (barem u očima veterana).

Mladi ljudi se trebaju dokazati “lavovima” u biznisu, najbolji način da to uradite je da pratite trendove, budete informisani i znate sve o poslu kojim se bavite.

Posebno je važno da poznajete i svoje konkurente jer ćete svojim starijim kolegama i poslodavcima pokazati da vam je stalo do posla kojeg radite i budućnosti vaše kompanije.

Domaći biznis portali koje trebate pratiti

Poslovni.hrakta.ba
capital.ba
poslovnisvijet.ba
biznis.ba
biznisinfo.ba
poslovne.com
yep.ba
ebit.hr
businessin.hr
biznis.rs
valuta.rs
bife.ba
menager.ba
lonac.pro
hocu.ba
mreza-mira.net
lider.media
banke-biznis.com
bizlife.rs
agdesign.rs
blogeri.hr
mediadaily.biz


Post je objavljen 18.09.2022. u 05:40 sati.