Voće i povrće za ljeto

utorak , 15.08.2023.

Općepoznato je da se ljeti jede lakše jer naime, što se teže diše, to se jede lakše. Osim velikog roštilja tu i tamo u krugu obitelji i prijatelja, lagane voćne salate ili druga lakša jela s puno povrtnog priloga i salate ne samo da su zdraviji izbor za tijelo željno odmora, nego pružaju i neophodno osvježenje i olakšanje za vrijeme ljetnih vrućina. No, s kupovinom voća i povrća ljeti postoje neki problemi. Naime, nećemo biti jedini koji će se odjednom sjetiti da je ljeto idealno vrijeme za napraviti promjene u ishrani, što zasigurno znači da odlazak u kupovinu neće biti zabavan, osim ako baš volite gužve i opću nestašicu kvalitetne robe.

Osim toga, gdje kupiti zalihe omiljenog voća, ili pak domaće blitve i špinata za savršeno jelo koje su pripremale bake i djedovi, posebno ako se nalazite u potpuno nepoznatoj turističkoj destinaciji? U nastavku ćemo proći kroz neke opcije za povoljnu kupovinu voća i povrća, poglavito kataloge trgovina Konzum, Kaufland, Lidl kataloge i druge kataloge koje su uvijek dobar početak ako ljetujete u Hrvatskoj i susjedstvu, kao i neka od jela koja su najjednostavnija za spremiti, a ujedno i najukusnija.


Koje to voće nudi Konzum katalog?

Voće i povrće je, ako smo iskreni, najbolje kupiti na lokalnoj tržnici od kumica koje ga uzgajaju u svojem vrtu i svako jutro mukotrpno nose na prodaju. Dok su ovakvi izvori proizvoda možda najkvalitetniji, također zahtijevaju ogromnu količinu vremena i “poznavanja terena”. Uz voće i povrće u većim trgovinama dobivate sigurnost i konzistentnost, a dobiti osjetno manje kvalitetan proizvod je danas rijetkost. Već sad mnoge trgovine prakticiraju način dobavljanja voća i povrća od polja do stola, te surađuju s mnogim malim OPG-ovima kako bi u svojim trgovinama mogli nuditi kvalitetne hrvatske voćke i povrće.

Dobar početak potrage za savršenim voćem i povrćem jest naravno u našim krajevima općepoznata trgovina Konzum, osnovana u Hrvatskoj, s velikim brojem dobavljača u našoj zemlji. U Konzum katalogu se može pronaći veliki izbor voća, i to baš svaki tjedan: nar, neretvanske mandarine, svježe jabuke, lubenica, dinja i razno drugo voće u Konzumovim katalozima i samoj trgovini, u odjelu za voće i povrće.

Razno voće koje se može kupiti u Konzumu može vam poslužiti za pripremu osvježavajuće voćne salate: malo banane, naranče ili drugih agruma, jabuke, zelenog grožđa, krušaka, šljiva, jagoda, ali i bilo kojeg drugog voća po želji. Voćna salata savršeno paše uz šlag! Osim toga, lubenica, dinja ili mandarine savršeni za hladne ih ponijeti na plažu i osvježiti se s komadima ovog voća stvorenog za ljeto. U Konzumovom katalogu a tako i Konzumu može se naravno kupiti i odlično povrće za prilog ili varivo, kao slavonske rajčice, cvjetača ili svježa blitva, tako da je ova trgovina, kao što smo već spomenuli, dobro mjesto za započeti ljetnu kupovinu voća i povrća.

Lidl katalog - kvalitetno povrće

Kao drugu postaju u potrazi za lepezom kvalitetnog voća i povrća preporučujemo Lidl. Ova jedinstvena trgovina s velikom ponudom prisutna je u praktički svakom mjestu na moru, tako da ćete se vrlo jednostavno moći snaći gdje god u Hrvatskoj ljetovali. Ako ste ikad bili u Lidlu (a jeste) znat ćete da je njihov odjel s voćem i povrćem nerijetko manji nego druge trgovine slične veličine. To ipak ne znači da je njihova ponuda u nikojem smislu manje kvalitetna, o čemu svjedoči upravo nedavni Lidl katalog: domaća rajčica Grappolo, salata kristal, domaći luk, svježi kupus, razne vrste paprika i mnogo drugog povrća za salatu ili za prilog. Što se voća tiče, na koje popusta također ne fali, iz nedavnog Lidl letka izdvojiti možemo domaću mini lubenicu i crvenu jabuku. Lidl kataloge koje vrijede s navedenim akcijama najlakše je pratiti putem portala koji katalogiziraju sve letke velikih trgovina, a od njih preporučujemo Kaufinove Lidl kataloge, ali i druge kataloge na istoimenom portalu.

Uz ove savjete priuštite vašem želucu jednako zaslužen odmor kao vašoj glavi.
Usmjerite vašu kupovinu za kraj ovog, ali i iduće ljeto, pripremite i opremite se za obogaćivanje jelovnika na pravi način, a na plaži uvijek budite spremni uz zdravo osvježenje, ne samo slatka pića, pivo i sladoled.

Oznake: voće, povrće, ljeto

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.