Team Sport

ponedjeljak, 31.03.2014.

NHL - Tko će igrati play off?



Bliži se kraju regularni bio NHL sezone.

Boston Bruinsi, Pittsburgh Penguinsi, St. Louis Bluesi, Colorado Avalanche, Chicago Blackhawksi, Anaheim Ducksi i San Jose Shaksi već su usigurali play off, dok
Calgary Flamesi, Edmonton Oilersi, Florida Panthersi i Buffalo Sabresi nemaju više niti teoretske šanse za plasman u play off.

Proanalizirati ćemo šanse za seedove (nositeljske pozicije u play offu) momčadi koje su se plasirale u play off, te šanse preostalih momčadi za plasman u play off.

Od ove sezone sustav play offa je drugačiji nego do sada.

Liga je po novom podijeljena u 2 divizije koje su nadalje podijeljene u 2 konferencije.

U zapadnoj konferenciji to su divizije Pacific i Central, dok su u istočnoj konferenciji divizije Metropolitan i Atlantic.

Momčad koja će osvojiti diviziju u prvoj rundi play offa igrati će protiv wild card momčadi, dok će 2. i 3. momčad iz divizije igrati međusodbno.

Pobjednici tih utakmica igrati će međusobno za mjesto u konferencijskom finalu.

Tako da, osim ako wild card mjesto ne zauzme momčad iz druge divizije, momčadi će na putu do konferencijskog finala igrati samo protiv divizijskih rivala.

Upravo to je bio plan NHLa, da se tako stvore nova rivalstva i da već prve runde play offa budu izrazito napete.

Na web stranici Sport Club Stats statistički se svaki dan analiziraju šanse svake momčadi za plasman u play off, šanse za osvajanje Presidents' Trophyja (momčad s najviše bodova na kraju regularnog dijela sezone) i šanse za osvajanje Stanley Cupa.

Prema njihovim detaljnim izračunima, u kojima koriste algoritme s ozbirom na formu momčadi i dosadašnjih uspjeha, s kojima se s obrzirom na vjerojatnost ishoda u preostalim utakmicima izačunaju vjerojatnosti uspjeha momčadi.

Boston Bruinsi su trenutno prema tim izračunima favoriti za osvajanje Stanley Cupa sa šansom od 38,3%, dok su Bruinsi također i favoriti za osvajanje Presidents' Trophya sa 75,5%-tnom vjerojatnosti.

St. Louis Bluesi imaju šanse od 21% za osvajanje President Trophyja dok su šanse ostalih momčadi za taj trofej puno manje.

Bluesi su također 2. favorit za osvajanje Stanley Cupa sa vjerojatnošću od 18,4% da će ove godine Stanley Cup po prvi puta završiti u St. Louisu.

Preostale momčadi sa najvećom vjerojatnošću osvajanja Stanley Cupa su Anaheim Ducksi sa 11,2%, Pittsburgh Penguinsi sa 8,5%, Chicago Blackhawksi sa 6,1% i San Jose Sharksi sa 5,9%.

Ostale momčadi trenutno imaju šanse manje od 5% osvojiti najprestižniji trofej u hokeju.

Od momčadi koje još nisu matematički osigurale play off Sport Club Stats daje Montreal Canadiensima, Los Angeles Kingsima i Tampa Bay Lightningu 100%-tne šanse da će plasirati u play off.

Šanse New York Rangersa su pobjedom protiv Edmonton Oilersa narasle na 99,7% vjerojatnosti da će im se sezona nastaviti i nakon kraja regularnog dijela sezone.

Svoje mjesto u play offu će vrlo vjerojatno osigurati i Philadelphia Flyersi sa vjerojatnošću od 98,4%, Minnesota Wild sa vjerojatnošću od 83,7%, Detroit Red Wingsi sa vjerojatnošću od 80,9% i Columbus Blue Jacketsi sa vjerojatnošću od 78,8%.

Momčadi koje će se vjerojatno do zadnje utakmice brinuti za svoj plasman u play off su Dallas Starsi sa 63.1%-tnim šansama i Phoenix Coyotes sa 52.6%-tnim šansama.

Pred Washington Capitalsima sa 20.2%-tnim šansama i New Jersey Devilsima sa 14.3%-tnim šansama je težak posao.

Moraju nadoknaditi zaostatak i nepovoljan raspored, te još uz to imati velike sreće da nastavili svoj put prema Stanley Cupu.

Preostale momčadi nemaju šanse veće od 5% za plasman u play off, čime su najviše razočarani Kanađani.

Naime, do nedavno su Toronto Maple Leafsi izgledali kao momčad koja će sigurno igrati play off i ostaviti traga u play offu, da bi im sada nakon dugog niza nepovoljnih rezultata, šanse za play off bile svega 4,9%.

Na početku sezone u Vancouveru i Ottawi su bili sigurni da će njihovi Canucksi i Senatorsi igrati značajnu ulogu u play offu.

Međutim svega 2 tjedna prije kraja sezone, te momčadi imaju redom šanse od 0,5% i 2,3% za plasman u play off.

Carolina Hurricanesi, Nashville Predatorsi, Winnipeg Jetsi i New York Islandersi još uvijek nisu teoretski ispali iz utrke za play off, ali statistika Sport Club Statsa im ne daje nikakve šanse za čudo.

U istočnoj je konferenciji poprilično jasno da će 1. seed biti Boston Bruinsi, koji su već i matematički osigurali prvo mjesto u diviziji Atlantic, dok će 2. seed na istoku biti Pittsburgh Penguinsi, koji će uskoro također i matematički osigurati prvo mjesto u diviziji Metropolitan.

U zapadnoj konferenciji situacija nije toliko jednostavna, ali ipak najveće šanse za osvajanje 1. seeda imaju šanse imaju St. Louis Bluesi, dok im realno konkuriraju jedino Anaheim Ducksi.

U diviziji Pacific Anaheim Ducksi će sa vjerojatnošću od 91% osigurati prvo mjesto u diviziji, ali dok će San Jose Sharksi biti u najgorem slučaju drugoplasirani.

Bolje ili lošije od trećeg mjesta u diviziji Pacific skoro nikako ne mogu Los Angeles Kingsi.

U drugoj diviziji na zapadu, diviziji Central, St. Louis Bluesi će vrlo uskoro i matematički osigurati prvo mjesto, dok se za drugo mjesto bore Colorado Avalanche i Chicago Blackhawksi.

Trenutno Avalanche ima 75% šanse za to drugo mjesto, dok će Blackhawksi biti najvjerojatnije 3. u diviziji, a obje momčadi imaju mizerno male šanse završiti ispod 3. ili iznad 2. mjesta u diviziji.

Colorado Avalanche trenutno ima 100 bodova i u preostalih 8 utakmica, samo 2 igraju kod kuće, s time da od preostalih 8 protivnika čak 7 treutno drži mjesta koja trenutno vode u play off.

Chicago Blackhawksi imaju bod manje od Avalanchea, ali imaju i dvije odigrane utakmice više od Avalanchea, tako da u preostalih 6 utakmica Blackhawsi 3 utakmice igraju kod kuće, ali svih 6 preostalih protivnika Blackhawksa trenutno drži mjesta koja vode u play off

Wild card mjesta u zapadnoj konferenciji su trenutno vrlo neizvjesna, jer Minnesota Wild, Dallas Starsi i Phoenix Coyotes imaju realne šanse za plasman u play off.

Wild je u najboljoj poziciji i trenutno su favoriti za prvo wild card mjesto, dok su Starsi i Coyotesi izjednačeni u borbi za drugo wild card mjesto.

Minnesota Wild trenutno ima 87 bodova i 7 preostalih utakmica, od kojih su 4 kod kuće, ali je 6 od tih 7 utakmica protiv momčadi koje trenutno drže mjesta koja vode u play off.

Phoenix Coyotesi imaju 84 boda i također 7 preostalih utakmica od kojih 4 kod kuće, kao i Wild, ali Coyotesi igraju protiv jedne momčadi manje koja trenutno drži mjesto koje vode u play off.

Dallas Starsi imaju bod manje od Coyotesa i utakmicu manje od momčadi iz Phoenixa, ali od preostalih 8 utakmica 5 igraju u gostima, te 5 utakmica igraju protiv momčadi koje trenutno drže play off pozicije.

U istočnoj konferenciji u diviziji Atlantic prvo mjesto je već pripalo Bruinsima, dok Montreal Canadiensi i Tampa Bay Lightning imaju jednake šanse za drugo odnosno treće mjesto u diviziji.

Montreal Canadiensi trenutno imaju 93 boda i bježe Tampa Bay Lightningu za 2 boda, koji ima utakmicu manje.

Od preostalih 6 utakmica Canadiesi igraju 3 kod kuće, nasparam Lightningovih 6 utakmica kod kuća, ali Canadiensi igraju 5 utakmica protiv momčadi koje drže play off pozicije, dok Lightning igra 6 utakmica protiv momčadi sa play off pozicija.

U diviziji Metropolitan prvo mjesto će pripasti Penguinsima, dok iako i New York Rangersi i Philadelphia Flyersi još nisu matematički osigurali play off, poprilično je izvjesno da će biti bolje plasirani od wild card mjesta, te da će drugo mjesto u diviziji pripasti Rangersima, a treće Flyersima.

New York Rangers trenutno imaju 88 bodova i od 6 preostalih utakmica, od kojih su 3 kod kuće, a 4 igraju protiv momčadi koje drže play off pozicije.

Philadelphia Flyersi imaju 2 utakmice i 2 boda manje od Rangersa, ali igraju 5 preostalih utakmica u gostima, te 5 utakmica igraju protiv momčadi koje drže play off pozicije.

Wild card mjesta u istočnoj konferenciji su ipak lakša za prognozirati, tako je izgledno da će u play off ući Detroit Red Wingsi i Columbus Blue Jacketsi, s time da je vrlo izgledno da će prvi wild card tim biti Red Wingsi.

Detroit Red Wingsi imaju 84 boda, te u preostalih 7 utakmica 3 igraju kod kuće, a 4 protiv momčadi koje drže pozicije koje vode u play off.

Columbus Blue Jacketsi imaju utakmicu manje i dva boda manje od Red Wingsa, a od preostalih 8 utakmica 4 igraju kod kuće i 6 protiv momčadi koje trenutno drže play off pozicije.

Momčad koja je samo bod iza Blue Jacketsa su Washington Capitalsi, koji imaju utakmicu više od momčadi iz Columbusa.

Capitalsi u preostalih 7 utakmica igraju 4 u gostima i 5 protiv momčadi koje drže play off pozicije.

Neke momčadi tako već sada, 2 tjedna prije kraja regularne sezone, igraju utakmice velike važnosti, kao da se već radi o play offu.

Druge momčadi koje su već osigurale plasman u play off već mogu taktizirati i tempirati formu za uspjeh Stanley Cup play offu.



Kratke vijesti:

van Gaal mijenja Sherwooda
Nakon još jednog sramotnog poraza Tottenham Hotspursa od Liverpoola, izgleda da su treneru Timu Sherwoodu odbrojani dani na klupi londonskog kluba. Kao nasljednik se sve češće spominje nizozemski stručnjak Louis van Gaal čiji je agent potvrdio tu priču.

Vlasnik Islandersa speman na prodaju momčadi
Vlasnik New York Islandersa Charles Wang, objavio je da je spreman slušati ponude za prodaju NHL momčadi. Momčad nije pobijedila niti jednu play off seriju od kada je Wang 2000. kupio momčad. Navijači su nedavno javnim prosvjedom izrazili nezadovoljstvo Wangom i generalnim menađerom Snowom, što je očito urodilo plodom.

Ponovno momčad u Los Angelesu?
Nakon sastanaka vlasnika momčadi procurile su informacije da se NFLu žuri dovesti momčad u največi grad u Californiji. Kao najrealnije opcije pokazale su se momčadi koje su već igrale u Los Angelesu, a trenutno nemaju velike uspjehe, Raidersi i Ramsi. Ipak, i dalje najveći problem seljenja u Los Angeles predstavlja stadion, jer niti jedna momčad ne želi igrati na trošnom i zastarjelom Coliseumu.



Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Manchester United 4 - 1 Aston Villa
Crystal Palace 1 - 0 Chelsea
Southampton 4 - 0 Newcastle United
Stoke City 1 - 0 Hull City
Swansea City 3 - 0 Norwich City
West Bromwich Albion 3 - 3 Cardiff City
Arsenal 1 - 1 Manchester City
Fulham 1 - 3 Everton
Liverpool 4 - 0 Tottenham Hotspur

Italija Serie A
Bologna 0 - 2 Atalanta
AC Milan 3 - 0 ChievoVerona
Sassuolo 0 - 2 Roma
Hellas Verona 3 - 0 Genoa
Lazio 3 - 2 Parma
Sampdoria 0 - 0 Fiorentina
Torino 2 - 1 Cagliari
SSC Napoli 2 - 0 Juventus

Španjolska Liga BBVA
Espanyol 0 - 1 Barcelona
Celta Vigo 1 - 0 Sevilla
Athletic Bilbao 1 - 2 Atletico Madrid
Real Madrid 5 - 0 Rayo Vallecano
Valladolid 1 - 0 Almeria
Osasuna 1 - 1 Real Sociedad
Villarreal 1 - 1 Elche
Valencia 1 - 3 Getafe

Njemačka Bundesliga
Schalke 04 2 - 0 Hertha Berlin
Bayer Leverkusen 1 - 1 Braunschweig
Bayern Munich 3 - 3 Hoffenheim
Mainz 05 3 - 0 Augsburg
VfB Stuttgart 2 - 3 Borussia Dortmund
Wolfsburg 2 - 1 Eintracht Frankfurt
Freiburg 3 - 2 Nurnberg
Borussia Monchengladbach 3 - 1 Hamburger SV
Hannover 96 1 - 2 Werder Bremen

Francuska Ligue 1
Nice 0 - 1 Paris Saint Germain
Sochaux 1 - 1 Marseille
Ajaccio 2 - 2 Toulouse
Evian Thonon Gaillard 1 - 0 Monaco
Montpellier 0 - 0 Valenciennes
Nantes 0 - 0 Bordeaux
Reims 1 - 1 Lorient
Rennes 3 - 0 Bastia
Lille 1 - 0 Guingamp
Lyon 1 - 2 Saint Etienne



Hokej

NHL
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 3 : 2
Washington Capitals - Boston Bruins 2 : 4
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 4 : 3
Calgary Flames - New York Rangers 4 : 3
Dallas Stars - Nashville Predators 7 : 3
Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 5 : 3
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 1 : 2
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 4 : 2
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 3 : 2
Ottawa Senators - Calgary Flames 6 : 3
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 3 : 4
Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 4 : 2
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 1 : 5
Phoenix Coyotes - Minnesota Wild 1 : 3
St.Louis Blues - Dallas Stars 2 : 4
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 3 : 4
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 2 : 3
Florida Panthers - Montreal Canadiens 1 : 4
New York Islanders - New Jersey Devils 2 : 1
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 2 : 4
Edmonton Oilers - New York Rangers 0 : 5
Nashville Predators - Washington Capitals 4 : 3
Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 4 : 1


Oznake: NHL, play off

31.03.2014. u 11:12 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti