Team Sport

utorak, 18.03.2014.

Nogomet - Preostale utakmice 1/8 finala



Danas i sutra igraju se preostale utakmice osmine finala Lige Prvaka.

Nakon što su se Bayern München, PSG, Barcelona i Atletico Madrid još prošli tjedan plasirali u četvrtfinale, danas će prolaz pokušati osigurati i preostale momčadi.


Chelsea - Galatasaray


Večeras se ponovno sreću treneri koji su do sada bili vrlo različitih uspjeha u Ligi Prvaka.

Jose Mourinho i Roberto Mancini pokušati će uvesti svoje momčadi u četvrtfinale Lige prvaka.

Momčad Chelsea, koju vodi dvostruki osvajač Lige Prvaka Jose Mourinho, je u prvoj utakmici povela pogotkom Fernanda Torresa, ali nije uspjela sačuvati prednost.

Tako je Mourinhu put do cilja da postane prvi trener koji je osvojio Ligu Prvaka sa 3 različite momčadi postao teži nego je on sam želio.

Mudar potez trenera Galatasaraya Roberta Mancinija vratio je njegovu momčad u igru izjednačujućim golom Aureliena Chedjoua.

Mancinijev premještaj igrača na terenu je za njega nažalost prerijedak trenutak genijalnosti u europskim natjecanjima.

U domaćim natjecanjima Mancini stalno ostvaruje zapažene rezultate i vuće odlične poteze s klupe, ali taj uspjeh i izvedbu nije uspio prenjeti na međunarodne utakmice.

Na kraju prošle sezone Mancini je dobio otkaz u Manchester Cityju, iako je sezonu prije donio momčadi prvi naslov prvaka Engleske nakon 44 godine.

Naslov prvaka nije bio dovoljan bogatim vlasnicima da zažmire na neuspjeh u Ligi Prvaka, gdje je dvije godine za redom Mancinijev Manchester City ispadao u fazi razigravanja po skupinama.

Tako Mancini ima razlog više večeras uspjeti, kako bi pokazao bivšim vlasnicima da je u stanju ostvariti uspjeh u Europi, čak i sa slabijom momčadi.

Defenzivni vezni Yekta Kurtulus odigrati će važnu ulogu za Galatasaray.

Morati će obuzdati kreativnost Edena Hazarda i Oscara, kako bi dao svojoj momčadi šansu za uspjeh kod odličnog domaćina kao što je Chelsea.

U zadnjih 7 domaćih utakmica u knock-out fazi Lige Prvaka igrači Chelseaja su 6 puta pobijedili i samo jednom remizirali.

U prvoj utakmici činilo se da je Mancini postavio momčad preofenzivno i to ga je koštalo, ali je vratio balans u momčad i ostvario kontolu nad utakmicom zamijenivši Izeta Hajrovića sa Kurtulusom.

Uz svo moguće blokiranje napada Chelsea ipak je za očekivati da će Chelsea večeras zabiti barem jedan gol.

Ako se to dogodi Galatasaray će za prolaz također morati zabiti barem jedan gol za prolaz.

Tada će, osim o Kurtulusu, puno ovisiti i igri prema naprijed veznih igrača Felipea Mela i Selcuka Inana.

Ipak, najviše pažnje na ovoj utakmici će dobiti centarfor Chelsea, Didier Drogba.

Drogba se naime prvi puta kao aktivni igrač vraća na Stanford Bridge nakon osvajanja naslova Lige Prvaka s Chelseajem 2012.

Veteran iz Obale Bjelokosti nije sigran kako se osjeća oko ove utakmice:
"Imao sam podijeljene osjećaje. U početku sam bio sretan da ću igrati protiv bivšeg kluba i protiv svojih prijatelja, ali istovremeno to je za mene poseban trenutak nakon što sam proveo 8 godina u Chelseau, pa neznam koja će biti moja stvarna reakcija.”

Nakon poraza od Aston Ville u Premier Ligi Chelsea nije toliko pun samopouzdanja kao inače, a Turske momčadi su i inače sklone takvu priliku iskoristiti i na taj način nadoknaditi manjak kvalitete u odnosu na protivnika.

Ako Chelsea ne posveti svo poštovanje Galatasarayu, mogli bi se oprostiti od Lige Prvaka puno ranije nego su računali.


Real Madrid – Schalke 04


Schalke mora zabiti u Madridu barem 6 golova i pobjediti sa barem 6 razlike da bi izbacili Real iz četvrtfinala.

Kako su šanse za to, protiv jedne od najboljih momčadi Europe, skoro nikakve, jasno je da će utakmica u Madridu biti zapravo dosta opušteni dvoboj za obje momčadi.

Za Schalke će biti tako jer se Njemci ipak puno više moraju koncentrirati na Bundesligu, dok Real za vikend očekuje El Classico u koji ulaze kao favoriti i u kojem pobjedom mogu doći jako blizu naslova prvaka Španjolske.

U prvoj utakmici u Njemačkoj Real je pobjedio rezultatom 6-1, a po dva gola za Madrižane su zabili Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i Gareth Bale.

U Europskim natjecanjima momčad Jens Kellera je izgubila sva tri susreta u kojima su izgubili prve utakmice kod kuće, tako da ovako težak poraz u prvoj utakmici znači da bi Schalkeu trebalo poprilično veliko čudo da izbace Real.

Real je ove sezone u Ligi Prvaka več zabio 26 golova, a još uvijek su u lovu na trostruku krunu, jer su u finalu Španjolskog kupa, prvi su u prvenstvu i igrati će u četrvtfinalu Lige Prvaka.

Lov na, u Madridu često spominjanu i dugo iščekivanu “Decimu”, 10. naslov u Ligi Prvaka, je tako još uvijek ove sezone itekako aktualan.

U dodatak tome Ancelottijeva momčad je pobjedila zadnjih 16 utakmica kod kuće u svim natjecanjima i u 2014. su primili samo 2 gola na Bernabeu.

Ovaj vikend Real je zadržao prednost ispred drugoplasiroanog Atletico Madrida na 3 boda nakon pobjede od 1-0 protiv Malage.

I dok je Real u odličnoj formi kod kuće i Schalke je uvelike popravio svoj plasman na tablici nakon zimske pauze.

Jedina dva poraza koja je Schalke doživio u 2014. bili su već spomenuti poraz od strane Reala i sličan poraz od 5-1 u Münchenu protiv Bayerna.

A te dvije momčadi su ipak klasa iznad Schalkea, tako da ti porazi, kako god uvjerljivi i “ružni” bili, nisu previše pogodili vodstvo, igrače i navijače Schalkea.

I iako će ovoodišnji nastup u Ligi Prvaka za Schalke danas završiti, odlična forma Klaasa-Jana Huntelaara je pomogla da se opet uključe u borbu za nastup u Ligi Prvaka i dogodine.

Huntelaar, bivši napadač Real Madrida, je zabio 8 golova u 9 nastupa nakon što se vratio od ozljede koljena i time je doveo Schalke do 3. mjesta u Bundesligi.

Kapetan Benedikt Howedes je priznao da je nastup u Ligi Prvaka gotov za ovu sezonu, ali je obećao da će se momčad potruditi ostvariti dobar rezultat u Madridu:
"Želimo se oprostiti od Lige Prvaka uzdignuta čela, nakon što nam je uvjeljiv domaći poraz donio kraj nastupa u Europi ove sezone. Želimo ostvariti dobar dojam za kraj."

Benzema je upitan za Real zbog male ozljede, i vjerojatno je da će biti odmaran za vikend i El Classico, dok Jefferson Farfan neće nastupiti za goste zbog ozljede koljena.


Manchester United - Olympiacos


Olympiacos ima priliku zadati završni udarac Davidu Moyesu i Manchester Unitedu.

Branitelj naslova prvaka Engleske dočekuje grčku momčad koja je ove subote osvojila svoj peti uzastopni naslov prvaka.

United svoj naslov neće obraniti, a ako se ne “probude” prije uzvrata protiv Grka, neće niti proći u četvrtfinale Lige Prvaka.

Grci naime dolaze u Manchester nakon pobjede 2-0 u prvoj utakmici.

Trener Uniteda David Moyes bio je pod velikim pritiskom na Old Traffordu i prije domaćeg poraza od 3-0 protiv najljućeg rivala Liverpoola.

Nakon tog poraza Moyesov posao je u najmanju ruku nesiguran.

Liga Prvaka je zadnja koliko-toliko realna šansa Manchester Uniteda za trofej.

Iz FA Cupa su ispali, a u Premier Ligi se nalaze na 7. mjestu i zaostaju za vodećim Chelseaem 18 bodova.

S obzirom na formu i sve napetiju situaciju u svlačionici, United će morati "preživjeti" večer koja će biti puno teža nego što su mislili prije dva tjedna dok Alejandro Dominguez i igrač Arsenala na posudbi u Olympiacosu, Joel Campbell nisu zabili za pobjedu Grčkog prvaka od 2-0.

Moyes je obečao da će United nakoknaditi zaostatak:
"Morati ćemo ih ‘uhvatiti za grlo’ da bi pobjedili. Nećemo navaliti kao muhe bez glave, ali ćemo učiniti sve da naš plan za preokret sprovedemo u djelo čim prije. Ipak moramo paziti da si još više otežamo situaciju."

Olympiacos je izgubio u svih 11 prijašnjih gostovanja u Engleskoj, ali ovaj puta putuju u Englesku u najboljoj situaciji do sada, s velikom prednošću i na krilima još jednog naslova prvaka Grčke.

Nadalje, Michelova momčad je itekako sposobna boriti se sa Unitedom i bez pomoći vatrene atmosfere domaćih navijača na Karaiskakis stadionu.

Olympiacos je taktički jako zrela momčad koja je u stanju iskoristiti mentalnu slabost Uniteda i pretvoriti ju u svoju veliku korist.

United ulazi u ovu utakmicu bez Jonnya Evansa, dok za OlympiacosMichael Olaitan nije ni putovao u Englesku, jer se još oporavlja od pada u nesvjest u utakmici protiv Panathinaikosa početkom mjeseca.

Ivan Marcano i Javier Saviola su ubitni za goste, dok su Domingueza, Kostasa Manolasa i Diega Fustera jedan karton dijeli od suspenzije.

United je iskusna momčad i sposobna je biti najbolja kada je najpotrebnije, ali veliko je pitanje koliko stvarno loša atmosfera u klubu u odnosu na vijesti koje Unitedova služba za odnose s javnošću propusti do medija.


Borussia Dortmund v Zenit


Danas je za trenera Zenita imenovan Andre Villas-Boas.

Ipak je najizglednije da će rusku momčad u Dortmundu voditi trenutni vršitelj dužnosti trenera Sergei Semak, koji mora pokušati preokrenuti zaostatak 4-2 iz prve utakmice u Rusiji.

Nakon tog poraza i lošeg plasmana u ruskom prvenstvu bez posla je ostao talijanski trener Luciano Spalletti.

Situacija za Zenit je vjerojatno još gora nego što rezultat sugerira, jer je u prvoj utakmici Borussia igrala taman koliko su zaključili da je potrebno da zadrže Zenit na 2 gola zaostatka.

U 5. minuti Borussia je vodila 2-0, da bi odmah nakon golova Zenita za 2-1 i 3-2, postigla gol u svom prvom sljedećem napadu.

To znači da bi momčad Jürgen Kloppa morala doživjeti katastrofalan kolaps da ispadnu od Zenita.

Od 9 domaćih utakmica u Ligi Prvaka, Borussia je pobjedila 8, dok im je jedini poraz ove sezone nanio Arsenal rezultatom 1-0.

Istovremeno Zenit ulazi u ovu utakmicu nakon samo jedne pobjede u zadnjih 7 utakmica u ruskom prvenstvu.

Spallettiju je uručen otkaz nakon remija 0-0 protiv Tom Tomska, dok je nakon toga u svojoj prvoj utakmici na klupi Semak poražen rezultatom 1-0 od CSKA Moskve.

Belgijski branič Nicolas Lombaerts kaže da su on i suigrači glavni razlog lošoj formi kluba:
"Ako trener dobije otkaz, igrači se trebaju jako dobro zamisliti. Na kraju krajeva, mi smo krivci jer je on dobio otkaz, ali nažalost takav je život trenera, a mi smo igrači Zenita i moramo se vratiti na vrh."

Borussia Dortmund je ovog vikenda pretrpila poraz, ali je zbog loše forme konkurenata za mjesta u Ligi Prvaka i dalje 2. u Bundesligi, sa bodom ispred Schalkea, koji je u kratkom roku nadoknadio veliki zaostatak za ostalim momčadima.

Borussia je i dalje u utrci za DFB-Pokal (kup) i po svemu sudeći će također i nakon ovog tjedna nastaviti će natjecanje u Ligi Prvaka.

Od 12 kada je Borussia pobjedila prvu utakmicu u gostima susreta u svim europskim natjecanjima, prošli su 11 puta u iduće kolo.

Napadač Robert Lewandowski je istaknuo želju momčadi za pobjedom nakon poraza od imenjaka iz Mönchengladbacha:
"Naravno da možemo bolje igrati, ali ipak mislim da nismo zaslužili izgubiti. Sada moramo zaboraviti na taj poraz i fokusirati se na Zenit”

Borussia će igrati bez najboljeg veznog igrača, Marca Reusa, zbog problema s mišićima, dok će Zenit igrati bez Aleksandra Ryazantseva, koji je u siječnju doveden iz Rubin Kazana, ali nije registriran za Ligu Prvaka.



Kratke vijesti:

FBI istražuje optužbe o mitu
FBI je pokrenuo istragu protiv dužnosnika FIFe Jacka Warnera. Postoje jake i utemeljene sumnje da su Warner i njegova obitelj primili mito u iznosu od $2M od katarskog organizacijskog odbora za Svjetsko Prvenstvo, kako bi Warner dao svoj glas za domaćina SP 2022. Kataru.

NHL razmišlja promjeniti pravila na draftu
Pojavile su se vijesti da uprava lige razmišlja promijeniti pravila na draftu, tako da će lutrija uključivati prvih 5 pickova na draftu. Kakvo je sada stanje, momčad koja je imala najlošiji skor u ligi imala bi u najgorem slučaju 2. pick na draftu. Ako nova pravila zažive najlošija momčad lige će moći imati i tek 6. pick na draftu.

Edelman produžio sa Patriotsima, a Weeden prešao u Cowboyse
Wide Reciever Julian Edelman ove je subote produljio ugovor sa New England Patriotsima, ali detalji ugovora još nisu poznati. Dallas Cowboysi su potpisali dvogodišnji ugovor sa bivšim prvim quarterbackom Cleveland Brownsa, Brandonom Weedenom. Weeden će u te dvije godine u Texasu zaraditi $1.23M.



Rezultati:

Nogomet
Italija Serie A
Torino 0 - 1 SSC Napoli
Roma 3 - 2 Udinese

Španjolska Liga BBVA
Villarreal 1 - 1 Athletic Bilbao


Hokej

NHL
Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 3 : 4
St.Louis Blues - Winnipeg Jets 3 : 1
Boston Bruins - Minnesota Wild 4 : 1
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 4 : 3

Oznake: nogomet, liga, prvaka, real, Madrid, schalke, Borussia, dortmund, zenit, manchester, united, olympiacos, chelsea, galatasaray

18.03.2014. u 07:44 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 25.02.2014.

Nogomet - Drugi dio osmine finala Lige Prvaka



Danas i sutra igraju se preostale utakmice prvog kola osmine finala Lige Prvaka.

Među klubovima koji se natječu Borussia Dortmund i Chelsea su po jednom osvojili Ligu Prvaka, Manchester United tri puta, dok je Real Ligu Prvaka osvojio 9 puta i već je dugo u lovu na 10. naslov, koji nazivaju "La Decima"


Zenit - Borussia Dortmund


Borussia Dotrmund nastavlja put u svom pokušaju da popravi svoj prošlogodišnji uspjeh u Ligi Prvaka kada su u finalu izgubili od Bayern Münchena.

Lani je momčad Jürgena Kloppa na putu do finala izbacila Šakhtar Donjeck, Malagu i Real Madrid.

Ove sezone Borussija je završila kao prva u skupini ispred Arsenala i Napolija koji su također završili sa po 12 bodova.

I dok je Napoli eliminiran sa 12 bodova, Zenit je prošao svoju skupinu sa upola manje bodova, završivši drugi iza, u toj skupini dominantnog, Atletico Madrida.

Zenit je jedinu pobjedu u skupini ostvario protiv Porta i ta pobjeda skupa sa tri remija je bila dosta za prolaz slabe skupine.

Borussia je za to vrijeme morala u svojoj skupini pobjediti 4 utakmice, da bi tek u zadnjim minutama zadnjeg kola u Marseillu pobjedila Olympique rezultatom 2-1 i "skočila" sa 3. na 1. mjesto u skupini.

Nakon loše forme prije zimske pauze Borussia sada izgleda puno bolje, iako ih je na putu do 4. pobjede u nizu senzacionalno zaustavio davljenik HSV pobjedom 3-0 koji je u tu utakmicu ušao u katastrofalnoj formi zbog koje i je u zoni ispadanja.

Tako se Kloppova momčad nalazi 20 bodova iza vodećeg Bayerna i bod iza drugoplasiranog Bayer Leverkusena.

Istovremeno zbog duge zimske pauze u ruskoj ligi Zenit nije igrao natjecateljsku utakmicu od zadnjeg kola Lige Prvaka 11.12.2013.

Momčad Luciana Spalletta se nalazi na prvom mjestu ruske Premier Lige sa 40 bodova zahvaljujući boljem međusobnom omjeru protiv Lokomotiva iz Moskve.

U nedavnim prijateljskim utakmicama Zenit je bio sklon oscilacijama, pobjedili su CSKA Moskvu, Trans i Metalurg Donjeck, ali su izgubili od Šakhtar Donjecka i Metalist Kharkiva.

Spallettijeva momčad nema problema s ozljedama ukoliko se nešto ne promijeni, što znaći da bi Salomon Rondon, koji je u siječnju kupljen iz Rubin Kazana, mogao debitirati u Ligi Prvaka.

Marco Reus se protiv HSV vratio nakon ozljede i moći će igrati, ali nastup Matsa Hummelsa je dvojben, dok Ilkay Gundogan, Sven Bender, Neven Subotić i Jakub Blaszczykowski sigurno zbog ozljeda propuštaju susret sa Zenitom.


Olympiacos - Manchester United


Manchester United putuje u Grčku više - manje dobrog raspoloženja.

Bilo je za očekivati da će ova sezona biti teška za United nakon odlaska Sir Alexa Fergusona.

I iako je forma Uniteda u Premier Ligi bila, u najmanju ruku, oscilirajuća, njihova je forma u Ligi Prvaka bila odlična.

Ove sezone još nisu poraženi u Ligi Prvaka, osvojili su prvo mjesto u skupini A i pritom primili samo 3 gola.

Prošli petak pojavile su se vijesti da je Wayne Rooney potpisao ugovor do 2019.

Navijači su naravno te vijesti dočekali sa oduševljenjem, pogotovo nakon što je Rooney proslavio potpisivanje novog ugovora potvrdivši pobjedu protiv Crystal Palacea golom za 2-0.

Jednako ohrabrujuć za Moyesa je i povratak Robina van Persiea nakon ozljede.

Moyes još očekuje izvješće o zdravstvenom stanju Phila Jonesa, Rafaela da Silve i Jonnya Evansa, koji su svi propustili utakmicu protiv Crystal Palacea, dok će Danny Welbeck sigurno propustiti prvu utakmicu protiv Olympiacosa.

Siječanjsko pojačanje Juan Mata ne može igrati za ManUtd u Ligi Prvaka jer je već ove sezone u istom natjecanju nastupio za Chelsea.

United očekuje paklena atmosfera u Ateni kod Olympiacosa, koji se bez večih problema razračunava s protivnicima u grčkoj Super Ligi.

Michelova momčad je neporažena u ligi od veljače 2013., dok ove sezone imaju gol razliku 78-9.

Olympiacos je prošao u osminu finala u vrlo dramatičnim okolnostima.

Završili su drugi iza PSG-a, dok su se na tablici nalazili ispred Benfice samo zbog boljeg međusobnog omjera.

Michelova momčad ne može ući u ovu utakmicu u boljoj formi, nakon što su za vikend pobjedili OFI Crete s visokih 4-0, i hattrick Ščepovića, koji duduše ne smije nastupiti u Ligi Prvaka.

Međutim Ščepović se uopće našao na terenu jer se ozljedio glavni napadač Javier Saviola, koji zbog te ozljede neće igrati protiv Uniteda.

Siječanjska pojačanja Hernan Perez i Ivan Marcano smiju nastupiti u današnjoj utakmici, dok je Nelson Valdez upitan zbog ozljede zgloba.

U prijašnja 4 susreta grčka momčad nije imala sreće protiv Manchester Uniteda, izgubili su sve 4 utakmice zabivši pritom samo 1 gol.


Galatasaray - Chelsea


Galatasarayev Didier Drogba igrati će protiv svojeg bivšeg kluba Chelsea po prvi puta od kada ih je napustio u ljeto 2012. netom nakon osvajanja Lige Prvaka.

Navijači Chelsea smatraju Drogba legendom kluba, između ostaloga i zbog njegovog ogomnog udjela u osvajanju Lige Prvaka u sezoni 2011./12. kada je u münchenskom finalu pobjeđen Bayern.

Igrajući za Chelsea Drogba je zabio 127 golova u 341 utakmici.

Usprkos lijepim sjećanjima, Drogba će pokušati izbaciti svoj bivši klub iz Lige Prvaka kada Chelsea u srijedu dođe u Galatasarayevu Turk Telekom Arenu.

Reprezentativac Obale Bjelokosti zabio je ove sezone 12 golova u svim natjecanjima, međutim ovaj puta morati zabiti gol najboljoj obrani Lige Prvaka.

Zajedno sa Manchester Unitedom i Atletico Madridom, Chelsea je primio samo 3 gola u skupinama, dok su primili samo jedan gol u zadnjih 5 susreta u Premier Ligi.

Pobjedom 1-0 ovaj vikend su svladali Everton i time su zadržali vodeće mjesto u Premier Ligi sa bodom ispred Arsenala i 3 boda ispred Manchester Citya koji ima utakmicu manje.

Napadač Samuel Eto'o uvjeren je da može još jednom osvojiti Ligu Prvaka:
"Nikad nismo pomislili da ne možemo osvojiti Ligu Prvaka, pogotovo jer je Jose Mourinho došao u klub da osvoji Ligu Prvaka. Mi igrači vjerujemo da je to moguće, ali to nije naša zadaća. Mi trenutno ne mislimo na kraj sezone, nego samo na iduću utakmicu protiv Galatasaraya."

Galatasarayev trener Roberto Mancini imao je dosta susreta sa Chelseam dok je kao trener vodio Manchester Citya protiv njih u Premier Ligi.

Mancini je od svojih 9 susreta protiv Chelsea kao trener Manchester Citya pobjedio 6.

Galatasaray se trenutno nalazi na 2. mjestu u turskoj Super Ligi, iza velikih rivala Fenerbahcea, dok su u skupini Lige Prvaka završili drugi, dramatičnom pobjedom Sneijderovim golom 5 minuta prije kraja, u odgođenoj utakmici zadnjeg kola protiv Juventusa kod kuće.

Prvo mjesto u toj skupini zauzeo je Real Madrid.

U Galatasarayu žele ući u četvrtfinale drugu godinu za redom.

Lani su izbacili Schalke u osmini finala, da bi potom u četvrtfinalu izgubili od Real Madrida.

U jedinom dosadašnjem službenom susretu ove dvije momčadi u Istanbulu Galatasaray je izgubio od Chelsea 1999. rezultatom 5-0 golovima Gianfranca Zole, Dennisa Wisea i Gabriela Ambrosettia, dok je 2 gola zabio Tore Andre Flo.


Schalke 04 - Real Madrid


Real Madrid ima priliku popraviti svoj slab skor u Njemačkoj i doći na korak od četvrtfinala gostujućom pobjedom protiv Schalkea.

Momčadi igraju u srijedu u osmini finala Lige Prvaka, dok Real Madrid ima samo jednu jedinu pobjedu na zadnjih 25 gostovanja u Njemačkoj.

Ta jedina gostujuća pobjeda izborena je 2000. protiv Bayer Leverkusena.

Ipak, momčad Carla Ancelottija je u odličnoj formi i trebala bi putovati u Njemačku puna samopouzdanja nakon što su ovaj vikend izbili sami na prvo mjesto u španjolskoj La Ligi.

Real Madrid je pobjedio 15 od zadnjih 16 utakmica u svim natjecanjima, u zadnjih 5 utakmica su primili samo 2 gola i vodeća su momčad Lige Prvaka u broju zabijenih golova.

Cristiano Ronaldo zabio je 9 golova, što je rekord za utakmice po skupinama Lige Prvaka, dok je cijela momčad zabila ukupno 20 golova u jakoj skupini koju su činili Galatasaray, Juventus i Copenhagen.

Ronaldo će biti svjež jer je propustio zadnje tri utakmice Real Madrida zbog crvenog kartona kojeg je dobio u utakmici protiv Athletic Bilbaa.

Trener Reala Ancelotti već je jednom kao trener gostaovao u Gelsenkirchenu, kada je kao trener Milana pobjedio u sezoni Lige Prvaka 2005/06.

Trener Reala želi nastupiti u najjačem sastavu iako napominje:
"Prije nego odredimo postavu protiv Schalkea moramo procjeniti koji je status nedavno ozljeđenih Marcela i Coentraa. Igrati ćemo s najjačom mogućom momčadi. Sada su sve utakmice vrlo važne, ali lako se dogodi da tko neće igrati u srijedu, da će igrati u nedjelju protiv Atletico Madrida."

Schalke ima podjednako dobru formu u domaćoj ligi kao i Real Madrid.

Do ovog vikenda i remija 0-0 s Mainzom, pobjedili su sve utakmice nakon zimske pauze.

Iako je taj remi prekinuo pobjednički niz Schalkea, momčad iz Gelsenkirchena je ostala unutar prva 4 mjesta koja iz Bundeslige vode dogodine u Ligu Prvaka.

Još jedna dobra vijest je povratak Julian Draxler nakon ozljede zgloba.

Draxler bi tako mogao početi utakmicu protiv Real Madrida skupa sa Kevinom-Princeom Boatengom, Maxom Meyerom i Klaasom-Janom Huntelaarom, koji će igrati protiv svoje bivše momčadi.

Nizozemski reprezentativac očekuje da će namučiti obranu bivšeg kluba:
"Mislim da je naše najjače oružje naš napad. Možemo zabiti u bilo kojem trenu u tijeku utakmice i velika smo opasnost za bilo koju obranu. Kada tome dodamo da Realu nikako ne uspjeva pobjediti u Njemačkoj, svima je jasno da je sve moguće. Ali vidjeti ćemo, sve je moguće, ipak je ovo nogomet."

I dok Real ima katastrofalan skor u Njemačkoj, Schalke ima isto poprilično malo uspjeha u Španjolskoj, gdje nisu pobjedili niti jednu od zadnjih 7 utakmica.



Kratke vijesti:

Anelka na saslušanju
Danas počinje disciplinsko saslušanje Nicolasa Anelke povodom otpužbe da je njegovo slavlje gola protiv West Ham Uniteda u prosincu 2013. bilo antisemitističko.

Nastavlja se NHL
U noći s utorka na srijedu se nastavlja NHL liga utakmicom Buffalo Sabresa i Carolina Hurricanesa. Također u skorije vrijeme će se nastaviti i utakmice na otvorenom dvobojima Chichago Blackhawksa i Pittsburgh Penguinsa 1.3., te Vancouver Canucksa i Ottawa Senatorsa 2.3.

Harbaugh ostaje u San Franciscu
Iako su se iz dosta pouzdanih izvora pojavile priče da će San Francisco 49ersi tradeati svojeg trenera Jima Harbaugha u Clevland, dok će za uzvrat Brownsi 49ersima ustupiti nekoliko draft pickova, te su se priče pokazale neistinitim i Harbaugh sigurno ostaje u San Franciscu.



Rezultati:

Nogomet

Engleska FA Cup
Hull City 2 - 1 Brighton
Sheffield Wednesday 1 - 2 Charlton Athletic

Italija Serie A
Parma 2 - 2 Fiorentina
SSC Napoli 1 - 1 Genoa

Španjolska Liga BBVA
Espanyol 1 - 2 Villarreal

Oznake: nogomet, liga, pravaka, manchester, united, olympiacos, real, Madrid, schalke, chelsea, galatasaray, Borussia, dortmund, zenit

25.02.2014. u 09:43 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti