Team Sport

četvrtak, 13.03.2014.

NHL - Nadolazeće mlade nade



Prijelazni rok ove godine u NHL donio je mnoga iznenađenja i tradeove velikih igrača, ali i tradeove mladih i perspektivnih igrača.

Tako se Thomas Vanek pridružio Montreal Canadiensima, ali su New York Islandersi u zamjenu između ostalog dobili i mladog Sebastien Collberg.

Na slučan način je Ryan Miller postao član St. Louis Bluesa, ali su u zamjenu za njega Buffalo Sabresi dobili mladog Williama Carriera.

Tim potezma su St.Louis Bluesi i Montreal Canadiensi dobili trenutnu kvalitetu, ali su se odrekli perspektivnih talenata koji imaju odličnu šansu u budućnosti puniti dvorane NHL lige.


Colorado Avalanche


Chris Bigras je pravi dragulj u momčadi Avalanchea, ali dok se radi o braniču sa raznolikim obrambenim vještinama, problem je ipak njegova slabija igra u napadu.

Osim Bigrasa u Coloradu svoju šansu čekaju i braniči Stefan Elliott i Duncan Siemens, ali kako je obrana ionako najbolji dio momčadi Colorada, problem Colorada ne napad, pa tako Avalanche neće imati velike pomoći od mladih igrača među kojima nema dobrih napadača.

Iznimka je naravno rookie godine NHL lige Nathan MacKinnon, koji je već skrušio Gretzkyev rekord u broju uzastopnih utakmica sa bodom.


New Jersey Devils


Od kada su se Jon Merrill i Eric Gelinas pridružili NHL momčadi, Devilsi su dosta kratki na polju nadolazećih talenata, pa je branič Damon Severson, pick druge runde drafta 2012. i igrač koji ima skoro prosjek od boda po utakmici u WHLu, njihov najperspektivniji mladi igrač.

Osim Seversona Devilsi imaju i solidnog braniča Stevena Santinija i lijevo krilo Reida Bouchera, ali sve u svemu dosta su kratki po pitanju mladih talenata.

Iako imaju par solidnih perspektivnih braniča, mali je broj kvalitetnih mladih igrača u New Jerseyu.


St. Louis Blues


Bluesi nema pravih kvalitetnih mladih igrača, pa je tako najbolji mladi igrač najvjerojatnije Dmitrij Jaskin, 20ogodišnjak koji je postigao 28 bodova u 39 AHL utakmica.

Iako nemaju izrazitu kvalitetu Bluesi imaju dosta solidnih igrača na svim pozicijama, kao npr. napadača Tya Rattieja, braniče Tommya Vannellija i Jordana Schmaltza, te golmana Jakea Allena, koji u NHLu nebi oduševili ali bi odradili posao, tako nakon tradea Williama Carriera u Buffalo, Bluesi više nemaju pravih velikih talenata među mladim igračima.


Minnesota Wild


Mladi igrači Wilda u velikoj mjeri već nastupaju u NHLu, a kao rezultat toga vidljiv je uspjeh vođe grupe mladih igrača, Mathewa Dumbe, koji će u budućnosti najvjerojatnije biti u prvom obrambenom paru u NHLu, zbog svoje brzine, fizičke igre i igre u napadu.

Mlade igrače koji još nisu u NHLu, u Minnesoti baš i nemaju, tako da je najperspektivniji nadolazeći igrač, Zach Phillips, koji je podbacio nakon izbora u prvoj rundi drafta 2011.

Minnesota je brzo postala jedna od momčadi sa lošijim izborom mladih igrača, nakon što godinama imali najbolje mlade igrače u NHLu.

Ipak sa čak 9 igrača mlađih od 23 godine koji već igraju u NHLu prošla skupina mladih igrača se itekako iskazala i zbog toga do daljnjega u Minnesoti nemaju razloga za brigu.


Carolina Hurricanes


Najbolji mladi igrači Hurricanesa, Ryan Murphy i Elias Lindholm, veći dio zadnje sezone su proveli u NHLu, tako da je najbolji mladi igrač koji se tek treba probiti u momčad rookie centar Victor Rask.

Carolina je zadnjih godina u tradeovima ostala bez mnogih mladih igrača i pickova na draftu.

Pokretač momčadi Sergey Tolchinsky bio je odlična neprimjetna akvizicija, pa on skupa sa Brockom McGinnom čini jedan od perspektivnijih napadačkih tandema.

Ova malobrojna grupa mladih talenata završava sa golmanom Danielom Altshullerom, ali kao i Minnesota i Carolina ima veliki broj mladih igrača koji već igraju u njihovoj NHL ekipi.


San Jose Sharks


Vrhunski mladi igrači Tomas Hertl i Matthew Nieto već igraju u NHLu, ali osim njih nedostaje pravih talenata među mladim igračima Shakrsa.

Iznimka je branič Mirco Mueller, koji je izabran u prvoj rundi na draftu 2013.

Sharki nemaju mladih golmana, a osim Muellera nemaju ni mladih braniča, pa se tako među bolje mlade igrače ubrajaju i samo solidni Daniil Tarasov i Freddie Hamilton.

San Jose nije napravio niti jedan veliki potez za vrijeme ovog trade perioda, a razlog tome je vjerojatno slab izbor mladih igrača, pa za razliku od mnogih drugih ekipa u San Joseu nisu mogli ništa ponuditi u zamjenu da bi doveli zvučno ime koje će im donjeti trenutno poboljšanje u kvaliteti.


Toronto Maple Leafs


Kako u Torontu igraju Morgan Rielly i Peter Holland mladi Matt Finn ima odličnu priliku razviti se kao vrhunski branič.

Toronto općenito ima puno dobrih mladih braniča, pa su uz Finna još tu i Stuart Percy, Petter Granberg, Eric Knodel, Tom Nilsson i Viktor Loov.

Mlade napadačke opcije Toronta su puno slabije, iako Josh Leivo i Greg McKegg igraju solidno u AHLu, dok Toronto nema mladih perspektivnih golmana.

Tako da sve u svemu Toronto Maple Leafsi imaju solidnu mladu momčad, jer postoji dobar mladi igrač na svakoj poziciji osim golmana, s posebnim naglaskom na jaku obranu.


Vancouver Canucks


Bo Horvat je došao u Vancouver u tradeu za golmana Corya Schneidera, te se nakon odličnih nastupa za London Knightse, očekuje da će dogodine nastupati u NHLu.

Osim Horvata izbor mladih igrača i nije velik u Vancouveru, jer još osim evenutalno Brendana Gauncea i braniča Franka Corradoa, ostali igrači nemaju pravu kvalitetu.

Canucksi dakle imaju odličnih mladih igrača, ali puno premalo za momčad njihovih ambicija.


Philadelphia Flyers


Iako je Samuel Morin bio visoki izbor na draftu, Scott Laughton je ipak najbolji mladi igrač Flyersa.

Morin je sirov i je grub u obrani, ali veliko je pitanje može li popraviti i tehničke segmente svoje igre i ispuniti svoj pravi potencijal, dok se Laughton već dokazao kao rasni strijelav u OHLu.

Tye McGinn i Jason Akeson odlično napreduju u mlađim kategorijama, a Brandon Manning je dovoljno napredovao da ga se smatra spemnim za NHL, kao i braniča Roberta Hagga i golmana Anthonyja Stolarza.

Philadelphia dakle nema vrhunsku grupu mladih igrača, ali ima nekolicinu jako dobrih pojedinca.


Los Angeles Kings


Vrlo je očito da je Valentin Zykov najtalentiraniji nadolazeći mladi igrač Kingsa, od kada su se Tyler Toffoli i Martin Jones pridružili prvoj momčadi.

Nikolay Prokhorkin igra odlično u KHLu kao i nekolicina igrača Kingsa koji su u AHLu.

Devet od deset vodećih strijalaca Kingsa u AHLu ove sezone su mlađi od 23 godine, ali trojica od njih su već u NHLu (Toffoli, Tanner Pearson i Linden Vey), dok je četvrti, Nicolas Deslauriers, tradean u Buffalo.

Svejedno, u Los Angelesu se razvija odlična grupa mladih napadača, i nekolicina dobrih braniča, primarno Derek Forbort, te odlični golmani Jean-Francois Berube i Patrik Bartosak.

Kada uzmemo u obzir nedavne uspjehe Kingsa u NHLu nije iznenađenje da u je momčad ipak prekratka u izboru vrhunskih mladih nadolazećih igrača, bez obzira na to kako su dobro Kingsi donedavno bili popunjeni mladim igračima na svim pozicijama.


Winnipeg Jets


Na početku sezone Jetsi su imali 3 odlična nadolazeća mlada igrača, od kojih su u međuvremenu Jacob Trouba i Mark Scheifele priključeni NHL momčadi Jetsa, dok je branič Josh Morrissey, koji nedostatak snage nadoknađuje odličnom igrom u napadu pa je po bodovima drugi najučinkovitiji branič WHLa, odlučio još i dalje razvojati svoj talent u razinama ispod NHLa.

Nic Petan nastavlja dominirati na utakmicama mlađih uzrasta, a J.C. Lipon i Brenden Kichton su već napredovali do profesionalnih ugovora.

Golmani i obrana izgledaju odlično, ali osim Petan i Lipon, napad je poprilično "tanak".

Winnipeg ima solidnu grupu mladih igrača, ali da bi imali bolji balans moraju joj dodati još kojeg perspektivnog mladog napadača.


Ottawa Senators


Curtis Lazar je kompletan hokejaš koji, iako je omalen rastom, ima jak karakter, brz je, odličan u obrani, fizički jak i zabija puno golova.

Mladih napadača Ottawi ne nedostaje, tako da su Mark Stone i Jean-Gabriel Pageau su već sada jako perspektivni igrači na jako visokoj razini u AHLu.

Obrana je oslabljena promocijom golmana Robina Lehnera i braniča Codyja Cecija u NHL, pa je Mikael Wikstrand ostao sam kao igrač u kojem još uvijek spava puno potencijala.

Mladi igrači Ottawe su sasvim solidna grupa talentiranih igrača.


Edmonton Oilers


Dok je branič Darnell Nurse pravi vrhunski talent koji jako obećava jer odlično kliže i kontolira pak, prvi pick na draftu 2011. Oscar Klefbom je za sada podbacio zbog slabe igre u napadu, iako je također jako talentiran.

U Edmontonu ima dosta mladih braniča, ali je napad slabiji, jer su samo Anton Lander i Tyler Pitlick istaknuti talenti, koji ipak moraju još dosta napredovati da dođu do razine NHLa.

Mladi golmani su veliki problem Oilersa koji je samo djelomično rješen dovođenjem Laurenta Brossoita.

Kada bi i ostale pozicije bile pune mladih talentiranih igrača kao što je obrana, Oilersi nebi imali problema. Ovako...


New York Rangers


Napadač J.T. Miller još mora u potpunosti napraviti prijelaz u NHL, ali on je puno bolji igrač nego njegova statistika od boda po utakmici u AHLu pokazuje.

Drugi mladi napadači Rangersa su također jako kvalitetni, a primarno se misli na Dannyja Krista, Oscara Lindberga i Jespera Fasta, koji svi igraju odlično u AHLu.

Tako da je situacija što se tiće mladih napdaća odlična i Rangersi imaju dobre mlade igrače.

Ali je problem da su svi ti igrači napadači.


Phoenix Coyotes


U Phoenixu se najviše ističu dva nadapača, tehnički potkovan Max Domi i nešto tehnički slabiji ali zato jako "žilavi", Henrik Samuelsson, koji stilom igre jako podsjeća na uobičajene napadače Coyotesa.

U obrani najviše se ističu Brandon Gormley i Connor Murphy, iako nemaju dobre sezone u AHLu, dok su Lucas Lessio i Tobias Rieder puno bolji ove sezone nakon što su dovedeni iz Edmonton Oilersa.

Najbolji mladi talenti Coyotesa su vrhunske klase igrača, dok su svi ostali mladi igrači ipak samo osrednje kvalitete.


Pittsburgh Penguins


Branič Derrick Pouliot je ukupno 8. izbor na draftu 2012., pa je bilo za očekivati da se radi o velikom talentu, što je Pouliot i dokazao sa 67 bodova u 55 utakmica kao u WHLu.

Čak i ako bi zanemarili Pouliota, Penguinsi kao mlade braniče još imaju i Ollija Maattu i Simona Despresa, koji već igraju u NHLu, te Brian Dumoulin i zvijezdu Svjetskog juniorskog prvenstva Scotta Harringtona.

Povrh njih Penguinsi imaju i dva perspektivna golmana, dok je napad ipak nešto slabiji, iako se Oskar Sundqvist počinje isticati kao veliki potencijal.

B obzira na to što je napad nešto slabiji Penguinsi u obrani imaju barem jednu buduću zvijezdu NHLa, te još nekoliko igrača koji će imati zapažene karijere u najjačoj ligi na svijetau.


Florida Panthers


Branič Michael Matheson je postao najbolji nadolazeći mladi igrač Florida Panthersa nakon što su NHL momčadi priključeni napadači Aleksander Barkov i Nick Bjugstad.

Matherson je tehnički potkovan branič koji igra drugu godinu na sveučilištu i potrebno mu je još vremena da sazrije kao igrač.

Napadači niskogi rasta Vincent Trocheck i Rocco Grimaldi su također veliki talenti.

Panthers imaju solidne mlade igrače na svim pozicijama, a od ranije nabrojanih se očekuje da će ostaviti veliki trag u NHLu.

Kako su mnogi mladi igrači u zadnje vrijeme priključeni NHL momčadi, nadolazećih igrača vrhunske kvalitete je u Panthersima sve manje, ali bez ozbira na to i dalje se radi o dovoljno velikom broju jako obećavajućih mladih talenata.


Columbus Blue Jackets


Alexander Wennberg, 14. ukupni pick na draftu 2013. je nasljedio Ryan Murray kao najveća nadolazeća zvijezda Blue Jacketsa.

Raspored po pozicijama na ledu talentiranih mladih igrača Blue Jacketsa je odlično izbalansiran, te uz Wennberga imaju mnogo drugih talentiranih napadača, primarno Kerbyja Rychela i Marka Dana.

Momčad također ima dosta kvalitetnih braniča od kojih najistaknutiji bivši igrač Rangersa, Tim Erixon.

Radi se izrazito talentiranoj i dobro izbalansiranoj skupini mladih igrača, tako da se navijači Blue Jacketsa nebi trebali bojati za budučnost momčadi, jer po svemu sudeći najbolji dani ovog kluba tek dolaze, i po svemu sudeći jako skoro.


Montreal Canadiens


U francuskom govornom području Kanade, najviše se očekuje od braniča Nathana Beaulieua, koji se odlično kreće po ledu, te se odmah po dolasku u AHL istaknuo izrazitom kvalitetom.

Kako se radi o hokejaškom gradu, broj mladih i talentiranih igrača uvijek je ogroman, a trenutno posebno se ističu golman Zachary Fucale, i barem 10ak napadača koje bi da su nekon drugoj momčadi mogli izdvojiti sve, ali ipak su u Montrealu gdje je konkurencija velika, pa se u toj vrhunskoj grupi mladih talenata posebno se istiću Dalton Throwera i Jarred Tinordi.

Canadiensi uvijek imaju toliko dobru grupu mladih talenata da su si čak mogli dopustiti tradeati Sebastiena Collberga kako bi doveli Thomasa Vaneka.


Boston Bruins


Golman Malcolm Subban i napdač Alexander Khokhlachev impresioniraju kao rookieji u AHLu.

Subban, koji je bio 24 ukupni pick na draftu 2012. ima postotak obrana od .920, dok je Khokhlachev postigao 46 bodova u 51 utakmici.

Boston ima kvalitetne mlade igrače na svim pozicijama, a donedavnu slabost obrane su "pokrpali" dovođenjem Joea Morrowa iz Dallasa.

Boston ima dobro organiziran sustav razvoja igrača, pa ne čudi kvaliteta i balans na svim pozicijama i u svim razinama ovog velikog kluba.


Washington Capitals


Evgeny Kuznetsov je jako dugo jedan je najtalentiranijih svjetskih igrača, pa su Capitalsi imali strpljenja i dugo čekali njegov konačni dolazak iz Rusije.

Sada, kada se konačno priključio momčadi nakon 4 godine dominacije u KHLu, u glavnom gradu SADa se željno išćekuje njegov doprinos momčadi u borbi za play off.

Kao mladu nadu treba spomenuti i Andrea Burakovskog, koji se dosta iskazao u prvoj sezoni u OHLu.

Capitalsi imaju jako širok izbor mladih talenata i barem 10 talentiranih braniča, od kojih se najviše ističe golman Philipp Grubauer.

Osim Kuznetsova i Burakovskog imaju još nekoliko talentiranih napadača.

Budućnost Capitalsa nebi trebala biti upitna kada uzmemo u obzir da su, osim ranije navedenih velikih talenata, u Washingtonu dobro pokriveni na svim pozicijama sa mladim nadolazećim igračima.


Chicago Blackhawks


Rizik koji su Blackhawksi preuzeli na sebe dovođenjem Teuva Teravainena se izgleda isplatio, jer se radi o napadaču koji je vodeći strijelac juniorske reprezentacije Finske, te je vodeći i u broju asistencija.

Chicago ima veliki izbor dobrih mladih igrača na svim pozicijama, a proširili su izbor braniča dovođenjem Davida Rundblada iz Phoenix Coyotesa na zadnji dan prijelaznog roka.

Chicago ima i jedan od boljih primjera uspješnog modela razvijanja mladih igrača.

Jedina kritika za Blackhawkse je da trenutno nema puno pravih vrhunskih mladih igrača, osim Teravainena, ali Chicago je uvijek odlično birao igrače na draftu, pa nema razloga za zabrinutost.


Calgary Flames


Najbolji mladi igrač Calgary Flamesa je Sven Baertschi, kojemu je i dalje problema probiti se u do NHLa, pa se iz tog razloga razlika u kvaliteti između njega i drugih mladih igrača Calgaryja, Johna Gaudreaua i Markusa Granlunda, počinje smanjivati.

U zadnje vrijeme su se mnoge stvari u Calgaryju promijenile na bolje, tako da trenutno Flamesi imaju odlične mlade igrače na svim pozicijama na ledu, dok na golu imaju čak tri odlična golmana sa sigurnom budućom karijerom u NHLu.

Jedina slaba točna je kvaliteta ostalih mladih braniča koji su puno slabiji u odnosu na najboljeg mladog braniča, Tylera Wotherspoona.

Teško je naći NHL momčad koja ima na prvi pogled bolji izbor mladih igračad od Flamesa.


Nashville Predators


U Nashvilleu najviše očekuju od svestranog napadača Filipa Forsberga, kojeg su "ukrali" od Washington Capitalsa u tradeu za Martina Erata.

Jako su cijenjeni i Pontus Aberg, Colton Sissons i Miikka Salomaki.

Ne čudi da Predatorsi imaju jako dobre mlade golmane, zato jer je poznato da se u Nashvilleu razvijaju vrhunski NHL golmani.

Priključivanje Setha Jonesa i Mattiasa Ekholma NHL momčadi ostavilo je Nashville bez dobrih nadolazećih braniča, ali se u Nashville ne brinu, jer znaju da imaju i druge jako dobre mlade igrače koji jedva čekaju šansu u NHLu.


Detroit Red Wings


Golman Petr Mrazek nastavlja oduševljavati u AHLu ali i u NHLu i uskoro će biti za stalno pridružen NHL momčadi Red Wingsa.

Kada se to dogodi, jasno je da će najbolji nadolazeći igrač Detroita biti Anthony Mantha, koji zabija gol po utakmici u QMJHLu.

Detroit već godinama ima najbolji sustav za razvoj igrača u NHLu, pa im nije problem ni kada neki vrhunski mladi igrači napuste momčad, jer uvijek ostaju novi možda još i bolji mladi igrači kao Teemu Pulkkinen, Tomas Jurco, Riley Sheahan i Xavier Ouellet.

Mali broj momčadi može se pohvaliti širokim izborom vrhunskih mladih igrača čak i nakon što se u NHL prikljuće igrači kvalitete Gustava Nyquista, Tomasa Tatara, Dannyja DeKeysera i Callea Jarnkroka.

Red Wingsi to mogu.


Dallas Stars


Teško je odlučiti tko je najbolji mladi igrač Starsa, branič Jamie Oleksiak ili napadač Brett Ritchie.

Ritchie se jako dobro prilagodio profesionalnom hokeju nakon što je lani zabio 41 gol u OHLu, dok je Oleksiak kompletan branič zastrašujuće fizičke pojave.

Dallas, osim već navedene dvojice, ima širok izbor talentiranih mladih igrača na svim pozicijama.

Upravi Dallasa mora se sviđati pogled na nadolazeće igrače, pogotovo jer Dallas ne mora gledati dalje od vlastitog omladinskog pogona za "krpanje rupa" u NHL momčadi.


New York Islanders


Mnogo se izvanrednih talenata nalazi na popisu mladih igrača New York Islandersa.

Najviše se istiću Ryan Strome, koji se ipak još mora dokazati u NHLu, dok trio braniča, Griffin Reinhart, Ryan Pulock i Ville Pokka nestrpljivo čeka šansu vratiti Islanderse u play off.

Kao što je vidljivo, Islandersi u obrani imaju jako velik izbor vrhunskih mladih talenata.

Osim njih tu su još i Adam Pelech, koji skuplja bod po utakmici, Scott Mayfield, koji dominira u AHLu, te Andrey Pedan, koji zajedno čine vrlo raznolike opcije za Islanderse u bliskoj budućnosti.

Jedino na poziciji golmana Islandersi nemaju "mega-talenta".

Islandersima nebi škodilo malo raznolikosti, pritom se primarno misli na talentirane napadače, jer vrhunskih mladih braniča ne nedostaje.


Anaheim Ducks


Ducksi imaju toliko vrhunskih mladih igrača, da protivnicima to više nije smiješno.

Počevši od dva najbolja mlada golmana lige, Frederika Andersena i Johna Gibsona, najboljeg obrambenog strijelca iz WHLa Sheau Theodorea, Ducksi imaju i odlične mlade napdače, primarno Rickarda Rakella, Williama Karlssona, Kevina Roya i Nicolasa Kerdilesa

Osim Theodorea Ducksi se u skorijoj budućnosti mogu nadati da će u NHLu zaigrati još nekolicina odličnih mladih braniča.

Ducksi nemaju toliko puno mladih nadolazećih igrača različite kvalitete kao druge momčadi, ali one koji imaju, su svi vrhunski!


Tampa Bay Lightning


Jonathan Drouin je možda danas i najbolji mladi igrač na svijetu, te nije nerealno očekivati da će u skorijoj budućnosti postati jedan od najboljih napadača NHLa.

U malo minuta koliko je nastupio u NHL Nikita Kucherov nije propustio oduševiti, dok su krilo Adam Erne, centar Vladislav Namestnikov, branič Slater Koekkoek i golman Andrei Vasilevski svi vrlo vjerojatno buduće velike zvijezde NHLa.

Zastrašujuće je da do nedavno igrači, koji su u međuvremenu dokazali svoju kvalitetu u NHL, kao npr. Radko Gudas, Ondrej Palat, Alexander Killorn ili Tyler Johnson nisu u Tampi Bay smatrani vrhunskom kvalitetom.

Iako Lightning nema tako dobre nadolazeće igrače kao lani i dalje su na južnoj Floridi mnogi vrhunski mladi talenti, pa tako iako Tampa Bay nema najbolji sustav razvoja igrača, definitivno imaju najbolji izbor mladih igrača na svom rosteru.


Buffalo Sabres


Rasmus Ristolainen nije bio spreman za NHL u svojoj rookie sezoni, ali se u međuvremenu priviknuo na AHL, pa od njega očekuju lakšu prilagodbu na NHL.

Osim njega Sabresi imaju braniča Nikitu Zadorova, koji postiže skoro bod po utakmici u OHL, Zemgusa Girgensonsa, koji se već izborio za nastup u NHLu, te problematične, ali strašno talentirane napadače Mikhaila Grigorenka i Joela Armiu.

Osim puno vrhunskih talenata Sabresi imaju i mnogo vrlo dobrih mladih igrača koji imaju potencijal "eksplodirati" kada dovoljno sazriju za NHL.

Takvi igrači su redom Nicolas Deslauriers, William Carrier, Hudson Fasching, J.T. Compher, Connor Hurley i Jake McCabe, dok na poziciji golmana Buffalo ima čak tri jako perspektivna mlada golmana.

U ovom prijelaznom roku, kada su mnogi dovodili igrače trenutne kvalitete, Sabresi su svoju trenutnu kvalitetu zamijenili za buduću, i po mišljenju velike večine stručnjaka napravili su najbolji posao u ovom trade periodu.




Kratke vijesti:

Pepe odgovorio Mourinhu
Nakon što je Mourinho izjavio da se u Real Madridu, dok je on bio trener, prečesto desilo da je sudac morao čekati s početkom utakmice jer su se igrači Reala gurali ispred ogledala prije utakmice, branič Reala Pepe mu je odgovorio da je Mourinho po njegovom mišljenju jedini čovjek koji se ne pogleda u ogledalo nakon buđenja. Pepe je dodao da je Real veliki klub koji mora paziti na svoj imiđ. Iako su pred kraj Mourinhovog boravka u Realu odnosi između njega i Pepepa bili loši, trener Chelsea u zadnje vrijeme pretjeruje i izjavama napada mnoge, količinom i načinom koji je čak i za njega previše.

Rangersi doveli Haggertyja
New York Rangersi su potpisali Ryana Haggertya, zvijezdu sveučilišnog hokeja, ravno sa Rensselaer Polytechnic Instituta. Mnoge momčadi NHLa bile su zainteresirane za Haggerty, ali na kraju su Rangersi bili najodlučniji, pa će se tako Haggerty pridružiti prvoj momčadi već u nedeljnoj utakmici protiv Dallas Starsa.

Jetsi doveli Deckera, Patriotsi Revisa a Broncosi Warea
Ljubimac ženske publike Eric Decker, bivši wide reciever Denver Broncosa potpisao je za New York Jetse 5ogodišnji ugovor “težak” $36.25M. Isti dan su Denver Broncosi potpisali bivšeg defensive enda Dallas Cowboysa DeMarcusa Warea na 3 godine, te će Ware za te tri godine zaraditi $30M. Patriotsi su potpisali bivšeg cornerbacka Tampa Bay Buccaneersa Darrellea Revisa na jednu godinu za $12M, što je $4M manje nego je Revis zarađivao u Tampi.



Rezultati:

Nogomet
Liga Prvaka
Barcelona 2 - 1 Manchester City
Paris Saint Germain 2 - 1 Bayer Leverkusen


Hokej

NHL
Calgary Flames - Anaheim Ducks 7 : 2
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 3 : 2
Montreal Canadiens - Boston Bruins 1 : 4
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 2 : 3

Oznake: NHL, mlade, nade, hokej

13.03.2014. u 08:31 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti