Team Sport

četvrtak, 20.03.2014.

NFL - Buffalo Bills



Buffalo Billsi se natječu u konferenciji AFC u diziviji East, a domaće utakmice igraju na stadionu Ralph Wilson u Orchard Parku, u saveznoj državi New York.

Billsi su jedina momčad koja je pobijedila 4 uzastopna konferencijska finala i samim time jedna momčad koja je igrala u četiri uzastopna Super Bowla.

Međutim, Billsi su sva ta 4 Super Bowla izgubili.

U svojih 50 godina postojanja Billsi su imali samo jednog vlasnika, Ralpha Wilsona.

Iako postoje dvije momčadi iz grada New Yorka, i Giantsi i Jetsi svoje domaće utakmice igraju u saveznoj državi New Jersey, tako da su Billsi jedina momčad koja svoje domaće utakmice igra u saveznoj državi New York.

Billsi nisu bili u play offu od 1999., što je najduži aktualni niz neuspjeha od svih momčadi NFLa.

Također Billsi imaju najduži aktualni niz sezona sa negativnim omjerom pobjeda i poraza, koji traje od 2004.

Iako su osnovani dosta davno Billsi nisu bili prva momčad koja je domaće utakmice igrala u Buffalu.

Prije njih je postojala momčad Buffalo Niagaras, koja je postojala od 1918. do 1923.

1938. ponovno je osnovana AFL momčad u Buffalu, nazvana Indians, ali su prestali postojati nedugo nakon toga zbog II. Svjetskog rata.

Kada je II. svjetski rat konačno završio, u Buffalu je osnovana nova momčad AAFC lige nazvana Bisons.

Međutim kako su već postojale baseball i hokej momčadi zvane istim imenom, ime kluba je 1947. promijenjeno u Buffalo Bills.

Buffalo Bills je bio poznati pjevački kvartet iz Buffala, koji je ime dobio po poznatom liku sa divljeg zapada Buffalo Billu Codyju.

Kada se 1950. AAFC spojila sa NFLom, momčad Billsa su spojili sa Cleveland Brownsima, tako da, kada su 1959. osnovani današnji Buffalo Billsi, ta momčad nije imala nikakve veze sa prvim Billsima.

Međutim kako je ime bilo popularno i nova je momčad isto tako nazvana.

Kada je u ljeto 1959. Lamar Hunt obznanio osnivanje AFLa, Harry Wismer, vlasnik frašize Titans of New York, je kontaktirao prodavača osiguranja i nasljednika tvornice automobila Ralpha C. Wilsona Jr. kako bi ga pokušao zainteresirati da osnuje momčad koja bi bila pridrUžena novoj ligi.

Wismer i Wilson su naime već bili mali dioničari NFL momčadi Detroit Lionsa, dok je Wismer bio mali dioničar Washington Redskinsa.

Wilson je nakon kratkog razmišljanja pristao na Wismerov prijedlog, pa je dobio na izbor osnovati novu momčad u jednom od 5 gradova, od kojih se zna da su tri bila Miami, Buffalo i Cincinnati.

Nakon neuspjelog pokušaja osnivanja momčadi u Miamiju, odluka je pala na Buffalo.

Lamar Hunt se složio s tom odlukom poslavši u Buffalu legendarni telegram "Count me in with Buffalo."

Prvu sezonu Billsi su završili sa skorom 5–8–1, ali su dobili 4 od prvih 5 pickova na AFL draftu 1961. s kojima su izabrali Kena Ricea i Billyja Shawa.

8.8.1961. Billsi su postali prva momčad američkog nogometa koja je igrala utakmicu s momčadi sličnog kanadskog nogometa, kada su odigrali utakmicu protiv susjednih Hamilton Tiger-Catsa.

Zbog poraza u toj utakmici rezultatom 38-21, Billsi su danas jedina momčad NFLa koja je izgubila od momčadi CFLa.

Prije sezone 1962., Billsi su počeli okupljati jaku napadačku momčad kada su nabavljeni Jack Kemp iz San Diego Chargersa i Cookie Gilchrist iz CFLa

Te promjene rezultirale su prvim plasmanom Billsa u play off 1963.

U vrijeme kada je AFL bio izrazito napadačka liga, Billsi su uz sve bolji napad imali i najbolju obranu lige, koja je 1964. dopustila samo 913 rushing jardi u 300 pokušaja, što je i danas rekord američkog nogometa.

Iste sezone obrana je prikupila i 50 sackova, što je i danas rekord Billsa, iako se tada igralo samo 14 utakmica u sezoni.

Billsu su te sezone također postali prva momčad koja je pobjedila u 13 utakmica regularne sezone, čemu je puno pomogla već spomenta obrana, koja je dopustila samo 4 rushing touchdowna.

Te sezone obrana Billsa je započela niz koji je trajao dugo u sezonu 1965., u kojem nisu dopustili protivnicima niti jedan rushing touchdown 17 utakmica u nizu.

Od te obrane čak je 8 igrača bilo pozvano u AFL All-Star momčad, uključujući i glavnu zvijezdu te obrane, cornerbacka Butcha Byrda.

Također do dana današnjeg jedini igrač koji je uključen u NFLov Hall of Fame, a da nije odigrao niti jednu utakmicu u NFLu, je guard Billsa iz 1964. Billy Shaw.

Za tu momčad Billsa igrali su i slavni Mike Stratton, Paul Maguirei Marty Schottenheimer.

Billsi su tih sezona u kojima je obrana dominirala osvojili AFL naslove 1964. i 1965.

AFL naslov Billsa iz 1965. zadnji je trofej koji je osvojila neka momčad iz Buffala u bilo kojem popularnom sportu u SADu.

U periodu od 1963. do 1966. Billsi su postali jedna od samo tri momčadi koje su nastupile u finalima AFLa tri godine za redom, te su jedina momčad koja je igrala u AFL play offu 4 godine za redom od 1963. do 1966.

U sezonu 1968. Billsi su ušli bez ozljeđenog quarterbacka Jacka Kempa, što je rezultiralo očajnom sezonom, nakon koje su Billsi dobili prvi pick na draftu sada već ujedinjenog NFLa.

Tim pickom Billsi su izabrali O. J. Simpsona, koji je postao poznat po njegovim djelima na terenu, kao jedan od najboljih running backova ikada, ali nažalost i njegovim skandalima izvan terena.

Početkom 1970. Billse je pogodila velika tragedija kada je offensive lineman Bob Kalsu odlučio prekinuti karijeru da bi otišao u vijetnamski rat, gdje je ubijen.

Nakon ujedinjenja NFLa i AFLa Billsi su smješteni u AFC East diviziju skupa sa Patriotsima, Dolphinsima, Jetsima i Coltsima.

Prve sezone Billsi su pobjedili samo 3 utakmice, da bi sezonu kasnije rezultat bio još gori kada su Billsi ostvarili skor 1-13, uz najgori napad lige, sa samo 184 boda i najgoru obranu sa 394 primljena boda.

Niti jedna druga momčad nije nikada imala ovako slabu sezonu.

I te su godine Billsi imali prvi pick na draftu 1972., ali ovoga puta nisu izabrali dobro kao i 1969. jer defensive end Walt Patulski nije ostvario ni približnu uspješnu karijeru kao O.J. Simpson.

1973. je bila sezona velikih promjena u Buffalu.

Momčad je ostvarila prvu sezonu sa pozitivnim skorom od 1966., Joe Ferguson je bio novi quarterback Billsa, preselili su se na novi stadion, a O.J. Simpson je osvojio 2000 rushing jardi i proglašen je MVPem NFLa

Te sezone je osmišljen i nadimak "Electric Company" za društvo koje su u početku činili O.J. Simpson, Jim Braxton, Paul Seymour i Joe DeLamielleure kako je bilo spomenuto u lokalnom glazbenom hitu "Turn on the Juice" (Juice je bio nadimak O.J. Simpsona).

Kasnije je tako bila zvana ofenzivna linija Billsa (Reggie McKenzie, Dave Foley, Mike Montler, Joe DeLamielleure i Donnie Green) jer su oni omogučavali “struju”, tako da su čuvali O.J. Simpsona “Juice-a” i otvarali mu prostor za napad.

O.J. Simpson je i dalje jedini igrač koji je osvojio 2000 rushing jardi u jednoj sezoni prije nego je sezona imala 16 utakmica.

Te 1973. momčad je ostvarila skor 9-5 i plasirali su se po prvi puta u NFL play off, ali su izgubili u wild card rundi play offa od konačnih osvajača Super Bowla, Pittsburgh Steelersa.

Sljedeće sezone Billsi su imali problema zbog ozljede quarterbacka Fergusona čija zamjena nije bila adekvatna, pa su Billsi imali još jednu lošu sezonu.

1978. je Chuck Knox zaposlen za glavnog trenera Billsa i to je označilo početak povratka Billsa u vrh NFLa.

U sezoni 1980. Billsi su konačno nakon 11 godina porazili divizijske rivale Miami Dolphinse, da bi kasnije te godine osvojili i divizijski naslov.

Sljedeće sezone Billsi nisu uspjeli ponovno osvojiti divizijski naslov, jer su to ovaj puta uspjeli Dolphinsi, ali su zato pobjedili svoju prvu play off utakmicu u NFL pobjedivši New York Jetse.

U sljedećoj rundi play offa Billsi su ispali od budućih prvaka AFCa Cincinnati Bengalsa.

Na draftu 1983. Billsi su ponovno odlično izabrali, dovevši u momčad Jima Kellya, u zamjenu za već starog Joea Fergusona.

Međutim Kelly nije želio u početku biti zamjena Fergusonu, pa je odlučio igrati u USFLu, dok je trener Knox odlučio prihvatiti posao koji su mu ponudili Seattle Seahawksi.

Kao rezultat toga Billsi su u sezonama 1984. i 1985. ostvarili očajan skor 2–14.

Međutim kako je USFL propao, Billsima se vratili quarterback Jim Kelly iz Houston Gamlersa, centar Kent Hull iz New Jersey Generalsa i linebacker Ray Bentley iz Oakland Invadersa koje su svu trojicu Billsi izabrali na draftu 1986.

Kada tome pridodamo da su Billsi opet imali dvije godine za redom visoke pickove na draftu nakon loših sezona, bilo jesno da će Billsi imati u skorije vrijeme jaku momčad.

Sredinom sezone 1986. Billsi su za trenera zaposlili Marva Levyja, bivšeg trenera Kansas City Chiefsa.

Levy je u dogovoru sa generalnim menađerom Billom Polianom sastavio napad u kojem se uz Kellyja posebno isticao Andre Reed, obranu predvođenu prvim pickom na draftu Bruceom Smithom, te ofenzivnu liniju koja je koju su činili Kent Hull, Jim Ritcher, Will Wolford i Howard "House" Ballard.

Nakon štrajka u sezoni 1988, Billsi su uz pomoć rookie runninga backa Thurmana Thomasa, završili sezonu sa skorom 12–4 i osvojili diviziju prvi puta u 4 godine.

Nakon što su se te godine u play offu lako razračunali sa Houston Oilersima, izgubili su utakmicu za AFC naslov protiv Cincinnati Bengalsa.

U sezoni 1989. Billsi su sa skorom 9–7 ponovno osvojili diviziju, ali su ovaj puta u play offu izgubili od Cleveland Brownsa.

U toj utakmici Billsi su imali veliku priliku za pobjedu, ali je Ronnieju Harmonu ispala lopta koju mu je dodao Jim Kelly za touchdown.

U sezoni 1990. Billsi su odlučili ubrzati svoj napad i prestali su koristiti "huddle" za dogovore prije akcija.

Kako se Kelly često nalazio u shotgun formaciji (akcija u kojoj se uglavnom ide na dodavanje, kada quarterback stoji nekoliko metara iza centra koji baci loptu umjesto da ju quarterback uzme iz njegove ruke) napad Billsa tih godina je imao nadimak "K-gun".

Tu sezonu Billsi su završili sa omjerom pobjeda i poraza 13-3, te su na putu so Super Bowla pregazili Miami Dolphinse i Los Angeles Raiderse ukupnim rezultatom 51–3.

U Super Bowlu XXV Billsi su bili veliki favoriti protiv New York Giantsa, koje su pobjedili i u regularnom djelu sezonu u New Yorku.

Ali je trener Giantsa i član Hall of Famea Bill Parcels skupa sa današnjim trenerom New England Patriotsa a tadašnjim koordinatorom obrane Giantsa Billom Belichickom osmislio odličnu obranu koja je u velikoj mjeri spriječila odličan napad Billsa.

Uz to je napadački plan Giantsa bio dugo držati loptu igrom na zemlji i tako uzimati vrijeme Billsima za duge napade.

Takav pristup rezultirao je mnogim promjenama vodstva, da bi 8 sekundi prije kraja Giantsi su vodili 20-19.

Ali su Billsi imali pokušaj kicka sa 47 jardi.

Međutim promašaj Scotta Norwooda koji je zavšio lijevo od gola je ušao u legendu.

Taj šok nije uspio usporiti Billse, koji su protutnjali i kroz sezonu 1991. sa skorom 13-3, dok je Thurman Thomas osvojio nagradu za napadačkog igrača godine.

Billsi su se ponovno u play offu lako razračunali sa protivnicima iz AFCa, gdje su bez problema eliminirali Kansas City Chiefse i Denver Broncose.

Ovoga puta Billsi su se nadali da će osvetiti prošlogodišnji poraz protiv Washington Redskinsa koji su u istoj diviziji kao i Giantsi.

Ali i u Super Bowlu XXVI Billsi su poraženi od Redskinsa koji su poveli 17-0, i nisu uspustili tu prednost za pobjedu 37–24.

Prije te utakmice Thurmanu Thomasu je navodno ukradena kagica prilikom zagrijavanja i morao je propustiti dio prve trećine dok nije nađena kaciga koja mu odgovara.

Zbog toga su nakon tog Super Bowla Billsi bili u američkoj javnosti predmet sprdnje.

Sljedeće sezone Billsi su prvi puta nakon 4 godine propustili osvojiti divizijski naslov, koji su te godine osvojili Miami Dolphinsi.

Quarterback Jim Kelly je bio ozljeđen za zadnju utakmicu regularnog djela sezone, a propustio je i prvu utakmicu play offa protiv Houston Oilersa.

U toj utakmici Billsi su sa rezervnim quarterbackom Frankom Reichom gubili 35-3 početkom drugog poluvremena, ali su izveli najveći preokret u povijesti play offa postigavši touchdown prilikom svakog posjeda lopte i izborivši produžetke rezultatom 38-38.

Da bi preokret bio potpun, kicker Steve Christie je u produžetku pogodio field gol za pobjedu Billsa 41-38.

Nakon toga Billsi su “dobili krila” i bez problema su se razračunali sa Pittsburgh Steelersima i divizijskim rivalima Miami Dolphinsima da bi ponovno ušli u svoj treći Super Bowl za redom.

Ovaj puta u Super Bowlu XXVII, protivnici su im bili Dallas Cowboysi, koji su također iz iste divizije kao i Redskinsi i Giantsi koji su pobjedili Billse u predhodnim Super Bowlovima.

Billsi su ponovno poraženi, rezultatom 52-17, ali nakon 9 turnovera Billsa drukčiji ishod nije ni bio moguć.

Billsima znaći ni treća nije bila sreća.

Jedina svjetla točka ovog Super Bowla za Billse bio je trenutak kada je Leon Lett iz Cowboysa uhvatio fumble Billsa i krenuo neometan prema end zoni postići touchdown.

Međutim Don Beebe je odlučio dati sve od sebe da spriječi još veću sramotu svoje momčadi, pa se pretrgao da stigne Letta i izbije mu loptu.

Kako Lett nije vidio da itko trči za njim usporio je neposredno prije end zone i počeo slaviti touchdown prije nego ga je postigao, što je olakšalo Beebe da mu izbije loptu i spriječi touchdown.

U 1993. Billsi su opet osvojili divizijski naslov sa omjerom pobjeda i poraza 12–4, da bi ponovno na putu do Super Bowla pobjedili Los Angeles Raiderse i Kansas City Chiefse.

Billsi su plasirali u Super Bowl i postali prva momčad koja je nastupila u 4 uzastopna Super Bowla.

U Super Bowlu XXVIII ponovno su ih čekali Dallas Cowboysi.

Teško je zamisliti kakve su misli prolazile kroz glavu igrača i navijača Billsa kada su imali i 4. Šansu za redom osvojiti Super Bowl nakon 3 uzastopna poraza.

Kako su Billsi vodili na poluvremenu činilo se da konačno osvojiti Super Bowl.

Ali running backu Thurmanu Thomasu je ispala lopta koju je za touchdown vratio James Washington i time izjednačio rezultat.

Nakon toga je MVP Super Bowla Emmitt Smith uzeo stvar u svoje ruke i donio još jedan trijumf u Super Bowlu za Cowboyse rezultatom 30–13.

Nakon tog poraza Billsi više nisu imali snage i rezultatski su pali.

1994. su propustili ući u play off i završili su na 4. mjestu u diviziji.

Sljedeće sezone Billsi su se već polako oporavili i nakon skora 10-6 su ponovno ušli u play off.

Linebacker Bryce Paup bio je te godine vođa obrane Billsa, koja je pomogla pobjediti Miami Dolphinse u wild card rundi play offa.

To je do dana današnjeg zadnja pobjeda Billsa u play offu.

Nakon te pobjede Pittsbugh Steelersi su pobjedili Billse 40–21 i prekinuli njihov san za ponovnim Super Bowlom.

Godinu kasnije Billsi su imali veliku prednost u diviziji, ali su na kraju izgubili divizijski naslov od New England Patriotsa koji su pobjedili Billse sa 3 touchdowna u posljednjih 85 sekundi utakmice.

Billsi su svjedno ušli u play off, gdje su bili prve žrtve nove momčadi Jacksonville Jaguarsa.

Jaguarsi su tom pobjedom postali prva, i za sada jedina, momčad koja je pobjedila Billse u play offu utakmici u Buffalu.

Na kraju sezone Jim Kelly i Marv Levy su otišli u u mirovinu, a Thurman Thomas je napravio mjesta mladom running backu Antowainu Smithu.

Billsi su potpisali dva nova quarterbacka, zamjenu iz Jaguarsa Roba Johnsona i zvijezdu CFLa Douga Flutieja.

Usprkos tome što je Flutie izgledao kao bolji quarterback, novi trener Phillips je odlučio da će Johnson ipak biti prvi quarterback Billsa.

Nakon što su Billsi prve tri utakmice izgubili, Johnson se ozljedio.

Zamijenio ga je Flutie koji je odveo Billse u play off sa skorom 10-6.

Billsi su u play offu izgubili od Miami Doplhinsa, iako je wide reciever Eric Moulds postavio rekord NFL sa 240 uhvačenih dodavačkih jardi u jednoj play off utakmici.

Flutie je i sljedeće sezone bio odličan i odveo je Billse u play off sa skorom 11-5.

Međutim trener Phillips je odlučio da će u play offu opet igrati Rob Johnson na poziciji quarterbacka, iako je Flutie doveo Billse u play off.

U toj play off utakmici protiv Tennessee Titansa Billsi su vodili 16-15 16 sekundi prije kraja utakmice, ali Titansi su pobjedili kontroverznom akcijom koja je nazvana "Music City Miracle" (čudo u glazbenom gradu, nadimak Nashvillea od kuda su Titansi je Music City).

Kevin Dyson je nakon kick offa uhvatio dodavanje Franka Wychecka za touchdown.

Akcija ja kontroverzna jer to do dodavnja njavjerojatnije bilo nedozovljeno napadačko dodavanje.

Titansi su nakon toga otišli do Super Bowla, a Billsi od tada nisu više niti jednom nastupili u play offu.

Zadnji igrači Billsa koji su nastupali u Super Bowlu Thurman Thomas, Andre Reed i Bruce Smith napustili su momčad 2000.

I nakon te sezone nije bilo jasno tko je startni quarterback Billsa, Flutie ili Johnson i rezultati su trpili zbog nemira koji je to donosilo u svlačionicu.

Nakon toga je usljedilo razdoblje koje za Billse nije nimalo lijepo.

Billsi su pokušavali popraviti ekipu dovevši quarterbacka Drew Bledsoe iz New England Patriotsa, ali bez uspjeha.

Jedino što je Bledsoe uspio je ostvariti u prvoj sezoni je pozitivan skor 8-8 u sezoni 2002., ali kako su sve ostale momčadi u diviziji imale skor 9-7, Billsi su svejedno bili posljednje plasirana momčad u diviziji.

U sezoni 2003. Billsi su odlično krenuli i nakon 2 pobjede, protiv divizijskih rivala New England Patriotsa 31-0 i protiv Jacksonville Jaguarsa, najavljivač Billsa na stadionu Van Miller je odlučo otiči u mirovinu, jer je mislio da Billsi opet imaju šansu za Super Bowl i da im je on u prošlosti donio nesreću.

U nastavku sezone Billsi su ponovno posustali i ostali bez play offa.

Bledsoe se mučio i u sezoni 2004. kada su Billsi otvorili sezonu sa skorom 0-4 u utakmicama u kojima je napad imao prosjek od samo 13 bodova po utakmici.

Nakon toga Billsi su uspjeli pobjediti Dolphinse vođeni running backom Willisom McGahee-em, koji je bio izabran u prvo rundi drafta kao veliki rizik, zbog ozljede koljena koju je McGahee pretrpio u zadnjoj utakmici na collegeu.

Nakon toga Billsi su ostvarili skor 9-2, ali su izgubili wild card mjesto u play offu porazom u zadnjem kolu od Pittsbught Steelersa.

Sezone nakon toga ponovno su bile neuspješne sa stalnim promjenama igrača i trenera.

Niti povratak Marva Levya nije preporodio Billse.

Nakon dvije neuspješne godine Levy je drugi i konačni put otišao u mirovinu.

Tokom 2008. Billsi su se dogovorili sa gradom Torontom da će se svake godine igrati "Toronto Series", po jednu službena utakmica Buffalo Billsa u Torontu, što je medijskog mogula iz Toronta, Edwarda S. "Teda" Rogersa Jr., koštalo $80M.

2009. je za generalnog menađera imenovan Buddy Nix kojem je prvi potez bio dovođenje veterana Terrella Owensa iz Dallas Cowboysa.

Owens je potpisao na jednu sezonu, ali nije ispunio očekivnja.

Dobar start u sezonu Billsi su imali tek 2011. kada su pobjedili Kansas City Chiefse 41–7, da bi u idućem kolu preokrenuli vodstvo Oakland Raidersa od 18 razlike za pobjedu 38–35.

U trećem tjednu sezone Billsi su gubili kod kuće od Patriotsa 21-0, da bi Billsi opet preokrenuli 31-24 ali i izgubili to vodstvo u zadnjem napadu nakon dodavanja Toma Bradyja za touchdown.

Billsi su svejedno stigli doći u zonu za field gol pokušaj, koji je realiziran za pobjedu 34-31 i prekid niza poraza od Patriotsa koji je trajao 8 godina.

Te sezone su nakon 7 utakmica Billsi imali omjer 5-2, ali su nakon toga nanizali 7 poraza i izgubili šanse za play off.

1.1.2013. je obznanjeno da će Ralph Wilson prepustiti momčad Russu Brandonu, koji će biti zadužen za sva djelovanja vezana uz momčad.

Od 14 utakmica koje su Billsi igrali kod kuće u 2010. i 2011. čak 6 nije bilo prenošeno na lokalnim TV postajama zbog manjka interesa i loših prodaja karata.

21.12.2012. izvršni direktor Russ Brandon, Guverner savezne države New York Andrew Cuomo i Mark Poloncarz objavili su novi 10ogodišnji ugovor za najam Stadiona Ralph Wilson.

U ugovoru piše da će se u stadion uložiti $130M i da ako se momčad odluči preseliti da će novi vlasnik morati platiti odštetu gradu od $400M, nevezano uz cijenu koju odredi NFL.

Billsi su u svojoj povijesti imali puno vrhunskih igrača i trenera od kojih su u Hall of Fame primljeni: O.J. Simpson, Billy Shaw, Marv Levy, Jim Kelly, James Lofton, Joe DeLamielleure, Thurman Thomas, Bruce Smith, Ralph Wilson i Andre Reed.

Od aktualnih igrača Billsa najviše pažnje svojim igrama privlače linebacker Mario Williams i defensive tackle Kyle Williams.

Mario Williams je lani uspio ostvariti samo 2 sacka u posljednjih 8 utakmica sezone, iako je tokom cijele sezone skupio ukupno 13 sackova. Od prvih 7 utakmica 2013. u čak 3 je imao više od jednog sacka po utakmici, dok je sa čak 4.5 sackova protiv Carolina Panthersa, postavio rekord Billsa. Mario Williams je bio prvi pick na draftu 2006., a 2007. je izabran za najboljeg obrambenog igrača lige, dok je 2008, 2009, 2013 bio pozvan na Pro Bowl. U karijeri je ukupno ostvario 325 tackleova, 76,5 sakova i 14 forced fumbleova.

Kyle Williams se oporavio od ozljede koja ga je mučila prošle sezone i očekuje se da će opet biti 100% spreman u 2014. U svojoj karijeri je tri puta izabran na Pro Bowl, 2011., 2013. i 2014. te je u karijeri skupio 415 tackleova, 29 sackova i 3 forced fumblea.



Kratke vijesti:

Ozljeda vana Persija nije tako loša kako se činilo
Napadač Manchester Uniteda Robin van Persie nije toliko teško ozljeđen kako se na prvi pogled činilo. Nakon što je van Persie postigao hat trick protiv Olympicaosa za pobjedu Uniteda 3-0 i prolaz u četvrtfinale Lige Prvaka, pred kraj utakmice je iznesen na nosilima nakon ozljede koljena, koja dakle na kraju ipak nije bila ozbiljna.

Blackhawks 3 tjedna bez Kanea
Napadač Chicago Blackhawksa Patrick Kane je sredinom druge trećine u utakmici protiv St. Louis Bluesa pretrpio je ozljedu doljnjeg dijela leđa nakon sudara sa Brendenom Morrowom. Trener Blackhawksa Joel Quenneville rekao je nakon utakmice da će Kane biti “out” barem 3 tjedna.

Allen ponovno posjetio Seahawkse
Slobodni igrač i jedan od najboljih defensive enda lige Jared Allen jučer je po drugi puta bio u Seattleu na pregovorima sa osvajačima Super Bowla, Seahawksima. Allen je izjavio da ako mu niti jedna momčad ne ponudi plaću koju traži, da će radije otići u mirovinu nego biti potplaćen.



Rezultati:

Nogomet
Liga Prvaka
Borussia Dortmund 1 - 2 Zenit Petersburg
Manchester United 3 - 0 Olympiakos

Hokej

NHL
Vancouver Canucks - Nashville Predators 2 : 0
Chicago Blackhawks - St.Louis Blues 4 : 0
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 5 : 4
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3 : 5

Oznake: NFL, buffalo, Bills

20.03.2014. u 09:06 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti