Objavljeno: petak, 23.03.2007.

Blamaža? Ne, Rock'n'Roll...

Rolling Stones otkazali nastup u Zagrebu i zamijenili ga nastupom u Srbiji i Crnoj Gori


Jedan od najvećih rock bendova svih vremena otkazao je nastup u Hrvatskoj. Toliko smo bili nestrpljivi da nam se vrate na scenu, a sada smo ih zafrknuli.
Koncert se trebao održati 9. srpnja u Zagrebu, a sad možemo zaboraviti da smo ikad i pomišljali na gledanje legenda iz prvih redova u našoj metropoli. Ta nam je čast izmakla za dlaku, i to radi čega drugog nego radi naše drage tete Politike. Prošle je godine turneja Rolling Stonesa bila najavljivana i objavljivana na sva zvona, ali je nažalost bila odgođena zbog ozljede Keitha Richardsa, koji je, prema većini izvora na odmoru prije turneje pao s palme i tresnuo glavom, najblaže rečeno. Iste te prošle godine, vezano uz istu tu turneju, opet smo se uspjeli osramotiti. Organizator prošlogodišnjeg spektakla bila je Koncertna direkcija grada Zagreba. Uspjelo joj je nešto, i ne tako nevjerojatno za naše već dobro uvježbane živce. Zbog otkazivanja koncerta uspjela isprazniti novčanike naših sirotih, već itekako izmučenih, poreznih obveznika za čak 1,5 milijuna hrvatskih kuna.
S tim da se u poslove Koncertne direkcije uvukla i kriminalistička policija, Rolling Stonesi su se pokazali mudrijima, snalažljivijima i pametnijima, te boljim i većim ljudima od Nas. Shvatili su da je bolje da se ne petljaju s Nama, i da nema smisla trpjeti takvu nesposobnost od jednih malih Nas.
Zato su koncerti premješteni s "našeg dijela Europe" (još uvijek neutvrđen...) u "njihov dio Europe". Koncerti Rolling Stonesa za utjehu su premješteni u ne tako daleke gradove Budvu (9. srpnja) i Beograd (14. srpnja).
Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, vođenoj preko Interneta, Hrvatska ili Zagreb nisu ni spomenuti, ali zato je Mick Jagger radosno naglasio da se raduje i da ne može dočekati koncerte u srbiji i Crnoj Gori, s obzirom na to da dosada nikada nisu tamo bili, niti nastupali.
Rekao je da je i on bio razočaran kad je turneja po Europi bila otkazana, ali da se sad raduje koncertima.
Europska turneja će trajati od 5. lipnja do 21. kolovoza. Osim u Srbiji i Crnoj Gori, u blizini će još nastupiti i u Mađarskoj u Budimpešti, te u Češkoj u Brnu.


Toliko o Rolling Stonesima za nas Hrvate željne Rock'n'Rolla. Do sljedeće turneje Rolling Stonesa ili nekog sličnog najvećeg Rock'n'Roll benda možemo samo čekati i zadovoljiti se npr. Dadom Topićem i grupom "Dragonfly". Ma, nema veze, i to nam je dosta... Ipak mi živimo u svom dijelu Europe...

A uostalom, nije li sad aktualna ona fraza: "Kupujmo hrvatsko"?

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.