Kratko i ukratkoPhotobucket

Photobucket

Samo ću se kratko javiti. Ne događa mi se ništa zanimljivo a nemam ni vremana za razmišljanje - ili radim ili spavam. Dakle - ne mislim. Dosadan život. A prolazi vrijeme prebrzo!!! Hm, zanimljivo - dosadno a brzo prolazi! Bezveze.

Buntovnik bio u Gardalandu. (Pišem ovo zbog sebe, da ostane zabilježeno ako itko ikad ovaj blog bude čitao za desetak ili više ili manje godina.)
Oduševljen je. Samo kaže da je jedan dan premalo. Vratio se sav euforičan, pod utjecajem adrenalina, još u nedjelju ga je držalo, nije se gasio, samo je pričao pričao pričao.....najbolje od svega mu je slobodni pad sa 40 metara. Kaže da ima samo jednu manu - kratko traje.

E, toliko od mene.
Nego da vas nešto pitam. Može? Pošto je ovo moj blog, ja sama pitam i sama odgovarambelj, dakle - može.
Jeste li kupili cvijeće? I, jeste li kupili manje ili više nego inače? Eto, ja volim statistiku pa.....da vas čujem.

srijeda, 30.04.2008. u 21:35 ][ 30 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Anti-bebi plus update

Image and video hosting by TinyPic

Nedavno me jedna blogerica pitala o mojim iskustvima sa kontracepcijskim tabletama.Nisam baš htjela pisati o nečem tako intimnom, ali, kad malo razmislim zašto ne? Možda moja (i vaša) iskustva nekom pomognu.

Dakle, neću ovaj post pisati sa stručnog stajališta (a i kako bi, kad nisam stručnjaknut?), neću ni copy-paste jer koga nešto više zanima neka ode na Google, tamo sve pišebeljbeljbelj.

Godinama sam pila raznorazne kontracepcijske tablete (nekad popularno zvane "anti-bebi pilule") i to uglavnom u svrhu regulacije ciklusa (neću baš ni o detaljima svog zdravlja).
Malo sam ih se i ja bojala, ali doktorova preporuka je bila - piti!
Uglavnom, kako sam ih mijenjala (opet po doktorovoj preporuci!) u prvih mjesec dana sam osjećala male promjene (blaže glavobolje, napetost, nervozu....) koje su prolazile sa vremenom.

Nisam se debljala, nisu mi narasli brkovi (sad već pomalo postaje kritično - čini mi se da rastu!nono), jedino što se meni čini da sam od njih pospanija......sad, i to je upitno jer ja jaaaaako volim spavatizijevzijevzijevzijevzijev.

Ono što se u svakom slučaju preporučuje kod žena preko 40 godina, redovito ratiti UZV dojke jer povećavaju vjerojatnost karcinoma dojke i ne pušiti, ili bar ne više od 10 cigareta dnevno jer utječu na suženje krvnih žila.

Pošto je ovaj post ustvari odgovor na pitanje, ja ću još reći da nikako ne bih preporučila uzimanje kontraceptiva bez ginekološkog pregleda i savjetovanja sa ginekologom!

Jer, to su hormoni, kod svih različiti i bla bla bla.......dalje neću jer ću nadrobiti svašta a ne znam stručne nazive, uglavnom, posjet liječniku ginekologu (koji je stručan) je obavezan za svaku odraslu i seksualno aktivnu ženu. Zbog vlastitog zdravlja.
A vrlo je pohvalno da se mlade osobe interesiraju za kontracepcijuyes!!!
A sad kad me se već pitalo, još ću reći da bih ipak preporučila prezervative. Jer oni štite i od bolesti. Nikad se ne zna........

UPDATE

Dakle, zaključili smo ovo:
Tablete baš i nisu dobre zbog hormona i i samim time što su tablete pa su štetne za jetru, izazivaju celulit, ubijaju želju za seksom (hm, treba o tome razmisliti ...hehe)
Prezervativi - ne kupujte one jeftine!
Spirala - e, vidim da vas ima i "na tome", pa da vam nešto kažem - moaj prijateljica imala spiralu, sve sigurno i blablabla.....posljedica te "sigurnosti" danas ide u četvrti razred i, kako je tada izbjegao prepreku tako i danas - pravi mali vražućak! :)))))))))))))

Zaljučak
: jedine su u pravu bile Zvrk i Zore - stisnuti noge!!!!!!

utorak, 22.04.2008. u 21:10 ][ 50 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Pitam se.....


Image and video hosting by TinyPic

Da ne biste mislili da ja samo radim, radim, radim....napisat ću post. Između rada i spavanja. Dakle, bit će kratakrofl.

Sjedim danas poslije podne na kavi između dvije mušterije "u svom dnevnom boravku" čitaj: na terasi koja mi je odmah pored štanda, pijuckam kavicu....i skoro spavam......kad začujem iz nekog auta muziku. Mislim da je bespotrebno pisati kakvuheadbang. Okrenem se, naravno. I vidim ovog gore.

Inače ništa čudno. Lijepih auta ima koliko hoćeš. Ovaj baš i nije u mojim favoritima. Nije da ga ne bi, ali......ljepši su mi mnogi drugi. A o Mercedesima ću drugom prilikom.

Dok nisu On i Ona izašli van. dok nisam vidjela tko je to nisam bila začuđene. Ma, ustvari, još uvijek nisam začuđena, samo se ponešto pitam.....

Vidjevši ih znam da Ona sigurno nigdje ne radi, On isto tako 100% nije zaposlen nigdje, čak sam 99,9999999% sigurna da nema niti svoju firmu, najvjerojatnije ima iskaznicu Centra za socijalni rad (valjda se tako zove i to ima kad netko prima socijalnu pomoć, ja o tome, hvala Bogu, nemam pojma).......

Naravno da je u džepu bunt novčanica. Neke od njih nisam nikad ni vidjelabelj.

Puno mi se pitanja otvara....a najbitnije je : zar se nikad nitko od poreznika, financijske i štajaznamkogajoš nije upitao otkud njemu taj auto?

I još se pitam da li ja zaista trebam zahvaljivati Bogu što ne primam socijalnu pomoć? Jer mi se čini da se od nje bolje živi nego od ovog šta ja radim...........

petak, 18.04.2008. u 21:57 ][ 39 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Još jedna blogerska kavica


Image and video hosting by TinyPic

smijehsmijehsmijehsmijehsmijehsmijehsmijehsmijehsmijeh
Ovaj smijeh gore je posljedica današnjeg popodnevasmijehsmijehsmijehsmijehsmijeh

Da vas i dalje ne zbunjujem (da ne pomislite da sam luda), reći ću vam da je riječ o blogerskoj kavici. Bila je to moja druga blogerska kavica. Pazi, godinu dana nitijedna a sad u desetak dana dvije (onu kratku moramo popraviti, jel tako Katja?)! Ha, kad te krena onda te idecerek!
Potočnice na slici mislim da dovoljno govore, ali za one koji ne znaju kavicu sam popila sa Pjesmom.
Za "normalne" ljude bila je to beskrajno duga kava. Ali ne i za dvije blogerice!!! Nama je proletilo vrijeme u trenu da se nismo ni sjetile pogledati na sat i da nismo dotakle sve teme o kojima bi mogle još nekoliko sati pričati! Otkad sam se vratila nisam prestala pričati "Pjesma ovo, Pjesma ono"....a moji dečki me malo čudno gledajunono, ne razumiju da se možeš sa nekim koga prvi put u životu vidiš tako razumjeti.

Napunila sam baterije za idućih "ohoh-ho" dana!

I još jednom joj se zahvaljujem što je sjela na bus i došla do menekisskisskisskisskiss.

A ako se netko slučajno pita zašto me nema i zašto vas ne komentiram redovito - radim od jutra do sutra. Skoro pa doslovno. Pa ne zamjerite.kisskisskisskisskisskiss


srijeda, 16.04.2008. u 21:58 ][ 27 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Riješenje kviza i slide


Da najprije rasčistimo boju moje kosesretan.
Ovako to izgleda.... (ustvari, malo je drugačije na sunčevom svjetlu)
Photobucket
(boja je još uvijek ista, fotosesion se odvijao u salonu, Lupina je glumila moja frizerka, od frizure više nema ni "f")

Dakle, nagradu dobivaju svi oni koji su pogodili, da je sad ne linkam, znaju koji su pa neka izražavaju željesretan. Čestitam sretnim dobitnicima!

E, a šta sam radila i gdje sam bila? (Hm, pitam se ja da li se to itko pita...)


(Ne volim inače slideshow, ali......išla sam probati.....sad vidim da znam pa neću više)

Ovo je posljedica rada od jučer tri popodne do jutros 8.......da, jer rijetko radim ovako nešto i jer sam i inače spora, tj, previše sitničarim. Volim ovako nešto raditi. Sad se još samo nadam da je mladenka zadovoljna.....

A sad dragi moji, odoh spavati, sutra je opet radni dan. Lijepo je kad se radigreedy.......

subota, 12.04.2008. u 21:06 ][ 42 ][ P ][ # ][ ^ ] [


No naslovEvo me opet nakratko..... Hm, ovo postaje zaista dosadno, već dugo nisam napisala pošteni post, sve nešto bezveze i na kratko.....sorry, ali, nemam baš vremana i hvala što ste još uvijek strpljivi samnomkisskisskisskisskiss.

Htjela sam se samo pohvaliti da imam novu frizuruthumbupthumbupthumbupthumbup. I boju što je najvažnijesmijeh. Već dugo nisam bila u toj boji. Baš sam sretnasretansretansretansretan! Čak mi je i Buntovnik rekao da je baš dobro i da mi dobro stoji. A on mi je najbolji i najiskreniji kritičar.
E, sad pošto su u zadnje vrijeme popularni razni kvizovi na blogu, "kud svi Bosanci tu i mali Mujo" pa ja otvaram kviz "Pogodite moju boju kose?"
Nagrada je slika cvijeća po vašoj željiroflroflroflroflrofl.

Ali, to nije sve beljzubo!

Uskoro se očekuje 20 000. posjetitelj na ovom blogu (od 26.8.2007.)
Taj 20 000 posjetitelj (uz sliku kao dokaz) dobit će....dobit će.......nikako da se sjetim šta bi mogao dobiti pa će nagrada biti iznenađenjenonononononononononoyes!

Iduća dva dana me baš neće biti jer konačno radim nešto i za žive.........


.

četvrtak, 10.04.2008. u 21:42 ][ 15 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Ništa novo......a možda ipak?

Image and video hosting by TinyPic
(Kroštule...mmmmm....maslinovo ulje...mmmmm.... i suveniri....)


Da nešto napišem prije nego me počnete špotati.......
A šta da vam pišem? Ne događa mi se niš posebno.....radim i spavam......baš dosadno......danas više ne idem van ni slučajno jer puše užasan vjetar, ne znam kako se zove ali nosi sve pred sobom pogotovo prašinu i smeće. Na stablima koja još nisu posve dobila lišće vise razne vrećice i najloni doneseni tko zna otkud.....ružno.

A ha.....skoro sam zaboravilalazelazelazelazelazelazelaze......popila sam danas prvu blogersku kavicuthumbup. Bila je kratka ali slatka! Nažalost, nisam imala priliku biti vodič po našem lijepom gradu, ali, konkurencija su mi bile dvije unučice, protiv dvije divne djevojčice nemam šansesretan! Ali, idući put.......

Aaaa! Zanima vas s kim sam pila kavu? Pa sa nonom !

I neka mi ne zamjeri ni ona ni vi na zbrkanom postu, ali iz glave mi je danas na poslu ispuhalo i ono malo mozga koliko je bilo unutraroflroflroflrofl

ponedjeljak, 07.04.2008. u 15:48 ][ 24 ][ P ][ # ][ ^ ] [


"Šef"
Nisu mi iskopčali ni telefon ni strujubeljbeljbeljbeljbelj!
Jednostavno ne znam šta bi pisalabang.
A i zadnjih dana od ove promjene vremana sam samo zijev i lijena. Ne da mi se ništa. Jutros (!) kad sam odlazila na posao, već je bilo prošlo pola 8 (sreća moja pa nemam fiksno radno vrijeme, inače bi nastradala) sam pokušavala malo pospremiti da ne ostavim baš urnebes u kući i pitala se kako je moguće da je takav nered nastao od preksinoć?! Uz tri osobe koje više od pola dana i nisu u kući. Ne razumijem. Pospremila mi je baka (da, da, ona stara od 89 godina). Ajme, sramoteheadbang! Neće ona ništa prigovarati, ali mi je neugodno da mi ona pospremarolleyes. A šta ja tu sad mogu!
Zato sad mogu ovo pisati.

A ona moja velika novost koju sam najavila je trebala biti konačno moj vlastiti komp. I, eno ga tamo u kuhinji! Samo još nema internet. Jer Buntovnik "nema vremena". Odnosno, pokušao je (otprilike 5 minuta), nešto nije valjalo pa je rekao da "sad nema vremena"! Grrrrrrrrrr! Jer mora učiti. Lijepo mamino, kad bi učio koliko priča o učenju bio bi superodlikaš. Ali, pošto ja ne želim biti kriva za nedajbože lošu ocjenu, ja ću strpljivo čekati.

Bila sam danas opet malo u nabavi. Opet razočarana, ali nisam to htjela reći.

Dok sam pokušavala saznati cijenu nekakvog čempresa od mlade djevojke koja tamo radi, došao je očito njezin šef (nema više od 25 godina, samo manje) i počeo vikati na nju: JESAM LI TI REKAO DA ME NE ZOVETE KAD SAM NA SASTANKU? I TEBI I M.! A VI ME SVAKO MALO ZOVETE! PA NEĆE SVIJET PROPASTI AKO MUŠTERIJA PRIČEKA POLA SATA!!!!!!! Ona je, jadna, samo rekla da nije znala da je on na sastanku.......a onda sam ja pukla i rekla mu da svijet zaista može propasti za pola sata!!!! Jer, nekom je pola sata puno! Samo me pogledao.....

Šta je on tim svojim ponašanjem rekao? Da je neodgojena, bahata sirovina. Jer, neugodno sam se osjećala ja koja sam tamo mušterija i neugodno se osjećala ta djevojka. A ostavio je ružnu sliku i o firmi. Sve to joj je trebao reći kad ja odem. Po mogućnosti normalnim tonom.
Kasnije sam pokušavala dobit deklaracije i opet se izderao na nekog dečka koji nije zapamtio koliko komada nečega treba negdje staviti! REKAO SAM 20! I REKAO SAM DA NEĆU PONAVLJATI 2 PUTA!
Bože, koji idiot!!!!!!!!
Često se susrećem sa takvim "šefovima". Oni misle da vikanje na podređenog njih čini big bossovima. Jadni! U mojim očima ne.
Dobar šef je po mom mišljenju onaj koji uspijeva balansirati na onoj tankoj liniji koja dijeli prijateljstvo i poštovanje prema šefu.........a malo je takvih.

Image and video hosting by TinyPic

četvrtak, 03.04.2008. u 17:51 ][ 35 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2009 (1)
Lipanj 2008 (11)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (8)
Ožujak 2008 (14)
Veljača 2008 (13)
Siječanj 2008 (18)
Prosinac 2007 (8)
Studeni 2007 (11)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (10)
Kolovoz 2007 (13)
Srpanj 2007 (13)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (11)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (13)
Veljača 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tvkomentari da/ne


Opis bloga


piskaranja jedne (informatički polupismene) mame teenagerakissludburninmad i supruge pre(ne)zaposlenog mužakissgreedy........

users online
Image and video hosting by TinyPic


Ispričavam se svima koji pišu poeziju što ih ne komentiram. Nemam vremena za kvalitetno čitanje i komentiranje, a da vam pišem reda radi ......wave.


Get graphics at Nackvision.com


Ako bi slučajno nekom palo na pamet da mi šalje mail:

suncokretic@yahoo.com


Ovo sam pošteno ukrala od Kikice:

"POSAO NIJE PIMPEK,
MOZE STAJATI I DVA DANA "


Prijatelj- to je onaj koji zna sve o vama, a ipak vas voli.

Djeci dajemo dvije stvari- korjene i krila.

Pravi prijatelji dođu k nama kada smo sretni i kada ih pozovemo, ali ako smo nesretni, oni dođu sami.
(Teofrast)Uspjeh nije nikada ne pasti, već podići se svaki put kad padnemo

(Konfucije)


Volim skoknut na "čašicu razgovora" kod:


slatko grko i obratno
slonic
ista
eurosmijehrofl
maškarada
nitko nije otok
Pjesma
greentea
sacher
otkucaj
čiovka
vera
pegy
kikicarodjkicarofl
kenguurrofl
katrida
koraljka
MiniMaxine
zaštita bilja
grintavac
Rib@rnica
sunflower
zvrk
zuzayok
carla_bruni
marsi
dona
sebi pripadam
sanja
zore
angie
7dana
sabriel
salvetna tehnika
panova frulica
tigastibobi
Santea
patkica
marsijanka
prirodno ćelav
Marisol
Katja
Trill
gustrina
lavica....i ovo sam ja (rječju i notama).....Vatra i vrag ja sam andjeo u paklu
i donosim spas, vatreni znak
kada letim putem zvijezda
osjecam strast

Nisam k'o druge ja imam moc
princeza svijetla sto ubija noc
ne znam za poraz pobjedjujem sve ljubavi imam za cijeli svijet

Oaze snova me cekaju
tihi trenuci srece koji me opijaju
munje i grom zadrzat' cu zvjezdanim nebom svoje snove zagrlit' cu

Kad nesto zelim dobijam to
kad zelim dobro pobjedjujem zlo
ja imam snage da promijenim sve
zelje i moci da dodirnem sne

Nisam k'o druge ja imam moc
princeza svijetla sto ubija noc
ja imam snage da promijenim sve
zelje i moci da dodirnem sne

(Oaza
snova - Denis&Denis)
...a ovo sam copy-paste od Otkucaj:
Irska iskrica

Imaj vremena za rad-
to je cijena uspjeha.
Imaj vremena za razmišljnje-
to je izvor moći.
Imaj vremena za igru-
to je tajna mladosti.
Imaj vremena za čitanje-
to je osnova mudrosti.
Imaj vremena za prijateljstva-
to je put sreće.
Imaj vremena za sanjarenje-
to je put ka zvjezdama.
Imaj vremena da voliš i da te vole-
to je privilegija bogova
Imaj vremena da gledaš oko sebe-
suviše je kratak dan za sebićnost.
Imaj vremena za smijeh-
to je glazba duše.


Bože, daj mi mirnoću da podnosim stvari koje ne mogu promijeniti.
Daj mi hrabrost da promjenim stvari koje mogu promijeniti.
Daj mi mudrost da razlikujem jedno od drugoga.
Molitva Sioux Indijanaca


Baca Iva mi poslao:


„Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje.“
1. Pavlova poslanica Kori


Ovo je pjesmica iz mog djevojačkog rokovnika (a nismo imali blog!)


MARIHUANA

Možda je prošao život cijeli
od onog dana kad smo se sreli
kad prvi put ugledah te oči plave
i kosu boje pokošene trave

Ah, pomislih, lijepa je ona
i nečuh zvuk onog zvona
što je u smrt zove tiho, polako
o, da sam znao, vječno bi plako

Ruku mi pruži kao da pita
vidiš li rijeku, polja, žita?
Pružih ruku ruci što pita
pružih ruku vapaju smrti

I tad spoznah pred kim stojim
pred onom koja živi u snovima mojim
ispijena i blijeda provodi dane
u dimu marihuane

Htio sam ljubavlju da otjeram drogu
jer što je ona skrivila Bogu
zvala je mjesec i zvijezde da joj sude
htjela je da voli i voljena da bude

Uzalud bjehu sve molbe moje
i oči plave zanosne boje
preklinjem dolazak onoga dana
i zlo što donosi marihuana

Ana je bila djevojka plavih očiju i kose
imena kojeg hiljadu djevojaka nose
i koje će isto jednoga dana
otići tamo gdje i Ana

Na grobu njenom zaplakah prvi
ispisah riječi kapima krvi
UMRLA JE U SMIRAJ DANA
BILA JE SRETNA I ZVALA SE ANA!

A znala je da narkomani dugo ne žive
da se kratko snovima dive
voljela je da bode svoje vene
voljela je mnoge, a možda i mene....

....a ovako me opisuje keltski horoskop.....
(made by Dona)


Ljudi rođeni u ovom znaku su ambiciozni, odlučni i gipki. Uvijek su jasno orijentirani na svoj cilj te su stoga odlučni vođe i dobri stratezi. Imaju potrebu uspjeti u životu i vjeruju da će se marljiv i uporan rad na kraju isplatiti. Breze su lojalne, na njih se možeš osloniti i vjerovati im, iako se nekad čine rezerviranima. Pozor, mogu biti cinične! Najpoznatije su kao radoholičari te su uvijek ozbiljne s pomalo čudnim smislom za humor (ako do humora uopće dođe!).

Breze znaju biti pesimistične te imati previše samodiscipline. Često su same, a veza ili brak im se dogodi tek kasnije u životu, budući im je teško pronaći nekoga tko se uklapa u njihove stroge kalupe i rutinu. Brezama je uvijek potreban jasan cilj kako ne bi bile depresivne i pesimistične.
Te divne 80-e