25

utorak

lipanj

2013

čoko-kesten torta

evo me opet :D

pretražujući jučer što sve ima u ledu, pronašla sam dva paketa kesten pirea koje je trebalo potrošiti...pa sam ih onda i potrošila

torta je jednostavna i brza za pripremu

treba vam:

3 jaja
500 g zaslađenog kesten pirea
200 g tamnije čokolade
160 g maslaca
dašak cimeta i malo ruma




priprema:

na pari otopite čokoladu i maslac i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu

tucite jaja mikserom na srednjoj brzini 3-4 minute dok ne postanu pjenasto kremasta

dodajte miksajući omekšali kesten pire dio po dio, kad se sve sjedinilo lagano miksajući umiješajte čokoladu s maslacem

po želji umiješajte i malo cimeta i ruma



ulijte smjesu u kalup promjera 26 cm, pecite oko 30 minuta na 180°C, treba ostati sočno iznutra

uz tortu možete poslužiti što vam drago, kod mene se radi o oko 3,5 dl istučenog slatkog vrhnja, s 3 žlice šećera u prahu i jednom šakom usitnjenih svježih borovnica



kad se torta ohladi, odrežite si komad, dodajte šlaga pride i uživajte u svijetu oko sebe ;)

<< Arhiva >>