pretražujući jučer što sve ima u ledu, pronašla sam dva paketa kesten pirea koje je trebalo potrošiti...pa sam ih onda i potrošila
torta je jednostavna i brza za pripremu
treba vam:
3 jaja
500 g zaslađenog kesten pirea
200 g tamnije čokolade
160 g maslaca
dašak cimeta i malo ruma
priprema:
na pari otopite čokoladu i maslac i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu
tucite jaja mikserom na srednjoj brzini 3-4 minute dok ne postanu pjenasto kremasta
dodajte miksajući omekšali kesten pire dio po dio, kad se sve sjedinilo lagano miksajući umiješajte čokoladu s maslacem
po želji umiješajte i malo cimeta i ruma
ulijte smjesu u kalup promjera 26 cm, pecite oko 30 minuta na 180°C, treba ostati sočno iznutra
uz tortu možete poslužiti što vam drago, kod mene se radi o oko 3,5 dl istučenog slatkog vrhnja, s 3 žlice šećera u prahu i jednom šakom usitnjenih svježih borovnica
kad se torta ohladi, odrežite si komad, dodajte šlaga pride i uživajte u svijetu oko sebe ;)