13
srijeda
lipanj
2012
njoke sa sirom u vlastoručnoj izvedbi
prvi put u životu radila sam sama njoke
ne s krumpirom, nego sa sirom...zaključivši da su mi ove finije sumnjam da ću ikad sama napraviti krumpiraste njoke
inspirirala me dva pohlepna talijana, ako ste odgledali koju emisiju znate o čemu pričam
inače, što se mene i mog želuca tiče, kao da smo talijanskog a ne u prošlom postu nabrojanog porijekla, dajte nam tijesta i paradajza i mi sretni i zadovoljni :D
za njoke nam treba:
400 g brašna
500 g ricotte - što je meni taj sir fin, naš domaći svježi sir mi nikad nije bio fin, uvijek mi je nekako kiselkast i gorkast
60 g naribanog parmezana
sol, malo naribanog muškatnog oraščića
2 jaja izlupana vilicom
od sveg navedenog zamijesite tijesto, podijelite na par komada od kojih napravite valjčiće, režite njoke, skuhajte ih u slanoj vodi, kad isplivaju još koju minutu, probajte, nemaju tendenciju raspadanja kao krumpiraste
poslužene s umakom od paradajza: na malo maslinovog ulja popržena dva režnja češnjaka nasječena na ploškice zajedno s čili papričicom, tek da pusti miris, dodati 2 limenke nasjeckanog paradajza, krčkati koju minutu, dodati šaku iskidanih listova bosiljka i listića mažurana s jedne grančice, posoliti i to je to...dodala sam na kraju i fileta tune jer su moji dečki rekli da se neće najesti samo od paradajza :D
komentiraj (8) * ispiši * #