25

subota

veljača

2012

obojite svoj tanjur

volim povrće, kupujem povrće u prevelikim količinama jer je lijepo pa ga zaboravljam u frižideru...iako, moram se pohvaliti, od nove godine se trudim ne zaboravljati i sve potrošiti što sam kupila i to čisto uspješno ;)

prošlonedjeljni ručak, što ću sutra, ne zna se



marinirani tuna fileti

sastojci:

500 g tune
soja sos, žlica limunovog soka, sok od pola naranče, maslinovo ulje

priprema:

filete preliti soja sosom da budu svi obloženi, dodati sokove i ulja isto toliko da bude sve obloženo i ostaviti da se mariniraju oko sat vremena na sobnoj temperaturi

ispeći na grill tavi, oko 4-5 minuta



prženo povrće u sokovima

sastojci:

1 komorač
2 mrkve
1 i 1/2 paprika, raznih boja
soja sos, malo mljevene čili paprike, sok pola naranče i malo soka od jabuka

priprema:

povrće narezati na komadiće po želji, na vrelo ulje baciti prvo mrkvu i komorač, podliti soja sosom prema ukusu, kad se malo popržilo i omekšalo dodati papriku, dodati još malo soja sosa, mljevenog čilija, lagano pržiti dalje, dodati i sok od naranče i soka od jabuke, pržite dok vam se ne svidi mekoća povrća

dodajte još malo boje u vidu salate od prekrasnog ljubičastog zelja začinjene klasično, ulje, bijeli vinski ocat, sol....i tijelo će vam biti zahvalno

<< Arhiva >>