11

subota

veljača

2012

prođe tjedan kao da ga nije ni bilo

što i nije tako loše jer je bio jedan od bljaknijih tjedana općenito

kud god pogledam, sve puno valentinova...kad smo kod nekakvih praznika, priznajem samo one koji za sobom povlače neradne dane...pa mi je tu baš onako digla tlak ideja hrvatske vlade o ukidanju neradnih dana u 6. mjesecu...ovako, draga vlado, slobodno ukinite te praznike državnim službenicima i javnim namještenicima, njima je i tako svaki dan praznik :P

nama koji radimo kod hrvatskih sitno i krupnozubih tajkunčića je tako lijepo na poslu da bi sigurno većina mogla dobiti dijagnozu ptsp-a bez ikakvog problema, mi doslovno preživljavamo od crvenog do crvenog datuma na kalendaru, većina prijavljena na manju plaću, što u neku ruku i nije loše, čemu uopće previše plaćenih doprinosa i poreza kad od njih mi sami i tako nemamo nikakve koristi, nego opet dsijn, zaštićeni kolektivnim ugovorima bolje od endemskih vrsta...a vjerujte mi, jako dobro znam koliko od njih zaslužuje uopće nekakvu plaću :P

pa onda baš danas slušam ovog ministra rada, valjda, ne znam, ne pratim nazivlje ministara, ne zanima me ni kako se zove...koji priča o bajkovitom životu od drugog i trećeg mirovinskog stupa, ma čisto ludilo, od onih 5% u 10 godina imam taman za pola godine pristojne penzije

e tak, kad sam si sad još malo digla tlak, možemo prijeći i na kuhanje

što se kuhalo proteklog tjedna, kad pogledam fotke, imam samo ponedjeljak i petak :D

ponedjeljak, nekakav krumpir gulaš, brzo, jeftino, idealno za zagrijavanje nakon snijega i minusa pri povratku s posla



upotrebljeno: 1 luk, malo putra za dinstanje, 1 jaje, malo vode i brašna za noklice, 4-5 krumpira, nisu baš bili veliki, pasirane rajčice za bojanje, oko 1/2 l pilećeg temeljca, sol, papar, mljevena čili paprika, 4 debrecinke

na malo putra dinstati nasjeckani luk, dodati krumpir narezan na kockice, posoliti, popapriti, dodati papriku, podliti temeljcem i vodom,ili samo vodom, dodati rajčice da malo zacrveni bljedunjavost, poklopiti i kuhati dok krumpir ne omekša

u međuvremenu od jajeta, malo vode, malo soli i brašna napraviti smjesu za noklice, debrecinke oguliti i narezati na kolutiće, ili ih ne gulite, kako hoćete, ja ne volim nikakve ovitke

kad je krumpir omekšao, ukuhajte noklice, dodajte kolutiće kobasice i kuhajte još par minuta, začinite još po potrebi i that's it



onda je došao utorak, došla s posla u pola 7, raspoloženja, miči mi se s puta ide baba ljuta - javilo se ukućanima da kupe smrznuti pomfri i cordon blue pa su to i jeli

srijeda - opet najkuhanije jelo u leeloo kuhinji, špageti - tunjevina u paradajzu - bio recept

četvrtak - faširanci i krumpir salata - isto tako, bio recept, tražite pa ćete naći ako vas zanima

petak - špekić, kiselo zelje, grah, krumpir - 4 u 1



potrebne namirnice: 1 luk, 3 režnja češnjaka, 500 g narezanog kiselog zelja, 2 konzerve od 400 g graha, bijeli i smeđi - oko 500 g kuhanog graha, komad špeka, oko 100 g otprilike, malo pasirane rajčice ili koncentrata za bojanje ;), 2 veća krumpira, sol, papar, mljevena čili paprika

priprema: na malo ulja dinstati nasjeckani luk, špek narezan na kockice i češnjak, kad sve malo omekša ubaciti zelje, nastaviti dinstati, posoliti ako treba, popapriti, popaprikati :D, kad se i zelje prodinstalo dodati ocijeđeni grah, krumpir narezan na kockice, paradajza kakvog imate, zalijte temeljcem ili vodom i krčkajte dok krumpir ne omekša i sve ne postane jedno fino zimsko jelo



subota iliti danas, pizza: tijesto, mozzarella, feta, pasirani pelati, zimska salama, papar, timijan, origano



nemam pojma što ću sutra kuhati, ako imate kakvu ideju, komentirajte ;)

<< Arhiva >>