24
subota
prosinac
2011
sočna torta od oraha i čokolade
danas nešto definitivno po mom ukusu
smjesa koja se izmiksa, stavi peći, ohladi se i dok jedete nemate potrebu ništa drugo reći, samo, mmmmmmmmmmmm, mmmmmmmmmmm, mmmmmmmmmmmmmm......
recept za ovu tortu imam barem petnaest godina, natipkan na papiru, čudno da ga nisam izgubila, i nisam ga do sada probala, i bolje da nisam, imala bih vjerojatno 100 kg zbog nemogućnosti odhrvavanja ovoj napasti
za tortu vam je potrebno:
6 jaja
100 g tamne čokolade, otopljene
200 g maslaca
200 g šećera
200 g mljevenih oraha
50 g krušnih mrvica namočenih rumom, obilato namočenih rumom ;)
izlupajte čvrst snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli, ostavite sa strane
u drugoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom, dodajte ohlađenu čokoladu u koju ste još dok je bila topla umiješali putar narezan na kockice da i on malo omekša, dodajte orahe i mrvice, kad ste tu smjesu dobro izmiješali, dodajte otprilike trećinu snijega od bjelanjaka kojeg isto mikserom dobro umiješajte u smjesu
ostatak snijega dodajte u smjesu i lagano kuhačom umiješajte preklapajući tamnu smjesu preko snijega
pecite na 160°C oko 50-60 minuta, torta mora ostati sočna, nemojte je prepeći
po želji, možete je preliti čokoladnom glazurom, 100 g čokolade, 50 g putra, malo mlijeka, taj dio recepta sam preskočila ;)
kako se torta brzo pripremi, nenormalno je ukusna, preporučujem vam je za sutra, stignete je napraviti i uživajte ;)
najnajnajtoplije preporučujem ;)
komentiraj (11) * ispiši * #