15

četvrtak

prosinac

2011

rižoto s tunjevinom

evo vam jedan brzinski recept, može i za sutrašnji ručak ako ste skloni jedenju ribe samo petkom

ručak je definitivno nefotogeničan, pogotovo pod umjetnom rasvjetom, ali je fin, brz i jednostavan

potrebni sastojci

1 ne preveliki ljubičasti luk, može i obični, ja samo više volim ovaj pa ga zato i koristim
2 češnja češnjaka
3 dl riže za rižoto
bijelo vino
2 konzerve tunjevine
voda ili povrtni temeljac
sol, papar, malo timijana
oko 1 dl vrhnja za kuhanje
2-3 žlice ribanog parmezana

na malo maslinovog ulja prodinstati sitno sjeckani posoljeni luk, kad omekša dodati sjeckani češnjak i rižu, začiniti paprom, s malo timijana, ja sam dodala i malo češnjanka u prahu jer ima više arome, prodinstati rižu par minuta, dodati oko 1 dl suhog bijelog vina - naravno da sam odokativno izlila iz butelje, kad ispari vino, rižu nastaviti podlijevati vodom ili temeljcem dok nije skoro posve kuhana, dodati lagano usitnjene filete tune, zajedno kuhati minutu, dvije dok riža nije gotova, dodati po volji vrhnje i parmezan, promiješati, začiniti ako još treba i gotovo



ovo je stvarno bio naporan tjedan na poslu, bit će valjda više postova idući ;)

<< Arhiva >>