11
nedjelja
prosinac
2011
pašteta od tunjevine
evo još jedan vikend post jer tko zna kakav će biti idući radni tjedan i da li će biti ikakvog posta
jučer sam imala napadaje bavljenja hranom, skoro sam i tortu išla peći ali sam se ipak obuzdala, legla na trosjed i štrikala :D
dok sam se izležavala na trosjedu palo mi je na pamet da napravim paštetu, skočila do kuhinje i nakon kojih 15 minuta pašteta je bila gotova
brzo, fino i ne moraš dok jedeš zamišljati što je unutra smljeveno, imam taj problem s industrijskim paštetama i svašta ružnog zamišljam što mi pokvari apetit :D
u ovu paštetu smljeveno je sljedeće:
(sastojke poput majoneze, senfa, putra sam stavila odokativno pa ću pokušati približno dati količinu)
3 konzervice tunjevine od 80 g u maslinovom ulju - mislim si da su to baš bile one 3 gratis iz paketa :D
2 kuhana jaja
5-6 malih kiselih krastavaca
1 puna žličica senfa
2-3 žlice majoneze
malo paste od slanih inćuna
80-100 g omekšalog putra
sol, svježe mljeveni papar
u sjeckalicu staviti relativno ocijeđenu tunjevinu, krupno narezana jaja i krastavce, dodati sve ostale sastojke, soli i papra po ukusu, uključiti sjeckalicu i usitnjavati do željene konzistencije, probati da li još fali što od začina, ali moja pašteta je bila baš kakva treba biti tako da je to bilo to
ubacila sam kukuruzni kruh u pećnicu da se malo tostira i uživanje je moglo krenuti
osnovni sastojci pružaju mogućnost i drugačijih dodataka, pečena paprika recimo, pa pustite mašti na volju, ne previše, prije nego nešto ubacite zamislite si okus namirnica zajedno, nema smisla da bude nejestivo :D
komentiraj (10) * ispiši * #