09
petak
prosinac
2011
grah sa špinatom uz pržene filete bakalara
jeeeeeeeeee, danas sam kuhala :D
petak je, završio radni tjedan, odmah se čovjek bolje osjeća i ima volje za životom :D
napokon je završio, sigurno mi je još malo skočio kolesterol od sreće, veselja i zadovoljstva na poslu
da, to mi se prvi put dogodilo, mislim, da imam povišen kolesterol a i šećer je bio mrvicu iznad normale kad sam prije kojih mjesec dana vadila krv jer je moja doktorica po mom ispijenom izgledu zaključila da mi fali željeza, ne fali, ali imam viška kolesterola :D što je baš zanimljivo, jer cijeli život baš i ne jedem hranu bogatu istim jer je uglavnom ne volim
ah, taj stres, ah ta ljepota rada sadržana u kontaktu s bahatim ljudima koji ne koriste mozak....
dosta, ajmo kuhati, to je za liječenje stresa
prekrasan osjećaj kad dođeš doma znajući da sutra nema ranog ustajanja, usput kupiš što ti treba za ručak, skineš sa sebe višak stvari i pravac u kuhinju, napraviš malo mjesta na radnoj površini da možeš krenuti s kuhanjem i....ajmo
za grah sa špinatom vam treba
oko 300 g špinata, očistiti i oprati
velika konzerva krupnog bijelog graha, dobro ga isprati pod toplom vodom
2 sitno nasjeckana češnja češnjaka, možda može i jedan, malo sam pretjerala, ali ako ga baš tako sitno ne nasjeckate kao ja neće biti ni toliko arome, pa vi sami odlučite o količini
sol, papar, maslinovo ulje
listove špinata stavite u dovoljno veliku posudu da stanu, ja sam u manjem voku, poklopite i pustite da povenu, ne treba vam voda da ga kuhate kad i tako sve lisnato povrće ima u sebi dovoljno vode da se skuha bez dodavanja iste
kad povene, dodajte grah, češnjak, sol, papar, malo maslinovog ulja i sve zajedno pirjajte još par minuta da se sjedine okusi
za prženi bakalar vam treba
600 g fileta bakalara
mljeveni ili na drugi način usitnjeni orasi
oštro brašno
malo češnjaka u prahu
sol, papar, par žlica maslinovog ulja za prženje
filete bakalara osušite, posolite, popaprite
u posudi promiješajte orahe s brašnom u kojem omjeru vam paše, dodajte par usipaka češnjaka u prahu
filete dobro uvaljajte u mješavinu, pržite na malo ulja po par minuta sa svake strane
i gotovo, brzo, fino, češnjakasto, dobar tek ;)
komentiraj (11) * ispiši * #