07

srijeda

prosinac

2011

paradajz juha

evo jednog brzog recepta za malo drugačiju juhu od one koju jedem vjerojatno otkad sam se rodila

znate ono, malo ulja, malo brašna, pasirani paradajz, noklice

pa sam smućkala neki dan nešto malo drugačije, čisto za promjenu, meni se baš svidjelo, ali meni se sviđaju sve guste juhe pa možda i nisam mjerodavna :D



treba vam

jedan mali ljubičasti luk
jedna normalna mrkva
jedna manja konzerva pelata
voda
sol, papar, timijan, suhi ili svježi, kakvog imate

pirjati na malo ulja sitno isjeckani luk i mrkvu narezanu na komadiće, kad malo omekša, dodati pelate, usitniti ih kuhačom, posoliti, popapriti, staviti timijana, doliti vode da se kuha, kojih deset minuta

usitniti u blenderu, doliti vode do željene gustoće, negdje da imate oko litru juhe, ako hoćete više juhe, povećajte proporcionalno količinu sastojaka



to je to, volim juhe....ovaj tjedan štrajkam s kuhanjem, naporan tjedan na poslu kojeg i doma odrađujem ponekad, ma naporan cijeli ovaj mjesec na poslu, jedva čekam da prođe....onome koji je smislio da svi moraju raditi obračun poreza na zadnjoj plaći u godini želim svašta nešto ružno :D

a sad idem raditi nekakav kolač, recept sam našla listajući po nekoj staroj kuharici, i onda se sjetila da je to i moja baka često pekla, nadajmo se da će uspjeti, ima više kora :D

<< Arhiva >>