Veni, vidi, dormivi

utorak, 31.07.2007.

Vezanje cipela

Negdje sam cuo da u "romanticnim" vezama postoje 3 moguce vremenske granice, tri best-before datuma, tri vremenske zone u kojima je veza posebno izlozena opasnosti od prekida.

To su, mojim rjecnikom: mala matura (treci mjesec veze), velika matura (treca godina), i diploma (sedma godina).

Kad sam to cuo, preletilo je iz jednog uha kroz drugo van. U zadnje vrijeme pocelo je opet zvoniti u glavi, nakon nekog vremena dosao sam do fascinantne potvrde istinitosti te teze, promatrajuci, slusajuci, istrazivajuci. Cak i "neozbiljne" veze, veze u kojima nema obostranog postovanja ili ljubavi, koje su kao takve osudjene na propast od pocetka i mogu uginuti u svakom trenu, u tim vremenskim segmentima dolaze do svog kraja, ili bar ozbiljne krize.

Tesko je pretpostaviti zasto je to tako, zasto bas u tom portalu zasicenost, razlike i greske u koracima iz proslosti posebno dodju do izrazaja.


U nekom filmu sam cuo da ne postoji savrsen i manje savrsen partner. Samo se moras vise truditi, jer jednom kad se ispadne iz svijeta iluzija, kasno je rjesavati nagomilane probleme i razlike. Svaka veza se sastoji od kompromisa, i u biti jedino sto je bitno jest koliko su se partneri voljni potruditi da bi odrzali vezu iznad mutne vode. I u naizgled najsavrsenijoj vezi dodje do problema, tada mozemo ili otrcati dalje od njih, pokriti ih dekom ili se pokusati suociti sa realnoscu.


We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.


- Sam Keen, from To Love and Be Loved



Eh da. Veze koje prezive diplomu, mogu odma u mirovinu.

= brak :)

31.07.2007. u 03:08 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 30.07.2007.

Bespuca interneta

Disclaimer -

nije lako pisati ovaj tekst iz moje perspektive. osjecam se kao narkoman koji upozorava na opasnost od igle dok je drzi u dzepu. However, nemam sad apsolutno nista bolje za raditi (a spavanje ne dolazi u obzir).

Dosadno ti je?

Imas internet?

nakon 5-6 sati surfanja, i dalje ti je dosadno, al si bar nesto radio.

ogame. world of warcraft. guildwars. eve online. pornici (a sta je tu lose doduse?). parishiltomanija. chatanje. citanje besmislenih vijesti. you name it.

vidite li nit?

Internet polako ali sigurno, od toola postaje master. Lakse bi bilo bez sunca, nego bez interneta?

Malo cemo uci u materiju i pokusati rasclaniti neke cimbenike (to sam pokupio od ministra Cobankovica).

Zivot se uglavnom slaze od balansiranja izmedju samougode i teskih prizemljivanja u trenucima depresije (ne klinicke, vec one, po naski, depre. Da razjasnim malo - ne smatram da je ugadjanje svojim "potrebama" lose. Smatram takodjer da se nije lose ponekad prizemljiti na njonju - keep it real. Ono sto je lose, u svim stvarima u zivotu, jest neumjerenost; jer tko visoko leti, nisko pada; i prizemljenje je cesto smrtonosno. Stariji su imali drugacije navike ugadjanja i druge mastere. Ja polazim od cinjenice da svatko sebi zeli dobro, sto bolje. Takodjer, cinjenica je da se sto si vise neumjereno ugadjamo, cesce neopozivo padamo, sto moze dovesti do tezih sociopsiholoskih posljedica, depresije, otudjenja, asocijalizacije, netrpeljivosti, teskog egoizma. Naglasavam, moze dovesti, a i ne mora. Sve je to, naravno, visoko individualno.

Bolje sprijeciti, nego lijeciti, govorila je jedna osoba, davnih dana. Pametna osoba. Vjerojatno umrla od ciroze jetre.

Ovisnosti su u biti osnovno ugadjanje vlastitim potrebama, koliko god bile nepotrebne. U zadnjih desetak godina prisutan je fenomen ovisnosti o internetu. Takodjer i fenomen psovanja sunca kad se ide na jutarnje obaveze. Pod krinkom anonimnosti mozemo hraniti vlastiti ego, satima se smijati gluparijama, u stanju smo se promovirati u bogove ili demone, imati virtualne prijatelje, drugim rijecima - second life, za razliku od real lifea (RL). u RL nema save/load opcije ako nesto zeznemo, a cesto se ne pruzi ni druga prilika.

Tesko se rijesiti toga. Internet ima daleko vise dobrih strana nego losih - samo su lose cesto primamljivije. Bitno je samo ne dopustiti da internet postane master, u biti, bitno je u svakom segmentu zivota biti svjestan da smo MI ti koji trebamo upravljati svojim zivotom u boljem smjeru, te da je uglavnom put koji izgleda laksi, na kraju tezi.

Sto ovo za mene osobno znaci? Gradualno mijenjam podrucja zanimanja, npr iz www.net.hr (tracbabe) na www.wikipedia.org . Dok sam bio mali imao sam glad za znanjem... tu glad je potisnula glad za igrama :) Ako si nadjem dovoljno zanimanja u vanjskom svijetu, manje cu biti rob interneta. Lakse cu u krevet sa J. Albom ako izadjem iz stana, nego da cekam da izadje iz monitora. (Jedino sto ce izac su oci iz duplji).

Al to ne znaci da necu tu i tamo bacit kakav deathmatch u C&C-u :D

Zapitajte se koliko vam znaci internet.

30.07.2007. u 01:10 • 1 KomentaraPrint#

nedjelja, 29.07.2007.

u zdravom tijelu zdrav je duh

Let's face it - vjerojatno smo svi prije ili kasnije nezadovoljno pogledali u ogledalo. Neki cak i radili na tome. Provodili sate i sate trceci, pedalirajuci, veslajuci, znojeci se u teretanama. Fenomen ili ne?

Nakon dugih tura znojenja, obicno na pocetku to djeluje kao placebo lijek. Gledamo svoj "napredak" i entuzijazam raste - makar misici ne. Ipak, radili smo dugo i naporno, i toliko zeljno ocekujemo rezultate da uspjeh ne smije izostati.

A onda - dodje tura otreznjenja i entuzijazam naglo splasne. Prije ili kasnije vidimo se onakvima kakvi jesmo - nephotoshopirani, mozda malo salasti, svakako ne kao lica koja vicu sa naslovnica. I sva zelja za vjezbanjem nestane. Za samopouzdanje koje smo htjeli dobiti svojim izgledom, mozda je ipak bitnije voljeti sebe bez obzira na sve - i prihvatiti se takvim.

Al ne bojte se udarati glavom u zid od frustracije - to ipak trosi 150 kalorija na sat :)

29.07.2007. u 19:05 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 23.07.2007.

Gospodar svih valova

Nakon jedne polubesane intermetske noci, radio na stranici je proradio. Naravno, kad hosting nije na kavi, a stalno uzima te pauze, mater mu. Npr, sad je na pauzi. Ako imate kakvu ideju za hosting (moze i neki jeftini komercijalni) a da podrzava .rbs, unlimited file upload, ima bar 200mb prostora i par GB bandwitha, javite se u petrinjsku 30. cujem da oni traze.


23.07.2007. u 16:08 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 22.07.2007.

Internetska (ne)kultura

Svratio si ovdje, putnice namjernice? e pa, stercus accidit.


al ostavi moj blob u pozadini, pa nek ti svira...





22.07.2007. u 22:42 • 0 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (20)
Srpanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

buduci da trenutno nemam slobodnog vremena za zekanje sa glazbom, odlucio sam maknuti radio dok ga ne sredim :)

hvala na razumijevanju

uprava :D

Houston, we have a problem

Radio radi u svim preglednicima sa instaliranim shockwaveom. Na ostalima se ni ne prikazuje.

Drugo - ja uvijek volim kliknuti na "komentari da/ne" tako da mi prikazuje samo postove, a ako zelim pogledati komentare uvijek mogu kliknuti ispod posta :)

mali tip :)

Izjave dana

History is the version of past events that people have decided to agree upon.

Napoleon Bonaparte


To the world you may be but one, but to one you might be the world.
N.N.


I made this letter longer than usual because I lack the time to make it short.
Blaise Pascal


Rad je najvece zlo koje je covjek smislio, gore i od rata. Rat prestane ali rad nikada. Ja sam za humani kapitalizam u kojem se ne radi ali se zaradjuje...
Pizda


I love French wine, like I like the French language. I have sampled every language, French is my favorite. Fantastic language. Especially to curse with. Nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta more. It's like wiping your arse with silk. I love it.
Merovingian, The Matrix

dakle ovakav je osjecaj bit trijezan... skuzio sam zasto pijem... zato sto nemam zbog koga biti trijezan ...
QuiGon Jinn

I don't know if my wife left me because of my drinking; or I started drinking 'cause my wife left me.
Ben Sanderson, Leaving Las Vegas

Moji linkovi

http://apatrida.blog.hr/
bolje da sami pogledate nego da ja komentiram. moj biser medju blogovima.


http://dveriperunove.blog.hr/
Tko se imalo zanima za slavensku mitologiju i kulturu, ovdje ce doci na svoje.


http://bezimeninitko.blog.hr/
Razmisljanja jednog "malog" i "nevaznog" covjeka iz "nevaznog" sela u Slavoniji. Razne teme obradjene na zanimljiv i cesto satirican nacin.


http://deprimiran.blog.hr/
Razmisljanja jednog intelektualca u borbi sa depresijom. Vrlo azurno i vrlo citljivo stivo.


http://walkingonclouds.blog.hr/
Puno dobre glazbe i loseg spama. brisi taj spam :))