Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starbuck

Marketing

Vezanje cipela

Negdje sam cuo da u "romanticnim" vezama postoje 3 moguce vremenske granice, tri best-before datuma, tri vremenske zone u kojima je veza posebno izlozena opasnosti od prekida.

To su, mojim rjecnikom: mala matura (treci mjesec veze), velika matura (treca godina), i diploma (sedma godina).

Kad sam to cuo, preletilo je iz jednog uha kroz drugo van. U zadnje vrijeme pocelo je opet zvoniti u glavi, nakon nekog vremena dosao sam do fascinantne potvrde istinitosti te teze, promatrajuci, slusajuci, istrazivajuci. Cak i "neozbiljne" veze, veze u kojima nema obostranog postovanja ili ljubavi, koje su kao takve osudjene na propast od pocetka i mogu uginuti u svakom trenu, u tim vremenskim segmentima dolaze do svog kraja, ili bar ozbiljne krize.

Tesko je pretpostaviti zasto je to tako, zasto bas u tom portalu zasicenost, razlike i greske u koracima iz proslosti posebno dodju do izrazaja.


U nekom filmu sam cuo da ne postoji savrsen i manje savrsen partner. Samo se moras vise truditi, jer jednom kad se ispadne iz svijeta iluzija, kasno je rjesavati nagomilane probleme i razlike. Svaka veza se sastoji od kompromisa, i u biti jedino sto je bitno jest koliko su se partneri voljni potruditi da bi odrzali vezu iznad mutne vode. I u naizgled najsavrsenijoj vezi dodje do problema, tada mozemo ili otrcati dalje od njih, pokriti ih dekom ili se pokusati suociti sa realnoscu.


We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.


- Sam Keen, from To Love and Be Loved



Eh da. Veze koje prezive diplomu, mogu odma u mirovinu.

= brak :)

Post je objavljen 31.07.2007. u 03:08 sati.