ponedjeljak, 20.02.2017.

Riblje srce

(srce uočila Zvonka)

Riba je jedan od dvanaest znakova u službi razonode puka. Dvije su osnovne skupine riba, a to su slatkoriječne i slanoriječne, što dođe na isto kao fine i iskrene. Zatim postoje tu još podjele na velike i male, na mesojede i vegetarijance, te na plemenite odnosno plave i puk, odnosno sve ostale.
Kod općih kategorizacija neki pametnjaković je smislio, da recimo kit nije riba, što je doista smješno. Muškarci ribe nerijetko sebe hvale i opisuju kao velike kitove, dok su žene ribe sklone se ponašati, kontra proporcionalno svojoj veličini, kao kitolovke.
Sva ta obilježja kod riba najvjerojatnije priozlaze iz navodno kratkoročnog, jednominutnog pamćenja, što ima svoje prednosti, kao npr. da se uvijek isponova iznenade svojom plaćom na početku mjeseca isto kao i navikom da se uvijek izenade sami sobom pri odrazu u ogledalu.

Ljubav:
U ljubavi ribe ne slove baš kao najbolji ljubavnici, ali zato nose titulu najboljih ljubioca. Vrlo su senzibilni, osjećajni i dobri su slušaoci, što se vidi iz navike da su uvijek spremni saslušati svojeg partnera, što pak zna biti nezgodno, ako su oba partnera ribe, jer se komunikacija svodi na čekanje da onaj drugi nešto kaže. Seksualne navike su im pomalo čudne, da ne kažem perverzne. Ribe se rijetko slažu sa ostalim znakovima, a sve postaje pomalo čudno kada partner koji je riba traži od svog partnera, da mu ovaj ili ova, kao dio predigre grize rep. No kako se o ukusima ne raspravlja nećemo tome davati posebnu pažnju jer kasnije postaje još nastranije.

Posao:
Zapošljavaju se obično u velikim korporacijama i vole rad u velikim staklenim uredima i zgradama, što im pruža akvarijski osjećaj doma. U takvom okružju dolaze do izražaja njihove prirodne karakteristike, gdje veće ribe jedu manje i time zatvaraju prirodni ciklus. Zbog kratkotrajnog pamćenja dobri su radnici u pogonima sa radom na traci, jer im je tako posao uvijek nov i interesantan.

Zdravlje:
Vrlo su stabilnog zdravstvenog stanja, što je očito na njima samima. Kada se razbole, legnu na leđa i time daju do znanja ostalima da nešto s njima nije u redu. Obogaćeni su omega 3 masnim kiselinama, što im produljuje zdravi rad srca i krvotoka.
Iako uglavno dišu na škrge, nemaju nikakvih problema sa plućnim bolestima, jer nemaju pluća.
Zbog kratkotrajnog pamćenja, gotovo nikada ne pate od bolova, odnosno brzo ih zaboravljaju.

Ostala srca:
Srce vodenjaka
Jarčevo srce
Srce strijelca


19:15 | Komentari (7) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --