nedjelja, 25.10.2015.

Izbrušeno srce

(srce uočila Lorena)

Svemir, posljednja granica. Ovo su putovanja svemirskog broda Randomheart. Njegova petogodišnja misija: istražiti čudne nove svjetove, tražiti novi život i nove civilizacije, hrabro ići gdje još ni jedan čovjek nije išao.
Zvijezdani nadnevak 015010025
Ratovi naroda Lima i Laka vode se još od razdoblja moderne kozmo-etike, kada su Femine iz sustava Homo, odlučile svoje digituse oplemenjivati raznim supstancama i kemikalijama, kako bi si po vjerovanju povećale uočljivost pred putnicima dobronamjernicima.
Posada broda Randomheart u svom istraživačkom pohodu, ustanovila je kako u relativno kratkom vremenu nakon procesa uporabe kemikalija, pretpostavlja se, radi određenih unutarnjih procesa uzrokovanih kemijskim djelovanjem, dolazi do stvaranja napetosti između navedenih naroda, te do fizičkog obračuna odnosno kratkotrajnih ratova. Sam proces se ponavlja u nepravilnim intervalima, a iz naše perspektive izgleda potpuno nepotrebnim. Iz stožera Ujedinjene Federacije Planeta dobili smo naputak da se ne uplićemo u lokalne običaje, odnosno da budemo samo u ulozi promatrača.
Različita razmišljanja i kulturološke razlike, nebi nam smjele dati za pravo da pokušavamo mjenjati Femine, već ih je potrebno prihvatiti upravo takve, a to je ujedno i pristup koji možemo primjeniti na bilo koju drugu rasu ili vrstu koju susrećemo na našem putovanju.
Živite dugo i napredujte!


19:15 | Komentari (7) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --