nedjelja, 30.08.2015.

"Slučajno srce" na drugom biciklističkom maratonu za kornatske vatrogasce 4. dio

Dobro jutro iz Vodica!



Brodom krećemo na otok Veliki Kornat gdje ćemo prisustvovati polaganju vijenaca i protokolu kod spomen križeva.




Došavši na otok, krenuli smo prema spomen križevima i uspeli se na brdo nasuprot križeva, kako bi imali dobar pogled na cijelo područje.


Sa vrha se pruža prekrasan pogled na kornatsko otočje.


Cijeli otok miriše po kadulji. Vrlo zahtjevan teren, mogao bi reći i opasan, zbog šiljatog i oštrog kamenja obiluje jedinstvenim figurama i oblicima, od kojih su mi se neki učinili posebno lijepi.


Održana je misa zadušnica za pogunule vatrogasce, nakon čega je usljedila ceremonija polaganja vijenaca i paljenja svijeća od strane raznih izaslanstava i državnih dužnosnika.


Kada bi morao jednom rječju opisati protekla četiri dana, ona bi to bilo "nezaboravno".
Na putu u nepoznato, u smislu bicikliranja, ne možeš znati što te čeka dok na njega ne kreneš i iskusiš sve uspone i padove koje on donosi. Kao što sam bio spomenuo prvi dan, već na prvoj ozbiljnijoj uzbrdici sam bio skeptičan u vezi izdržavanja cijelog maratona, no uspostavilo se da na kraju ništa nije tako veliki problem kako se na početku ćini.
Ispunio sam sve svoje ciljeve i doživio sve očekivane osjećaje i još mnoge neočekivane.
Ovim putem bi pozvao sve zainteresirane i poluzainteresirane, da razmisle o ovakvom jednom "podvigu" i mogućnosti da osobno sudjeluju u maratonu iduće godine. Za laganu fizičku pripremu i nabijanje kondicije imate cijelu godinu.
Želim se još jednom zahvaliti svima koji su me pratili ovih nekoliko dana i ostavljali riječi podrške, a nadam se da sam vam barem malo uspui dočarati doživljaje koji su samo dio ukupnog zbira događaja.
Lijep pozdrav svima!

NADOPUNA U TOKU DANA


07:00 | Komentari (6) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --