nedjelja, 12.04.2015.

Srce od kapilara

(srce uočila Zvonka)

Svemir, posljednja granica. Ovo su putovanja svemirskog broda Randomheart. Njegova petogodišnja misija: istražiti čudne nove svjetove, tražiti novi život i nove civilizacije, hrabro ići gdje još ni jedan čovjek nije išao.
Zvijezdani nadnevak 015004012
Putujući dermosferom naišli smo na tokove modre tekućine. Vrlo su slični riječnim tokovima na Zemlji, no detaljnijim pristupom ustanovili smo da su smješteni ispod vrlo tanke, prozirne kore planeta. Vjerujemo da tekućina koja njima protječe ima vrlo važnu ulogu za život planeta, jednako kao i voda na Zemljinoj površini.
Sami tokovi koji su prikazani na fotografiji snimljenoj iz orbite planeta, zapravo su sljepi putevi koji su se vjerojatno otvorili usred određenih seizmičkih gibanja unutar same planete. Mogli bi se usporediti sa našim močvarnim područjima, sa bitnom razlikom da nigdje ne izbijaju na samu površinu. Glavni tokovi nalaze se nešto dublje ispod površine i njima protječe tekućina crvene boje, a ne modre kako smo prvobitno vjerovali. Modra boja je vidljiva zbog efekta filtera površinskog sloja planeta.
Nakon kraćeg istraživačkog posjeta, krećemo dalje sa svojom misijom.
Živite dugo i napredujte!


19:15 | Komentari (16) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --