Don't worry...be happy... :)

21.08.2006., ponedjeljak

ENIGMA


Čitajući jedan blog razmišljam o tome što je sudbina????Koliko smo sposobni predosjetiti????Da li se stvari događaju slučajno ili ...????? eekTako sam naišla (slučajno?) na jedan članak s tom temom i odlučila sam ga staviti na blog.........stvarno ima interesantnih stvari....................................

Slučajnosti ili prst sudbine?

Čudne stvari se događaju. Na nama je da odlučimo hoćemo li ih smatrati neobičnim, beznačajnim koincidencijama ili još jednom igricom nekoga tko upravlja ovim svijetom

1. Kad je Morgan Robertson 1898. godine objavio roman Futility, or the Wreck of Titan bio je samo još jedan u nizu američkih književnika. Međutim, 14 godina kasnije javnost se za njegovo djelo zainteresirala kao nikad prije, a polemike se vode i danas.
Roman donosi priču o britanskom putničkom brodu Titan koji, budući da je bio na glasu kao nepotopiv, nije imao dovoljno čamaca za spašavanje. Na putu prema New Yorku jedne je travanjske večeri udario u santu leda i potonuo u sjevernom Atlantiku. Iako je nakon katastrofe pravog Titanica roman objavio ponovo s malim izmjenama, sličnosti su ostale zapanjujuće. winkyesyesyes

Dvije godine nakon nesreće objavio je roman Beyond the Spectrum u kojem se radi o napadu Japanaca na San Francisco. Amerikanci nakon toga smišljaju novo oružje koje se bazira na tome da ultraljubičastim zrakama zaslijepi neprijatelja. Mnogi su kritičari u tome pronašli sličnosti s Drugim svjetskim ratom i atomskom bombom.

2. Jednako zanimljiva slučajnost dogodila se 1979. godine u njemačkom časopisu Das Besteran kad je redakcija objavila natjecanje za najbolju priču. Jedini uvjet bio je da priča bude neuobičajenog sadržaja koji je morao biti temeljen na stvarnom događaju. Pobjednik, Walter Kellner iz Münchena, pisao je o avanturi kad je između Sicilije i Sardinije vozio avion Cessnu 421. Zbog kvara na motoru bio je prisiljen spustiti se na more gdje se iskrcao u pomoćni čamac dok nije stigla pomoć.

Objavljenu je pobjedničku priču uočio Austrijanac, također Walter Kellner, optuživši imenjaka da je plagijator. Austrijski je Kellner tvrdio da se vozio istim tipom aviona nad istim područjem i također doživio kvar na motoru, ali je sletio na Sardiniju. Novinari redakcije provjerili su obje priče i obje su bile istinite!

SMRTNO OZBILJNE BIZARNOSTI

Je li se to sudbina ili pak slučajnost poigrala s rođenjem i smrću američkog književnika Marka Twaina, ostat će zagonetka. Rođen je 1835. godine na dan pojavljivanja Halleyjeva kometa, a umro je 1910. godine kad se isti komet ponovo pojavio. Sam Twain je godinu dana prije smrti navodno izjavio: Došao sam na Zemlju zajedno s Halleyjevim kometom 1835. Komet će doći ponovo sljedeće godine i očekujem da ćemo zajedno otići. wave




28. srpnja 1900. godine talijanski je kralj Umberto I večerao u restoranu u Monzi. yesIspalo je da je vlasnik restorana izgledom nalik na kralja poput brata blizanca. Da slučajnost bude još čudnija, vlasnik se također zvao Umberto, žena mu se zvala isto kao i kraljica, a restoran su otvorili na dan inauguracije kralja. No ni tu priči nije kraj. Vlasnik restorana ubijen je sljedeći dan, isto kao i kralj Umberto! yes

Claude Volbonne je ubio francuskog baruna Rodemirea de Tarazonea 1872. godine. Barunovog je oca 21 godinu ranije ubio čovjek koji se također zvao Claude Volbonne. Slučajnosti očito vole posjećivati Francusku, jer je neki Jean Marie Dubarry pogubljen 13. veljače 1746. godine zbog ubojstva oca. Točno sto godina kasnije istog je datuma pogubljen drugi Francuz, također Jean Marie Dubarry i također zbog ubojstva oca.

ZVJEZDANA PRAŠINA thumbupdead


Mladi Hopkins u filmu 'The Girl From Petrovka'
U slučaju poznatih osoba bizarnosti su za nijansu zanimljivije, barem onima kojima su vlastiti životi dosadni. Britanski je glumac Anthony Hopkins davne 1974. godine prihvatio ulogu u filmu The Girl From Petrovka, rađenom prema istoimenom romanu Georgea Feifera. Nekoliko dana nakon potpisivanja ugovora Hopkins je odletio u London kako bi kupio knjigu i pripremio se za snimanje.

Međutim, obišao je više knjižara i u svakoj je roman već bio rasprodan. Odustavši od potrage, dok je na podzemnoj stanici Leicester Square čekao vlak, na klupi je uočio bačenu knjigu i to je bila upravo The Girl From Petrovka. Tu nije bio kraj koincidencijama, već tek početak. Dvije godine kasnije filmski je set u Beču posjetio sam Feifer. Autor je ispričao kako ni sam više ne posjeduje nijedan primjerak knjige jer je posljednji posudio prijatelju koji ju je izgubio negdje u Londonu. S neskrivenim čuđenjem Hopkins je Feiferu pružio knjigu upitavši ga je li to ta izgubljena.rolleyes Po posveti na rubu stranice autor je prepoznao svoju knjigu!

Britanski časnik, bojnik Summerfold u svom je životu čak triput preživio udar munje. Svaki put su posljedice bile teške, a nakon posljednjeg je ostao trajno paraliziran. Umro je dvije godine nakon tog događaja, ali to mu nije bilo i posljednje iskustvo s munjama. Četiri godine nakon njegove smrti tijekom velike oluje munja je udarila točno na groblje na kojem je bio pokopan potpuno uništivši bojnikovu grobnicu. Toliko o počivaj u miru!




TAJNA JE U BROJKAMA greedy

Nekoliko godina nakon terorističkog napada na Blizance i Pentagon internetom su počeli kolati mailovi koji su u cijelom svemiru primjećivali brojke 11 i 9 i njihovu misterioznu povezanost. Istu se stvar netko potrudio napraviti uspoređujući dva američka predsjednika – A. Lincolna i J. F. Kennedyja. Počevši od toga da su obojica u prezimenima imala sedam slova, da su obojica studirala pravo, bili brodski kapetani, dobili ime po pradjedovima, pa do toga da su se rodili kao drugo dijete, oženili se u tridesetima i imali po četvero djece od kojih je dvoje i u jednoj i u drugoj obitelji umrlo prije desete godine, čini se da nizu koincidencija nema kraja.

Nema kraja ni brojkama. Imena obojice atentatora na poznate predsjednike sastojala su se od tri imena, John Wilkes Booth i Lee Harvey Oswald, i sadržavala su po 15 slova. Obojica su osim toga odrastala bez oca i imala po dva brata kojima su zavidjeli na uspješnim karijerama. Čini se da je možda jedina razlika u tome što je Booth ubio Lincolna u kazalištu, a uhvaćen je u skladištu, dok je Oswald Kennedyja ubio pucajući iz skladišta, a uhvaćen je u kazalištu.

mahmahmahwavemahwavemahwavemahwave



Inače, jučer smo doveli dijete s priprema....dakle, ona je prezadovoljna, ali je bila preumorna da ispriča kako je bilo...jedva čekam da dođem doma i da čujem zbog čega je toliko zadovoljna.....Ovo ljeto je, ja mislim, njoj bilo nezaboravno, što mi je izuzetno drago......neka joj takva bude i jesen, a posebno dobro neka bude u školi, neka bude dobar novi razred i još bolje ocjene........(kak smo mi starci dosadni s tom školom???headbangheadbangmadmad)


- 12:14 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Siječanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (8)
Rujan 2007 (11)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (9)
Svibanj 2007 (10)
Travanj 2007 (13)
Ožujak 2007 (19)
Veljača 2007 (15)
Siječanj 2007 (19)
Prosinac 2006 (13)
Studeni 2006 (10)
Listopad 2006 (8)
Rujan 2006 (8)
Kolovoz 2006 (6)
Srpanj 2006 (4)
Lipanj 2006 (3)
Svibanj 2006 (14)
Travanj 2006 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi