Slogica

Kako kupiti dječju sjedalicu za bicikl

bicikl-naslovna

Proljeće je stiglo. Idelano vrijeme da izvadite bicikl iz podruma, garaže, terase ili gdje god da ga držite i krenete u istraživanje grada i prirode. Ne postoji niti jedan razlog, ukoliko nabavite kvalitetnu sjedalicu da vaša princeza ili princ ne zauzmu mjesto uz vas...

Stražnje sjedalo za klince

Bicikliranje sa klincima već od šest mjeseci je moguće uz uporabu kvalitetne stolice koju ćete pričvrstiti na vaš, također kvalitetni i čvrsti bicikl. Naravno tu je bez ikakvih izgovora uvijek prisutna i VRHUNSKA a ne jeftina dječja kaciga. Samo da vas podsjetimo da prema zakonu o sigurnosti na cestama, djeca uvijek moraju nositi kacigu.

Koncentrirajmo se na stolice. Postoje dvije vrste stolaca i jedan hibrid koji se zove prikolica u kojima možemo transportirati klince na nožni pogon.

Prva vrsta stolaca su oni koji se montiraju ispred biciklista i oni koji se postavljaju na stražnji kraj.

ADAC i još nekoliko službenih stranica koje se bave sigurnošću na cestama su jednoglasni.

Prednje sjedalo

Stolice montirane na stražnji kraj su sigurnije od onih naprijed. Manja je vjerojatnost da će stolica biti lansirana naprijed kod jakog koćenja. Manja je vjerojatnost da će putem mehaničkoga oštećenja stolica koja se nalazi iza otpasti, a ukoliko do istoga dođe, manja je vjerojatnost od ozljeda.

A ukoliko dijete poleti naprijed bolje je da udari u vašu guzu nego da poljubi asfalt ili što se već nalazi pred vama (doduše oni su to puno učenije kazivali :-) )

Jedina prednost stolica koje se nalaze naprijed je ta što klinca uvijek imate na oku, dok otraga ono radi što mu padne na pamet (recimo štipka prolazeće biciklistice). Tu manu možemo vrlo lako riješiti sa kvalitetnim retrovizorom za bicikl.

Dakle zaključili smo da su stražnje sjedalice bolje. Idemo razmisliti na što treba obratiti pažnju kod kupovine istih:



Mama sa lakoćom vozi svog klinca

Dakle naoružani ovim krenuli ste u shopping. Ukoliko imate bicikl, obavezno ga ponesite. Zapamtite, jeftini bicikli možda nisu pogodni za montiranje stolice. Osovine, kotači i ostali dijelovi su na takvim biciklima relativno slabi i upitno je kako bi izdržali dodatno opterećenje.

Klinka uživa

Kada ste u dućanu neka vam pokušaju montirati stolicu na vaš bicikl, provozajte se malo po okolici (možete ostaviti klinca u zalog :-) ) i razmislite dali vam stolica odgovara. Stavite dijete u stolicu i pokušajte voziti sa istim. Stolice ne rade veliko opterećenje i ukoliko znate dobro voziti bicikl u nekoliko minuta ćete se priviknuti na to da vozite još jednog suputnika. A ako vam ne žele staviti stolicu na vaš bicikl i prodaju priće o velikim trgovinama ili o velikoj gužvi. Ne brinite velika je konkurencija u prodaji bicikla. Pa ako neko ne želi vaše novčeke, vjerojatno ćete sa lakoćom naći nekog tko želi..

Ukoliko ste pak loš biciklist, razmislite o tome dali želite preuzeti rizik takve vožnje na sebe!!

Uz stolce postaji i razne prikolice za bicikle. Super je to što u istima možete voziti dva klinca

Prikolica za dva klinca i  bicikl

odjednom. Mana im je što postajete vrlo teško pokretljivi i rinzoli predstavljaju ozbiljnu poteškoću. Također nisu ni jeftine. Problem komunikacije sa klincima u prikolici lako je riješiv uz neki od voki-tokija koje gledate po dućanima već neko vrijeme, želite ih i nikako da nađete razlog za kupovinu. Evo jednog :-)

Dakle, stolicu na bicikl i pravac pustolovina sa vašim klincem...

SAVJETI RAZNI:

Ukoliko ste dobar biciklist i volite se voziti brzo, zaboravite na to. Klinac se nalazi na mjestu koje će ga u slučaju pada i velike brzine, lansirati. Dakle ukoliko imate stolicu i klinca na biciklu - POLAKO!!!

Savski nasip je sjajno mjesto za bicikliranje u Zagrebu. Jednom kada ste na njemu, Jarun i Bundek su vam na domak ruke. Zgodno je prije nego krenete sa klince proći rutu sam (posebno ako ste i vi i djete biciklistički tandem početnik). Pronađite puteve bez prometa i velikih rinzola. A u velikom gradu svaki pravac ima svojih desetak, više ili manje skrivenih alternativa.

A ako vas iz prve ruke zanimaju moja iskustva ili vam treba više informacija pošaljite nam mail na slogica@slogica.com.hr i podjeliti ću sva svoja iskustva biking tate sa vama...


Slijedeća faza je  biciklistička pustlovina za cijelu obitelj. Klinci će uživati

Home

26.04.2010. u 22:39 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (7)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (7)
Ožujak 2010 (12)
Veljača 2010 (10)
Siječanj 2010 (8)
Prosinac 2009 (6)


Komentari da/ne?

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic

Roditeljstvo... Savjeti za preživjeti i biti sretan roditelj. A time imati i sretno dijete...


Podržavamo...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Slogica



Free Counters




Linkovi

www.slogica.com.hr
Slogica - stolica za vaše sretno dijete