STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

31.03.2017., petak


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA UZ SOLIDARNOST ZADAR
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA UZ SOLIDARNOST ZADAR

http://www.makarska-post.com/index.php/stranka-hrvatskog-zajednistva-uz-solidarnost-zadar/



Stranka hrvatskog zajedništva (SHZ) na lokalne izbore za Grad Zadar i Zadarsku županiju izlazi u sklopu nezavisne liste Solidarnost Zadar.

Smatramo kako je to najbolji način za sprječavanje rasipanja glasova i način da hrvatski narod izabere najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice. Usuglasili smo programske smjernice za udruženje s Solidarnost Zadar, te ćemo zajedništvom i solidarnošću pobijedit na ovim lokalnom izborima. Također, usuglasili smo se i kod kandidata Udruge "Solidarnost" Zadar i SHZ-a za župana Zadarske županije na svibanjskim lokalnim izborima.

Programske smjernice:

1. Poticanje industrijske i poljoprivredne proizvodnje u Zadarskoj županiji kroz stvaranje novih vrijednosti.

2. Osnivanje instituta za voćarstvo radi razvoja voćarske proizvodnje i prenošenje voćarske znanosti u praksu na principima konkurentne i održive poljoprivrede, koji će provoditi brojna agrotehnička i pomološka istraživanja pojedinih voćnih vrsta i sorti te njihovih odnosa prema agroekološkim čimbenicima ovoga područja, a sve u cilju postizanja obilnijih, redovitijih i sigurnijih prinosa, bolje kvalitete plodova, veće produktivnosti rada i jeftinije proizvodnje.

3. Pravna pomoć oštećenima u pretvorbi za obeštećenjem. Pokrenuli smo zajedno s Udrugom „Solidarnost“ Zadar da Fond za privatizaciju, sada CERP, treba platiti otplaćene dionice radnicima poduzeća u pretvorbi, čiji je vlasnik bio Fond i koji je prodavao te dionice jer smatramo da je isti odgovoran što su ta sva poduzeća otišla u stečaj i likvidaciju.

4. Pokretanje naknade štete osnivačima Dalmatinske banke d.d., zajedno s Udrugom „Solidarnost“ Zadar da Dalmatinska banka d.d., sada OTP banka, isplati osnivače Dalmatinske banke d.d. Popis osnivača (dioničara), njih 140 s osnivačkim ulozima nalazi se u registru Trgovačkog suda u Zadru. Isplaćen je samo jedan osnivač, odnosno dioničar „Bagat precizna mehanika“, nitko ostali.

5. Predlaganje Vladi RH da se INI vrati cjelokupni udjel koji u njoj ima MOL tako da se MOL-ov udjel zamjeni za osnivačke dionice Dalmatinske banke, sada OTP banka, a koja osnivačima duguje za naknadu štete oko 2 milijarde eura te gdje bi osnivači postali dioničari INE.

6. Izgradnja mosta kopno - otok Pašman gdje već postoji idejno rješenje. Dionica na kojoj bi se gradio most je Turanj – uvala Brižine i duga je samo 2,2 kilometra.

7. Rješavanje vodoopskrbe mjesta u Zadarskoj županiji. Samo u gradu Benkovcu od 40 naselja njih 20 nema vodu u 21. stoljeću, a gdje su i druga mjesta Zadarske županije.

8. Uvođenje besplatnog javnog prijevoza za sva mjesta u Zadarskoj županiji - mnoga mjesta nemaju nikakav javni prijevoz.

9. Izgradnja - udvostručenje studentskih domova i domova za starije i nemoćne osobe u mandatu od 4 godine.

10. Opremanje obiteljskih ambulanti da obavljaju i specijalističke preglede.

11. Poboljšavanje turističkih kapaciteta s većim sadržajima i novim destinacijama. Iskoristiti komparativne prednosti naše poljoprivrede i nuditi zdravu i ekološki uzgojenu hranu. "Tihi izvoz" je daleko ekonomičniji – prodaje se na licu mjesta po povoljnim cijenama. Time se uvelike stimuliraju domaći proizvođači hrane koji na taj način imaju direktnu korist od turizma te vlastiti boljitak. Aktualna situacija pokazuje koliko je bitna zdrava i ekološki proizvedena hrana. Turizam može potaknuti brži rast proizvodnje i trgovine, tako da turistička poduzeća nude hrvatske proizvode, pogotovo ako su konkurentni cijenom i kvalitetom, te mogu doprinijeti autentičnosti turističke ponude.


Zadar, 31. ožujka 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.03.2017., srijeda


PROTIVNICI ŽIVOTA FARIZEJSKI O ŽIVOTU
PROTIVNICI ŽIVOTA FARIZEJSKI O ŽIVOTU

http://www.makarska-post.com/index.php/barjasic-protivnici-zivota-farizejski-o-zivotu/

http://pokretzapreporodhrvatskogduha.hr/?view=cmt&newsid=143



Čovjek umišljeno farizejski uzima ulogu kategorična sudca, nesvjestan jer nema dovoljno spoznaje, naročito kada je riječ o Životu koji jest, prije i poslije fizičkog tijela čovjeka, tijela koje je tu između kao iskušenje, a koje se duši često nametne i vodi u zabludu ... Tako inverzijom duša - tijelo čovjek zaboravi sebe - Život.

Navikne se pa prigovara zašto mu je teško na Zemlji - gdje je izgubljen ..., ZATO jer se ne živi pravila Života pa je čovjek sam protiv sebe. Čovjek treba shvatiti da ne može kategorično suditi. Zavaran prividom, sudi olako i neodgovorno, stavlja se u ulogu za koju doista nije dorastao. Samo samokritika kao suđenje može poticati čovjek da spozna samog sebe ..., živi u skladu među biljnim i životinjskim svijetom.

Uz pomoć etike i drugih znanosti, u egzistencijalnoj drami, čovjek spoznaje kada i zašto život koji jest nadilazi ljudsko umišljanje i kategorično objašnjenje. Dok se spoznajom osvješćava, sebe dalje pokazuje za vidjeti. Dakle, čovjek treba živjeti po spoznaji koja se usklađuje prema apsolutnim zakonima, a sebe, kao mjeru treba cijeniti i dalje propitkivati tko je da bi drugom mogao suditi?

Eto kako proporcionalno strastima, egu, svome neznanju, čovjek kao „sudac“ nesvjesno uništava vlastitu djecu, zaobilazeći pravila Života. Pa kao biće razuma postane biće želja, koje je po nagonima sklono suditi tko će rađati i tko živjeti, umjesto da radi, rađa i živi u jedinstvu sa Stvoriteljem.

Znači, kada je čovjek otuđen postane rob privida i strasti, oponaša osjetilnu životinju pa nije u ulozi ljudske vrste, dok životinja u funkciji osjetilnog svijeta živi u skladu i u ulozi za svoju vrstu. Uglavnom, čovjek u konfuziji ne cijeni i ne poštuje sebe kao biće razuma, pa zato postane ništa, po svojoj volji NIŠTA. Kada i ukoliko čovjek čini inverziju osjetilnost-razum, utoliko napravi diverziju na sebe, pa se urušava i služi kao tragična opomena ..., rob nagona, sebe tako pokazuje - presuđuje, a bez apsolutne spoznaje. Inverzijom uloga Otac – Sin, umišlja i farizejski kategorično sudi o rađanju – Životu.

Dakle, postvareni čovjek u ulozi sudca, presuđuje svojoj djeci - Životu – budućnosti, kao odraz nereda i nerada, odnosno kulture u stvorenim uvjetima. Zaboravi da je racionalno biće i da se treba tako i ponašati u skladu s vremenom s ciljem: daljnjeg osvješćivanja – evoluiranja, rušenja aksioma radi spoznaje ... Suprotno, čovjek na izvoru Života, u skladnim uvjetima po volji doživi s razlogom nezadovoljstvo, urušavanje ... Dakle, čovjek kao biće volje i razuma dok umišljeno odlučuje presuđuje sam sebi i drugom ... Sudbina je posljedica volje ..., i kada kao biće razuma ne pretpostavlja golu egzistenciju. Tako lukavi radi koristi zaobilaze vrijednosti, a što nije mudrost. „Uspješno“ se snalaze na nivou gole egzistencije, dok stvaraju smetlište za vatru, bez srama - maskirani ..., ne znaju da kalkulirajući ne štite djecu u ime budućnosti – Života. Zato, su potrebne reforme i lustracija, katarza da se urazume.

A znanstvenici – tehničari su kategorični tvrdeći da proces oplodnje traje 78 sati, ne znajući kada unutar tih 78 sati dolazi do početka Života ..., a niti znaju da je začeće odraz Života, a ne obrnuto ...

Čovjek, samo u dijalogu sa Stvoriteljem je obraćenik – dok kao postvaren ne zna, dok se protivi Životu, da je medij zla, i kao takav ne štiti dijete a što je najveći smisao dok čovjek živi na Zemlji.

„Znanstvenici“ ne znaju kada počinje Život ..., pa ipak ozakonjuju pravo na abortus – ubojstvo, i nakon svega sebe ne smatraju da su poticali na ubojstvo i sudjelovali ... Hrvatski Ustav kaže da Život počinje začećem, ipak i dalje sude iako ne znaju kada Život treba početi štititi, konkretno ljudsko biće.

I nakon stotina tisuća ubojstava ne priznaju da tako sudjeluju u masakriranju, umjesto da odgovorno i pravno najviše zaštite fizički nemoćne ..., (Jan Jacques Rousseau, Thomas Hobbes i drugi).

Ubojstvo je odraz slijepog zla koje se suprotstavlja Životu i čovjeku koji ubojstva sprječava. Što ukazuje da je čovjekova sloboda i slobodno ponašanje spoznata nužnost, a ukoliko nije tako onda je slijepa ..., zato čovjek kao sudac bez spoznaje čini zlo ... što proturječi Apsolutu ..., pravu na Život. A u stvorenim uvjetima - međuljudskim odnosima, egoistima radi koristi Iskonsko posluži pa kompliciraju, komercijaliziraju, trguju ..., što lukavije to uspješniji ...

Koja sofistička perverzija, napadaju se fizički slabiji - DIJETE, a ne monstrumi - ubojice ... i još gore predumišljajem, unaprijed najavljuju kako fizički nemoćno ljudsko biće imaju pravo ubiti .., čime ih prokazuju i osuđuju njihova djela. Dakle, budućnost se stvara danas, u ime zaslužene djece, kojoj se ulijeva samopouzdanje.


U Zagrebu, ožujak 2017.


dr. sc Ilija Barjašić

Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.03.2017., nedjelja


Udruga „Solidarnost“ Zadar kreirala internetske stranice
Udruga „Solidarnost“ Zadar kreirala je internetske stranice na kojima možete pogledati aktivnosti Udruge:

https://solidarnostzd.blogspot.hr/



Udruga „Solidarnost“ Zadar izlazi na lokalne izbore s Nezavisnom listom za Grad Zadar i Zadarsku županiju.

Ovih dana „Solidarnost“ Zadar obavlja razgovore i s mogućim nezavisnim kandidatima za gradonačelnika Zadra.

U Zadru, 25. ožujka 2017. godine


Udruga „Solidarnost“ Zadar



- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.03.2017., četvrtak


ŠIME MEDIĆ: NEĆEMO DOPUSTITI NITI JEDAN MILIMETAR SVETE HRVATSKE ZEMLJE DA PRIJEĐE U TURSKO VLASNIŠTVO
ŠIME MEDIĆ: NEĆEMO DOPUSTITI NITI JEDAN MILIMETAR SVETE HRVATSKE ZEMLJE DA PRIJEĐE U TURSKO VLASNIŠTVO

MEDIĆEV DOPIS Optužuju Grad Zadar za kršenje Ustava i Konvencije Vijeća Europe

Vlasnici stanova u Maraska parku upisom zabilježbe zaustavljaju projekt Dogus grupe?

Vi otkidate od matične čestice, na kojoj se nalaze naš parkirališni prostor i spremnik tekućeg goriva, oko 1.000 m2 čiji smo stvarni vlasnici i posjednici već 40 godina, te sve to pripajate Detaljnjom planu uređenja zone parka i centralnih funkcija Maraska park u Zadru. Sve je to nedopustivo i predstavlja nasilje i kriminal za svaku osudu, poručuju stanari



- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.03.2017., utorak


OVRŠNI ZAKON KAO GENERATOR NEREDA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

OVRŠNI ZAKON KAO GENERATOR NEREDA

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-ovrsni-zakon-kao-generator-nereda/



Pomoću Ovršnog zakona Republike Hrvatske Hrvati su postali žrtve zakona koje su pisali i pišu okupatori Hrvatske, uz asistenciju Hrvata pojedinca kao njihovih produženih ruku. Kada se zakoni ne pišu radi opstojnosti - hrvatskog naroda, strada domoljublje i rodoljublje. . . kao čuvari života. Perfidno, ako ne i perfidnije, kao i prije 1990-te pišu se u skladu s vremenom, dok su posljedice za Hrvate isto pogubne ako ne i pogubnije, jer se Hrvate i dalje progoni, uništavaju im se obitelji na razne načine, raseljava ih se, a natalitet je u stalnom opadanju - što je pokazatelj Hrvatima koliko su na pravom putu; kako je bilo u Jugoslaviji tako je i u "samostalnoj" Hrvatskoj.

Tako je i danas, nakon 25 godina kako je Hrvatska "samostalna", zakoni pokazuju da Hrvati ne odlučuju, već da su žrtve represivne i sudske vlasti po nalogu "političara" u Hrvatskoj, po kojima se i dalje sudi "nepodobnima" po "zakonu".

Svaki dan se ljudi javljaju kako se manipulira ovrhama, a da se uopće ne obavijeste na temelju čega imaju ovrhu, kada im se preko Financijske agencije blokira račun i tako se uništavaju obitelji na razne načine, kao i pravne osobe na isti način. I kada zatraže od istog tijela povrat u prijašnje stanje zbog propuštanja rokova za žalbu, koji je donio rješenje ili nalog na temelju kojeg je Financijska agencija blokirala račun kako bi dokazali svoje pravo. To isto tijelo ne odlučuje o žalbi nego drugo tijelo za koje uopće ljudi, a ni pravne osobe ne znaju kome dostaviti žalbu. Da bi se pravno snašao svaki blokirani morao bi imati odvjetnika. Dakle, ukupan broj blokiranih fizičkih i pravnih osoba u RH je oko 350 tisuća, odnosno trebalo bi imati 350 tisuća odvjetnika. To je i bio cilj onih koji su pisali Ovršni zakon da se fizičke ili pravne osobe ne mogu odmah snaći tko je nadležan za njihovu žalbu zbog povrat u prijašnje stanje zbog propuštanja rokova za žalbu i da ih se što duže vremenski rasteže, a sve kako bi što prije propali.

Često se manipulira i dostavama na temelju kojeg je akta ovrha donesena. Najvažniji postupak je uredna dostava kako bi stranke pravovremeno podnijeli žalbu. Zbog neuredne dostave grubo se krše odredbe Ustava Republike Hrvatske opisane u članku 18. Ustava RH, a kojima se jamči pravo na žalbu protiv pojedinačnih pravnih akata donesenih u postupku prvog stupnja pred sudom ili drugim ovlaštenim tijelom. Također, zbog neuredne dostave povrijeđuje se i ustavno pravo zajamčeno člankom 29. stavkom 1. Ustava, koji glasi: „Svatko ima pravo da zakonom ustanovljeni neovisni i nepristrani sud pravično i u razumnom roku odluči o njegovim pravima i obvezama, ili o sumnji ili optužbi zbog kažnjivog djela“.

Danas u Hrvatskoj vladajući HDZ i MOST hitno trebaju izvršiti izmjene Ovršnog zakona jer su to obećavali u svojim izbornim programima. Isti su dobili izbore da će promijenit ovršni zakon, a sada ga ne mijenjaju. Što se čeka? Da završi mandat pa da opet obećavaju izmjene ovršnog zakona i tako u nedogled. Je li to prevara birača neka prosudi hrvatska javnost.


Zagreb - Zadar, 14. ožujka 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.03.2017., subota


ANKETA UDRUGE “SOLIDARNOST” ZADAR “Jeste li za to da izađemo na izbore s Nezavisnom listom?”
UDRUGA BIVŠIH ZAPOSLENIKA «SOLIDARNOST» ZADAR
Rikarda Katalenića-Jeretova 5
23 000 Zadar
OIB: 91774566224
Kontakt br.mob: 092/2362408, 098 /194-2678
E-mail: solidarnostzadar@gmail.com

Priopćenje za javnost

ANKETA UDRUGE “SOLIDARNOST” ZADAR “Jeste li za to da izađemo na izbore s Nezavisnom listom?”

http://www.znet.hr/2017/03/anketa-udruge-solidarnost-zadar-jeste-li-za-to-da-izademo-na-izbore-s-nezavisnom-listom/



Udruga bivših zaposlenika „Solidarnost“ Zadar, koja okuplja bivše zaposlenike radi zauzimanja za njihov bolji materijalni i društveni položaj i zadovoljavanje njihovih zajedničkih potreba provodi ANKETU pod nazivom “Jeste li za to da Udruga „Solidarnost“ Zadar kandidira za lokalne izbore Nezavisnu listu za Grad Zadar i Zadarsku županiju“?
Bivši zaposlenici anketu mogu potpisati u prostorijama Udruge „Solidarnost“ Zadar, Rikarda Katalenića-Jeretova 5.


U Zadru, 11. ožujka 2017. godine

Predsjednik
Udruge bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar
Petar Smokrović

- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.03.2017., petak


Pucarovo imenovanje je dogovor HDZ-a i SDP-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Pucarovo imenovanje je dogovor HDZ-a i SDP-a



Ovih dana hrvatska sredstva informiranja su izvještavala o „igrama“ oko imenovanja Marina Pucara na čelo prehrambenog diva Podravke, a na čijem je izboru inzistirao i sam ministar državne imovine Goran Marić, koji se ponaša kao kad je bio nogometni sudac, kada su se događale mnoge nezakonite radnje po primanju mita i namještanja utakmica i dr. Pucarevoj poslovnoj karijeri nije naudila ni prometna nesreća koju je izazvao u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi. Naprotiv, što više ima mrtvih on napreduje sve do predsjednika Uprave Podravke.

Međutim, samo Pucarovo imenovanje je dogovor dviju najvećih političkih stranaka - HDZ-a i SDP-a, isto kao što su se bile dogovorile i za kandidate za suce Ustavnog suda. Građani Zadra komentiraju da je sve dogovor jer su novi direktor Podravke Marin Pucar i Ingrid Antičević Marinović bliski rođaci, odnosno Pucarova majka i Antičevićin otac su djeca od dva brata, a Pucarov otac Miloš je radio u tvornici Adria d.d. Zadar, i gle čuda baš radnici tvornice Adria optužuju za štetu koja je napravljena Adriji od strane PODRAVKE D.D. u kojoj je 12 godina proveo i Marin Pucar. Igre oko zadnje tvornice u Zadru, Adrie Zadar, koju su uništile kriminalne skupine, a slična sudbina bi mogla zadesiti i prehrambenog diva Podravku. Goran Marić nije opravdao funkciju ministra državne imovine i trebao bi dati što hitnije ostavku da posljedice ne bi bile još veće. Goran Marić i Pucar znaju se još iz nogometnih dana.

Uz knjizi STEČAJNA MAFIJA, Petričić D., Zagreb 2015., navodi da je „Tvrtka Adria imala je sve predispozicije za razvoj i prosperitet na tržištu: dobru lokaciju, vlastiti prostor, strojeve i opremu, kooperante, tržište... Njezina je lokacija u zadarskoj lučko-industrijskoj zoni, a prostire se na oko 70.000 kvadratnih metara. Raspolaže vlastitom ribarskom lukom, velikom hladnjačom kapaciteta 5000 tona s tunelima za duboko smrzavanje 200 tona ribe i tvornicom leda. Posjeduje novu liniju za konzerviranje sardina, pogon za preradu krupne plave ribe i pogon za soljenje ribe te liniju za proizvodnju ribljeg brašna. U sastavu tvornice nalazi se i postrojenje za izradu aluminijske ambalaže, laboratorij, energetski blok, servisne radionice, skladišta,, tvornički restoran i upravna zgrada. Zbog ovako objedinjene poslovne cjeline, s 550 zaposlenih Adria je jedna od najvećih riboprerađivačkih tvrtki u Hrvatskoj ali i na Mediteranu. Tvrtka je dosezala kapacitete proizvodnje od 50 milijuna konzervi godišnje, a priozvodnja se mjerila u tisućima tona. Nažalost, ovakvi poslovni rezultati pokazali su se kao prepreka onima koji su odlučili na bilo koji način likvidirati i uništiti ovu, preko 60 godina staru tvrtku. Problemi u tvrtci Adria Zadar nastali u trenutku kada je interesni klan, kojeg su sačinjavali bivši ministar Božidar Kalmeta, Zdravko Livaković, i braća Lisica, odlučio pod svaku cijenu preuzeti tvrtku zbog atraktivnog prostora uz more, koji je postao još atraktivniji izgradnjom nove luke u Gaženici“.
Tijekom prosvjeda radnica Adrie, nitko iz zadarske gradske i županijske vlasti nije im dao podršku da se sačuva riboprerađivačka industrija i da se Adria preoblikuje u strateški interes RH, kao i Imunološki zavod, a sve da se sačuvaju radna mjesta i opstojnost proizvodnje. Zbog svega navedenog, hrvatski građani izgubili su povjerenje u gradsku i županijsku vlast, kao i u Vladu RH i hrvatske institucije.

Veza HDZ-SDP vidljiva je i po tome što Kalmetinu administraciju zastupa Odvjetničko društvo Marinović i partneri. HDZ-ovoj gradskoj upravi ne smeta što je osnivač Odvjetničkog društva Marinović i partneri poznati zadarski odvjetnik Marko Marinović, lokalni tužitelj iz 70-ih godina prošlog stoljeća i suprug istaknute SDP-ovke i odnedavne ustavne sutkinje Ingrid Antičević Marinović. Kada se zbroje podaci Grada i navedenih gradskih poduzeća, Odvjetničkom uredu Marinović i partneri u 2016. godini je isplaćeno ukupno 295.537 kuna.

Koalicija HDZ-a i SDP-a uništili su riboprerađivačku tvrtku ADRIA d.d. Zadar, a sada je nared došla Podravka. U Zadru nemaju više što uništit jer je sve otišlo u stečaj i likvidaciju.

Prilog:

http://www.akademija-art.hr/pano/panorama/33897-koalicija-hdz-a-i-sdp-a-unistili-ribopreradivacku-tvrtku-adria-d-d-zadar


Zadar, 3. ožujka 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2017., srijeda


GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA BEZ STIDA I SRAMA ŠALJE ODGOVOR NA PRIJAVU GRAĐEVINSKOG INSPEKTORA BORISLAVA DAMJANIĆA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA BEZ STIDA I SRAMA ŠALJE ODGOVOR NA PRIJAVU GRAĐEVINSKOG INSPEKTORA BORISLAVA DAMJANIĆA



Inspektor koji godinama gleda kako se uništava pomorsko dobro, gradi bez građevinskih dozvola i otima društveno vlasništvo nije nimalo kriv. Pa on je ipak građevinski inspektor koji zna najbolje što se smije, a što ne smije, A on očito može sve, što je i pokazao dugi niz godina i legalizacija u kojima je sudjelovao. Državni službenici dužni su i sami podnijeti mjere ukoliko uoče nepravilnosti pa se postavlja pitanje čemu služi građevinska inspekcija - da provodi Zakone ili da štiti lopove i prikriva nezakonito izgrađene objekte? A da bi apsurd bio još veći, za to se prima i plaća.

Prijavom Upravi građevinske inspekcije zamislite dobivate odgovor da je od gospodina Damjanića zatraženo očitovanje. Čak navode i Ured njegove supruge Branke Ivić Damjanić, ovlaštene arhitektice koju je dotični često vozio na gradilišta, ali nije sudjelovao u nadzoru jer je vjerojatno dijelio savjete i sklapao poslove (pa zamislite kakve).

Jesu li u Upravi građevinske inspekcije ikada čuli za SUKOB INTERESA? Najzanimljivije je to kako baš Ured njegove supruge obavlja poslove na gradilištima u prekršajima i kako se ta gradilišta bez problema legaliziraju.
U Uredu državne uprave često su viđani kao dvojac koji obavlja poslove legalizacije, jer i tamo imaju svoje veze, posao se proširio, dobar biznis koji im se omilio. Kada u Uredu državne uprave zatražite uvid u predmet, izbace Vas van jer niste stranka u postupku iako imate vlasničke listove. Upravo ovakvim postupanjima dosta je vlasništva otuđeno i pokradeno, što privatnog, što državnog.

Činjenice očito nisu bitne, kao da dotični nije građevinski inspektor već radi u burekdžinici i peče burek, pa nije upoznat sa Zakonom o gradnji.


Zadar - Miškovići, 1. ožujka 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #