STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

14.03.2017., utorak


OVRŠNI ZAKON KAO GENERATOR NEREDA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

OVRŠNI ZAKON KAO GENERATOR NEREDA

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-ovrsni-zakon-kao-generator-nereda/



Pomoću Ovršnog zakona Republike Hrvatske Hrvati su postali žrtve zakona koje su pisali i pišu okupatori Hrvatske, uz asistenciju Hrvata pojedinca kao njihovih produženih ruku. Kada se zakoni ne pišu radi opstojnosti - hrvatskog naroda, strada domoljublje i rodoljublje. . . kao čuvari života. Perfidno, ako ne i perfidnije, kao i prije 1990-te pišu se u skladu s vremenom, dok su posljedice za Hrvate isto pogubne ako ne i pogubnije, jer se Hrvate i dalje progoni, uništavaju im se obitelji na razne načine, raseljava ih se, a natalitet je u stalnom opadanju - što je pokazatelj Hrvatima koliko su na pravom putu; kako je bilo u Jugoslaviji tako je i u "samostalnoj" Hrvatskoj.

Tako je i danas, nakon 25 godina kako je Hrvatska "samostalna", zakoni pokazuju da Hrvati ne odlučuju, već da su žrtve represivne i sudske vlasti po nalogu "političara" u Hrvatskoj, po kojima se i dalje sudi "nepodobnima" po "zakonu".

Svaki dan se ljudi javljaju kako se manipulira ovrhama, a da se uopće ne obavijeste na temelju čega imaju ovrhu, kada im se preko Financijske agencije blokira račun i tako se uništavaju obitelji na razne načine, kao i pravne osobe na isti način. I kada zatraže od istog tijela povrat u prijašnje stanje zbog propuštanja rokova za žalbu, koji je donio rješenje ili nalog na temelju kojeg je Financijska agencija blokirala račun kako bi dokazali svoje pravo. To isto tijelo ne odlučuje o žalbi nego drugo tijelo za koje uopće ljudi, a ni pravne osobe ne znaju kome dostaviti žalbu. Da bi se pravno snašao svaki blokirani morao bi imati odvjetnika. Dakle, ukupan broj blokiranih fizičkih i pravnih osoba u RH je oko 350 tisuća, odnosno trebalo bi imati 350 tisuća odvjetnika. To je i bio cilj onih koji su pisali Ovršni zakon da se fizičke ili pravne osobe ne mogu odmah snaći tko je nadležan za njihovu žalbu zbog povrat u prijašnje stanje zbog propuštanja rokova za žalbu i da ih se što duže vremenski rasteže, a sve kako bi što prije propali.

Često se manipulira i dostavama na temelju kojeg je akta ovrha donesena. Najvažniji postupak je uredna dostava kako bi stranke pravovremeno podnijeli žalbu. Zbog neuredne dostave grubo se krše odredbe Ustava Republike Hrvatske opisane u članku 18. Ustava RH, a kojima se jamči pravo na žalbu protiv pojedinačnih pravnih akata donesenih u postupku prvog stupnja pred sudom ili drugim ovlaštenim tijelom. Također, zbog neuredne dostave povrijeđuje se i ustavno pravo zajamčeno člankom 29. stavkom 1. Ustava, koji glasi: „Svatko ima pravo da zakonom ustanovljeni neovisni i nepristrani sud pravično i u razumnom roku odluči o njegovim pravima i obvezama, ili o sumnji ili optužbi zbog kažnjivog djela“.

Danas u Hrvatskoj vladajući HDZ i MOST hitno trebaju izvršiti izmjene Ovršnog zakona jer su to obećavali u svojim izbornim programima. Isti su dobili izbore da će promijenit ovršni zakon, a sada ga ne mijenjaju. Što se čeka? Da završi mandat pa da opet obećavaju izmjene ovršnog zakona i tako u nedogled. Je li to prevara birača neka prosudi hrvatska javnost.


Zagreb - Zadar, 14. ožujka 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.