STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

31.10.2015., subota


MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE PO ZAKONU DALO KONCESIJE OSOBAMA KOJIMA SE SUDI ZA PREVARU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE PO ZAKONU DALO KONCESIJE OSOBAMA KOJIMA SE SUDI ZA PREVARU



Nakon što je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao ugovor o osnivanju 50-godišnjeg prava služnosti na 60 hektara šumskog zemljišta u Buliću Buliću (k.o. Lišane Ostrovičke) kod Benkovca radi podizanja višegodišnjih nasada. S druge strane stola kao supotpisnik bio je Zlatko Čeljuska kojemu se zbog pokušaja prevara sudi u Zadru, Zagrebu i Šibeniku. Čeljuska se pojavio kao prokurist tvrtke "MAI ZADAR", a direktor tvrtke MAI ZADAR d.o.o. je Njemac Thomas Geissler.

Osim 60 hektara šumskog zemljišta u Buliću navedeni ugovor o osnivanju služnosti na šumskom zemljištu obuhvaća i površinu na 78,0846 hektara u k.o.Lepuri.

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava šumarstva, lovstva i drvne industrije izvjestili su dopisom mještane Bulića koji je potpisao Domagoj Križaj, pomoćnik ministra, u kojem navode

- „da je na temelju javnog poziva za podnošenje zahtjeva za osnivanje prava služnosti u šumi ili na šumskom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske radi podizanja višegodišnjih nasada i ispunjenih uvjeta temeljem istoga, Ministarstvo poljoprivrede donijelo Odluku o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama u k.o.Lišane Ostrovičke i k.o.Lepuri, u korist pravne osobe MAI ZADAR d.o.o. Također, da je Ministarstvo poljoprivrede cjeli postupak osnivanja prava služnosti transparentno, sukladno zakonskom i podzakonskom aktu te s istoimenom tvrtkom zaključilo Ugovor o osnivanju služnosti u šumi ili na šumskom zemljištu.“

Iz navedenog odgovora Ministarstva poljoprivrede je vidljivo da su sve afere i kriminalne rasprodaje imovine na šumskom zemljištu izvršeni po zakonu, koji su suprotni pravilima života jer se uništava hrvatsko stanovništvo na razne načine, te ih se prisiljava da se iseljavaju.

Prilog:

1. Dopis, očitovanje Ministarstva poljoprivrede



U Zadru, 31. listopada 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glasovi za HDZ, glasovi su za SDSS
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Glasovi za HDZ, glasovi su za SDSS



Nakon što se Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a izjasnio da je protiv Glavaševog HDSSB-a i Petrovog Mosta, ostavo mu je samo Milorad Pupovac i SDSS. Zbog toga je sadašnji HDZ obmana, a glasovi za njih su glasovi za SDSS. Pupovac, Aleksandar Vučić i Karamarko već su dogovorili koaliciju, a sada samo čekaju ishod rezultata. Garavi je izgubljen i više mu ne može nitko pomoći niti obredi crne magije.


Zagreb-Zadar, 31. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.10.2015., petak


MOST nezavisnih lista predstavio se u Benkovcu
MOST nezavisnih lista predstavio se u Benkovcu

http://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/most-nezavisnih-lista-predstavio-se-u-benkovcu/104432/



MOST nezavisnih lista predstavio je večeras u Benkovcu svoje kandidate za 9. izbornu jedinicu. Prvi na listi, Stipe Petrina rekao je kako su oni koji su nas vodili proteklih 25 godina u tome bili jako loši.

Doveli su nas u današnju situaciju koja je besperspektivna i bez ikakve budućnosti – poručio je Petrina te je pozvao birače da ovoga puta glasaju za treći opciju, njegovu listu Most.

Treći na listi, Zdenko Sarađen predstavio se kao uspješni poduzetnik iz zadarskog kraja. Prisiljen je kaže ući u politiku i to zbog sustava koji već 25 godina uništava sve što je dobro i pravo.

Peti na listi, Miljenko Marić rekao je kako svake godine u Hrvatskoj nestane grad veličine Knina. Most i njegovi partneri imaju rješenje, treba se okrenuti proizvodnji - poručio je M.Marić.

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.10.2015., četvrtak


ANALIZA ISKORIŠTENJA POSLOVNIH ZONA OPĆINE POLIČNIK
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ANALIZA ISKORIŠTENJA POSLOVNIH ZONA
OPĆINE POLIČNIK




Poslovna zona "Grabi"

Površina 40 hektara ili 400.000metra kvadratnih
Površina građevinskih parcela 35 hektara ili 350.000 metara kvadratnih.
Iskorišteno 12 parcela a 44 neiskorišteno.
Uz ovu "zonu" postoji i 64 stambeeeno poslovne parcele površine 43 hektara.
Iskorišteno 0 nula parcela.

Poslovna zona "IK Murvica" ZAPAD

Povšina 44 hektara ili 440.000 metara kvadratnih.

Ova "zona" je pretežito IK sa većinom parcela namjenjenih za STAMBENO POSLOVNE NAMJENE.
Ukupno ima 105 parcela od kojih je iskorištena samo 1 /jedna/.

Poslovna zona "Murvica jug"

Površine 43 hektara
Površina građevinskih parcela 32 hektara.
Ukupno 22 građevne parcele.
Iskorišteno 7 parcela a 15 parcela nije iskorišteno.

Zaključak: Od ukupno 78 parcela namjenjenih gospodarstvu iskorišteno je 19 parcela, a 59 parcela je još uvijek neiskorišteno.
Od ukupno 169 stambeno poslovnih parcela iskorišteno je samo 1 / jedna / parcela.

Sve i kad bi se pojavio investitor kojem treba veći prostor za recimo automobilsku doradu ili proizvodnju u tako iscjepanom i većinom rasprodanom prostoru nema mogućnosti osigurati prostor. Stoga nije bilo nužno u urbanističkom planiranju iscjepati prostor na tako veliki broj parcela. Ovo je rađeno isključivo radi pogodovanja pojedincima preprodaje zemljišta.

Posebno valja istaknuti da poslovne zone uopće nisu ustrojene niti registrirane pojedinačno ni zbirno.
Stoga ponovno valja zaključiti da se radi samo o prostornom planiranju i parcelaciji prostora za običnu prodaju po natječajima ad hok koji nemaju veze sa pozivanjem gospodarstvenika ili ciljanom promocijom radi investiranja.


Zadar, 29. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije


- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.10.2015., utorak


SHZ na parlamentarne izbore izlazi u sklopu MOST-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SHZ na parlamentarne izbore izlazi u sklopu MOST-a


Na listi MOST-a Miljenko Marić u devetoj izbornoj jedinici

SHZ na parlamentarne izbore izlazi u sklopu MOST-a jer smatramo kako je to najbolji način za sprječavanje rasipanja glasova i način da hrvatski narod izabere najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice. Naši koalicijski partneri NLSP i dr., usuglasili su za udruženje s Most-om, te ćemo zajedništvom pobijedit na ovim parlamentarnim izborima.

Na listi MOST-a je zamjenik predsjednika SHZ-a, Miljenko Marić i to u devetoj izbornoj jedinici.

Mi ćemo ovom listom vratili ljudima samopouzdanje da ne prolaze samo kandidati HDZ-a i SDP-a čije su posljedice u Hrvatskoj opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, neproglašenje Gospodarskog pojasa RH i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu. Programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada imaju iste kandidate i za predstojeće izbore. Hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.

Očekujemo da će hrvatski građani promijeniti dosadašnju praksu glasovanja za «velike» stranke i da će nam dati svoj glas, a time i šansu da pokažemo što znamo i možemo.


Zagreb - Zadar, 27. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.10.2015., nedjelja


ZAOKRUŽI LISTU BR.5 IX. IZBORNA JEDINICA
ZAOKRUŽI LISTU BR.5
IX. IZBORNA JEDINICA


https://www.facebook.com/Stranka-hrvatskog-zajedni%C5%A1tva-944262495628175/timeline/




- 22:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naknada za osnivanje prava služnosti na nekretninama u Buliću i k.o. Lepuri iznosi 1.509.993,75 kuna
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Naknada za osnivanje prava služnosti na nekretninama u Buliću i k.o. Lepuri iznosi 1.509.993,75 kuna



Dana 25. listopada 2015. godine mještani Bulića su održali prosvjed zbog novonastale situacije protiv kriminalne koncesije na šumskom zemljištu, te su na prosvjedu tražili od državnih institucija da ponište osnivanje 50-godišnjeg prava služnosti na 60 hektara šumskog zemljišta u Buliću (k.o. Lišane Ostrovičke) kod Benkovca jer je to suprotno zakonskim propisima o zaštiti prirode i radnji koje imaju negativan utjecaj na bogatstvo ili stanje prirodnog područja.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao je ugovor o osnivanju 50-godišnjeg prava služnosti na 60 hektara šumskog zemljišta u Buliću kod Benkovca radi podizanja višegodišnjih nasada. S druge strane stola kao supotpisnik bio je Zlatko Čeljuska kojemu se zbog pokušaja prevara sudi u Zadru, Zagrebu i Šibeniku. Čeljuska se pojavio kao prokurist tvrtke "MAI ZADAR", a direktor tvrtke MAI ZADAR d.o.o. je Njemac Thomas Geissler.

Osim 60 hektara šumskog zemljišta u Buliću navedeni ugovor o osnivanju služnosti na šumskom zemljištu obuhvaća i površinu na 78,0846 hektara u k.o.Lepuri.

Naknada za osnivanje prava služnosti na navedenim nekretninama Buliću i k.o. Lepuri ukupno iznosi 1.509.993,75 kuna.

Naknada u iznosu od 50.000,00 kuna je uplaćena na žiro račun Hrvatskih šuma d.o.o. Zagreb, a preostali iznos od 1.459.993,75 kuna ovlaštenik prava služnosti dužan je uplatiti u najviše tri jednogodišnje rate. Prvu ratu u iznosu 486.664,59 kuna potrebno je uplatiti najkasnije do 29. srpnja 2016. godine. Drugu ratu 486.664,58 kuna potrebno je uplatiti najkasnije do 29. srpnja 2017. godine. Treću ratu 486.664,58 kuna potrebno je uplatiti najkasnije do 29. srpnja 2018. godine.

Ovlaštenika prava služnosti u posjed uvode Hrvatske šume d.o.o.. O uvođenju u posjed Hrvatske šume d.o.o., dužne su sačiniti zapisnik kojega potpisuju obje strane. Primjerak zapisnika dostavlja se Ministarstvu.

POSLANO:

1. Hrvatskim šumama d.o.o.


U Zadru, 25. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 20:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.10.2015., petak


U BULIĆU PROSVJED ZBOG NOVONASTALE SITUACIJE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

U BULIĆU PROSVJED ZBOG NOVONASTALE SITUACIJE



U Buliću će se održati veliki prosvjed mještana, dana 25. listopada 2015. godine u nedjelju u osnovnoj školi u Buliću u 10,30 sati zbog novonastale situacije protiv kriminalne koncesije na šumskom zemljištu.



U Zadru, 23. listopada 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 19:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lista Stipe Petrina – IX izborna jedinica
Lista Stipe Petrina – IX izborna jedinica

http://portalsplita.com/2015/10/22/lista-stipe-petrina-ix-izborna-jedinica/


- 13:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2015., srijeda


ODGOVOR GRADA BENKOVCA O BROJU ČLANOVA MO BULIĆ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ODGOVOR GRADA BENKOVCA O BROJU ČLANOVA MO BULIĆ




Nakon što ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao je ugovor o osnivanju 50-godišnjeg prava služnosti na 60 hektara šumskog zemljišta u Buliću kod Benkovca radi podizanja višegodišnjih nasada. S druge strane stola kao supotpisnik bio je Zlatko Čeljuska kojemu se zbog pokušaja prevara sudi u Zadru, Zagrebu i Šibeniku.

Mještani Bulića su prije mjesec dana saznali za tu koncesiju, a peticiju je potpisalo protiv te koncesije oko 80 ljudi, skoro svi, osim članova Mjesnog odbora Bulića. Pošto jedino Mjesni odbor Bulić ima samo četiri člana, SHZ je zatražio od Grada Benkovca informaciju „Zašto Mjesni odbor Bulić ima samo 4 člana mjesnog odbora, a ne 5 kao po Statutu Grada Benkovca.


Poštovani,


Sukladno Vašem traženju, a temeljem Zahtjeva za pristup informacijama koji je Grad Benkovac zaprimio putem elektronske pošte od 16. listopada 2015. godine, dostavljamo Vam sljedeće podatke:
Izbori za vijeća mjesnih odbora na području Grada Benkovca provedeni su 18.05.2014. godine. Izborno povjerenstvo Grada Benkovca zaprimilo je samo jednu kandidacijsku listu Hrvatske demokratske zajednice za izbor članova Vijeća mjesnog odbora Bulić od 5 kandidata koji su ujedno dobili mandat. Vijeće mjesnog odbora Bulić imalo je 5 vijećnika, međutim, dana 28.09.2015. godine Frane Božina podnio je ostavku na dužnost člana Vijeća mjesnog odbora Bulić.

Članak 8. stavak 2. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Benkovca propisuje: "Člana vijeća izabranog na stranačkoj listi zamjenjuje neizabrani kandidat s liste sa koje je izabran član, a kojeg odredi politička stranka koja je predlagatelj liste:"

Frane Božina izabran je sa stranačke liste pod rednim brojem 5., te zbog navedenog Mjesni odbor Bulić nije u mogućnosti primjeniti prethodno citiranu odredbu. Iz navedenog razloga mjesni odbor Bulić više nema 5 vijećnika.

S poštovanjem,

REFERENT ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU I
PROTOKOL

Stela Filipi

POSLANO:

1. Ministarstvu uprave


U Zadru, 21. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2015., utorak


Lista Mosta za IX izbornu jedinicu
Lista Mosta za IX izbornu jedinicu



Platforma nezavisnih lista Most koju predstavlja Božo Petrov iz Metkovića predala je jučer DIP-u svoje kandidacijske liste.

Nositelj liste u IX izbornoj jedinici je primoštenski načelnik Stipe Petrina.

U nastavku donosimo cijelu listu:

1. Stipe Petrina,Primošten
2. Miro Bulj, Sinj
3. Zdenko Sarađen, Stankovci
4. mr.sci. dr.stom. Milija Baldić Lukšić, Kaštel Stari
5. mr.sci pravnih znanosti Miljenko Marić, Zadar
6. Mile Marasović, Šibenik
7. Iris Ukić Kotarac dipl.iur. , Šibenik
8. Branko Đelalija dipl.oecc, Unešić
9. Lucija Cvitan, prof. hrvatskog jezika i književnosti, Tribunj
10. Dajana Sokol Keranović, Knin
11. Dijana Rinčić dipl.iur, Poljica Marina
12. Dušan Đula, Otok kod Sinja
13. Hermina Nakić Crljen dipl.iur., Šibenik
14. Ivan Barišić, Omiš

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mjesni odbor Bulića u gradu Benkovcu djeluje nelegalno
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Mjesni odbor Bulića u gradu Benkovcu djeluje nelegalno



Na službenim stranicama Grada Benkovca pod rubrikom Mjesni odbori navedeni su predsjednici i članovi Vijeća mjesnih odbora http://www.benkovac.hr/images/stories/dokumenti/tablica%20-%20predsjednici%20mo%202015%20najnovije.pdf . Međutim jedino Mjesni odbor Bulić ima četiri člana, a drugi mjesni odbori imaju od 5 do 7 članova. Tako MO Bulić ima predsjednika Marinko Rubelj i tri člana Josipa Rubelj, Blaženko Nakić i Ivica Rubelj .

Prema članaku 73. Statuta Grada Benkovca broj članova vijeća mjesnog odbora se određuje prema broju stanovnika na području mjesnog odbora i to: 5 članova u mjesnom odboru koji ima do 500 stanovnika, 7 članova u mjesnom odboru koji ima više od 500 stanovnika.

Iz priloženog je vidljivo da Mjesni odbor Bulića u gradu Benkovcu djeluje nelegalno, a njegov nadzor nadzire gradonačelnik Benkovca koji još nije reagirao po navedenom.


U Zadru, 20. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


- 13:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2015., nedjelja


BIROKRATSKE UREDBE ZA DRŽAVNE SLUŽBENIKE
BIROKRATSKE UREDBE ZA DRŽAVNE SLUŽBENIKE



Hrvatski državni službenici, u istitucijama vladara, uglavnom su po željama birokracije orijentirani, bez samoinicijative i inicijative, „uredbama “, kao Hrvati, formirani su po zakonima materije.Tako čovjeka postvare i želje im se ostvare, čovjek pomoću znanosti prilazi čovjeku kao materiji - stvari. Stilom kao što je i Ernest Mach filozof - mehanicist iskovao, „naučio,“ naviknuo Lenjina pa ga poslao u Rusiju kao operativca, koji se demonstrirao kao postvareni bezvjernik, odan potrebama inih eksploatatora.

Istom šablonom urušavan je i hrvatski narod od strane okupatora - eksploatira. Zato, nakon zla koje je haralo i još uvijek traje prema uredbama birokracije, Hrvatskoj trebaju prosvijećeni vladari, koji su prozrijeli varku pa da kao diktatori kadroviranjem popune državne institucije osvješćenijim Hrvatima. Jer hrvatski službenici u hrvatskim institucijama su navikli pa funkcioniraju kao da s njima i danas upravljaju neki okupatori. Nisu svjesni da su zamka Hrvatima i da djeluju, kao i prije pedeset godina, za interese okupatora - eksploatatora, za njihove ciljeve.

Tako su hrvatskim službenicima njihovi gospodari porušili čast i dostojanstvo, manipuliralirajući s njima, zato su djelovali protiv svoga naroda..., a nikada za opće dobro po pravilima Života.

Naročito bi šefovi hrvatskih institucija trebali znati da se čovjek teško odvikava, i navikava čak i na bolje, da se uljulja i radije djeluje po starim navikama. Ipak najveća čovjekova mana i vrlina jest što se može naviknuti ( ili odviknuti ) u sredini u kojoj živi. Dakle, s razlogom čovjek propada dok je zaneseno - naviknut po šabloni birokracije, tehnike i tehnokracije.

Posebno, kao antihrvati,su opasni hrvatski viši državni službenici kao nosioci vlasti, uključujući i crkvene, koji također djeluju po birokratskom uređenju, omađijani radi eksploatiranja demosa, svjetine, „mase“ . . , ponašanje im je odraz egoizma .. . , Inverzijom duša – tijelo, pa kao diverzanti uruše sami sebe. Eto, zašto i kako se čovjek samovoljno urušava, kada nije u skladu s voljom Stvoritelja trpi pritisak i odgovara za počinjena nedjela.

Dakle, tvorci birokracije su iz podzemlja, mraka - ekstremni po samovolji, a sve radi materijalnih koristi . . . maskiranjem se „sakrivaju“. Zaboravili su da razdvajanjem od volje Oca čovjek samovoljno lako odluta – izgubi se, nezaštićen je pa svoju bit podredi materiji.

Uz napomenu da je čovjek od samog začeća biće - odraz Života, suprotno znanstvenim poimanjima da je čovjek nakon rođenja „tabula rasa“. Dakle, po uredbama birokracije čovjeka se urušava da funkcionira po stvaranim uvjetima i po usamljenoj volji čovjeka, po željama materijalista – eksploatatora, pomoću tehničkih medija - sve usmjereno za navikavanje čovjeka. Primjer je u Hrvatskoj sudstvo koje očito funkcionira po samovolji i uredbama hrvatske birokracije, koja umišlja i sudi u ime interesa . . .

Samo je Stvoritelj između dobra i zla. A opraštanje i neopraštanje samo je zamka, po naviknutom shvaćanju, čovjeku koji po vlastitoj volji, iz neznanja prihvaća pritisak i trpi. Znači, kada je čovjek na strani dobra - Oca oprašanjem samovoljnom grješniku njegova nedjela se vraćaju kao bumerang. Čovjek, neprihvaćanjem udice odbaci pritisak zla, pa s grješnikom nema ništa, već zaštitnik Otac koji će mu suditi, koji je uvijek između dobra i zla.

Dakle, kada je volja čovjeka usklađena s voljom Stvoritelja on nema ništa sa zlom, nema se čega bojati i može živjeti neopterećeno, i tako ne dopušta da mu se približi, potom pritišće i iscrpljuje. Zlu nije želja da se čovjek oslobodi od nametnutog pritiska i da Bog posreduje. Lukavo zlo kako kada ostvaruje ciljeve i prema situaciji - potrebi, ovisi koliko je čovjek budan i oprezan. Tako ponekad se zlo nametne preko žene da i više urušava; preko strasti, nagona, sile kao pravde, prevara i . . . Maskirano zlo, poznajući narav muškarca i žene, kombinira udice prema njihovim željama,pa navikavanjem ostvaruje cilj, a što uredan čovjek može lako vidjeti, svjetovnim i duhovnim očima.

Eto, kako svaki okupator svojim mehanizmima pokušava uništiti izrazite muškarce jedne zajednice, i to pomoću slabih jedinki obezglavi narod. Znači, birokraciju kao mašineriju predstavljaju dirigirano slabi pojedinci iz jedne zajednice, koji su skloni služiti protiv svoje zajednice, a nametnu se i djeluju gdje je nered . . , po neodlučnu i zato slabu čovjeku.

Na kraju, strada muškarac i žena, jer nisu bili u funkciji svoje prirode. U Hrvatskoj doista sve funkcionira po kriterijima birokracije, pomoću odabiranih žena ili muškarca za funkcije koje ne mogu obnašati. Tako zlo prevari i zanesenu ženu koja proturiječi Životu, koja rađanjem lako pobjedi zlo. Eto zašto i kako birokracija – demokracija manipulira demosom, dok razara jednu zajednicu pa likuje . . .

A čovjek kao biće ne može bez svoje zajednice na Zemlji, samo u zajedništvu-zajednici može funkcionirati, i to kada je volja čovjeka usklađena s voljom Oca, tj. pravilma Života. Znači da po navikama i samovolji svojoj čovjek strada, gubi smisao, propada sa svojom zajednicom –državom . . .

Kormilareći, čovjek počne plutati kada ne živi po pravilma Života, zaboravi da je zaštićen samo dok je u skladu s voljom Stvoritelja, kao garancijom da se neće nasukati. Dakle, pravila Života i izvlače čovjeka iz loših navika, naviknutog poimanja, po zakonima stvari i tehnike, koje čovjeka okončaju pored beskonačnog Života. Eto kako samovoljan čovjek postane rob po računici lukavog zla, zbog svojih egoističkih i sitnih tjelesnih užitaka, ali posluži i kao opomena u prostoru i vremenu, dok samovoljno pluta u panici, strahu i mraku, samovoljno po svojoj logici umišlja. ..

Na kraju, očigledne su posljedice državnih službenika, po uredbama birokracije, i na hrvatskim prostorima: prazne kuće, nema čovjeka, nema djece... A gdje je čovjek nestao, gdje su djeca . . natalitet? Rekapituliranjem, brodolomaci trebaju vidjeti uzroke lomljave u olujema. . . neuredna samovoljna kormilara. . .

Zašto se izgubila intuicija vodiča. . . , zašto su loši kormilari mediji privida, egoisti i robovi. Zašto su bez samoinicijative i inicijative dostojne čovjeku?
Zato, konkretno u Hrvatskoj, u ime Života, potreban je prosvjećeni Hrvat diktator, koordinator radi navikavanja kako Hrvatu živjeti, raditi - po pravilima Života, po volji usklađenoj s voljom Oca, a ne po pravilima umišljena čovjeka, koji ne zna da po djelima sam sebi sudi...

Spašava vjera u Život, po spoznaji, a adekvatno se nagrađuje zadovoljstvom po djelima. Nagrada je natalitet, mjerilo jedne zajednice i pokazatelj koliko to jedna zajednica zasluži, po samokritičnosti...

Zagreb, listopad 2015.

dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta- ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.10.2015., četvrtak


Mještani ne mogu legalizirati kuće, a drugima se daje zemlja u koncesiju
Mještani ne mogu legalizirati kuće, a drugima se daje zemlja u koncesiju

http://www.zadarskilist.hr/clanci/15102015/mjestani-ne-mogu-legalizirati-kuce-a-drugima-se-daje-zemlja-u-koncesiju


Mještani Bulića tvrde da se odobrenom koncesijom zatvaraju vrata cijelom selu

Krajem srpnja ove godine potpisan je ugovor između Republike Hrvatske i trgovačkog društva Mai Zadar Zlatka Čeljuske, kojemu je zemlja dana u koncesiju na 50 godina

Ne damo rasprodaju djedovine, poručili su mještani naselja Bulić nakon što su doznali da je je 60 hektara šumskog zemljišta preko kojeg i na kojem više od 80 godina oni vrše ispašu svoje stoke - koncesijom dodijeljeno Zlatku Čeljuski.

Peticiju protiv ovog poteza potpisalo je 80 mještana, dok sveukupan broj mještana ovog naselja se kreće oko 115, kazano je jučer na novinskoj konferenciji u prostorijama udruge Solidarnost.

Spomenuto šumsko zemljište je prema očitovanju Grada Benkovca odlukom Vlade RH predviđeno za osnivanje služnosti na šumi i šumskom zemljištu zbog podizanja trajnih nasada.

- Uvidom u zemljišne knjige, došli smo do saznanja da je 29. srpnja 2015. godine između Republike Hrvatske zastupanoj po ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini i trgovačkog društva Mai Zadar zastupanom po prokuristu Zlatku Čeljuski potpisan ugovor o osnivanju služnosti na vrijeme do 50 godina radi podizanja višegodišnjih nasada i to vinograda, voćnjaka i maslinika, stoji u odgovoru Grada Benkovca.

Mještani su za to doznali, kažu, tek kada se zemlijšte nedavno počelo označavati, nakon čega su krenuli u istragu što se događa. Marijan Roščić iz Bulića ističe kako će, ukoliko se spomenuto područje ogradi i zatvori, on morati prodati svojih 50 ovaca i 20 koza.

- Evo, kada bi sad došli tamo na teren, tamo ćete naći blago. Tu zemlju mještani od pamtivijeka koriste za potrebe blaga. Svoju djecu školujem zahvaljujući blagu. Sada nemamo gdje, kazuje Roščić, dodajući kako „su ih prošlih godina napadali vukovi, no ovo je sad i gore od vukova".

Nikola Nekić koji je držao 50 do 60 ovaca, ovakvim potezima, kaže, gubi sve.

-Imam kuću na općenarodnoj imovini. Mislio sam da je to moja djedovina i tu sam ju sagradio prije 50-60 godina. Sada, koliko god se trudio ne mogu je legalizirati. Zvao sam vještake, geodete, svjedoke koji su ispitani... Ne pomaže. Ovo što se događa sada može zatvoriti vrata cijelom selu. S mojim kozama sam školovao djecu, kako će današnji ljudi tamo školovati svoju? - pita se Nekić, dodajući kako bi mladi u Buliću i ostali, ali ne mogu dobiti kuće. No zato drugi, kaže, mogu dobiti koncesije.

Spomenuta zemlja nalazi se iznad kuća mještana i kroz nju prolaze putevi preko kojih gone stoku do njihove zemlje.

- On sada može zatvorit vrata cijelom selu, pojašnjava Nekić.

Zbog ovog problema mještani Bulića će se obratiti i nadležnom ministarstvu, u nadi da će uspjeti skrenuti pozornost na njihov, od životne važnosti, značajan problem.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.10.2015., srijeda


Još uvijek im vjerujete???
Još uvijek im vjerujete???


- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Potrošeni milijuni kuna za vodovodnu mrežu u Paljuvu, a kraj se ne nazire
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Potrošeni milijuni kuna za vodovodnu mrežu u Paljuvu, a kraj se ne nazire



U pojedinim lokalnim samoupravama Zadarske županije pritužbe ljudi su sve veće, a neki njihovi čelnici obnašaju vlast uzastopno i po pet mandata.
Tako je i slučaj s općinom Novigrad u Zadarskoj županiji gdje mjesto Paljuv nema vodovodnu mrežu. Ona se gradi tamo već 5 godina i još nije gotova, a nitko ne zna kada će i biti jer Vodovodu Zadar i Općini Novigrad nikad dosta novaca.

Potrošeni su milijuni kuna, a kraj se ne nazire. Navodno, novaca opet nema. Prije će sagraditi neboder u Pekingu,visine 2000 m, nego vodovodnu mrežu u Paljuvu, koji ima 1900 stanovnika.
Do kada će netko biti na vlasti u državnoj službi i kada će shvatiti da treba raditi za dobrobit ljudi, a ne za svoj džep?

Novi trend uzimanja novaca od ljudi u općini Novigrad je i navodno sufinanciranje za katastarsku izmjeru zemljišta, gdje općina koja je kronično bez novaca, sada traži od vlasnika zemljišta u općini da po drugi put plate izmjeru svog zemljišta iako je to već napravljeno i svi podaci su u katastru. Znači, samo uzeti podatke iz katastra i unijeti u zemljišne knjige.

Do kada će se trpjeti samovolja lokalnih šerifa i do kada će ljudi takvih općina trpjeti nekontrolirano uzimanje i lopovsko trošenje novaca od strane njima izabranih službenika?


Zadar, 14. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.10.2015., ponedjeljak


Predsjednik Mjesnog odbora Vukšić učestalo krši pravila ne sazivajući vijeće
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Mjesnog odbora Vukšić učestalo krši pravila ne sazivajući vijeće



Vijeće mjesnog odbora Provića kod Benkovca je raspravljalo o potrebama i interesima građana sa područa mjesta Provića, te je dalo prijedlog da se uvede autobusna linija Vukšić-Prović-Vodice-Šibenik, a da prijevoz putnika na navedenoj relaciji obavlja Autotrasport Šibenik.

Takov prijedlog je trebao dati i Mjesni odbor Vukšić, ali je predsjednik MO Vukšić Marko Ledenko zv. Mane bez ikakvog raspravljanja na svoju ruku odlučio bez vijeća protiv navedene autobusne linije izjavivši „Da roditelji iz Vukšića ne žele da se djeca voze sa starijima“.

Marko Ledenko zv. Mane izmišlja da roditelji iz Vukšića ne žele da se djeca voze sa starijima i tako učestalo krši pravila mjesnog odbora ne sazivajući vijeće.

Nakon što je uništena poljoprivredna i tvornička proizvodnja na području Vukšića, a nije izgrađen ni vodoopskrbni sustav ni Društveni dom zajedno sa ogrankom gradske knjižnice u Vukšiću, a sadašnji predsjednik Mjesnog odbora Vukšić je još i protiv autobusne linije. Što više reći na ovo?

U Zadar, 12. listopada 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

STIPE PETRINA: Država je u tolikom dugu da za buduću vladu neće ostati ništa
STIPE PETRINA: Država je u tolikom dugu da za buduću vladu neće ostati ništa



Jučer se u primoštenskom hotelu ‘Zora’, održala konvencija potpisivanja dokumenta otvorenog partnerstva Nezavisne liste Stipe Petrina, stranke Loza, Braniteljsko domoljubne stranke, Nacionalnih Demokrata, Stranke Hrvatskog zajedništva, Hrvatske stranke nezaposlenih, Nezavisnih lista D.Đule, M.Skračića, Z.Sarađena, M.Šimundića i drugih.

Stipu Petrinu došli su podržati ljudi iz svih krajeva svijeta. Konvenciji su prisustvovali Paško Kačinari, Karlo Starčević te gospodin Darko Oreč, član braniteljsko domoljubne stranke koji trenutno živi u Australiji.

-Nema sumnje dragi prijatelji da su pred nama ključni izbori, nema sumnje da je 25 godina jedan okrugli jubilej koji nas upozorava da ono što se do sada događalo ili je stvarno dobro ili loše. Ja neću davati sud, to će narod. U svakom slučaju, kad smo se tu okupili nisu nam baš bile šanse sjajne. Skupili smo se tu da probamo razbiti polaritet dviju političkih stranaka kojima dirigiranih iz jednog centra koji 25 godinu sustavno uništavaju što nam je lijepo i sveto u Hrvatskoj nam domovini, u Hrvatskoj nam državi i što da vam kažem, 25 godina neuspjeha nasuprot toga, kaže se ne može se bolje i svi se hvale, i uvijek traže ponovno povjerenje. Možda je to njima super i odlično, ali vjerujem da narodu nije- ovim riječima obratio se nazočnima Stipe Petrina.

Dotakao se Petrina javnog duga i vrijednosti hrvatske imovine.

– Prije četiri godine, hrvatska imovina bila je vrijedna 60 milijardi eura, a danas je imovina naše zemlje svega 32 milijardi eura. Kada dođu kamate što će ostati vladi iza? Neće ništa-zaključio je Petrina.

Njegov program ima četiri bitne točke a to su reindustrijalizacija, reagrarizacija, uređenje državne uprave, regionalne i lokalne te gospodarenje prostorom.

-Trebamo predah da stvorimo nove vrijednosti i sve će krenuti boljim pravcem. Pitanje je samo ima li političke volje za promjene. Dolaskom ovdje složili ste se za promjene, sada učinimo korak dalje i pokažimo da možemo-ovim riječima Petrina je zaključio svoje izlaganje te izazvao pljesak više od 500 nazočnih.
- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2015., nedjelja


Objava biračima za izbore za zastupnike u Hrvatski sabor
Objava biračima za izbore za zastupnike u Hrvatski sabor


https://uprava.gov.hr/vijesti/objava-biracima-za-izbore-za-zastupnike-u-hrvatski-sabor/14384



Do srijede, 28. listopada 2015. godine mogu se podnijeti zahtjevi za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta
Predsjednica Republike Hrvatska donijela je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Izbori u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju 8. studenoga 2015. godine, a u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u subotu 07. studenoga 2015. i nedjelju 8. studenoga 2015. godine.

Pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu svog prebivališta, svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, a u subotu 24. listopada 2015. godine u vremenu od 8,00 do 14,00 sati. Detaljnije obavijesti bit će objavljene na internetskim stranicama nadležnih ureda. Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u registru birača mogu se podnositi zaključno do srijede 28. listopada 2015. godine.

Pozivamo pripadnike nacionalnih manjina, koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti pred nadležnim uredom.

Uvid u registar birača

Na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, biračima je omogućeno glasovanje izvan mjesta prebivališta. Zahtjevi za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, mogu se podnijeti zaključno do srijede 28. listopada 2015. godine. Zahtjevi se mogu predati neposredno u pisanom obliku, poslati poštom ili na e-mail adresu ureda. Nadležni uredi u Republici Hrvatskoj će na dan 28. listopada 2015. godine zaprimati zahtjeve do 16,00 sati.

Birači koji imaju prebivalište u Republicu Hrvatskoj

ako žele glasovati u Republici Hrvatskoj zatražit će PRIVREMENI UPIS za mjesto, gdje će se zateći na dan održavanja izbora, u nadležnom uredu neovisno o mjestu upisa

ako žele glasovati u inozemstvu, zatražit će PRETHODNU REGISTRACIJUu nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske ili u nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj

Iznimno, birači mogu u nadležnom uredu, u kojem su upisani u registar birača, zatražiti POTVRDU ZA GLASOVANJE IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA s naznakom mjesta boravka u Republici Hrvatskoj odnosno države i diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Hrvatske na kojem će se zateći na dan izbora, a temeljem koje će moći glasovati na za to određenom biračkom mjestu u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

birači koji imaju e-osobnu iskaznicu ili su podnijeli zahtjev za izdavanjem iste, ne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e– osobne iskaznice. Ukoliko žele glasovati na području drugog diplomatsko-konzularnog predstavništva odnosno u Republici Hrvatskoj, podnijet će zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.

birači koji nemaju e-osobnu iskaznicu i nisu podnijeli zahtjev za izdavanjem iste (s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske) kako bi glasovali, u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj, moraju se aktivno registrirati.

Zahtjev za aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije, birači podnose najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u inozemstvu odnosno nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj, ako će na dan održavanja izbora boraviti u Republici Hrvatskoj.

Adresar nadležnih ureda u Republici Hrvatskoj


Diplomatske misije i konzularni uredi RH u svijetu

Podnošenje zahtjeva za privremeni upis, aktivnu i prethodnu registraciju putem sustava e-Građani
Biračima je putem sustava e-Građani omogućeno podnošenja zahtjeva za:

privremeni upis izvan mjesta prebivališta,
aktivnu registraciju i
prethodnu registraciju.

Birači bez prebivališta u Republici Hrvatskoj putem sustava e- Građani mogu dojaviti odnosno ažurirati podatke u registru birača o adresi u inozemstvu.

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.10.2015., subota


RAZOTKRIVEN "PREOBRAĆENIK" ZDRAVKO TOMAC
RAZOTKRIVEN "PREOBRAĆENIK" ZDRAVKO TOMAC

http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/zdravko-tomac-pokusava-se-vratiti-u-sdp-841026


Zdravko Tomac pokušava se vratiti u SDP

Očekivali smo žešću reakciju Tvrtka Dolića, ali je ona izostala. Veli da je sretan kao dijete što se sve tako dogodilo, što je konačno prozvan kao udbaš, i to baš od Zdravka Tomca, koji je 1971. među prvima prešao na "pobjedničku stranu" - to radi cijeli svoj život.

U svome pismu tjedniku 7Dnevno i portalu dnevno.hr naš bivši kolumnist prof. dr. Zdravko Tomac prosvjeduje zbog naših tekstova o Tomislavu Karamarku, a izravno proziva samo tekst Tvrtka Dolića “Vrijeme je da obnovimo ustaški pokret”, koji možete ponovno pročitati na donjoj poveznici i sami dokučiti što to smeta “desničara Zdravka Tomca”.

Tekst Tvrtka Dolića iz tjednika 7dnevno broj 81 uopće ne spominje Tomislava Karamarka i HDZ, nego kritizira SDP i Zorana Milanovića. Stoga se mnogi naši čitatelji pitaju što stvarno smeta Zdravka Tomca? Tekstovi kritički okrenuti protiv Karamarka i HDZ-a ili ipak oni koji kritiziraju Milanovića i SDP? Vraća li se Tomac u SDP, odnosno u svoju više puta bezuspješno reformiranu Partiju kameleona? Zoran Milanović na sva zvona hvali Franju Tuđmana, a u tjednu pred izbore namjerava pohvaliti i Zdravka Tomca.

“Na stranici 18. i 19. bez upitnika objavljuje se preko dvije stranice naslov ‘Vrijeme je da se obnovi ustaški pokret’, koji se sjajno uklapa u kampanju udbaša koji se najviše vesele kada mogu naći kakve takve dokaze da bi pobjeda Karamarka značila povratak ustaša.” – napisao je Tomac. Pročitajte prozvani tekst Tvrtka Dolića, pogledajte i njegovu opremu u tjedniku 7dnevno, ako ste sačuvali primjerak. Bit će vam posve jasno što to smeta “preobraćenog Zdravka Tomca”.

Očekivali smo žešću reakciju Tvrtka Dolića, ali je ona izostala. Veli da je sretan kao dijete što se sve tako dogodilo, što je konačno prozvan kao udbaš, i to baš od Zdravka Tomca, koji je 1971. među prvima prešao na “pobjedničku stranu” – to radi cijeli svoj život. Svako zlo za neko dobro – Dolić veli da ga susjedi najedanput poštuju. “Svi mi se nešto ispričavaju i iskreno pitaju za zdravlje. Znate, svatko treba kvalitetnu preporuku, a na mene osobno terapijski djeluje sama ta svijet da me prijatelji vide kao dobro umreženu osobu.”
- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2015., petak


Zadarsko sudstvo umočeno u institucionalni kriminal
Zadarsko sudstvo umočeno u institucionalni kriminal

Prva prezentacija programa Stipe Petrine u Zadru počela je vrlo vatreno, s obzirom da je govorio o korupciji u institucijama vlasti i pravosuđu, ocijenivši kako je "Zadar šaptom pao"

http://www.zadarskilist.hr/clanci/08102015/zadarsko-sudstvo-umoceno-u-institucionalni-kriminal



Čelnik Nezavisne liste i načelnik općine Primošten, Stipe Petrina, u srijedu je u Zadru došao po 5.000 glasova koliko je ocijenio da mu treba za ulazak u Sabor. Udruga bivših zaposlenika Solidarnost Zadar predstavila ga je kao nositelja liste za IX. izbornu jedinicu kojega će podržati na izborima za Sabor. Petrinu su na konferenciji podržali i predsjednik Udruge, Petar Smokrović, te predsjednik Stranke hrvatskog zajedništva, Miljenko Marić.

Prva prezentacija programa Stipe Petrine u Zadru počela je vrlo vatreno, s obzirom da je govorio o korupciji u institucijama vlasti i pravosuđu, ocijenivši kako je "Zadar šaptom pao".

- Što znam o Zadru? Isto što i vi. Vidite i sami na što vam Zadar sliči. Kako je grad, koji je simbol košarke, mogao pasti Turcima u ruke bez povlačenja jatagana? - izjavio je Petrina, dodajući kako o Zadru zna i toliko da je "zadarsko sudstvo umočeno u institucionalni kriminal".

- Nemam konkurencije u IX. izbornoj jedinici. Neka se ova jedinica upita što su to Karamarko ili Ostojić učinili za nju? Gospodin Karamarko je 25 godina dio sustava ove zemlje, pa bi me zanimalo neka objasni što je to dobroga ova zemlja doživjela od njega? - zapitao je Petrina, a o tome što očekuje na parlamentarnim izborima, otvoreno će:

- Ako Bog da, 16.000 glasova ili dva mandata, ali primarno nam je ući u Sabor.

Na svom prvom predstavljanju u Zadru iznio je četiri točke izbornog programa, a to su reindustrijalizacija, reorganizacija, kompletna rekonstrukcija državne uprave i gospodarenje prostorom.

- Moja nezavisna lista je druga politička snaga u Šibensko-kninskoj županiji. Ako uđem u Sabor, a uvjeravam vas da hoću, ispoštovat ću sve rečeno, jer ja ne lažem, ne varam i ne kradem i imam najbolje rezultate u Hrvatskoj. Zato općinu Primošten kopiraju i lijevi i desni - zaključio je primoštenski načelnik.
- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.10.2015., četvrtak


STIPE PETRINA O KK ZADAR: "Tko je dopustio da simbol grada padne u turske ruke bez povlačenja jatagana!?"
STIPE PETRINA O KK ZADAR: "Tko je dopustio da simbol grada padne u turske ruke bez povlačenja jatagana!?"

http://www.zadarski.hr/zupanija/clanak/id/13337/stipe-petrina-o-kk-zadar-tko-je-dopustio-da-simbol-grada-padne-u-turske-ruke-bez-povlacenja-jatagana



Košarkaški klub je simbol Zadra i meni nije jasno tko je dopustio da padne u turske ruke bez povlačenja jatagana!?

Zapitao se to načelnik Primoštena Stipe Petrina na konferenciji za novinare održanoj u Zadru na kojoj je Udruga Solidarnost, koja okuplja radnike iz pretvorbom i privatizacijom devastiranih zadarskih poduzeća, najavila kako će na parlamentarnim izborima podržati Nezavisnu listu Stipe Petrine. Načelnik Primoštena je rekao da mu je na prošlim izborima nedostajalo 1.500 glasova za ulazak u Sabor, iz čega je postalo očigledno da ovog puta "širi bazu" ne bi li postao saborski zastupnik.

Petrina je izračunao da mu uz izlaznost od 62 posto za jednog zastupnika treba 12.500 glasova, a ankete mu trenutno daju oko 16.000 glasova. Primarni mu je cilj ući u Sabor, a s dva zastupnika bi bio prezadovoljan.

- Mračni centri moći odlučuju o našoj sudbini jer se mi ne znamo ujediniti. Vjerujem da će ovog puta biti drugačije, nakon 25 godina sustavnog uništavanja. Što je Karamarko dosada učinio za IX izbornu jedinicu? On je 25 godina dio sustava ove zemlje, pa me zanima što je pozitivnoga od njegovog rada ova zemlja doživjela, a ja ću objaviti što je katastrofalnog doživjela. Isto vrijedi i za Ranka Ostojića, rekao je Petrina.

Po njegovoj je ocjeni "zadarsko sudstvo umočeno u institucionalni kriminal", izgradnja "Kalmetine" je bila odličan potez, ali je njena cijena sa 160 skočila na 480 milijuna kuna, a Hrvatska za 25 godina nije uspjela autoput dovesti do Dubrovnika.

- Ne lažem, ne varam, ne kradem i u Primoštenu imam najbolje rezultate od svih općina u Hrvatskoj, poručio je Petrina pred 15-ak članova zadarske Udruge Solidarnost podvlačeći da su reindustrijalizacija, reaagrarizacija i rekonstrukcija javne uprave temelji njegovog programa. Županije kao žderače novca treba ukinuti, kao i nerentabilne općine, te otpustiti trećinu zaposlenih u državnoj upravi, rekao je Petrina.
- 21:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SRETAN VAM DAN NEOVISNOSTI
SRETAN VAM DAN NEOVISNOSTI



Danas 8. listopada slavimo Dan Hrvatske neovisnosti, u znak sjećanja na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio odluku o raskidanju svih državnopravnih veza s bivšom tvorevinom te dan kada su ostvareni svi potrebni uvjeti za slobodan razvoj i punopravno sudjelovanje Republike Hrvatske u međunarodnim odnosima.

Tim povodom SHZ svim Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i iseljeništvu čestita Dan Hrvatske neovisnosti.

- 13:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mogli bi postati bezemljaši na svojoj djedovini, izađite na izbore
Stipe Petrina upozorava

Mogli bi postati bezemljaši na svojoj djedovini, izađite na izbore

Dobio je podršku udruge Solidarnost za nastup na izborima u 9. izbornoj jedinici

http://www.vecernji.hr/izbori2015/mogli-bi-postati-bezemljasi-na-svojoj-djedovini-izadite-na-izbore-1029293



Stipe Petrina u Zadru je dobio podršku udruge Solidarnost za nastup na izborima u 9.izbornoj jedinici. Obećao je da će ulaskom u Sabor biti njihov glas o propasti zadarskih tvrtki i radnih mjesta u Zadru.

– I u Zadru i u Šibeniku uništene su tvrtke i deseci tisuća radnih mjesta. Velike stranke neće provesti reindustrijalizaciju i reagrarizaciju, kao ni reformu javne uprave koju treba smanjiti za jednu trećinu. Mi ćemo ćemo postati bezemljaši na svojoj djedovini. Hrvatska nije pravna država, nego feudalna država u kojoj su udruženi korumpirani sustavi napravili inkviziciju 21.stoljeća. Mislim da je 25 godina dosta narodu da se otrijezni – rekao je Petrina.
- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.10.2015., srijeda


TIHOMIR JAKOVINA I ZLATKO ČELJUSKA POTPISALI UGOVOR O OSNIVANJU SLUŽNOSTI NA ŠUMSKOM ZEMLJIŠTU U BULIĆU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

TIHOMIR JAKOVINA I ZLATKO ČELJUSKA POTPISALI UGOVOR O OSNIVANJU SLUŽNOSTI NA ŠUMSKOM ZEMLJIŠTU U BULIĆU


Šumsko zemljište u Buliću

ODGOVOR GRADA BENKOVCA O ŠUMSKOM ZEMLJIŠTU U NASELJU BULIĆ



PREDMET: Dostava podataka o šumskom zemljištu u naselju Bulić

- dostavlja se

Poštovani,

Sukladno Vašem traženju, a temeljem Zahtjeva za pristup informacijama koji je Grad Benkovac zaprimio putem elektronske pošte od 2. listopada 2015. godine, dostavljamo Vam sljedeće podatke:
Što se tiče šumskog zemljišta na području naselja Bulić (k.o. Lišane Ostrovičke) Gradu Benkovcu poznato je da je odlukom Vlade RH dio katastarske čestice 199/2 i dio katastarske čestice 253 bio predviđen za osnivanje služnosti na šumi i šumskom zemljištu zbog podizanja trajnih nasada.
Uvidom u zemljišne knjige, došli smo do saznanja (što između ostalog možete i sami provjeriti) da je 29. srpnja 2015. godine između Republike Hrvatske zastupanoj po ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini (davatelj služnosti) i Trgovačkog društva MAI ZADAR d.o.o. Zagreb, Marjanovićev prilaz 6. zastupanom po prokuristu Zlatku Čeljuski (ovlaštenik prava služnosti) potpisan ugovor o osnivanju služnosti na vrijeme do 50 godina radi podizanja višegodišnjih nasada i to vinograda, voćnjaka i maslinika u dijelu čestice 199/2 u površini od 42 hektara i dijelu čestice 253 u površini od 18 hektara.
Iz svega navedenog vidljivo je da Grad Benkovac nije sudjelovao u niti jednoj radnji vezanoj uz navedenu površinu.


S poštovanjem,


REFERENT ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU I
PROTOKOL

Stela Filipi


Zadar, 7. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.10.2015., ponedjeljak


ZAŠTO KOMUNALNO DRUŠTVO PAG SRAMOTI ODVJETNIKE ZADARSKE ŽUPANIJE?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ZAŠTO KOMUNALNO DRUŠTVO PAG SRAMOTI ODVJETNIKE ZADARSKE ŽUPANIJE?



To je pitanje koje si postavljaju mnogi Pažani. O čemu se tu radi?
Zar ni jedno Odvjetničko društvo na Pagu ili u Zadarskoj županiji nije dovoljno dobro za Komunalno društvo Pag koje u ovo vrijeme, kada svi smanjuju svoje troškove, uzima za svoje sporove Odvjetničko društvo iz Ogulina.
Često se u vezi toga komentira stara poslovica: "Tko će kome, nego svoj svome".

Zar su odvjetnička društva na Pagu i u Zadarskoj županiji toliko loša ili se tu možda radi o nečem drugom?

Prijavite to Općini koja je dijelom i vlasnik Komunalnog društva, ali dobijete odgovor da oni nemaju ništa s tim. Pa tko ima?

Poznato je da Komunalno društvo radi izvan svih propisa i zakona o vodnom gospodarstvu i kada to prijavite institucijama na Pagu, nitko nije nadležan. Kada ih pozovete da izađu na teren i utvrde stvarno stanje na terenu, dobijete odgovor da nema potrebe, jer svu dokumentaciju imaju u Komunalnom društvu, a izlazak na teren je ipak trošak.

Od Ogulina do Paga ima 221 km i kada to pomnožimo s dva, trošak pristupa nije baš mali, a stranke u postupku dobivaju nepotrebne troškove pogotovo kad gube parnicu jer je Odvjetničko društvo iz Ogulina na sudu kao kod kuće. Sud prihvaća i udovoljava sve tužbe Odvjetničkog društva iz Ogulina pa čak i onda kada niste vlasnik, nemate nikakav ugovor s Komunalnim društvom, kada je priključak napravljen bez projektne dokumentacije... Nemate šanse dobiti parnicu jer Općinski sud u Pagu sudi po Ustavu RH.

Je li to razlog zašto Odvjetnička društva Zadarske županije nisu dovoljno dobra za Komunalno društvo Pag?


POSLANO:

1. Hrvatska odvjetnička komora


Zadar-Pag, 5. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2015., nedjelja


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

HERBICID U ŽUC-u ZADAR, VINILPLASTICI, VELETRŽNICI BENKOVAC...



Ovih dana na održanoj Skupštini Zadarske županije, županijska vijećnica je navela da je ove godine Županijska uprava za ceste Zadarske županije (ŽUC) u košnju trave uz ceste znatno manje potrošila novca, te da tretiraju travu herbicidima, a predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar joj je odgovorio da je HERBICID u rukama Ministarstva. Već ranije na kolegiju zadarskog župana Stipe Zrilića čelnici Županijske uprave za ceste Zadarske županije žalili su se da je sve manje novaca i da bi moglo dovesti do ukidanja ŽUC-a.

Čudno da ŽUC-u Zadar nije dostatan ni kredit od 25 milijuna kuna za herbicid koji je podigao od Privredne banke Zagreb prije nešto više od godinu dana.

Herbicid je već ranije uništio tvornicu Vinilplastika Zadar i Regionalnu veletržnicu Benkovac, a ista sudbina čeka i ŽUC Zadar.


Zadar, 4. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

- 13:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.10.2015., subota


NEZAVISNA LISTA STIPE PETRINA I SHZ SKLOPILI SPORAZUM O SURADNJI ZA PARLAMENTARNE IZBORE 2015
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NEZAVISNA LISTA STIPE PETRINA I SHZ SKLOPILI SPORAZUM O SURADNJI ZA PARLAMENTARNE IZBORE 2015



Nezavisna lista Stipe Petrina - NLSP i Stranka hrvatskog zajedništva - SHZ sklopili sporazum o suradnji za parlamentarne izbore 2015. godine.

NLSP i SHZ su suglasne da su im zajednički i prioritetni ciljevi zaštita suverenosti RH, zaštita prava, poboljšanje životnih i radnih uvjeta i poštivanje načela jednakosti hrvatskih državljana, oživotvorenje istinske demokracije, decentralizacija vlasti, zakonitost rada vlasti i pojedinačna odgovornost za taj rad, štićenje gospodarskih, kulturnih i političkih interesa Republike Hrvatske, očuvanje i razumno korištenje prirodnih bogatstava uz njihovu pravednu raspodjelu, očuvanje okoliša, zaštita socijalnih interesa građana i formiranje pozitivnih pretpostavki za sigurniji i bolji život mladih, a samim time i starijih, sve u Republici Hrvatskoj.

Veseli nas što je stasala generacija Hrvata koja je spoznala da je snaga u zajedništvu pa tako i djeluje.


Zagreb-Zadar, 3. listopada 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2015., četvrtak


Hrvatske šume predaju investitorima 300 hektara šumskog zemljišta u Buliću kod Benkovca radi realizacije njihovih špekulantskih projekata
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Hrvatske šume predaju investitorima 300 hektara šumskog zemljišta u Buliću kod Benkovca radi realizacije njihovih špekulantskih projekata


Šumsko zemljište u Buliću

Mještani Bulića kod Benkovca ogorčeni su i nervozni zato što im Hrvatske šume rasprodaju djedovinu, odnosno daju u zakup oko 300 hektara šumskog zemljišta koju su isti stoljećima čuvali baveći se stočarstvom i dr, a sada ga uzurpiraju neki stranci te se spominju investitori Nijemci, uz podršku investitora iz Hrvatske. Šumsko zemljište je zajedničko dobro čime se treba upravljati u javnom interesu, a ne predati ga investitorima radi realizacije njihovih špekulantskih projekata. Samo ćemo ostati bez šuma kao vrijednog resursa.

Uz mještane Bulića obišli smo navedeni teren i može se reći da je to najatraktivnije šumsko zemljište na području Zadarske županije. Hrvatske šume i navedeni investitori mjesecima snimaju iz aviona te označavaju teren raznim zastavicama i dr. Takav način ponašanja je katastrofalan za mještane Bulića jer im se označava do samih obiteljskih kuća te se mjesto Bulić ne može više prostorno širiti što će imati posljedice da će stanovništvo iseljavati.

Mještani se čude kako se po tom pitanju nije oglasila ni gradska vlast Grada Benkovca.

Pred same izbore mještani Bulića se spremaju na prosvjede.


Zadar, 1. listopada 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #