Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE PO ZAKONU DALO KONCESIJE OSOBAMA KOJIMA SE SUDI ZA PREVARU

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE PO ZAKONU DALO KONCESIJE OSOBAMA KOJIMA SE SUDI ZA PREVARU



Nakon što je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao ugovor o osnivanju 50-godišnjeg prava služnosti na 60 hektara šumskog zemljišta u Buliću Buliću (k.o. Lišane Ostrovičke) kod Benkovca radi podizanja višegodišnjih nasada. S druge strane stola kao supotpisnik bio je Zlatko Čeljuska kojemu se zbog pokušaja prevara sudi u Zadru, Zagrebu i Šibeniku. Čeljuska se pojavio kao prokurist tvrtke "MAI ZADAR", a direktor tvrtke MAI ZADAR d.o.o. je Njemac Thomas Geissler.

Osim 60 hektara šumskog zemljišta u Buliću navedeni ugovor o osnivanju služnosti na šumskom zemljištu obuhvaća i površinu na 78,0846 hektara u k.o.Lepuri.

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava šumarstva, lovstva i drvne industrije izvjestili su dopisom mještane Bulića koji je potpisao Domagoj Križaj, pomoćnik ministra, u kojem navode

- „da je na temelju javnog poziva za podnošenje zahtjeva za osnivanje prava služnosti u šumi ili na šumskom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske radi podizanja višegodišnjih nasada i ispunjenih uvjeta temeljem istoga, Ministarstvo poljoprivrede donijelo Odluku o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama u k.o.Lišane Ostrovičke i k.o.Lepuri, u korist pravne osobe MAI ZADAR d.o.o. Također, da je Ministarstvo poljoprivrede cjeli postupak osnivanja prava služnosti transparentno, sukladno zakonskom i podzakonskom aktu te s istoimenom tvrtkom zaključilo Ugovor o osnivanju služnosti u šumi ili na šumskom zemljištu.“

Iz navedenog odgovora Ministarstva poljoprivrede je vidljivo da su sve afere i kriminalne rasprodaje imovine na šumskom zemljištu izvršeni po zakonu, koji su suprotni pravilima života jer se uništava hrvatsko stanovništvo na razne načine, te ih se prisiljava da se iseljavaju.

Prilog:

1. Dopis, očitovanje Ministarstva poljoprivrede



U Zadru, 31. listopada 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


Post je objavljen 31.10.2015. u 16:36 sati.