STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

28.06.2014., subota


IL DALMATA: TALIJANSKI POVRATAK CALLELARGE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

IL DALMATA: TALIJANSKI POVRATAK CALLELARGE

http://www.dalmaziaeu.it/IlDalmata.aspx



Talijanski list «IL Dalmata», glasilo “Slobodne općine Zadar u egzilu” , dana 1. lipnja 2014. godine objavilo je tekst pod nazivom Povratak na ime Zara Callelarga (Torna a Zara il nome Callelarga), čiji je direktor Renzo De Vidovich poznati talijanski iredentista i neofašista.

U tekstu se navodi da je 11 tisuća Zadrana, a od čega 10 tisuća Hrvata potpisalo peticiju gdje se traži povijesno ime "Callelarga" koji bi zamjenio naziv Široka ulica koji je nametnuo Tito.

Koliko je članak tendenciozan vidljivo je po tome što talijanski list obmanjuje javnost da je hrvatski naziv Široka ulica nametnuo tito, a istima je poznato da je odluku o nazivu ulica kao i Široka ulica donijela SO Zadar na prijedlog stručnog i kompetentnog povjerenstva početkom 90-ih godina prošloga stoljeća kada je Hrvatska bila samostalna država. U povjerenstvu su bili istaknuti hrvatski profesori kao što je Profaca, Dunatov, Derossi...

Određena skupina građana koja se zaigrala hrvatskim identitetom grada Zadra, odnosno skupina koja pokušava mijenjati nazive ulica s hrvatskog na strani jezik preporučujemo da pročitaju navedeni talijanski članak pa će im biti jasno zašto se ruši hrvatski identitet grada Zadra.

IL DALMATA: Torna a Zara il nome Callelarga
1. lipnja 2014. godine


Undici mila degli attuali zaratini, di cui almeno dieci mila
sono croati, hanno firmato una petizione depositata al
Comune per chiedere che il nome storico “Callelarga” fosse
ripristinato per sostituire il nome “Široka ulica” imposto dai
titini. Per chi non č conoscitore delle lingue slave, “široka”
non ha nulla a che vedere con il vento di Scirocco, ma significa
semplicemente “larga”. Fin dai tempi del regime comunista
a Zara, in gran parte della Dalmazia e perfino nella Croazia
continentale, le orchestrine suonavano la canzone “Callelarga”
che poi altro non era se non il nostro “Adio Zara”, inno
dedicato dagli esuli zaratini alla loro cittŕ. Allora qualcuno
gridň allo scippo. Poi vi fu una seconda “Kalelarga” con una
musica diversa. Oggi dobbiamo prendere atto che queste
canzoni hanno contribuito a tenere vivo il nome Callelarga
che, peraltro, era correntemente adottato in cittŕ un po’ da
tutti. Speriamo che il Comune accolga la petizione popolare.



U Zadru, 28. lipnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NAČELNIK LONČAR ZAPOSLENIKU U OPĆINI: “Smeće jedno… j**o ti Bog mater… smrade… polomit ću ti sve kosti!”
NAČELNIK LONČAR ZAPOSLENIKU U OPĆINI: “Smeće jedno… j**o ti Bog mater… smrade… polomit ću ti sve kosti!”


NAČELNIK LONČAR ZAPOSLENIKU U OPĆINI ... - Znet
www.znet.hr/.../nacelnik-loncar-zaposleniku-u-opcini-smece-jedno-jo-ti-...
Prije 1 dana - NAČELNIK LONČAR ZAPOSLENIKU U OPĆINI: “Smeće jedno… j**o ti Bog mater… smrade… polomit ću ti sve kosti!” Objavljeno: 26.6.2014. u ...

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2014., četvrtak


TAJNIK LD «KUNA» POLIČNIK VRŠI PRITISAK NA PREDSJEDNIKA PODRUŽNICE SHZ POLIČNIK
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


TAJNIK LD «KUNA» POLIČNIK VRŠI PRITISAK NA PREDSJEDNIKA PODRUŽNICE SHZ POLIČNIK



Nakon što je SHZ dao priopćenje pod naslovom «Da li Lovačko društvo «Kuna» Poličnik radi po zakonu?», dana 26. 06. 2014. godine tajnik Lovačkog društva «Kuna» Poličnik, zanešen (opijen) funkcijom tajnika, Davor Vranić, nedolično demokratskom ponašanju, preko mobitela 091 3203200 vrši pritisak na predsjednika podružnice Stranke hrvatskog zajedništva Poličnik kako se to činilo neistomišljenicima – opoziciji i prošlih godina.

Da li Lovačko društvo «Kuna» Poličnik radi po zakonu?

Uvidom u financijsko izvješće udruge Lovačko društvo «Kuna» Poličnik vidljivo su prikazani njezini prihodi i rashodi za 2011. i 2013. godinu. Analizirajući određene podatke u navedenim financijskim izvještajima želimo ih javno prikazati da se vidi u što Lovačko društvo «Kuna» Poličnik troši kune.
Godišnji proračun udruge je oko 400.000,00 kuna.

Iz Financijskog izvješća za 2011. godinu svakom promatraču zapada u oči da je udruga Lovačko društvo «Kuna» Poličnik u rashodima prikazala izradu projekta za izgradnju lovačkog doma u iznosu 39.360,00 kuna, a udruga nije nikada započela s izgradnjom lovačkog doma.

Također i iz izvješća za 2011. godinu, tajnik udruge Davor Vranić je plaćen u ukupnom iznosu od 24.000,00 kuna, a uvidom u financijsko izvješće za 2013. godinu nema stavke da je plaćen tajnik društva preko 20.000,00 kuna. Članovi udruge navode da se naknada u iznosu za tajnika nije prikazivala za 2013. godinu iz razloga što isti prima mirovinu, naknadu u Lovačkom društvu «Kuna» Poličnik i što još čuva neko lovište uz naknadu pa da mu se ne bi oporezivali prihodi koji prelaze određeni limit za oporezivanje. Vranić je poznat po slučaju kada je 1998. godine u mjestu Polača nedaleko od Biograda kao pilot instruktor, za obuke učenika, upravljao helikopterom kada je usmrćen Šime Ražnjević. Šteta na helikopteru, koji je u potpunosti uništen, procjenjivala se na milijun američkih dolara, a o čemu su o tome tada izvješćivala hrvatska sredstva informiranja.


POSLANO:


1. USKOK- u


U Poličniku, 26. lipnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK



- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZAŠTO HRVATSKI TAJKUNI – OLIGARHI NE VRAĆAJU UKRADENO?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZAŠTO HRVATSKI TAJKUNI – OLIGARHI NE VRAĆAJU UKRADENO?



Stranka hrvatskog zajedništva, Udruga bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar i druge stranke centra i udruge organizirat će na jesen 2014. godine u Zadru prosvjedni skup za vraćanjem ukradenog i povratu nezakonito privatiziranih tvrtki koje su početkom devedesetih nezakonito privatizirane. U Hrvatskoj je 98 posto hrvatskih tvrtki nezakonito privatizirano, što znači da je tu privatizaciju moguće poništiti, a te tvrtke vratiti narodu.

Naivni branitelji žrtve su lukavih profitera – oligarha

Država kao koordinator – institucija dužna je stimulirati branitelje svoje zajednice. Sofističkim stilom pojedinci lukavo koriste institucije za osobne potrebe što je slučaj u Hrvatskoj, pa ne služe hrvatskoj zajednici. Eto zašto se lukavi pojedinci usude, pa izjavljuju da je Hrvatska slučajna država . . , isti su stasali iz timokracije u oligarhiju iz hrvatskog nereda.
Dakle, naivni branitelji su oni koji nisu u timokraciji i žrtve su lukavih ratnih profitera. Preostaje im dodatno žrtvovanje da bi se štitile potencijalne žrtve . . .
A žrtvovanje pretpostavlja red, rad i disciplinu u stvorenim uvjetima - zdravim odnosima čovjeku. U Hrvatskoj, nitko ne može bolje od Hrvata odrediti što će se raditi i kako odlučivati.

Uz napomenu da nikada nije dovoljno samokritike dok se djeluje - žrtvuje. Znači, ne umišljati već je dužnost čuvati i unapređivati uvjete života i braniti zajednicu od „branitelja“ profitera – timokracije – oligarhije, koja se i danas štiti neurednim državnim institucijama. Dakle, treba uvesti red u državne institucije, a svakojake profitere dovesti u red da bi čovjek mirno živio.

Koji apsurdi da iz rata i poslije rata po „zaslugama“ „branitelji“ postanu tajkuni – oligarsi, da su iste stimulirali vlastodršci također tajkuni – oligarsi, dok ih je čuvala policija . . . i čuva hrvatska policija.

Još apsurdnije, pripadnici timokracije - oligarhije se natječu, koristeći šablone bivših hrvatskih okupatora.

Sve što su tajkuni uz pomoć nadležnih iz institucija Republike Hrvatske ukrali ili devastirali tvornice, poljoprivredu i. . . trebaju vratiti hrvatskoj zajednici . . .


Zagreb – Zadar, 26. lipnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 13:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2014., srijeda


U Hrvatskoj i Sloveniji vlada kartel postkomunističkih oligarha'
FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

'U Hrvatskoj i Sloveniji vlada kartel postkomunističkih oligarha'

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/339814/U-Hrvatskoj-i-Sloveniji-vlada-kartel-postkomunistickih-oligarha.html


Izvor: Guliver/Getty Images , Autor:Katya Knyazeva

U Hrvatskoj i drugim bivšim komunističkim zemljama na vlasti su i dalje stare elite, tvrdi se u članku lista FAZ. Autor u tome vidi i razlog za rijetko kazneno gonjenje komunističkih zločina te preporučuje lustraciju, piše Deutssche Welle

'I dok se u baltičkim državama, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj još donekle uspjelo zamijeniti stare elite, u Rumunjskoj, Bugarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj su one skoro nedodirljive - u politici, gospodarstvu i pravosuđu, isto kao i u visokom školstvu i medijima', iznosi autor Karl-Peter Schwarz u svom članku 'Organizirano okretanje glave'objavljenom u jučerašnjem (24.6.) izdanju njemačkog dnevnog lista Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), prenosi Deutsche Welle.


Za ilustraciju navodi nekoliko primjera, između ostalih i slučaj rumunjske novinarke Ondine Ghergut, koju je nedavno američko Veleposlanstvo u Bukureštu odlikovalo za njezina istraživanja o političkoj korupciji i vezama komunističke tajne službe Securitate. No ta ista novinarka sada je u svojoj domovini osuđena na novčanu kaznu od 300.000 eura zato što je svojim pisanjem 'narušila ugled' jednog od bivših državnih odvjetnika, protiv kojeg se već vodi postupak zbog korupcije. 'Kod prosječne mjesečne plaće od oko 400 eura takva je presuda isto što i doživotni prisilni rad', zaključuje autor.

'Kartel postkomunističkih oligarha'

U članku se navode i porazni rezultati istraživanja 'Platforme europskog sjećanja i savjesti' koja koordinira djelovanje instituta i organizacija koji obrađuju povijest totalitarnih režima. '25 godina nakon godine promjena 1989. predočila je (ta platforma, o.a.) otrežnjujuću bilancu: istočnoj i jugoistočnoj Europi nije uspjelo uspješno prebroditi naslijeđe komunizma; njegovi zločini gotovo da i nisu gonjeni, a ni u jednoj postkomunističkoj zemlji ne vladaju solidni državnopravni odnosi. Komunizam je, doduše, ideološki odstupio, ali 'nova klasa' je zadržala svoju vlast', prenosi Schwarz. On navodi kako je i Milovan Đilas već 1957. tu klasu definirao kao 'eksploatacijsku vlasničku klasu' koja se sastoji od članova komunističke partije koja je na vlasti.

'Novim političkim etiketama ta klasa još uvijek čuva svoje interese. U Rusiji je sovjetsku diktaturu zamijenila plebiscitiarna diktatura jednog predsjednika koji si svojom antizapadnom i nacionalističkom retorikom osigurava podršku za svoju politiku agresije i destabilizacije susjednih zemalja. U istočnoj i jugoistočnoj Europi iza demokratske fasade vlada kartel postkomunističkih oligarha, koji je preuzeo vlast nad državama, strankama i medijima', upozorava se u članku u listu Frankfurter Allegemeine Zeitung.

'Zakazalo je otkrivanje komunističkih zločina'

Prenosi se i najnoviji indeks zaklade Bertelsmann o razvoju demokracije i tržišnog gospodarstva u tranzicijskim zemaljama koji ukazuje na pogoršanje u 12 od ukupno 17 postkomunističkih europskih država. Napredak je očito zabilježen samo u baltičkim zemljama i Poljskoj. "Nije slučajnost da su se zemlje koje su postigle najbolje rezultate također najviše i pozabavile svojom prošlošću. Dobro se pokazala upravo lustracija, često kritizirana na Zapadu, kojom su bivši dužnosnici isključeni iz javnog života. No zakazala je u pravosuđu. U skladu s time, pravosuđe je neotporno na političke utjecaje i korupciju", pojašnjava Karl-Peter Schwarz.

On zaključuje da je s time povezano i 'zakazivanje postkomunističkih država kod otkrivanja i i progona komunističkih zločina'. I za kraj podsjeća na dimenzije tih zločina prenoseći procjene francuskog povjesničara Stephanea Courtoisa da su komunisti širom svijeta ubili 85 do 100 milijuna ljudi te da su milijuni građana završili u kaznenim ili radnim logorima, deportirani ili protjerani.

- 22:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Da li Lovačko društvo «Kuna» Poličnik radi po zakonu?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Da li Lovačko društvo «Kuna» Poličnik radi po zakonu?




Uvidom u financijsko izvješće udruge Lovačko društvo «Kuna» Poličnik vidljivo su prikazani njezini prihodi i rashodi za 2011. i 2013. godinu. Analizirajući određene podatke u navedenim financijskim izvještajima želimo ih javno prikazati da se vidi u što Lovačko društvo «Kuna» Poličnik troši kune.
Godišnji proračun udruge je oko 400.000,00 kuna.

Iz Financijskog izvješća za 2011. godinu svakom promatraču zapada u oči da je udruga Lovačko društvo «Kuna» Poličnik u rashodima prikazala izradu projekta za izgradnju lovačkog doma u iznosu 39.360,00 kuna, a udruga nije nikada započela s izgradnjom lovačkog doma.

Također i iz izvješća za 2011. godinu, tajnik udruge Davor Vranić je plaćen u ukupnom iznosu od 24.000,00 kuna, a uvidom u financijsko izvješće za 2013. godinu nema stavke da je plaćen tajnik društva preko 20.000,00 kuna. Članovi udruge navode da se naknada u iznosu za tajnika nije prikazivala za 2013. godinu iz razloga što isti prima mirovinu, naknadu u Lovačkom društvu «Kuna» Poličnik i što još čuva neko lovište uz naknadu pa da mu se ne bi oporezivali prihodi koji prelaze određeni limit za oporezivanje. Vranić je poznat po slučaju kada je 1998. godine u mjestu Polača nedaleko od Biograda kao pilot instruktor, za obuke učenika, upravljao helikopterom kada je usmrćen Šime Ražnjević. Šteta na helikopteru, koji je u potpunosti uništen, procjenjivala se na milijun američkih dolara, a o čemu su o tome tada izvješćivala hrvatska sredstva informiranja.

POSLANO:

1. Hrvatskom lovačkom savezu

2. Lovačkom savezu Zadarske županije


U Poličniku, 25. lipnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 13:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

22.06.2014., nedjelja


OKAMENJENI HRVATSKI «INTELEKTUALCI»
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

OKAMENJENI HRVATSKI «INTELEKTUALCI»



Hipnotizirani, okamenjeni hrvatski „intelektualci“ vegetiraju, dok žive po akademijama. Očigledno, ne krasi ih hrabrost! Umišljeni, hrvatski „intelektualci“ naviknuti očekuju da ih netko drugi hrani i brani. Kao da ne znaju da znanstvenik polazi od promatranja, odlučan … dolazi do rješenja kao smisla koje potiče i unaprjeđuje uvjete životu narodu svom.

Hrvatski „intelektualci“ uglavnom naviknuti pod pritiscima, samo su „intelektualci“ zato i ne mogu biti realno samokritični, a niti kritičari. Nisu svjesni da kada u jednom narodu zakažu „intelektualci“ da je isti narod obezglavljen i najčešće žrtva.

Hrvatski „intelektualci“ i danas, uglavnom, su na raspolaganju kao servis okupatorima, ne žrtvuju se pa i zbog njihove pasivnosti narod trpi žrtve. A narod kada se oslanja i bira „vođe“ iz redova „intelektualaca“ završi tragično, jer bira po „djelima kvalitetne“ vođe. Dakle, tko se ne žrtvuje dnevno živi u neizvjesnosti, samo vegetira.


Zagreb-Zadar, 22. lipnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 13:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2014., petak


ZABORAVLJENI SPOJ VODOVODA SMILČIĆ - PALJUV
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZABORAVLJENI SPOJ VODOVODA SMILČIĆ - PALJUV



Da li će mještani Paljuva dobiti toliko željenu vodu iz cijevi Vodovoda Benkovca i Zadra, ostaje upitno.

Evo i zašto, jer na tom projektu postoje čak 3 projekta:

1. projekt spoja Smilčić - Paljuv, koji pripada komunalcu(Vodovod) Benkovac,

2. projekt trase od Smilčića do Paljuva, koji pripada Vodovodu Zadar i

3. projekt vodovodne mreže kroz Paljuv, koji pripada Vodovodu Zadar

Za toliko od životne važnosti projekt, koji bi opskrbio Paljuv vodom, postoje 3 projekta. Neshvatljivo, tko u ovoj RH donosi tako glupe zakone.

Novac je bio obezbjeđen već prije 3 godine kad se počeo graditi vodovod za Paljuv i na pola posla tadašnja firma koja je dobila natječaj i počela raditi, začudom ode u stečaj.

Od tada pokušaji direktora Vodovoda Zadar da se to završi, ostaju u zraku jer Vodovod Benkovac koji pripada Zadarskoj županiji nema sluha da se to dovrši. Apeli mještana za vodom svaki dan su veći, jer je neshvatljivo da od rata do danas, znači 20 godina nitko nije sposoban to riješiti. Pred izbore svi obećavaju, a kad prođu izbori prestane svaka aktivnost da se to izvrši.

Direktor Vodovoda Zadar i načelnik općine Novigrad, uza sve napore da opskrbe to područje vodom, ostaje neriješeno zbog toga što je Vodovod Benkovac zaboravio da spoj prema Paljuvu , koji iznosi 900 m treba riješiti cijevima , koje treba položiti u tih 900 m i spojiti na cijevi prema Paljuvu. Zar 3 godine traje dobivanje riješenja za taj projekt i raspisivanje natječaja.Očito ljudi u RH bi trebali živjeti preko 100 godina da se riješe ti problemi oko svih papira i da to mogu doživjeti za svog života.


POSLANO:


1. Hrvatske vode


U Zadru, 20. lipnja 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2014., ponedjeljak


ŽUPANIJSKI PROČELNIK ZA GOSPODARSTVO DOLAZI IZ UNIŠTENE TVORNICE KOŽE ZADAR I ZADARKOMERCA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ŽUPANIJSKI PROČELNIK ZA GOSPODARSTVO DOLAZI IZ UNIŠTENE TVORNICE KOŽE ZADAR I ZADARKOMERCA



Ovih dana za novog pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Zadarske županije izabran je diplomirani ekonomist Ante Vukašina, od kojega se očekuje da pokrene gospodarstvo Zadarske županije.

Vukašina je ranije bio član Nadzornog odbora tvornice kože Zadar koja je zapošljavala 245 radnika. Tvornica je otišla u stečaj 2000. godine, a 2004. je likvidirana njezina imovina. Zbog uništenja tvornice kože Zadar na sudu u Zadru su na optuženičkoj klupi su Joso Štulina, bivši generalni direktor, Frane Zvonimir Negro, financijski direktor, Mladen Paleka, tehnički direktor i dr., zbog kazenog djela zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju u postupku pretvorbe i privatizacije.

Također, Vukašina je bio zaposlen i kao financijski direktor i u bivšem poduzeću Zadarkomerc, čiji je vlasnik bio Ante Jurjević. I Jurjević je bio član Nadzornog odbora tvornice kože Zadar.

Zadarkomerc je išao u stečaj 2000. godine, a 2009. godine je zaključen stečajni postupak od koje su vjerovnici potraživali milijardu i 180 milijuna kuna i najveći dio dugova su bila potraživanja banaka.

Čelnici Zadarske županije se hvale kako Ante Vukašina ima 29 godina radnog iskustva u struci. Postavlje se pitanje kakvog iskustva? U kulturnim državama Vukašina nikada ne bi bio pročelnik za gospodarstvo iz razloga što dolazi iz tvrtki u kojima je bio član nadzornog odbora ili član uprave koje su uništene. Umjesto da Zadarska županija izabere ljude koji nisu opterećeni uništenjem zadarskih tvrtki, oni dovode iste one koji su uništili zadarsko gospodarstvo. Do kada?


U Zadru,16. lipnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2014., nedjelja


JOSIPOVIĆ NE MOŽE VIŠE DOBITI DRUGI MANDAT JER JE NASJEO NA VELIKOSRPSKU PODVALU O TOME DA JE DOMOVINSKI RAT GRAĐANSKI
TOMAC: JOSIPOVIĆ NE MOŽE VIŠE DOBITI DRUGI MANDAT JER JE NASJEO NA VELIKOSRPSKU PODVALU O TOME DA JE DOMOVINSKI RAT GRAĐANSKI

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/125341-ovo-je-dokaz-da-josipovic-ne-radi-u-skladu-s-hrvatskim-nacionalnim-interesima.html



Ovo je dokaz da Josipović ne radi u skladu s hrvatskim nacionalnim interesima

Josipović je čovjek koji ne radi u skladu s nacionalnim interesima", kaže Tomac ogorčen stoga što u javnosti manjka jasnih analiza njegove vanjske politike. Njegovi vanjskopolitički potezi prolaze nezapaženo, a okrenutost prema britanskoj politici koju posebno zastupaju Josipović i Vesna Pusić predstavljaju opasnost za Hrvatsku, drži naš sugovornik.

'Čvrst je stav hrvatske vanjske politike da je politika proširenja jedna od najvažnijih i najuspješnijih politika Europske unije, neovisno o kratkoročnim promišljanjima i zastojima. Ta je politika vitalna za stabilnost, sigurnost, trajan mir i prosperitet ovog područja i cijele Europske unije', riječi su to koje je predsjednik Ivo Josipović izgovorio na Brijunima na tradicionalnim prijemu za veleposlanike akreditirane u Hrvatskoj. Sličnim riječnikom nedavno se poslužio i njegov savjetnik Dejan Jović pa stoga profesor Zdravko Tomac napominje da ovakva retorika nije ništa novo. Ona pokazuje da predsjednik nastavlja s britanskom politikom koju je počeo primjenjivati nakon posjeta britanskoj kraljici, napominje profesor u razgovoru za naš portal.

"To je strategija partnerstva s Velikom Britanijom. Preuzeo je tu ulogu koja nije u interesu sa našim nacionalnim interesima, a radi se o brigi za regiju i zalaganju za njihovo bezuvjetno pristupanje EU. Josipović je čovjek koji ne radi u skladu s nacionalnim interesima", kaže Tomac ogorčen stoga što u javnosti manjka jasnih analiza njegove vanjske politike. Njegovi vanjskopolitički potezi prolaze nezapaženo, a okrenutost prema britanskoj politici koju posebno zastupaju Josipović i Vesna Pusić predstavljaju opasnost za Hrvatsku, drži naš sugovornik.

"Smatram da ne bi smio dobiti drugi mandat. Hrvatski predsjednik ili predsjednica treba biti Kolinda Grabar Kitarović zbog njene inozemne karijere i uspjeha u NATO-u. Ona sigurno neće voditi britansku politiku već hrvatsku politiku naslonjenu na Sjedinjene Američke Države, Njemačku i Izrael", analizira Tomac. Nadalje, profesor ističe da je britanska politika zapravo izjednačena sa srpskom politikom.

Profesor se osvrnuo i na Josipovićevu tvrdnju o politici stabilnosti i trajnog mira. On je pak stava da se mir može postići rješavanjem neravnopravnog položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini. "Prioritet nam treba biti potpuna ravnopravnost. Drugo, a tu bi Kolinda Grabar Kitarović mogla pomoći je da se BIH primi u NATO kako bi se spriječio prodor velikoruske i velikosrpske politike na Balkan. U interesu britanske politike nije da se riješe problemi već da se pogoduje Srbiji, a mi im u tome pomažemo snižavanjem kriterija. Osim toga postoje i neriješena pitanja sa Srbijom i Crnom Gorom preko kojih ne smijemo prijeći jednako kao Slovenci moramo voditi računa o svome, premda Slovenci vode računa i o onome što nije njihovo.

Trebamo voditi računa o svojem nacionalnom interesu", poručuje Tomac.
Nadalje, napominje kako će kampanja za predsjedničke izbore biti sukob dvaju kandidata s različitom retorikom. "Ključna razlika između Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović je u strategiji odnosa prema vanjskoj politici. Josipović je nasjeo na velikosrpsku podvalu o tome da je Domovinski rat građanski, ponaša se kao da je političar regije i zastupa regionalno zajedništvo temeljeno na krivotvorinama. S druge strane Kolinda Grabar Kitarović ima iskustvo i može učiniti najviše za Hrvatsku, a učinit će to ako promijeni vanjsku politiku. Po meni to bi trebao biti ključ kampanje", zaključuje na koncu profesor Tomac.
- 13:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2014., subota


SREDNJI VIJEK U PALJUVU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

MJEŠTANI PALJUVA DOSTAVILI SU NA E-MAIL ADRESU shzzadar@gmail.com TEKST POD NASLOVOM «SREDNJI VIJEK U PALJUVU» KOJI DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI

SREDNJI VIJEK U PALJUVU



Nažalost, iako je 21. stoljeće, doba kada ljudi komuniciraju na daljine, pa i u svemiru, očito da u zadarskom zaleđu ljudi žive kao u srednjem vijeku - BEZ VODE.
Mjesto Paljuv u općini Novigrad u Zadarskoj županiji kao da spava i dalje zimski san. Nikad to mjesto nije imalo vodovodnu mrežu, a o opskrbi vodom kroz famozni vodovod nisu niti čuli. Ustvari, počelo se prije 3 godine graditi nešto slično vodovodnoj mreži prema Paljuvu, ali nekome iz mjesta je palo na pamet da stopira gradnju tako da nije dao da se kopa preko njegovog zemljista koje je uz cestu.

Zašto drzavne institucije toleriraju takvo nešto jer se moglo kopati na samoj cesti bez da se pita dotični gospodin? I sad kad je zadarski vodovod odgovoran za izgradnju, koji je trebao trebao nastaviti daljnju gradnju,opet imaju izgovor da nemaju novaca.

Zašto 900 metara spojne trase iz Smilčica za Paljuv košta milijunske vrijednosti? To bi bilo jasno da smo u Africi jer vode nema na tisuće kilometara jer bi trebalo dosta cijevi, ali tu pod nosom, to nije shvatljivo.

Tko je onda glavni krivac za to da Paljuv nema vode? Da li Vodovod Zadar čiji inžinjeri u Vodovodu se čude kako je već prošlo 3 godine od početka gradnje vodovodne mreže za Paljuv ili netko iz državnih struktura koji su zaposlili firmu koja je počela graditi, a nakon toga odjednom je otišla u stečaj i propala. Nitko ne odgovara nikome. Što radi DORH?

Kad mještani Paljuva žele odgovore od direktora Vodovoda Zadar, isti nailaze na zatvorena vrata jer direktora nikada nema. Uvijek je na putu,a inžinjeri kad ih se pita za taj slučaj ili nemaju pojma u kojoj je fazi gradnje, ili se drsko otresaju da tko ste vi da to morate znati.

Do kada će mještani Paljuva biti bez vode?


POSLANO:

1. Hrvatske vode


U Zadru, 14. lipnja 2014. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2014., utorak


ŠUTNJA BIVŠEG ČLANA POVJERENSTVA O PREIMENOVANJU ZADARSKIH ULICA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ŠUTNJA BIVŠEG ČLANA POVJERENSTVA O PREIMENOVANJU ZADARSKIH ULICA

Radovan Dunatov, pročelnik za kulturu Grada Zadra

Ovih dana istaknuti umirovljeni zadarski profesori i pojedinci istakli su da nema nikakve potrebe da se naziv Široka ulica preimenuje u Kalelarga, a što je potvrdio i prof. Vice Profaca, saborski zastupnik u mirovini da nema nikakve potrebe da se naziv Široka ulica preimenuje u Kalelarga jer je odluku o nazivu ulica donijela SO Zadar na prijedlog stručnog i kompetentnog povjerenstva početkom 90-ih godina prošloga stoljeća.

Član povjerenstva je bio i prof. Radovan Dunatov, sadašnji pročelnik za kulturu Grada Zadra.
Zašto se po pitanju preimenovanja naziva Široka ulica u Kalelarga ne javlja prof. Radovan Dunatov koji je i sam bio u timu povjerenstva kada je odluku o nazivu ulica donijela SO Zadar na njihov prijedlog početkom 90-ih godina prošloga stoljeća? Da li mu je možda zabranjeno da se po tom pitanju ne očituje?


U Zadru, 10. lipnja 2014. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2014., ponedjeljak


GALANOVE VEZE NA ŠIBENSKOM I ZADARSKOM PODRUČJU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

GALANOVE VEZE NA ŠIBENSKOM I ZADARSKOM PODRUČJU



Jutarnnji list, dana 8.06.2014.godine objavio je članak pod naslovom ŠIRI SE KORUPCIJSKI SKANDAL 'Guverner Veneta novcem od mita kupovao je vile po Hrvatskoj' u kojemu se navodi da talijanski tužioci vjeruju da je Giancarlo Galan (57), dugogodišnji predsjednik (“guverner”) talijanske oblasti Veneto, investirao i u Hrvatsku dio novca stečen ilegalno i sakriven od talijanskih poreznih vlasti i da Galan ima više “kineskih kutija”, fiktivnih poduzeća, u kojima je skrio i “oprao” dio svoje imovine, a kao jedno od tih poduzeća navedena je i Franica d.o.o. u Hrvatskoj.

Stranka Hrvatskog zajedništva je kontinuirano upozoravala hrvatsku javnost i nadležne institucije u RH da se priprema teren za kupovanje nekretnina i izgradnju objekata u cilju budućeg naseljavanja Talijana iz Republike Italije, a time i da određena hrvatska područja u budućnosti postane talijanskim teritorijem.

Kada je SHZ dao priopćenje pod naslovom Planovi iza kojih stoje talijanski instituti pred same EU izbore u svibnju 2014. godine Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana Zadar je u zadarskim sredstvima priopćavanja oklevetala Stranku hrvatskog zajedništva i nositelja liste SHZ-a za EU parlament Miljenka Marića.

Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana Zadar je bila nazočna na 57. međunarodnom skupu talijanskih Dalmatinaca, esula i sjednici «Općinskog vijeća Zadra u egzilu» u talijanskom Orvietu 2010. godine, kada je prozivkom vijećnika i utvrđivanjem kvoruma, "gradonačelnik Zadra u egzilu" Franco Luxardo otvorio sjednicu "Općinskog vijeća Zadra u egzilu".

Općinsko vijećeSlobodne općine Zadar u izgnanstvu” čini 60 vijećnika koji su izabrali zadarski i dalmatinski građani redovno upisani u popis stanovništva “Slobodne općine Zadar u izgnanstvu”. Nakon izbora u predstavnička tijela, predstavnici izbjeglih Talijana s područja Zadra i Dalmacije potpisuju izjavu koja glasi: «U ime Zadra i Dalmacije pred našim barjakom, simbolom našeg neukrotivog starog talijanstva i prisutne boli, obvezujem se da ću poštujući Statut djelovati na gajenju naših vjekovnih talijanskih tradicija i ustrajati u našem neuništivom pravu na izgubljenu zemlju».

Na skupu je predstavljen i prijedlog zakona koji je pokrenut u talijanskom parlamentu, a po kojemu se toponimi istočne obale Jadrana ubuduće ne bi smjeli javno objavljivati u slavenskoj varijanti. Primjerice, Rijeka umjesto Fiume, Dubrovnik umjesto Ragusa, Zadar umjesto Zara i slično.

Kada je Franco Luxardo postao "gradonačelnik Zadra u egzilu" zamjenivši na toj funkciji Ottavija Missonija, 2006. godine, Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana Zadar je za Jutarnji list za izbor novog gradonačelnika izjavila «da je to samo tradicija u kojoj sudjeluju stari i jako dragi ljudi«.

Bivši predsjednik regije Veneto i bivši ministar, a sadašnji parlamentarac pokreta Naprijed Italijo, Giancarlo Galan već godinama ljetuje na Kornatima gdje mu je stalno usidren brod, a isti je stvorio odlične veze na lokalnim i državnim razinama u Republici Hrvatskoj. Smatramo da se trebaju pročešljati Galanove veze na zadarskom i šibenskom području.


U Zadru, 9. lipnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe za EU parlament




- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2014., utorak


Davor Lončar kao načelnik Općine Poličnik i zamjenik predsjednika nadzornog poduzeća «Čistoća» koristi javnu službu za privatni interes
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Davor Lončar kao načelnik Općine Poličnik i zamjenik predsjednika nadzornog poduzeća «Čistoća» koristi javnu službu za privatni interes



Internetski portal «polickepromjene.blogspot.com» objavio je članak pod naslovom Davor Lončar – načelnik = nepotist ili samo puka hrvatska realnost, od 6.05.2014. godine u kojem se navodi «da je Davor Lončar, načelnik Općine Policnik, predsjednik HDZ-a Općine Poličnik, član nadzornog odbora «Čistoće» uspio zaposliti svog sina na "izmišljeno" radno mjesto u Čistoću Zadar. Dok desetci tuđih sinova i kćeri godinama ne mogu do radnog mjesta. Sinovi i kćeri očeva i majki koji su nezaposleni nemaju plaće od 1000 - 2000 eura mjesečno kao Davor Lončar».

Uvidom u sudski registar utvrđeno je da su osnivači poduzeća ČISTOĆA Zadar: Grad Zadar, Grad Nin i općine Bibinje, Kali, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Preko, Ražanac, Sali, Starigrad, Sukošan, Škabrnja, Vir Zemunik Donji i Galovac.
Nadzorni odbor tvrtke ČISTOĆA Zadar su: Olivio Meštović, predsjednik nadzornog odbora, Davor Lončar, zamjenik predsjednika nadzornog odbora te članovi Pave Ivić, Marin Matešić i Teo Boban.

Postavlje se pitanje da li je Davor Lončar kao načelnik Općine Poličnik i zamjenik predsjednika nadzornog odbora utjecao da se njegov sin Lovre Lončar zaposli u poduzeće Čistoća Zadar. Prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa dužnosnici u obnašanju javne dužnosti ne smiju svoj privatni interes stavljati iznad javnog interesa i ne smiju koristiti javnu službu za osobni probitak ili u probitak osobe koja je s njim povezana.

Prilog:

1. Sudski registar: 28:P28_SBT_MBS:060035108
target=_blank>https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:28:0:no28:P28_SBT_MBS:060035108


2. . http://polickepromjene.blogspot.com/2014/05/davor-loncar-nacelnik-nepotist-ili-samo.html


POSLANO:

1. Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa



U Poličniku, 3. lipnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK
- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2014., nedjelja


GRADONAČELNIK I VIJEĆNICI «SLOBODNE OPĆINE ZADAR U EGZILU”
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


GRADONAČELNIK I VIJEĆNICI «SLOBODNE OPĆINE ZADAR U EGZILU”



Prije nekoliko dana prof. Vice Profaca, saborski zastupnik u mirovini je u Zadarskom listu izjavio «da se Zadru jedna skupina građana zaigrala hrvatskim identitetom grada Zadra, odnosno skupina koja pokušava mijenjati nazive ulica s hrvatskog na strani jezik. To je skupina neozbiljnih, a iznad svega politički neodgovornih pojedinaca, koja pokušava rušiti hrvatski identitet grada Zadra».

Obzirom na sustavnu talijansku osvajačku politiku prema hrvatskim zemljama tijekom brojnih stoljeća , mnoge su izjave susjedne političke elite zabrinjavajuće za Hrvatsku kao suverenu državu. Jedan dio talijanskih političara i državnika i danas izražava žaljenje za gubitkom i želju za povratkom Italije na područje Istre, Rijeke i Dalmacije. Za takav nastup i djelovanje iredentisti dobivaju podršku različitih pa i sukobljenih političkih grupacija u Italiji, od radikalnih nostalgičnih neofašista – članova Talijanskog socijalnog pokreta koji je nastao 1946. godine na fašističkim idealima pa do lijevih socijalista.

Istinski cilj talijanski iredentista i neofašista je povratak teritorja. Nostalgičarske tlapnje protkane su nadom da će jednoga dana "gradonačelnik u egzilu" postati istinski gradonačelnik konačno "slobodnog" grada Zadra.

'Istra, Rijeka i Dalmacija talijanske su zemlje oduvijek' - izjavljivao je bivši podpredsjednik talijanske vlade Gianfranco Fini novinaru Slobodne Dalmacije Šenolu Selimoviću u intervju koji je objavljen 13. listopada 2004. godine. Također, Gianfranco Fini je u Senigalliji kod Ancone na 51. Svjetskom skupu dalmatinskih ezula prihvatio Povelju počasnog građanina 'slobodne općine Zadar u egzilu' koju mu je uručio bivši "gradonačelnik" zadarskih Talijana u izbjeglištvu Ottavio Missoni.

Pet godina kasnije, u ulozi Predsjednika zastupničkog doma talijanskog parlamenta, Gianfranco Fini je na još jednom skupu talijanskih ezula u Trstu izjavljivao da područja u Hrvatskoj i Sloveniji koja su Talijani napustili tijekom i poslije drugog svjetskog rata trebaju 'oživjeti novim dobom talijanstva'. Te su zemlje dio 'baštine nacionalnog identiteta' isticao je Fini i poručio okupljenima da tamo 'treba vratiti našu kulturu, vaše lijepo narječje, sjećanje na domovinu' .

Bivši talijanski ministar za odnose s parlamentom Carlo Giovanardi izjavio je 2005. godine na 52. nacionalnom skupu dalmatinskih Talijana u Chioggi kako će Italija izvršiti kulturnu, gospodarsku i turističku invaziju Hrvatske kako bi 'obnovila talijanstvo Dalmacije'. I Carlo Giovanardi je dobio titulu počasnog građanina 'slobodne općine Zadar u egzilu'.

Na skupu u Chioggi, na okruglom stolu s temom 'Italija i Dalmacija danas i sutra' pored Giovanardija sudjelovali su i poznati talijanski iredentisti i neofašisti poput senatora Lucija Totha, vodećeg čelnika Slobodne Općine Zadar u egzilu i direktora lista «IL Dalmata» Renza De Vidovicha, te zastupnika u talijanskom parlamentu Roberta Menije, koji je više puta javno isticao kako je 'Dalmacija ukradena Italiji.' Iz Hrvatske na skupu je sudjelovao i saborski zastupnik za talijansku manjinu Furio Radin.
Prema pisanju zagrebačkog Nedjeljnog Vjesnika od 27.2.2005, zastupnik u talijanskom Parlamentu Roberto Menia početkom je 2005. u Firenci izjavio da ‘Hrvatska mora biti spremna vratiti Istru, Rijeku i Dalmaciju Italiji.

Talijanski iredentisti su nakon II. svjetskog rata za sva mjesta u Istri i Dalmaciji koja su bila pod talijanskom okupacijom formirali gradske uprave “u izgnanstvu”.
Tako u statutu «Slobodne općine Zadar» stoji odredba da će se “zahtijevati povratak zemlje u talijansku Domovinu u ime talijanske povijesti, kulture i umjetnosti.” Također prema statutu, «Slobodna općina Zadar» osnovala je interne službe : pravnu službu, financiju službu, službu za kulturu, tradiciju i folklor, službu za mladež, tisak i promidžba, služba za organizaciju, služba za inozemstvo, službu za popisa stanovništva i Matična knjiga rođenih.

«Slobodnu općinu Zadar» predstavljaju Općinsko vijeće, Općinski odbor i Predsjednik skupštine općine tj. «gradonačelnik Zadra». Talijanski list «Unione degli Istriani» je napisao «da su svi dalmatinski prognanici priznati u «Slobodnoj općini Zadar» , bez obzira jesu li rođeni u Baru, Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Trogiru ili na otocima koji se od Krka spuštaju do Kotora i danas ta organizacija predstavlja sve Talijane Dalmacije, prognanike u domovini i inozemstvu».

Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana Zadar je bila nazočna na 57. međunarodnom skupu talijanskih Dalmatinaca, esula i sjednici «Općinskog vijeća Zadra u egzilu» u talijanskom Orvietu 2010. godine, kada je prozivkom vijećnika i utvrđivanjem kvoruma, "gradonačelnik Zadra u egzilu" Franco Luxardo otvorio sjednicu "Općinskog vijeća Zadra u egzilu". Na skupu je predstavljen i prijedlog zakona koji je pokrenut u talijanskom parlamentu, a po kojemu se toponimi istočne obale Jadrana ubuduće ne bi smjeli javno objavljivati u slavenskoj varijanti. Primjerice, Rijeka umjesto Fiume, Dubrovnik umjesto Ragusa, Zadar umjesto Zara i slično.

Kada je Franco Luxardo postao "gradonačelnik Zadra u egzilu" zamjenivši na toj funkciji Ottavija Missonija, 2006. godine, Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana Zadar je za Jutarnji list za izbor novog gradonačelnika izjavila «da je to samo tradicija u kojoj sudjeluju stari i jako dragi ljudi«.
U Zadru djeluju talijanske udruge, Dante Alighieri čija je zadaća promicanje talijanskog jezika, kulture i običaja izvan talijanskog državnog i nacionalnog prostora i Zajednica Talijana Zadar .

«Društvo Dante Alighieri» (Associazione Dante Alighieri) osnovano je 1889. godine u Rimu. Društvo je nastalo s ciljem promicanja talijanske književnosti, umjetnosti i kulture u sredinama naseljenim Talijanima, ali nerijetko služi i u svrhu promidžbe iredentističkih težnji. Na čelnom mjestu Društva do svoje smrti (1952. godine) je bio Vittorio Emanuele Orlando, predsjednik talijanske vlade tijekom I. svjetskog rata, osoba koja je tijekom Mirovnih pregovora u Parizu 20. travnja 1919. godine izjavila «da Odbija strateške otoke Lastovo i Palagružu te traži dalmatinsko kopno jer bez kopna otoci ne vrijede, a pitanje Dalmacije nije samo pitanje sigurnosti već i narodnosno za Zadar, Split, Šibenik i dr».

Prva konstituirajuća skupština «Društvo Dante Alighieri» na prostorima Republike Hrvatske održana je krajem 1992. godine u Zajednici Talijana Rijeka, koju je otvorio dr. Mario Balestra iz Padove. Riječka konstituirajuća sjednica začetnica je osnivanja «Društvo Dante Alighieri», a nakon toga osnovane su podružnice u drugim dalmatinskim gradovima, Splitu, Dubrovniku i Zadru . U Zadru je podružnica osnovana 1995. godine. Prilikom osnivanja zadarske podružnice «Dante Alighieri» istaknuto je kako je «Dante Alighieri» u Zadru djelovao u razdoblju od 1912. do 1945. godine.

Ono što bi moglo asocirati na negdašnju ulogu «Društvo Dante Alighieri» na hrvatskim prostorima kada je Antonio Chepich, počasni predsjednika društva prilikom osnivanja podružnice u Dubrovniku, 1999. godine istaknuo kako se radi o «obnoviteljskoj skupštini Društva Dante Alighieri».

Zajednica Talijana Zadar osnovana je 1991. godine i sada broji oko 500 članova čiji je zadatak očuvanje talijanskog jezika i kulture.

Pitamo sa zašto i dalje postoji “Slobodna općina Zadar u egzilu” koju danas predstavlja i vodi «gradonačelnik Zadra u egzilu" Franco Luxardo s glavnim tajnikom i pet povjerenika za financije, turizam, školstvo i tri povjerenika za Dalmaciju. Jedan od povjerenika je ELIO RICCIARDI, umirovljeni talijanski general i povjerenik za Dalmaciju. Na njihovim manifestacijima sudjeluju i pojedini članovi talijanskih udruga iz Zadra. Do kada? Da li isti priznaju službenog gradonačelnika grada Zadra i zadarsko gradsko vijeće koje broji 31 vijećnika, a naročito sada kada je Republika Hrvatska samostalna država i članica EU . Što će dva gradonačelnika jedan u «izgnanstvu» Franco Luxardo i drugi službeni zadarski Božidar Kalmeta, koji se nije nikad očitovao po ovom pitanju već ovih dana podržava preimenovanje hrvatskih naziva ulica na strani jezik.

Općinsko vijeće “Slobodne općine Zadar u izgnanstvu” čini 60 vijećnika koji su izabrali zadarski i dalmatinski građani redovno upisani u popis stanovništva “Slobodne općine Zadar u izgnanstvu”. Nakon izbora u predstavnička tijela, predstavnici izbjeglih Talijana s područja Zadra i Dalmacije potpisuju izjavu koja glasi: «U ime Zadra i Dalmacije pred našim barjakom, simbolom našeg neukrotivog starog talijanstva i prisutne boli, obvezujem se da ću poštujući Statut djelovati na gajenju naših vjekovnih talijanskih tradicija i ustrajati u našem neuništivom pravu na izgubljenu zemlju».

Talijanski časopis «IL Dalmata», glasilo udruge objavio je 2011. godine vijećnike “Slobodne općine Zadar u egzilu” :

1. LUXARDO Franco – gradonačelnik
2. de’VIDOVICH Renzo - direktor uprave lista «IL Dalmata»
3. VARISCO Giorgio - povjerenik za financije
4. TOTH Lucio
5. BARONE ROLLI Maria Vittoria
6. MOTKA (LUXARDO) Chiara
7. VALLERY Tullio
8. PITAMITZ Honoré
9. BATTARA Guido
10. RISMONDO Franco
11. CONCINAAntonio
12. GRIGILLO Giovanni
13. LUXARDO Maria Alexandra
14. BRCIC Sergio
15. DENON POGGI Rachele
16. POLITEO Orietta
17. LUXARDO Paolo
18. DONATI Ulisse
19. MATULICH Walter
20. CECCONI Raffaele
21. RICCIARDI Elio - umirovljeni talijanski general i povjerenik za Dalmaciju
22. GAZZARI Piero
23. ZILIOTTO Franco
24. PREDOLIN Roberto
25. BALLIANA SERRENTINO Franca
26. de’VIDOVICH Maria Sole
27. DE ZORZI Giuliano
28. ROLLI Giovanni – povjerenik za Dalmaciju
29. SALGHETTI DRIOLI Giovanni
30. de’VIDOVICH Enea
31. BARICH Elisabetta
32. BRACALI (PAPARELLA) Donatella
33. CALUSSI GABALDO Gioia
34. CATTALINI Silvio – povjerenik za turizam
35. BRIATAWalter
36. IVANOV DANIELI Adriana
37. CACE Guido
38. SARDOS ALBERTINI Mario
39. PUCCINELLI Fabio
40. ZILIOTTO Serena
41. SARDOS ALBERTINI Paolo
42. de’VERGADA Franco
43. CACE Carla
44. TOMMASEO Antonella
45. RAGGI KARUZ Secondo
46. ZERAUSCHEK Nicola
47. FOCARDI Enrico
48. POLESSI Alfredo
49 GABRIELLI Marcello
50. ZILIOTTO Luigi
51. ROLLI Paolo – glavni tajnik
52. BOTTERI FATTORE Maria Luisa
53. ZANELLA Patrizia
54. MICICH Marino
55. COLUSSI Giorgio
56. MATULICH Sergio
57. ROLLI Antonio
58. MONZALI Luciano
59. GRIGILLO Margherita
60. CRECHICI Guido


U Zadru, 1. lipnja 2014. godine



mr.sc. Miljenko Marić
predsjednik podružnice SHZ-a Zadar

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #