STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

05.09.2012., srijeda


RADIMIR ČAČIĆ – OBMANJUJE JAVNOST PO TREĆI PUT
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

RADIMIR ČAČIĆ – OBMANJUJE JAVNOST PO TREĆI PUT



Poštovani ministre gospodarstva Republike Hrvatske,

Na početku godine tvrdili ste da će vašim planom investicije u Hrvatsku započeti početkom petog mjeseca ove godine. Prošao je peti mjesec, a od investicija ništa. Nakon toga ste izjavili da će investicije u Hrvatsku početi početkom devetog mjeseca. Na upit novinara ako investicija ne bude početkom devetog mjeseca, hoćete li dati ostavku na mjesto ministra odgovorili ste: »Ukoliko investicijski ciklus ne krene početkom devetog mjeseca, dat ću ostavku na mjesto ministra gospodarstva». Investicije znače i povećanje broja radnih mjesta. Dogodilo se suprotno. Investicija nema, a bez posla je prema statističkim podacima ostalo preko 20 tisuća radnika.

Nedavno ste izjavili da će se s investicijama početi u 2013. godini. Vašom nedosljednosti i obmanom javnosti po treći put u ovoj godini kupujete vrijeme. Pitamo Vas gdje je tu moral, riječ čovjeka ministra čije se riječi važu, pamte i očekuje da budu istinite.

Znamo da gro političara narod smatra kokošima koje nose zlatna jaja. Političari ta zlatna jaja koriste i čvrsto ih drže za sebe. Kada narod od njih traži da predaju vlast, odnosno zlatna jaja, s narodom se rugaju i kažu da bi ih oni predali, ali ne znaju kako da predaju jaja - u meko ili tvrdo.

Obmana hrvatske javnosti po treći put u ovoj godini je ispod nivoa kojim se predstavljate.

Ostavka bi bila častan čin isprike hrvatskom narodu s obrazloženjem da ste ga nenamjerno prevarili.

Stranka hrvatskog zajedništva ministarsko mjesto smatra časnom dužnošću, koju trebaju obnašati časni ljudi čija je riječ svetinja. To mjesto je vrh moralne ljestvice, služi za uzor narodu i državi. Ne ulazimo u uzroke takvih vaših obećanja, ali ih smatramo krajnje nemoralnim, nekorektnim i nepoštenim najprije prema vama samim, pa onda prema svim drugima koje kao ministar predstavljate ako se ne držite svojih obećanja.

Očekujemo od vas da će u vama prevladati čovjek te da ćete dati neopozivu ostavku na mjesto ministra gospodarstva u Vladi RH.

Poslano

1. Ministarstvu gospodarstva Republike Hrvatske



U Zagrebu, 5. rujna 2012. godine



ing. Željko Vinski
predsjednik SHZ-a

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.