sebi pripadam

26.11.2007., ponedjeljak


Čemu sam se smijala
Bila sam na putu nekoliko dana, vidila sam meni drage ljude, odmorila se, pomalo se zabavljala i evo čemu sam se smijala...

Image and video hosting by TinyPic

Dnevnik nedavno udate plavuše

Ponedjeljak
Evo završio se medeni mjesec i smjestili smo se u naš novi dom. Veoma je zabavno kuhati za Tomu. Danas sam napravila predivan kolač po receptu: "Umutite 12 jaja odvojeno". No kako nisam imala dovoljno posuda, morala sam posuditi nekoliko iz susjedstva da bih umutila sva ta jaja. Kolač je ispao super.

Utorak
Tomo je za večeru želio voćnu salatu. U receptu je pisalo "Poslužite bez ičega", pa sam skinula odjeću. Ali, Tom je doveo prijatelja na večeru - nikad nisam vidila tako začuđena lica.

Srijeda
Odlučila sam danas poslužim rižu po receptu koji glasi ovako: "Potrebno je dobro pranje prije stavljanja riže u kipuću vodu". Ugrijala sam vodu, okupala se, pa tek onda stavila rižu da se kuha. Ukus od toga nije bio bolji ali, kad kažu...

Četvrtak
Danas je Tomo tražio salatu. Probala sam recept koji glasi: "Isjeckajte sve sastojke i onda pospite po listovima zelene salate prije nego poslužite. Morala sam otrčati skroz do maminog vrta. Posula sam salatu po listovima i čekala tu sat vremena da je pas ne bi pojeo. Tomo je navratio i pitao da li se osjećam dobro. Pitam se zašto.

Petak
Tomo je danas bio u kupovini i donio pile. Zamolio me je da ga sredim za nedjelju. Nisam bila sigurna kako se kokoši oblače nedjeljom, ali sam našla preslatku haljinicu i male cipelice. Izgledala je divno, ali je Tom, kada ju je vidio izašao iz kuhinje brojeći do 10. Nije mi jasno zašto, pošto sam već znala da on ume da broji.

Subota
Danas su Tomini roditelji došli na večeru. Htjela sam da napravim pečenje, ali smo u frižideru imali samo hamburger. Stavila sam ga u rernu i podesila kontrole na pečenje. Mora da nešto nije u redu sa pećnicom, jer je na kraju pečenja opet ispao hamburger? Tomo nije bio baš sretan, pa jedva čekam sutrašnji dan, da mu skuham neko novo jelo...- 10:53 - Komentari (18) - Isprintaj - #

20.11.2007., utorak


Sreća
U vrijeme kad još nisam bila bloger svako nejavljanje meni omiljenih blogera pomalo me je brinulo. Uvijek sam se pitala da nije šta krenulo po zlu? Kasnije bi doznala da su neki samo predahnuli, neki su mijenjali blogove... a neki su naprosto ispunili svoje snove i u njima uživali bez svjedoka. I mada mi nedostaju ljudi koji rijetko pišu, koji se jave samo sa jednom rečenicom ili samo u nekim danima - došla sam u situaciju da im se i sama pridružim! Odmaram se od svega pa i od pisanja. Dolazim, sve vas čitam, uživam u vašim postovima i u svom novom životu. Nesreća se može opisati sa milijunima riječi - a sreća samo sa jednom!
- 09:01 - Komentari (17) - Isprintaj - #

10.11.2007., subota


Tebi
Kada sam se udala učinila sam što i sve žene - ostavila sam cijeli jedan život iza sebe i krenula u novi, nepoznati. U mom slučaju to je značilo ostaviti i više - sve rođake, prijatelje, znance, svoj grad. A onda je rat učinio da izgubim i ostatak - posao, oca...U to vrijeme nešto se ipak otvorilo: vrata jedne male firme! Trošna zgrada, mračna kancelarija... i unutra širok osmijeh na licu mlade djevojke. Ona cura u najboljim godinama - ja majka dvoje djece, ona poznata, talentirana, svestrana - ja anonimus, iz različitih sredina, različitog statusa, zvanja. A ipak sve je moje prihvatila prvog dana, istog trenutka kada me je ugledala. Nasmijavala me do suza, slušala do iznemoglosti, povjeravala mi se kao najboljoj prijateljici, podsjećala me na stvari koje sam zaboravila, omogućila mi da se zajedno sa njom približim Bogu i ispunjavala prostor u kom je carovala praznina. I uvijek me doživljavala kao nekog važnog i bitnog u njenom životu, kao stariju sestru i svoju "učiteljicu"... iako ni sama nisam živjela ono čemu sam je učila, niti sam znala kuda će me dovesti putevi kojima sam išla. S godinama nas je vezao posao u istoj firmi (iz koje nikad nismo htjele otići ma koliko da nam se prilika pružilo), duboko prijateljstvo, kumstvo nekoliko puta... ali, ono što me i danas za nju najviše vezuje je ista ona radost koju osetim svaki put kada otvori vrata i onaj dobar osjećaj pripadanja nekome u dobrim i lošim danima, u zdravlju i bolesti, u radosti i tuzi. Danas sam u prilici da ti kažem jedno veliko HVALA za sve naše dane! Želim ti hrabrost da živiš dane na svoj način, milost da pratiš svoju djecu kroz njihov život (a da pritom ne ukradu puno od tvog), ljubav kojom ćeš prekriti i one koji te ne razumiju, Božji blagoslov u svakom danu i mir koji će te preplaviti... I da i dalje obasjavaš moja jutra svojim dolascima, da ispunjavaš prostor svojim smijehom, da me griješ svojom toplinom, i budeš ono što mi tako mnogo znači, što me ispunjava ponosom, srećom i ljubavlju -moja PRIJATELJICA! Sretan ti rođendan!


- 06:45 - Komentari (22) - Isprintaj - #

05.11.2007., ponedjeljak


Vraćam se blogeri vama
Dragi moji, da živim onako kako bi želila - prvo bi popričala uz kavu sa mojom kumom, pa pogledala sve vaše postove koje sam propustila... svakome bi od vas rekla koliko ste mi nedostajali, proslavila bi rođendan, pa bi se uhvatila i nekog posla u firmi... Ali, već dugo živim prema očekivanjima drugih - pa ću se prvo samo kratko javiti, obaviću poslove koji me očekuju, simbolično ću obilježiti rođendan (proslava je ove godine sa odgodom od par dana)... a onda ću uživati sa vama. Takav je život! Nešto sam ipak napravila onako kako želim - počela sam dan uz kavu sa mojom Sanjom. Jutros je i to bio veliki razlog za sreću (znam da ste pročitali njenu čestitku). Uostalom - rođendan mi je, nešto moram napraviti i za sebe.
- 08:06 - Komentari (22) - Isprintaj - #

Sretan ti rođendan!
Image and video hosting by TinyPic

Koristim bezobrazno pravo ulaska u tvoj svijet da ti čestitam rođendan, svrati kod mene, čeka te čestitka!- 00:01 - Komentari (5) - Isprintaj - #