sabrinadakovic

nedjelja, 01.06.2014.

NAPRAVITE SAMI PRIRODNE MASKE ZA KOSU I ZAŠTITITE JU NA PLAŽI !!


Ljeti, baš kao i koža, naša kosa treba posebnu njegu. Sunčeve zrake u kombinaciji sa solju je dosta isušuju, što dovodi do pucanje, slamnate kose i izrasta na kosi.

foto:tportal

Kako bi izbjegli ove probleme, i uživali u čarima lokni koje samo sunce može tako savršeno napraviti i par svjetlijih pramenove za koje ponovno sunce preuzima zasluge, donosim Vam par „kućnih recepata“ kako vaša kosa može zadržati sjaj i na +40.
Sigurno ste sve moje dame poželjele izaći iz mora i pustiti kosi da se prirodno suši bez da izgleda ispucalo.Ponovno se osjećajte zanosno na plažama!!
foto:24sata.hr

CRVENOKOSE
Dame sa crvenom bojom kose znaju da je ova nijansa kose prva na tepeti sunca. Vrlo lako postaje suha, a kao domaći i itekako učinkovit proizvod se pojavljuje sok od brusnica. Da, da, vašu kosu jednostavno pospite sokom od brusnica, ostavite pet minuta i onda isperite. Nakon ovog tretmana, vaša kosa će pokazati svoj pravi sjaj!
foto:fitness.com

PROTEINSKA BOMBA - ŽELATINA

Vjerojatno je i vama vaš frizer savjetovao proteinsku bombu za kosu, koja će spriječiti njeno pucanje.
Često su ti tretmani dosta skupi, zato se kao odlična alternativa nametnula želatina. Vrećicu želatine rastopite u toploj vodi i ostavite na kosi trideset minuta i nakon toga isperite. Ako je suditi prema beauty blogovima, ovo je savršen način da na pristupačan način zaštitite svoju kosu.

JAJA
Jaja su odlična namirnica i za vašu kosu. Da, da, osim što je bogato vitaminima A, E i D, vašu kosu će nahraniti i dati joj prirodan sjaj. Možete sami napraviti masku doma od jaja i pomiješati s maslinovim uljem, nanijeti na kosu na nekih petnaest minuta i zaviti ručnikom. Nakon toga, kosu temeljito isperite, i već nakon prvog tretmana vidjet ćete zašto su jaja prijatelj naše kose i kože.

PIVO
Kvasac pomiješan s ječmom, hmeljem ili pšenicom ojačat će vlasi kose. Zato, ako vam je sa nedavno održane zabave ostalo pivo u stanu, uložite ga u svoju kosu. Otvoreno pivo ostavite negdje vani na par sati, a onda ga prespite u bočicu sa raspršivačem i nanesite ga na mokru kosu. Time ćete spriječiti neugodne mirise, a nećete umanjiti njegovu moć. Ili napravite masku, miješajući 1 žlicu suncokretovog ulja, pola šalice piva i jedno jaje. Nanesite je na vlažnu čistu kosu i ostavite na 15 minuta.
- Ovaj vam pakung mogu iz osobnog iskustva preporučiti.Još prošlo ljeto moja se teta "zalijevala"pivom po kosi kada mi je odala tu malu tajnu hranjivog napitka.Ubrzo sam ga i ja počela koristiti i zaista nakon toga možete svojoj kosi dopustiti ljetnu" neurednost i lepršavost" :)

BILJNI ČAJ
Ono za što ste sigurni da je prirodno zasigurno je čaj na prirodnoj bazi.Za tamnu kosu je crni čaj, za crvenu čaj od hibiskusa, a za plavu od kamilice ili limuna. Skuhajte čaj i kad se ohladi operite kosu njime i zamotajte u ručnik da odstoji 5 minuta zatim isperite šamponom.Vasa kosa će se hidratizirati ali i očuvati sjaj nakon izlaganja suncu.
foto:nacional.hr

PREHRANA
Ono što je možda najteže pripaziti je naša prehrana tijekom ljeta ali i ona uvelike utječe na čvrstoću,sjaj i nelomljivost naše kose-Namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama, poput lososa, špinata i jaja, održavaju kosu zdravom, jakom i sjajnom.

IZBJEGAVAJTE
- nanošenje laka, pustite svojoj kosi da "luduje" na ljetni način
-sušenje fenom ili ravnanje
-kovrčanje (barem ljeti možete vezati slatke pletenice i punđice koje ce Vam napraviti prirodne ljetne lokne)

Kao i sve žene uvijek nestrpljivo čekamo ljetne dane a kada stignu ipak zamjetimo nedostake na sebi.Nismo dovoljno smršavjele, koža nam nije pripremljena za sunce a kosa ispucala i ne sviđa nam se nakon što se posuši prirodnim putem. Stoga na vrijeme podarite svojoj kosi tretmane da bi kada dođe vrijeme za to na plaži zabljesnula. :)

Napisala :Sabrina Đaković

izvori: časopis Lisa magazin , http://www.24sata.hr/ljepota/ljeto-radi-za-vas-sunce-i-more-mogu-pomoci-u-njezi-kose-227471
http://covermagazin.com/zdravlje.php?NID=177





01.06.2014. u 12:55 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2014  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi