Radno mjesto - član uprave by Rudarka

21.09.2022.

Čitamo jučer u vijestima kako je vlada RH dala prijedloge za buduće članove uprave naftne nam kompanije. S obzirom da sam skoro pa do jučer bila dio te "obitelji", i dalje me zanima što se dešava pa pozorno pratim.

Ovdje moram napomenuti da smo mi naftaši više - manje kao jedna velika proširena obitelj - ili se poznajemo jer smo studirali i/ili radili zajedno, ili sa stručnih skupova, kongresa, seminara i sl. Navodnog budućeg člana uprave iz redova naftaških stručnjaka - nit poznam niti sam za njega čula. rolleyes

No dobro, čovjek je iz tko zna kojih razloga brzo odustao, pa sad nije važan. No, zanima me koga će premijer ili njegovi pomoćnici naći.

Ne želim previše detaljno objašnjavati ustroj rada kompanije, no mogu reći da se ne radi o klasičnom načinu piramidalnog upravljanja i da netko tko je radio u drugim, pa makar i međunarodnim naftaškim kompanijama nema šanse da se snađe. Vjerojatno je to razlog neprihvaćanja pozicije od strane navedenog stručnjaka.

Drugo, zanima me da li je premijeru i cijeloj vladi stalo da se nešto pokrene s mrtve točke, pa da članovi uprave od strane RH više nisu samo figure koje na svoj privatni račun skupljaju (enormne) plaće i na kraju otpremnine. burninmad

Jasno mi je da politički gledano - tu bi morao doći netko iz redova stranke na vlasti. No, napredak ove zemlje se desio kad su - tko zna iz kojeg razloga - za ministre i druge odgovorne pozicije postavljali ne-stranačke, a stručne ljude. sretan

I za kraj - osim Rudarke koja po svim stručnim znanjima, vještinama i kompetenciji, kao i managerskim stažem i znanjem o unutrašnjem ustroju naše jedine naftne kompanije i cijele MOL grupe može sutra preuzeti tu funkciju, postoji još desetak kandidata koji bi to isto mogli raditi puno bolje od nekih vanjskih nepoznatih "energetskih" stručnjaka.

I ne zaboravite - kompanija je i dalje u više od 40% u vlasništvu RH, pa u tom omjeru država ubire i dobit pa joj ne bi trebalo biti svejedno koga će poslati u upravu.

Ako netko pozna premijera osobno, slobodno mu došapnite da se odmakne od stola s janjetinom i "rođama" što mu došaptavaju za svoje "sposobne" netjake - pa ispadnu afere kao ova trenutno i malo se propita.

Ima nas koji bi rado opakim (naftno) rudarskim radom zaradili za plaću. A isto bi se premijer mogao hvaliti dobrim rezultatima. U to ne sumnjam. Što sad u svakom slučaju ne može. hrvatska

Ne zaboravite da ide zima i biti će problema sa opskrbom odnosno količinama plina raspoloživima iz domaćih izvora - plinskih i naftnih polja. A kad netko javno veli da "naređuje" povećanje proizvodnje, kao resorni ministar - samo govori o tome da ne poznaje ni osnove naftaške struke.

Ps. Naravno da poznam ove što su u pritvoru. Rekoh vam, mala naftaška zajednica. smokin

Uz rudarski sretno!

Ahoj od Rudarke





<< Arhiva >>