Ispravnost osobnih isprava...

28.09.2013.

I dalje me fasciniraju razrnorazni "baloni" što nas dragi političari kroz kontrolu medija zasipavaju kako bi gladan narod imao nekog drugog posla...

Od Lex Perković do...

Najnoviji balon je kazna za korištenje osobne iskaznice kojoj je istekao rok valjanosti.

Objašnjenje za moje drage gastarbajtere: nekidan je puklo kroz novine kako su neki ljudi došli u policijsku upravu u Pulu kako bi zamijenili svoju već dobrano isteknu "ličnu kartu" kako je to zvala moja majka. I tamo su drage gospođe dotične poslale kod lokalnog policajca koji im je ispisao kazne na 3.000 kn, pa ih nazad vratio dotičnim gospođama da im izdaju nove.

I sad je od ranog jutra krenula hajka preko novina, televizije, radija.. nije bilo medija koji nije spomenuo dotične kazne. Koja sramota - pa naša država toliko naplaćuje. Pa grozno...

Uglavnom, onda su čak i sami novinari pogledali svoje osobne, pa je ispalo da je skoro svakom drugom ona istekla - od par mjeseci do dobih godinu dana. Halo??

Sada se ja pitam - kako su mogli proći posljednji lokalni izbori sa tim silnim nevaljalim ispravama. Ne sjećam se da je netko okolo hodao sa putovnicama.

Kako su onda valjani ti dotični izbori ako je na njih došlo i iskoristilo svoje pravo izbora i svih onih nekoliko desetaka (ili stotina?) tisuća građana koji to možda i nisu??

I treće i zadnje - jebemu - svako malo nas traže osobne isprave po bankama, na pošti, aerodromu... pa zar nitko ne provjerava da li je ta isprava i valjana što se tiče vremenskog isteka???

<< Arhiva >>