Plaće tetama u Hr. Kostajnici!!!

17.07.2013.

"Muka mi je svaki dan čitati nešto o tetama u vrtiću" veli mi prijateljica. S obzirom da je ona odgajateljske struke, ne sumnjam da joj nije lako.

Jer stalno ispada kako su nekte "tete" - e - sad ću staviti u navodnike jer se žena ljuti što ih se tako zove (one su odgajatelji, a tete su vam doma), ne rade dobro svoj posao. A istina je možda miljama daleko od toga...

Daklem, odgajatelji u vrtiću u jednom malom pograničnom gradiću su u štrajku.

Žene nisu nekoliko mjeseci dobile plaću. Plaća za vrtić ide iz gradskog proračuna. A dotični grad - radi se o Hrvatskoj Kostajnici - je sebi oliti svojim zaposlenicima uključujući i gradonačelnika i tetu čistačicu isplatio i plaću i regres i (možda) stimulaciju na rad.

Sad se ja pitam - kako može u ovoj fiskaliziranoj Linićevoj državi netko sebi isplatiti, a dijelu svojeg preduzeća - ako na općinski proračun i njegove djelatnike gledamo na takav način - ne??

I zbog čega onda ta ista općinska blagajna nije blokirana??

Znači - prvo se gradski oci moraju dogovoriti hoće li faking vrtić ili ne (ima tu nekih političkih previranja).

Drugo - ako hoće (da u vrtić idu samo djeca zaposlenih Kostanjčana bilo bi dovoljno djece za nekoliko odjeljenja), onda se vrtić mora urediti tako da ta djeca imaju kuda ići te da dovoljan broj odgajatelja radi u dotičnom objektu.

I treće i najvažnije - onda te djelatnike treba platiti!! burninmad

Mrzim kad svi spominju uređenost države, a ispada da je sama država krimitalna jer ne isplaćuje plaće svojim zaposlenim djelatnicima.

To je početak priče. Jer kako će onda utjerati nekog bezobraznog privatnika koji kada promjeni auto iz Mečke LXS (znam da su ta slova, ne znam točan redosljed) u bjesnog Audija ili Porchea terenca onda mrtav - 'ladan oftikari nekoliko plaća - jer eto - nema se, da uredno isplaćuje primanja svojim zaposlenicima??..... headbang

Odo Rudarka raditi. Već kasnim...

<< Arhiva >>