Jedan ranojutarnji politički!

14.11.2011.

Danas ujutro jedan totalno politički:

Kako me raspizdi kad nam pred izbore političari mažu oči. Mislim ono - i ja bih rado dobila na lotu, no šanse su jedan naprema nekoliko milijuna (da sad ne ulazimo u formule statistike), no kolika je šansa da preko noći bude radnih mjesta kao pljeve, da svi živimo u blagostanju - od penzića (koji su pak posebna kategorija) do trudnica i ljudi na bolovanju, da nam turizam cvate - kako već ide u onoj pjesmi Hladnog piva.

Što je još veći paradoks - turizam nam cvate. Pa di su onda pare?

No dobro, da se vratim na penziće: ima jedan primjer klasičnog penzića: gospođa (podaci se nalaze u redakciji odnosno hoću reći da je ovo istiniti podatak) je nakon nekoliko godina staža u jednoj sada već propalo privatiziranoj, a nekad državnoj firmi radila jedno desetak godina, mislim čak nepunih, od kada je iz vrleti Lijepe naše (ovdje se može i napisati: iz blata, njive,...) stigla u Metropolu.

Onda se rodilo prvo unuče, i šta bi drugo nego lijepo žena povukla neke svoje veze (tu je već tako i tako smrdilo da novi gazda baš i ne zna puno o ekonomiji) i otišla u invalitsku. Sada je u godinama u kojima još uvijek NE bi dobila punu radnu penziju po sadašnjim zakonima (znači: nema 65), a istodobno joj je unuče skoro pa punoljetno. Ne želim ni spomenuti kako je invaliditet "nategnut", doktor iz komisije (ili više njih) dobro potkoženo i bla bla... (ako bolje izračunam, pa po tome bi već i ja bila u pemziji, opa miki..)

No, da se vratimo na političare. Ne znam kakvog obraza ima novoizabrani gradonačelnik Varaždina, nakon što je skrivio nesreću u pijanom stanju, odležao u samici (jer je bilo preko 1,5 promila), koje li sramote za svakog normalnog čovjeka, rasturio službeno vozilo gradske uprave, a bome i vozio u privatne svrhe službeno auto, reći kako smatra da je on tu za narod i da nema razloga davati ostavku. Ma molim vas?? Tko je ovdje lud??? headbang

I to jedan član one kokodačke koalicije koja se busa u prsta da je lijek za našu rak ranu što se zove državni manjak, reorganizacija svega živog i neživog, oličenje pravde, i da sad ne nabrajam šta sve ne....

Ne razumijem zašto političari misle vladati (nama?), a da ne snose posljedice nekih svojih (ne)dijela? Pun mi je qu što nas smatraju samo golom bezglavom bagrom kojoj treba namaziti oči jednom u četiri godine??

Prestašno.

<< Arhiva >>