lapsuscalami - blog bez brige i pameti https://blog.dnevnik.hr/ritamulica

petak, 20.06.2008.

NOT TO DO LIST

Da prvo razjasnim jednu stvar: nisam ja nikakva institucija, savjetodavno tijelo ili lomiteljica srdaca. Curka, ko i svaka druga. Imam kriterije kojih se držim a ostalo prepuštam sudbini, trenutku, njemu...
Pa ipak, kad rezimiram, nije mi se dogodilo da me još ijedan od muškaraca kojima sam dala srce, odbio. Nije uvijek sve kako treba, nisam beskrajno sretna u ljubavi, ali sa svojim malim setom pravila gotovo sam uvijek zabila gol. Ako se i jedanaesterci računaju.

Što da? To ovisi o pojedincu... A što ne!?! Tu već postoje univerzalni zakoni.
Evo nekih od njih:

NE biti fokusiran. Pritom ne mislim na vaganje oko broja smsova koji se šalju mjesečno, nego na stanje uma. Čim je pažnja predugo na njemu, javljaju se svakojake sumnje i kvaziintrige pa fokus treba preusmjeriti na nešto zabavno i korisno od čega se osjeća bolje. A onda i on to primjeti.

NE biti predostupan. Dakle, s vremena na vrijeme ne odgovoriti na poruku na koju odgovor nije nužan. Pratiti omjer riječi u dopisivanju. Ako on piše 1 rečenicu, ne odgovarati sa 3. A-a.

NE se uređivati za sastanke. Najljepši modni dodatak na ženi je samopouzdanje. Nije svaki dan na meniju, ali kad jest, to treba iskoristiti. Dakle, obučeš ono u čem se osjećaš udobno i jednostavno zračiš. A crvene ruževe, štikle, i perje definitivno ostavljati za kostimirane zabave, svadbe i specijalne prilike kad bi odabrala tu kombinaciju taman i da ideš van s mamom.

NE blebetati. Omjer kvalitete i kvantitete treba znati poštovati. Šutnja je nekad zlato, a nekad prokleti cif koji se zaglavio i treba ga otvorit. Pod hitno. Dakle, umjereno. I konkretno.

NE ulaziti u kontroverzne teme. Dečko ti se jako sviđa a onda spomeneš seljačine koje su te komentirale s druge strane ceste na povratku s Thompsona... i on polako ustaje i odlazi. Možda je to dobro, a možda je to jedina razlika koja je prerano postala krucijalna. Ima obilje lakih tema o kojima se može ugodno ćakulati a pritom i štošta naučiti o dotičnom odabraniku.

NE sanjariti o braku i djeci. Neeeeee!!!! Fuj!

NE biti preznatiželjan. Ok, znam, žene smo, ali ne moramo se ponašati ko onaj lik u reklami za uloške koji biva uhvaćen sa supertankim, pa ga sakrije u fugi između 2 pločice. Nema te fuge koja će prikriti dug nos. Karakter osobe sudi se po onome što napravi dok misli da nitko drugi ne gleda. Dakle, ne upuštajte se u istraživanja, taman da vam njegov otvoreni dnevnik sa vašim imenom na duplerici izviri ispod jastuka za vrijeme seksa dok ste vi gore. Osjećaj dostojanstva koji se javlja nakon što se othrvate takvoj potrebi ravan je onom kad se pogledate u ogledalo nakon ljeta, preplanule i sa 5 kg manje.

NE koketirati sa drugima, ako je onaj pravi već u igri. Em možete poslati krivi signal, em znajte da se vašem dragom od toga diže samo... živac.

NE tretirati muškarce kao djecu. Čak ni ako ste zaručeni. Iako vole supstitut majke koji dobiju u nježnoj djevojci, na momente ipak žele biti muškarci. A i mi, na kraju krajeva želimo da oni to budu, pa ih ne smijemo navoditi na krivi put tepanjem prikladnim vrtićkom uzrastu, koliko god to slatko bilo i dobro mu pristajalo.

NE priznati da smo u nekim stvarima pametnije. Iako smo svjesne da ih u nekim sferama možemo "pojesti za doručak", treba skupiti strpljenja i objasniti alfa mužjaku da smjesa za palačinke neće postati gušća ako u nju ulijemo bučino ulje. I da lift neće doći brže ako triput stisnemo gumb. Ah, banalnih li primjera...


i za kraj,

NE gubiti vjeru u sebe. Uvijek ima nade da će baš iza prvog ugla naići onaj pravi. Optimizam je čovjeku najbolji prijatelj. Posvećivanje vremena samoj sebi omogućuje da se žena osjeća dobro. A kad se netko osjeća dobro, onda druge osobe žele biti u njezinom društvu vjerujući da će i na njih preći dio tog pozitivnog raspoloženja. dakle nijedan trenutak potrošen za sebe nije bačeno vrijeme. Za razliku od piljenja u zaslon mobitela u očekivanju povratnog SMSa (ovo je čak gore od lifta). Dakle, volite same sebe i volit će vas i drugi. A onda sreći nema kraja...






20.06.2008. u 13:08 • 1 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Prosinac 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Veljača 2011 (1)
Veljača 2010 (1)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (3)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Travanj 2007 (1)
Ožujak 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

Kad napišem koju znat ću kojim smjerom krenuti.

Linkovi