_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

nedjelja, 13.01.2013.

Diplome uzgajivačima ovaca

Na web stranici Šibensko kninske županije pod linkom:

http://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/index.asp?dID=1083

...možete pročitati sljedeći članak:Dodijeljene diplome polaznicima programa strukovnog obrazovanja za zvanje uzgajivač/ica ovaca
11.1.2013. 12:34:09
Danas su u Uredu župana Šibensko-kninske županije dodijeljene diplome polaznicima programa strukovnog obrazovanja za zvanje uzgajivač/ica ovaca za ukupno 23 polaznika. Stručno osposobljavanje sufinancirali su Šibensko-kninska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). Ukupna vrijednost projekta, u sklopu kojeg se 2012. godine održala i edukacija za zvanje maslinar, iznosi 100.000 kuna.

„Čestitam svim polaznicima edukacije na uspješno završenom osposobljavanju.
Iako se ovčarstvom u našoj županiji bavi uglavnom stanovništvo starije životne dobi vaša mladost govori o većoj zainteresiranosti mlađe populacije za bavljenje ovom poljoprivrednom granom. Vjerujem da ćemo kroz našu financijsku podršku te vaše redovno i dopunsko školovanje kojim dolazite do nužnih vještina i znanja potrebnih za suvremenu stočarsku proizvodnju značajno utjecati na povećanja broj grla i razvoja stočarskih proizvoda u Šibensko-kninskoj županiji.“ - rekao je Goran Pauk, župan.

„Ponosni smo što smo, u suradnji sa Šibensko-kninskom županijom, uspjeli provesti više programa strukovnog obrazovanja za poljoprivrednike. Drago mi je što su stanovnici ovog područja postali svjesni potrebe ulaganja u razvoj vlastitih znanja i vještina.“ – naglasila je Ivana Laginja, voditeljica područnog ureda UNDP-a u Zadru.

Polaznici ovog programa stručnog osposobljavanja stekli su znanja o uzgoju ovaca, primijenama suvremenih metoda rada, provođenju higijenskih mjera pri radu, mjerama zaštite na radu i zaštite od požara te pružanju prve pomoći u slučaju ozljede na radu. Po završetku nastave, svi sudionici pristupili su polaganju završnog ispita, temeljem kojeg su dobili potvrdu o uspješnom završetku, te stekli pravo na upis zvanja uzgajivač/ica ovaca u radnu knjižicu.

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstvo poljoprivrede, a provodi ga Pučko otvoreno učilište Libar iz Šibenika.
Program se sastoji od 130 sati teoretske i praktične nastave, kao i studijskog posjeta obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u blizini Drniša i Knina.
Kotizacija za sudionike edukacije iznosila je 300 kuna.

Na web stranici "Šibenski portal", pod linkom:
http://sibenskiportal.hr/2013/01/11/program-undp-a-diplomiralo-23-pastira-i-pastirica/

...možete pročitati sljedeće:

Program UNDP-a: Diplomiralo 23 pastira i pastirica!

Ante Talijaš | 11.01.2013 u 13:15

„Program je uspješno završilo ukupno 23 polaznika:

Marko Alduk, Paju Radulović, Ivica Gojčeta, Mladen Grcić, Slobodan Lalić, Mirko Validžić, Dobra Lovrić, Marko Kero, Dražan Bagić, Dragica Sarić, Goran Brkić Jerko Zorica Venčoslav Skračić, Sava Milivojević, Zoran Mrkonja, Hrvoje Vujević, Radojka Erceg, Božo Djak, Marica Šiklić, Slobodan Mlađen, Željko Akulović, Vlade Zelić i Ivica Klisović“.


Oznake: Prominski stočari

- 20:14 - Komentiraj post (0) - Link posta

<< Arhiva >>


Promina blog
 • LL

Opis bloga

 • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
  Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
  S. Sarić

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

  Gdje je Promina?

  Galerija promina.blog.hr


  Fotografije generacija iz škole:
  Stare slike Promine


  Video snimke:


  Projekti čiju realizaciju očekujemo:

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


 

Općina Promina

 • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

.....

 • .......

  ......

  http://adria.fesb.hr/Drniš

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine
  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»  E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
  promina.blog.hr@gmail.com


  Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2016. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić