Priroda Djeca Mi

petak, 15.04.2011.

Po sadnice jagoda na Eko-OPG "Veselić"

U ponedjeljak smo s prijateljima iz "Centra za rehabilitaciju" Komarevo radno posjetili Eko-OPG Veselić. Odlučili smo nešto naučiti o uzgoju jagoda, ali i iskopati presadnice za Centar.

Photobucket

Obitelj Veselić jedna je od začetnika eko-poljoprivrede u našoj županiji, imaju dugogodišnje iskustvo eko-uzgoja i stvarno su već poznati kao uvijek izvrsni domaćini. Tako je bilo i ovaj put. Prije samog kopanja jagoda počastili su domaćim kolačima i savršenim domaćim sokom od mrkve, mljac... To je samo jedan od proizvoda po kojem su poznati, tu su naravno džemovi za koje su dobili nagrade, izvrsne jagodne, sokovi od jagoda i sl. Oni su savršen primjer kako članovi udruge, u ovom slučaju je to udruga "Izvor" mogu zajednički podržavati programe i projekte jedni drugima i svima je od takve suradnje bolje.

Photobucket

Pokazali su svoje plastenike s jagodama, pojasnili ponešto o uzgoju, a onda su svi prionuli poslu.

Photobucket

Iskopalo se poprilično jagoda. Trebalo ih je još samo u Centru presaditi, istina je da ove godine frezer i Domagoj imaju puuuno više posla no prošle, no ne daju se, čak i po cijenu bolova u kičmi.

Photobucket

Poučno, ugodno, fino, korisno samo su neki termini kojima možemo obilježiti ovaj susret. Uvijek je predivno pomagati i biti otvorenog srca, stoga, Veselići, HVALA vam.

Photobucket

Dogovaramo susret s još jednim eko-opg, a to su super Andrašeki, poznati po svojim super sirevima. Diiivno.


- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #