LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Skupština DVD-a Pitomača - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

29.03.2008., subota

Skupština DVD-a Pitomača

Skupština DVD-a Pitomača održana je 17. Veljače 2008. u Vatrogasnom domu u Pitomači.
U protekloj godini svi napori usmjereni su nabavi novijeg navalnog vatrogasnog vozila. Staro vozilo TAM zbog previsokog ulaganja nije se moglo registrirati. Pomogli su prijatelji iz DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Virovitica koji su privremeno ustupili svoje vatrogasno vozilo Magirus. Zahvaljujemo se na razumijevanju DVD-u i Javnoj postrojbi Virovitica, na sjednici je rekao Željko Živko, predsjednik DVD-a Pitomača. Tijekom godine 4 člana završilo je tečaj za vatrogasca I. klase, a primljeni su i 5 novih članova.
Livijo Lauš zapovjednik DVD-a Pitomača podvukao je da je protekla godina za cijelo vatrogastvo RH i za DVD Pitomača jedna od težih godina po broju požara i izlazaka na intervencije. Do 2007. prosjek intervencija bio je 15, a protekle godine taj se broj popeo na 29 intervencija. Od tog broja 15 intervencija bilo je u Pitomači, 6 u Otrovancu, 4 u Starogradačkom Marofu, 2 u Dinjevcu, 1 u Starom Gradcu i jedna u Maloj Črešnjevici. Zabilježeni su 6 tehničkih intervencija, 11 požara otvorenog prostora i 12 požara stambenih i gospodarskih zgrada. Održano je deset taktičkih vježbi.
Muška A ekipa sudjelovala je na Općinskom vatrogasnom natjecanju u Grabrovnici. Prošle godine zapovjedno vozilo Puch i Ivan Ilinčić, član DVD-a Pitomača bili su na poluotoku Pelješcu na dislokaciji vatrogasnih snaga na priobalju. Povremeno su bila i još 2 vatrogasca na gašenju velikih požara, kod Metkovića i Dubrovnika. Organizirano je dežurstvo tijekom ljetnih mjeseci, posebno žetve.
Dražen Rengel, pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje Virovitičko-podravske županije, rekao je da se vidi pomak u DVD-u Pitomača. Dobivanjem makar i na posudbu vozila MAGIRUS operativno su ojačali. Pohvalio je rad pitomačkog Dokumentacijskog centra kao nastavak rada pokojnog Ivice Šimunovića, osnivača tog centra. Prema procjenama i planovima u Pitomači trebala bi biti stacionirana profesionalna jezgra od 4 vatrogasaca.
Iz pobratimljenog DVD Maksimir iz Zagreba skupu su bili nazočni Franjo Kelbas predsjednik, Gordan Horvat, blagajnik i Mladen Horvat, spremištar.
Skupu su bili nazočni i pobratimi vatrogasci DVD-a Vukovar: Černok Stjepan, počasni član, Dorokaži Silvestar, predsjednik DVD-a, Tarle Mario i Kelava Ivan članovi. DVD-i Vukovar i Pitomača potpisivali su Povelju o suradnji.
Skupu se obratio Miroslav Perinić predstavnik DVD-a Kloštra Ivanića, podvukavši da za vatrogastvo uvijek nedostaje novac. -Dosta je dobrovoljnih priloga. Vrijeme je da proradi svijest da vatrogasci nisu prosjaci. Znamo koliko se daje za nogomet i druge sportove. Znamo da je u Republici Hrvatskoj u 2007. godini kupljeno 210 vatrogasnih vozila, a da Pitomača nije dobila ništa. Ovo vatrogastvo to ne zaslužuje. Ne dozvolimo da pojedinci drže ruku u našim džepovima. Da vatrogastvo stagnira vidimo i po tome da ni načelnik pitomačke općine nije među nama. Nekad su vatrogasci bili elita društva, a danas ?
Pohvalio je rad Dokumentacijskog centra u naglasio da i ne znamo što sve o našem vatrogastvu skrivaju arhivi u Beču i Budimpešti.

Barica Mihoković
Vatrogasni Vjesnik
10.03.2008.

- 19:22 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.